2015 Şubat Anneleri

Ne üçü ne beşi içtiğim suyun haddi hesabı yok ama kabak çekirdeği ve eski kaşara yiyorum dokız aydır.
Herkes bir şeye takarya benimkiler bunlar. Hee birde sade soda

Ben de çerez kasar ve portakala takmış durumdayım ama acayip şişim doktora Burnum kasiniyor desem eee üçüncü gebelik diyor napiyim susayim en iyisi.

Kizlar aranizda hic bobrek tasi dusuren var mi?

Bugun birden aklima geldi. Ben dusurmustum ve acilde ciglik atip ortaligi yiktiktan sonra doktordan ozur dilerken anliyorum onemi yok dogum sancisindan beter bir sey yasadin demisti.

O gercekten anlatilmayacak bir aciydi bi de hic gecmiyordu oyy dusmanimin basina vermesin allah. Yani tas dusuren varsa normal dogum sancisindan korkmasin. Bugun hatirlayinca valla icim rahatladi :))

Evet benimle hala dalga geçiyorlar
K.validem gelmiş koşa koşa dikilmiş başıma.
Hayal dünyam maşallah. Saçmalık desen bir dünya bir de Mız Mız ağla hala anlatıyor
Neyseki çok takılan biri değilim.
Yetişemez bizimki başka şehirde hissedip önden gelmezse eğer.
Offf ben de istemiyorum ayilma asamasinda ailem disi kimseyi. Ben kendime guluyoyorum ama biri dalga gecerse bozulurum

=))) haha saol cnm bnm =)) insanlar empati yapıp şunu demiyor bu kadının da ilk çocuğu ve başka çocuk da istemediğin göre tek hakkı var ben nasıl buna ket vurabilirim ? Yüzümüzü yumusagindan demişler ... =D

Dedim De fazla ataerkil karşıladı nebilim ya heves böke kaçıyor insanda

benim eşim de ablasının adını koymak istedi (5 yaşında vefat etmiş eşim 1.5 yaşındaymış o zaman; amcası kızına vermiş ismini ablasının. kuzenimin yeni çocuğu oldu aynı isim. ben de tek harf değişikliğine gittim onun da gönlü olsun diye. ama sürekli bir zıtlaşma vardı; ben çıkaracağım nasılsa kimliğini öyle yazdırırım falan diyordu, ben de itiraz eder gerekirse dava açar değiştirtirim diyordum. şakalaşıyorduk gerçi beni sinir ettikçe gülüyordu.
en son dayanamadım annenin beğendiği ismi koymak zorunda değilim; o istemiş beğenmiş koymuş bu hakkı benim elimden alamazsın, annen taşımıyor karnında ben taşıyorum kızımı, dedim. o gün son oldu :)

Evet benimle hala dalga geçiyorlar
K.validem gelmiş koşa koşa dikilmiş başıma.
Hayal dünyam maşallah. Saçmalık desen bir dünya bir de Mız Mız ağla hala anlatıyor
Neyseki çok takılan biri değilim.
Yetişemez bizimki başka şehirde hissedip önden gelmezse eğer.

benim kv de geçen akşam aradığında ne zaman olacak doğum nasıl geleceğiz, uçak falan ayarlasak şimdiden dedi.
ben de dedim; doğumun ne zaman olacağı belli değil; ilk anda annem gelecek zaten bir aksilik olmazsa o zaman ayarlanır ama annem gitmeden gel istersen çünkü annem dönmeden mevlütü yapacağım :KK9:önden gelmesini böyle kestim. kimse kusura bakmasın kocacımla başbaşa günlerimizi kıskanç kv eşliğinde geçiremem :confused:

Tabii bazı görüşler de o yönde çocuk hem hayati tatsin hem de zaten iyiyse diğerlerinin arasından sıyrılır filan. Ama her yıl aşılama yapilan düzenli budanan ağaçla sadece güneşten ve sudan yararlanan bir ağacın meyvesi veya kalitesi bir olabilir mi? Fazla aşırıya kaçmadan ama çokça da emek vermek gerekiyor.sindi dersaneleri de kapadilar özel okullar eskisinden fazla revancta eskiden okuldaki eksiği dersaneden tamamlayabiliyordu çocuklar artık öyle bi şansları olmayacak ama her sene de 20-30 milyar en az Nasil verilir dusunsenize birinci sınıftan itibaren acayip bi sömürü gibime geliyor dusununce çocuğuna bu para çok demiyorum ama her yıl onun için 20 milyar kenara koysam yetişkinliğinde harcayacagi harika bi sermayesi olur ve istediği alanda kullanabilir. İster is kurar ister sağlam isi varsa yatırım yapar ne bileyim ev alır arsa alır..12 yilda 240 milyar para eder kaldı ki zam gelecek sonundan başına 20 milyar ödenecek hali yok dusunsrnize daha içinde üniversite parası yok şimdiden 240 milyar etti e bizim 3 çocuk var 1 trilyona ihtiyaç var en az o da çünkü diğer masrafları saymadim yazamadim..

İnternet,para vs konularına gelince ben de senin gibi katiydim onceleri sen cocugunun bu şekilde saf ve temiz kalmasını sağlarken diğer çocuklar herşeyi biliyor yapıyor ve çocuğun onlarin yanina gelince saf gibi kalıyor bilmiyor hic bu sefer o korudugunu sandığın çocuğun ezilmeye başlıyor diğerlerinin yaninda bizler cocuklarimiza ne kadar fanustan güzel temiz bir dunyada yaşatmaya calissak da dış dünya öyle değil maalesef ve çocuk bunu görünce oldukça tokezliyor aslında çocuğu dış dunyaya alistirmali aman çocuğum parayı bilnesin ne isi olur, internete girmesin ordan kotu şeyler görür vs diye diye çocukların yasam alanını kısıtlamış oluyoruz bir yandan.

Çocuk olunca insan değerlerini bi daha gözden geçiriyor değişiyor çünkü anne başka düşünürken baba başka düşünüyor arada problemler çoğu zaman da çocuk yuzunden çıkıyor çocuğun büyüme dönemleri gerçekten zor yani hem anne baba arasında olanlar yüzünden hem de çocuk da yeterince zorluk çıkarıyor zaten bir de dış dünyanın zorlukları eklenince... Sonra da diyorlar kadınlar neden erken yaslaniyor.
Sen tecrübelisin tabi ben sadece varsayımlar üzerine konuşuyorum.
Kardeşime göre bir çocuk sokakta oynamalı.
Ablamın bir oğlu var 5. Sınıfta aşırı zeki.ve okul birincisi.ama çok saf.
Geçen okulda arkadaşları demiş işte çocuğun biri okula kelebek getirmiş müdüre şikayet etmişer. Bizim saf bir sürü hayal kurmuş kelebeği nasıl sakladı çantada acaba,işte kelebek orda ölmedi mi,kış günü kelebeği nerden buldu vs. Akşama kadar beklemiş kelebeği görecek diye.
Müdür gelmiş açmış çantayı çantadan bıçak çıkınca bizimki şaşırmış kalmış.
Anne diyo kelebek bırakmış.
Yani o yaştaki çocuğun okula bıçak getirmesine mi laşıralı,bizimkinin bilmemesine mi?

Bugun birden aklima geldi. Ben dusurmustum ve acilde ciglik atip ortaligi yiktiktan sonra doktordan ozur dilerken anliyorum onemi yok dogum sancisindan beter bir sey yasadin demisti.

O gercekten anlatilmayacak bir aciydi bi de hic gecmiyordu oyy dusmanimin basina vermesin allah. Yani tas dusuren varsa normal dogum sancisindan korkmasin. Bugun hatirlayinca valla icim rahatladi :))
kiz ben dogum sancisi 1. bobrek tasi 2. sirada saniyordum : ))
bobrekmiymis 1. siraadki, vay anasini $ampiyonlugu kaptrmi$ deseenee:KK70:

bugun eski bi yuzuk buldum takdim parmagima,hiç degisiklik yok parmaga sigma açisindan,
ben bu 13 kiloyu nereme aldim acabaaa:KK64:

benim eşim de ablasının adını koymak istedi (5 yaşında vefat etmiş eşim 1.5 yaşındaymış o zaman; amcası kızına vermiş ismini ablasının. kuzenimin yeni çocuğu oldu aynı isim. ben de tek harf değişikliğine gittim onun da gönlü olsun diye. ama sürekli bir zıtlaşma vardı; ben çıkaracağım nasılsa kimliğini öyle yazdırırım falan diyordu, ben de itiraz eder gerekirse dava açar değiştirtirim diyordum. şakalaşıyorduk gerçi beni sinir ettikçe gülüyordu.
en son dayanamadım annenin beğendiği ismi koymak zorunda değilim; o istemiş beğenmiş koymuş bu hakkı benim elimden alamazsın, annen taşımıyor karnında ben taşıyorum kızımı, dedim. o gün son oldu :)

benim kv de geçen akşam aradığında ne zaman olacak doğum nasıl geleceğiz, uçak falan ayarlasak şimdiden dedi.
ben de dedim; doğumun ne zaman olacağı belli değil; ilk anda annem gelecek zaten bir aksilik olmazsa o zaman ayarlanır ama annem gitmeden gel istersen çünkü annem dönmeden mevlütü yapacağım :KK9:önden gelmesini böyle kestim. kimse kusura bakmasın kocacımla başbaşa günlerimizi kıskanç kv eşliğinde geçiremem :confused:
Ya ölen insanın adını koymayın bence.
Annemin 7 aylık bir oğlu ölmüş adı devrimmiş sonra abim doğunca onun ikinci adını devrim koymuşlar abim 28 yaşında vefat etti. Ben bir ara koysam.mı dedim önceki bebek erkekti annem çok kızdı uğursuz geldi o isim dedi.
Alakası yok tabii ama neden ismi olumsuz bir durumu çağrıştırsın.

Sen tecrübelisin tabi ben sadece varsayımlar üzerine konuşuyorum.
Kardeşime göre bir çocuk sokakta oynamalı.
Ablamın bir oğlu var 5. Sınıfta aşırı zeki.ve okul birincisi.ama çok saf.
Geçen okulda arkadaşları demiş işte çocuğun biri okula kelebek getirmiş müdüre şikayet etmişer. Bizim saf bir sürü hayal kurmuş kelebeği nasıl sakladı çantada acaba,işte kelebek orda ölmedi mi,kış günü kelebeği nerden buldu vs. Akşama kadar beklemiş kelebeği görecek diye.
Müdür gelmiş açmış çantayı çantadan bıçak çıkınca bizimki şaşırmış kalmış.
Anne diyo kelebek bırakmış.
Yani o yaştaki çocuğun okula bıçak getirmesine mi laşıralı,bizimkinin bilmemesine mi?
oyyyyyy sen açiklayana kadar bende anlaamdim kizzz biçak oldugunu : )))

senin yegen yine zekiymis
ben zeki deilim ama bende safim galiba:KK45:

kiz ben dogum sancisi 1. bobrek tasi 2. sirada saniyordum : ))
bobrekmiymis 1. siraadki, vay anasini $ampiyonlugu kaptrmi$ deseenee:KK70:

Hahaha :)) canim boyle bi kiyaslama.yapmak zor tabiiki yani hangisi daha kotu bilemeyiz ben normal dogurursam anlatirim :)

Tas dusurmenin de binbir cesidi var boyutuna gore degisir. Ama mesela kayinvalidem demisti ki deseler on dogum yaparim ama bi bobrek tasi dusurmem.

Bi de bobrek tasi dusururken nefes alacak vakit tanimiyo sana sanci surekli kasiklarina bicak saplandigini dusun oyy :/

bugun eski bi yuzuk buldum takdim parmagima,hiç degisiklik yok parmaga sigma açisindan,
ben bu 13 kiloyu nereme aldim acabaaa:KK64:
Ben yuzuklerimi ilk aydan çıkardım.
Her kuaföre gittiğimde burnumla dalga geçiyorlar resmen üç katı büyüdü.yanaklar desen şiş şiş.
Bir hamile ancak bu kadar çirkinleşebilir.

Hahaha :)) canim boyle bi kiyaslama.yapmak zor tabiiki yani hangisi daha kotu bilemeyiz ben normal dogurursam anlatirim :)

Tas dusurmenin de binbir cesidi var boyutuna gore degisir. Ama mesela kayinvalidem demisti ki deseler on dogum yaparim ama bi bobrek tasi dusurmem.

Bi de bobrek tasi dusururken nefes alacak vakit tanimiyo sana sanci surekli kasiklarina bicak saplandigini dusun oyy :/
amaninn
dogum sancisi yine 5 dk ni geliyor dinleniyorsun : )))
Allah kimseye evrmesin o zaamn bobregiii yani tasini:KK53:

oyyyyyy sen açiklayana kadar bende anlaamdim kizzz biçak oldugunu : )))

senin yegen yine zekiymis
ben zeki deilim ama bende safim galiba:KK45:
Haha bende iki üç.sene önce öğrendim öyle bir bıçak olduğunu ama eşim onu herkes bilir diyo.

Ben yuzuklerimi ilk aydan çıkardım.
Her kuaföre gittiğimde burnumla dalga geçiyorlar resmen üç katı büyüdü.yanaklar desen şiş şiş.
Bir hamile ancak bu kadar çirkinleşebilir.
YUZUM falan sis tabi kilo aldigim her biyerimden belli yani : )
ama yuzuk olmaz diye dusunuyordum olunca sasirdimm

Evet benimde normal dogum yapan bi arkadasim aynisini solemisti 10 tane dogururum ama o bobrek agrisini cekmim demisti

Back
X