2015 Şubat Anneleri

Bende eşime arama cümle alemi dedim ama hayatta durmaz abisini aramadan. Abiside sülaleyle gelir iki çocukları var orda hastanede her şeyi çekerler bağırarak konuşutlar koridorda koştururlar ama kimse.dur demez.
Bende aksine kalabalık ve curcunadan nefret ederim.
9 aydır kimse arayıp nasılsın diye bile sormadı aslında.
Tiyatro oynamıyor sonuçta istemiyorum ben de . Insani olduğu yerde gereksiz yorum oluyor , yok narkozdan aylıkken şunu dedi yok çok bağırdı fln

=))) haha saol cnm bnm =)) insanlar empati yapıp şunu demiyor bu kadının da ilk çocuğu ve başka çocuk da istemediğin göre tek hakkı var ben nasıl buna ket vurabilirim ? Yüzümüzü yumusagindan demişler ... =D

Ben bu konularda eşin cok onemli oldugunu dusunuyorum. Illetin agzini kisacak da o laf verecek olan da o. Her iki tarf icin de gecerli bu. Kocana guzelce desene vicdanin elverecek mi bende anneyim sonucta hic mi fikrimin onemi yok diye?

Ya bence şu doğum kesme biçme işlerini konuşmayalım. Kendimizi korkutuyoruz çünkü herkesin olayı farklı oluyor.
Doğum kursuna giden arkadaşlar anlatsın bir şeylerde rahatlayalım.
Dogum kursunda dogumla ilgili sancilarin evrelerinden konusuldu. 4evre vardi. Ilki cok az adet sancisi kivaminda. En cok o uzun suruyor. 2.asamada sanci agrisi artiyor. Iste o sirada nefes egzersizi,plates topunda kalca cevirme,masaya dayanip kalcayi yuvarlama vb. 3.asamada artik buna dayanamiyorum deniliyormus. Bu asamaya geldiyseniz az kaldi dusunun. Sonra ikinma asamasi.

Tiyatro oynamıyor sonuçta istemiyorum ben de . Insani olduğu yerde gereksiz yorum oluyor , yok narkozdan aylıkken şunu dedi yok çok bağırdı fln
Evet benimle hala dalga geçiyorlar
K.validem gelmiş koşa koşa dikilmiş başıma.
Hayal dünyam maşallah. Saçmalık desen bir dünya bir de Mız Mız ağla hala anlatıyor
Neyseki çok takılan biri değilim.
Yetişemez bizimki başka şehirde hissedip önden gelmezse eğer.

Kizlar bu odem icin onlem alabilirsiniz ufak tefek. Ben hic sismedim yuzugum hala bol bile geliyor.

Her gun mutlaka 2 lt su iciyorum, tuzu degistirdim okyanus tuzu aldim az koyuyorum yemeklere. Peyniri zeytini vs suda bekletiyorum. Bunlar gercekten cok ise yariyor ozellikle tuzu azaltmak.

Bi de elinizden geldigince ayaklarinizi uzatin. Calisanlar icin zor ama :(

Ben bu konularda eşin cok onemli oldugunu dusunuyorum. Illetin agzini kisacak da o laf verecek olan da o. Her iki tarf icin de gecerli bu. Kocana guzelce desene vicdanin elverecek mi bende anneyim sonucta hic mi fikrimin onemi yok diye?
Dedim De fazla ataerkil karşıladı nebilim ya heves böke kaçıyor insanda

Dogum kursunda dogumla ilgili sancilarin evrelerinden konusuldu. 4evre vardi. Ilki cok az adet sancisi kivaminda. En cok o uzun suruyor. 2.asamada sanci agrisi artiyor. Iste o sirada nefes egzersizi,plates topunda kalca cevirme,masaya dayanip kalcayi yuvarlama vb. 3.asamada artik buna dayanamiyorum deniliyormus. Bu asamaya geldiyseniz az kaldi dusunun. Sonra ikinma asamasi.
Onları demiyorumda hani anlatıyorlarmış doğum normal ve doğal bir süreç,işte aslında acı veren korkulacak bir olay değil falan filan.onlar rahatlatıyor insanı.

Dedim De fazla ataerkil karşıladı nebilim ya heves böke kaçıyor insanda
Uzmemeye calis kendini canim benim bebegin de etkilenir onun icin dayan simdilik allah gonlune ferahlik versin. Elbet bunlari konusmanin zamani gelir, alirsin hesabini bi zaman.

Kizlar bu odem icin onlem alabilirsiniz ufak tefek. Ben hic sismedim yuzugum hala bol bile geliyor.

Her gun mutlaka 2 lt su iciyorum, tuzu degistirdim okyanus tuzu aldim az koyuyorum yemeklere. Peyniri zeytini vs suda bekletiyorum. Bunlar gercekten cok ise yariyor ozellikle tuzu azaltmak.

Bi de elinizden geldigince ayaklarinizi uzatin. Calisanlar icin zor ama :KK43:
Ne üçü ne beşi içtiğim suyun haddi hesabı yok ama kabak çekirdeği ve eski kaşara yiyorum dokız aydır.
Herkes bir şeye takarya benimkiler bunlar. Hee birde sade soda

şimdi bu amerıkan tarzı okullar var . bende ılk kez gecen gun yegenımı almaya gıttım orda gordum içini . boyasız çimento sadece. hepsının tarzı aynıymış artık.
çok güzel çimento kokuyordu ama bana aşırı soğuk ve itici geldı.
off yaa çimentı dedım de hazır karılmış harç olsada koklasam nasıl canım çekti.
neyse işte .
daha hamıle degılken ben cocugumu özel okula göndermem, ayrıcalıgı olsun ıstemem. o da hayatı tanısın öğrensın ıstıyorum, biz nasıl çabalayarak bu günlere geldiysek cocugumda aynı sekılde olsun ıstıyorum dıyordum.
şimdi ben çevreden,kötülüklerden nasıl korurum derdine dustum.
internetı bıle olmasın ıstıyorum saf ve masum kalsın ıstıyorum.
özel okulda okusun istiyorum.
nereye gıttı değerlerim,düşüncelerım bılmıyorum.
müzikle,sporla uğraşsın bilimle ilgilensin istiyorum. hayatın yükü omuzlarına çökmesin istiyorum.
adı emek ama ben doğmadan başka başka seyler ısıtyorum.
çok doluyum bee. annelık şimididen mi başlıyor.

Tabii bazı görüşler de o yönde çocuk hem hayati tatsin hem de zaten iyiyse diğerlerinin arasından sıyrılır filan. Ama her yıl aşılama yapilan düzenli budanan ağaçla sadece güneşten ve sudan yararlanan bir ağacın meyvesi veya kalitesi bir olabilir mi? Fazla aşırıya kaçmadan ama çokça da emek vermek gerekiyor.sindi dersaneleri de kapadilar özel okullar eskisinden fazla revancta eskiden okuldaki eksiği dersaneden tamamlayabiliyordu çocuklar artık öyle bi şansları olmayacak ama her sene de 20-30 milyar en az Nasil verilir dusunsenize birinci sınıftan itibaren acayip bi sömürü gibime geliyor dusununce çocuğuna bu para çok demiyorum ama her yıl onun için 20 milyar kenara koysam yetişkinliğinde harcayacagi harika bi sermayesi olur ve istediği alanda kullanabilir. İster is kurar ister sağlam isi varsa yatırım yapar ne bileyim ev alır arsa alır..12 yilda 240 milyar para eder kaldı ki zam gelecek sonundan başına 20 milyar ödenecek hali yok dusunsrnize daha içinde üniversite parası yok şimdiden 240 milyar etti e bizim 3 çocuk var 1 trilyona ihtiyaç var en az o da çünkü diğer masrafları saymadim yazamadim..

İnternet,para vs konularına gelince ben de senin gibi katiydim onceleri sen cocugunun bu şekilde saf ve temiz kalmasını sağlarken diğer çocuklar herşeyi biliyor yapıyor ve çocuğun onlarin yanina gelince saf gibi kalıyor bilmiyor hic bu sefer o korudugunu sandığın çocuğun ezilmeye başlıyor diğerlerinin yaninda bizler cocuklarimiza ne kadar fanustan güzel temiz bir dunyada yaşatmaya calissak da dış dünya öyle değil maalesef ve çocuk bunu görünce oldukça tokezliyor aslında çocuğu dış dunyaya alistirmali aman çocuğum parayı bilnesin ne isi olur, internete girmesin ordan kotu şeyler görür vs diye diye çocukların yasam alanını kısıtlamış oluyoruz bir yandan.

Çocuk olunca insan değerlerini bi daha gözden geçiriyor değişiyor çünkü anne başka düşünürken baba başka düşünüyor arada problemler çoğu zaman da çocuk yuzunden çıkıyor çocuğun büyüme dönemleri gerçekten zor yani hem anne baba arasında olanlar yüzünden hem de çocuk da yeterince zorluk çıkarıyor zaten bir de dış dünyanın zorlukları eklenince... Sonra da diyorlar kadınlar neden erken yaslaniyor.

Ne üçü ne beşi içtiğim suyun haddi hesabı yok ama kabak çekirdeği ve eski kaşara yiyorum dokız aydır.
Herkes bir şeye takarya benimkiler bunlar. Hee birde sade soda
Kabak cekirdegi de cok guzeldir ama yaa :)) odem bi yerden sonra yapisal demek ki canim, sisecegimiz varsa sisiyoruz demek naparsak yapalim. Bak simdi benim canim da patlamis misir cekti tuzlu tuzlu oyy

Onları demiyorumda hani anlatıyorlarmış doğum normal ve doğal bir süreç,işte aslında acı veren korkulacak bir olay değil falan filan.onlar rahatlatıyor insanı.
Dogum normal bir surec. Insanin vucudu ona gore yapilmis. Aci ancak korkudan artar. Rahim kaslarinin acilmasi olayin ozu. Ilk dogumum olacak. Onemli olan pozitif dusuncd sanirim. Cok guzel dogumlar yapacagiz insallah

Back
X