2015 Şubat Anneleri

Topuk kani vermeye gittik saglik ocagina. Kilosu ayni cikti kiyafet payini dusunce. Kaybettigi odemi geri almis iyi dedi hemsire. Hafif sarilik var gibiymis gozunde artarsa dr.a gidin su an onemsiz duzeyde dedi.
Giyinmek iyi geldi ama soguk hic iyi gelmedi sirtim agridi hemen.

benim de az cok yaptigim.sey bu.

ilk.gun kuvozdeydi sut sag dediler sagdim ama siringayi bile doldurmadi az.birsey ilk sari sut geldi. Sonra ikinci gun eve geldik sut yoktu oturdum saatlerce emzirdim. Yarim saat emiyorsa 2 dakikasinda yutkunuyordu sadece. Ucungu gun dus aldim uyudum dinlendim derken sut geldi. Biberon versem mi dedim ama vermedim. Annem verelim dedi. Esim sarilik olcak dedi durdu. Manyaga bagladim tum gun emzirdim. Zaten hareket edemiyorum tek ise yaradigim oturup memeyi acmak. Sen de olumlu dusun olack de sut artacak de. Vazgecme

aynen bende öyleyim bütün gün çocuk memede duruyoruz artık bantlayacağım onu mememe diyorum
aman ne yapayım doysun kuzucuğumda gerisi önemli değil
lansinoh sürüyorum daha çok acıyor
arkadaş yurtdışından bir krem getirtmiş onu bana yollamış onu süreyim dedim fırsatımız olmadı bugün kesin kararlıyım yalancı emzik alacağım benim kız yalancı emzik niyetine mememe yapışıyor

aynen bende öyleyim bütün gün çocuk memede duruyoruz artık bantlayacağım onu mememe diyorum
aman ne yapayım doysun kuzucuğumda gerisi önemli değil
lansinoh sürüyorum daha çok acıyor
arkadaş yurtdışından bir krem getirtmiş onu bana yollamış onu süreyim dedim fırsatımız olmadı bugün kesin kararlıyım yalancı emzik alacağım benim kız yalancı emzik niyetine mememe yapışıyor
O kucuk agzini kocaman actrmayi basarabilirsem acimayacak gogusler de birinde acsa birinde acmiyor agzini. Krem fln hikaye agzina memeyi iyice sokmak onemli. Ben de lasninoh kullaniyorum

Ya galiba kv ile basim belada.profesyonel yalanci gibi davraniuo.bebekten sonra hat safhaya ulasti.annem sinirleniuo.yakalayinca yalanini esimin yaninda bozuyo.isin kotusu esim annesini mahcup ediyo diye anneme kizgin,yanlis anliuomus annem Onu yalanci konumuna koyuyomus oysaki annesi gercekleri souluyomus.oyyy ben nere gidem?arada kalip denge tutturmaya calismaktan bi hal oldum
Evet birde kendilerini yüceltmek için yalan dolan var.
Bırak çıkarsın ortaya o da söylemesin yalan.
Ben hiç kahvaltı yapmadan evden çıkmam,eşimde asla kahvaltı yapmaz.
Geçen annesi dedi yavrum eskiden çok güzel kahvaltı yapardı,ben ona misler gibi hazırlardır.
Sanki beni suçlar gibi. Yani yapcak adam ben yaparken kalkıp yer. Yemiyor adam.
Bende bir gün sonra eşimin yanında dedim sen eskiden kahvaltı yapıyormuşssun.
Hayatım boyunca hiç yapmadım dedi.anne ne zaman yaptım dedi.
Anne kızardı bozardı.
Dertleri ne ben çözemedim.
Benim annemde kaynana ama gelin özel günlerde geliyor sadece. Soğuk meyve yemiyor diye geleceği zaman meyveleri ısıtıyor.
Biz es kaza gelin kötü desek. Oğluma iyi bakıyorsa benim için iyidir diyor.

Teşekkürler :)
Yapamıyor , gündüz çok seviyor uyumayı gece ise oturmayı :KK43:
Ve memede durmayı istiyor emmesede kendini daha rahat hissediyor kucağımda
Yatakta tedirgin uyuyor
Zıplıyor hep
emzigi varmi ?
YATAGINA koyunca senin kokun olan bisey koy bas ucuna, iç çamasirin yada koynunda bi gun beklettigin tulbent olabilir, kokunu duyunca rahat uyur

uyku saatlerini biraz oynamayi basarabilirsin yavas yavas gece gunduzuyle oynayabilirsin, butun gun uyursa gece oturur tabi :)

O kucuk agzini kocaman actrmayi basarabilirsem acimayacak gogusler de birinde acsa birinde acmiyor agzini. Krem fln hikaye agzina memeyi iyice sokmak onemli. Ben de lasninoh kullaniyorum

benimkide tam tersi ağzını kocaman açmaktan denk getiremiyor memeyi
bu sefer sinirleniyor kafa atıyor kızıyor ağlıyor
ama uykulu olduğunda pat diye buluyor

arkadaslar gunaydın hastalıgıma 5 gun falan far dun ovulasyon testı yaptım oylesıne hamılelık cıkıyo dedıler burada ben de merakımdan yaptım tek cızgı cıkmıs sonra arkasından gebelık testı yaptım o da tek cızgı cope attım sonra sabah lavaboda copun agzı hafıf aralık kalmıs bı baktım dıger cizgi barız sılık cıkmız anlamadım gebelık testınde anlamadım hamılemıyım cok heyecanlıyım ben elım ayagım tıtrıyor yanı sabaha kadar gecerlı mıdır kı anlkamadım sımdı yanımda bı tane daha getırdım yapcam ama korkuyorum ne olur bısey soyleyın
Benimde böyle çıkmıştı
İkinci silik çizgi şimdi içerde uyuyor.
Yeni bir test yap yine silik çıkarsa bir kan testi yaptır ama önce sakin ol.

baya bi is gordum ama yeemgim yetismeyince yuruyus kaldi benim bugun
ama okula giderken arabayi almiycam, bi 15 dk eder bana yurume oalrak hiç yokdan iyidir
iki gun ust uste yuruyup bugun yapamyinca bi eksiklik hissediyorum içim rahat deil resmen :)

esime diyorum bne hastandeyken is ssatine kadar fosur fosur uyumaa kalk çocuklara bak babamdan bekleme isi diyorum
ben ne anlarim diyo ya adam, kahvelti hazirlmasini bilemezmis
elimde kalacak bu adam benim bigunn

hastaneden çabuk çik biz sen olamdan npicaz diyor, yapamaz tabi, dadi, hizmetçi bakici a$çi okul servisi ,çayci, garson ,her faaliyet mevcut bende:KK67:

Teşekkürler :)
Yapamıyor , gündüz çok seviyor uyumayı gece ise oturmayı :KK43:
Ve memede durmayı istiyor emmesede kendini daha rahat hissediyor kucağımda
Yatakta tedirgin uyuyor
Zıplıyor hep

Benimkide uyurken tedirgin bugunlerde.agliyo birden hafifce poposuna dokunup salliyorum devam ediyo uykuya. Ama bi derin dalamiyo. Gazi var desem.cikartti. neden boyle yapiyo anlamadim

kızlar benden yine tuvalete gittiğimde pıt pıt bişey akıyor
tıpkı gebeliğin son haftasındaki gibi
o zaman doktor suyun azalmış demişti
acaba şimdi içeride kalanlarmı akıyorki
korkmam gerekirmi bilemedim o_O

Bu 40 i cikma olayini merak ediyorum. 40 i cikinca neler degisiyo bebeklerde? Bir de yenidogan dan cikmalari icin kac gunluk olmalari lazim?

ben iki kere yaptirdim canim epidurali, prenses dogum diyolarmis Tr de :)
ikinma sorunum falan olmadi, nst de sanci yukselince ebe ikinmani soyluyoe eliylede hissediyor zaten kasilmaalri

Herkes guzel bahsediyor bakalim kismetse gorucez. Sanirim ebeyi doktoru dinlersem her sey yolunda gidicek. Insallahh tabii. Sen de daha dogurmadin di mi allah kurtarsin bizi :)

Kız ne güzel seviyor yeğenini.
Bırak sevsin.
Bende biri sevsin diye uğraşıyorum kimsenin umrunda değil.
Görümcem yok ama eşimin iki abisi var.
Biri geçen bebek kız mı erkek mi diye sormuş.
Ötekide henüz görmeye bile gelmedi.
Ya sevsin ben sevmesin demem ki ama görümcem bir tuhaf herşeyi tersler yani inat olur ailecek öyle onlar geçen karnıma yapışıp edepsiz seni diyor ben çok sinir olurum öyle laflara güzellikle de söylesen inada biniyor birde o bebekleri çocukları dudaklarından öper dedim benim çocuğumu öpemezsin hem mikrop buluşacak hemde sonuçta Dudaktan öpmek nedir yani cinselliği çağrıştıran birşey yok inat ama babam beni öpüyordu bende öperim banane diyor benimle aynı yaşta ama 5 yaşındaki çocuk gibi davranıyor bazen laf anlatamıyorum geçen arkadaşım geldi kızı 2 aylık bu dedi bende geleceğim ama grip olmuş çocuğa buluşacak diyemedim de darılmasın diye Allahtan kv yollamamış yani ona kalsa hiç önemli değil hastaymış falan dikkat etmez hiç birde sorsan çok iyi çocuk bakmayı bilir nerden biliyor onuda anlamış değilim ne yeğen ne kardeş hiçbirşey yokki baksın sülalenin ilk torunu bizde başkada yok zaten

Kizlar ya doktor gunde 3 kez kaka yaparsa yeterli emiyo denmisti. Iki gundur dogru duzgun kaka yapmiyo :( oysaki sutum artmis gibi geliyodu :( bugun 18. Gun. Sizlerde durum nedir? Kaç kere kaka yapıyo?

Emzirme kampı ne?
Kitabın adı neydi
Kitap değil de Tomris'in bebek yapım bakım onarım bloğu var ya orda var.. Biberona alışmış bebekler için olan benim yapmaya çalıştığım.. En az 3 gün sadece bebeği emziriyosun hayatla bağlantını kesip yemek ve wc sadece.. Dün uygulayayım dedim ama akşam 8 de bayılacaktım 14 saat emzirmekten,iliğim kemiğim kurudu,ne uyudu ne durdu,dinlenecek vaktim olmadı hiç.. Biberon rahatlığına alıştı 10 günde memeyle boğuşup tembellik ediyo.. Bugün de mama vermedim henüz saat sabah 4 ten beri,belki ilerleme kaydederim :(

Kizlar ya doktor gunde 3 kez kaka yaparsa yeterli emiyo denmisti. Iki gundur dogru duzgun kaka yapmiyo :KK43: oysaki sutum artmis gibi geliyodu :KK43: bugun 18. Gun. Sizlerde durum nedir? Kaç kere kaka yapıyo?
Çiş çok ama kaka 1 ya da 2 kere hep.. Dr da bişey demedi bu konuda.. Bazen osurukla azcık kaka çıktığı da oluyo ama onlarssayılmaz :)
Kakanın sayısı değil de rengi sarı olmalı ve içinde susam gibi partiküller olmalı diyo hep dr lar.. Bi de çiş bolsa sıkıntı yok..

Back
X