2015 Şubat Anneleri

Cok iyimis ama ben daha kizin uyudugunu gormedim goguslerim yara oldu mama veriyorum maalesef sabah 7 de kalktik bir daha da uyumadi, uyumamak icin direniyor :KK43:

benim oğlumda başlarda meme istemiyordu hiçbir şekilde mecburen 2 saatte bir mama veriyorduk. şimdi günde 2 ye düşürdüm. mama yerine sütümü sağıyorum onu veriyorum ama tam olarak göğüslerimi hiç bir şekilde boşaltmıyor. uyuyup kalıyor memede ama biberonla gayet güzel uyurken bile alıyor sütü :( benimki uyuyor sütümü sağıp içirdikten sonra uyku problemimiz yok. seninde başka bir nedeni olabilir uyumamasının çünkü mama aşırı derecede bağırsak problemi yapıyor.

3 gün boyunca bebek her istediginde emziriyorsun o uyurken sen de uyuyor dinleniyorsun..başka hiç bi iş yapmiyorsun..sutun artiyormus..

ya emmek istemez ise bas bas bağırırsa. o zaman ne yapıcaz. kilo kaybederse vs gibi bir ton soru oluşuyor bu sefer kafanda.ben mama vermiyorum şükür bitirdik sayılır mama problemini ama iş emmeye gelince uyuyup kalıyor çekmiyor hiç dün inat ettim 3 saat hiç tereddütsüz kucağımda mememde tuttum ama yinede tam boşalmadı göğüslerim bu sefer sağıp biberonla verdim baya çıktı yine emmedi gibime geliyor bu seferde puffff bu emzirme işi sütün bitme korkusu çok berbat bir durum. niye her bebek gibi şok şok emmiyor göğüslerimi niye biberona ihtiyaç kalıyorki :(

Herkes guzel bahsediyor bakalim kismetse gorucez. Sanirim ebeyi doktoru dinlersem her sey yolunda gidicek. Insallahh tabii. Sen de daha dogurmadin di mi allah kurtarsin bizi :)
yok dogurmadim hiçde dogurucu gibi durmuyorum valla
kasilmalr bigun oluyor bigun kayboluyor bugun yine kayboldular:KK51:
ben artik umidimi kestim, 25 inden once heveslenmiyorum dogar diye ..
saglikli olsunda hayirlisi artik ..

benim oğlumda başlarda meme istemiyordu hiçbir şekilde mecburen 2 saatte bir mama veriyorduk. şimdi günde 2 ye düşürdüm. mama yerine sütümü sağıyorum onu veriyorum ama tam olarak göğüslerimi hiç bir şekilde boşaltmıyor. uyuyup kalıyor memede ama biberonla gayet güzel uyurken bile alıyor sütü :KK43: benimki uyuyor sütümü sağıp içirdikten sonra uyku problemimiz yok. seninde başka bir nedeni olabilir uyumamasının çünkü mama aşırı derecede bağırsak problemi yapıyor.
Cok gazlı cok sancılı oglen yedigini alttan cikarayim derken usten cikardi :KK61: bakamiyorum heralde

Ki
Evet birde kendilerini yüceltmek için yalan dolan var.
Bırak çıkarsın ortaya o da söylemesin yalan.
Ben hiç kahvaltı yapmadan evden çıkmam,eşimde asla kahvaltı yapmaz.
Geçen annesi dedi yavrum eskiden çok güzel kahvaltı yapardı,ben ona misler gibi hazırlardır.
Sanki beni suçlar gibi. Yani yapcak adam ben yaparken kalkıp yer. Yemiyor adam.
Bende bir gün sonra eşimin yanında dedim sen eskiden kahvaltı yapıyormuşssun.
Hayatım boyunca hiç yapmadım dedi.anne ne zaman yaptım dedi.
Anne kızardı bozardı.
Dertleri ne ben çözemedim.
Benim annemde kaynana ama gelin özel günlerde geliyor sadece. Soğuk meyve yemiyor diye geleceği zaman meyveleri ısıtıyor.
Biz es kaza gelin kötü desek. Oğluma iyi bakıyorsa benim için iyidir diyor.
Olmasi gereken o.bu saatten sonra ogluna ii bakiyosa iidir o gelin.hayal dunyalari cok genis cok!isin kotusu ben mayista ise basliycm ve ogluma o bakcak.kafamda deli sorular..

emzigi varmi ?
YATAGINA koyunca senin kokun olan bisey koy bas ucuna, iç çamasirin yada koynunda bi gun beklettigin tulbent olabilir, kokunu duyunca rahat uyur

uyku saatlerini biraz oynamayi basarabilirsin yavas yavas gece gunduzuyle oynayabilirsin, butun gun uyursa gece oturur tabi :)
3 emzik denedim kabul etmiyor
Kıyafeti denerim de gece Gündüzü nasıl ayarlıcam. Uyurken hiç bir kuvvet uyandıramıyor ki onu

3 emzik denedim kabul etmiyor
Kıyafeti denerim de gece Gündüzü nasıl ayarlıcam. Uyurken hiç bir kuvvet uyandıramıyor ki onu
emzik fena olmus , isini kolaylastirirdi baya, buyuk ihtimalle snei emzik yerine kullaniyor :)
bakkal emzigi varmis onu denedinmi?

Cok uykucu bu kiz ya. Uyansin diye altini acinca yapiuor cisi kakayi. Memeyi de uyuyarak emiyor. Oglan yaygaraciydi ilk gunden itibaren. Boyle uyumasi normal sanirim. Emiyor cis kaka yapiyor ama emmek bile cok yorucu onun icin hemen uyuyor ;)

Emzirme kampı ne?
Kitabın adı neydi
Kitap değil de canim tomrisin emzirme notlarindan..süt artırmak için yapılan bişi..bebek her istediginde onu emziriyorsun ve o uyudugunda sen de uyuyor dinleniyorsun..yemek yemek bile çok önemli değil pratik şeyler yiyin geçin diyor yumurta falan..3 gün bunu yapın sütünuz artar diyor

Cok uykucu bu kiz ya. Uyansin diye altini acinca yapiuor cisi kakayi. Memeyi de uyuyarak emiyor. Oglan yaygaraciydi ilk gunden itibaren. Boyle uyumasi normal sanirim. Emiyor cis kaka yapiyor ama emmek bile cok yorucu onun icin hemen uyuyor :KK66:

Biraz sarılığı var demiştin onunda etkisi olabilir. Ama huyu öyleyse amaaann şeytan kulağına kurşun , maşallah diyelimm :)

selam kızlar ben de bekliyorum ama benimki de yerinden memnun(oğluşum) heralde henüz gelmedi. Gebeliğin 39+3.günündeyim. 3 haftadır çatı kemiklerim ağrıyor. 2 haftadır karnımda sertleşmeler var 2 gündür de kasık ağrısı ve artan akıntılarım var.
Epidural normal doğum istiyorum. Bazılarında su yada nişan gelmiyormuş. Bazen çok gaz var diye gidip doğuma giren arkadaşlarım oldu. Nasıl anlıcam ben bu durumu biraz endişeliyim. Ayrıca 4 gü önce doktor çatı muayenesi yapmak istedi fakat benim uflamalarımdan kendisi de çok üstelemedi. o durumda olmak bile kasılmama sebep oluyor. dişimi bayağı sıkmam lazım sanırım. Epidural normali genelde bir çok kişi öneriyor ama nasıl olacak ki? o_O

Kizlar ya doktor gunde 3 kez kaka yaparsa yeterli emiyo denmisti. Iki gundur dogru duzgun kaka yapmiyo :KK43: oysaki sutum artmis gibi geliyodu :KK43: bugun 18. Gun. Sizlerde durum nedir? Kaç kere kaka yapıyo?
Cnm bnm 1 ay doldu dr artik 3 gün yapmasa bile srn yok ama 3 u geçmesin dedi..18 Günlükken yapıyordu günde 3 kere falan ama beslenmeyi belirleyen daha çok cis..eğer koyu sarı değilse ve bezi 6-7 kere sisiriyosa sorun yok demektir..sadece anne sütü ile besleniyorsa kabiz olmaz genelde bebekler dedi dr

Kitap değil de Tomris'in bebek yapım bakım onarım bloğu var ya orda var.. Biberona alışmış bebekler için olan benim yapmaya çalıştığım.. En az 3 gün sadece bebeği emziriyosun hayatla bağlantını kesip yemek ve wc sadece.. Dün uygulayayım dedim ama akşam 8 de bayılacaktım 14 saat emzirmekten,iliğim kemiğim kurudu,ne uyudu ne durdu,dinlenecek vaktim olmadı hiç.. Biberon rahatlığına alıştı 10 günde memeyle boğuşup tembellik ediyo.. Bugün de mama vermedim henüz saat sabah 4 ten beri,belki ilerleme kaydederim :KK43:
Cnm ya bişi sorcam bu 14 saat emzirme nasil oluyor ? Meme hep ağızda mi duruyor? Yoksa alıyor bırakıyor uyuyor bi dahami alıyor ? Bnm kiz 10 dk zor tutuyor memeyi ağzında da o yüzden soruyorum..14 saat aralıksız emmiyordur heralde ne sut kalır ne cenenin gücü yeter?merak ediyorum bu uzun süre emiyor diyenlerin bebekleri o kdr süre aktif mi emiyor ?

Biraz sarılığı var demiştin onunda etkisi olabilir. Ama huyu öyleyse amaaann şeytan kulağına kurşun , maşallah diyelimm :)
yok sarilik var dedigim belli belirsiz cildinde. Hani hemsire zorlayinca gordu ilk bakista yok dedi. Ins huyundan uykucudur ;)

Kauçuk oluyormus sanırım ondan bahsediyorsun. Bi o kaldı :) ilk fırsatta alıp denicem
yenidogan silikonu pek sevmez. Ben kaucuk aldim aldi da emzigi. Ama simdilerde kendiliginden uyuyor gerek duymadik daha

benim oğlumda başlarda meme istemiyordu hiçbir şekilde mecburen 2 saatte bir mama veriyorduk. şimdi günde 2 ye düşürdüm. mama yerine sütümü sağıyorum onu veriyorum ama tam olarak göğüslerimi hiç bir şekilde boşaltmıyor. uyuyup kalıyor memede ama biberonla gayet güzel uyurken bile alıyor sütü :KK43: benimki uyuyor sütümü sağıp içirdikten sonra uyku problemimiz yok. seninde başka bir nedeni olabilir uyumamasının çünkü mama aşırı derecede bağırsak problemi yapıyor.
Neyle veriyorsun sagdigin sutu canım? Bnm kiz da uyuyor kalıyor bosaltamiyor göğüsleri sağıyorum ama biberonu unuttutmak istedigim için kaşıkla veriyorum o da uykuda olmuyor pek ve zaten çok zahmetli

Oglum memenden sut mu geliyor ben de emebilir miyim dedi. Ztn gogusler aciyor hafiften isirir fln diye cesaret edemedim em demedim. Ama oglumla ilgilenememek cok.zoruma gidiyor agliyorum surekli

ya emmek istemez ise bas bas bağırırsa. o zaman ne yapıcaz. kilo kaybederse vs gibi bir ton soru oluşuyor bu sefer kafanda.ben mama vermiyorum şükür bitirdik sayılır mama problemini ama iş emmeye gelince uyuyup kalıyor çekmiyor hiç dün inat ettim 3 saat hiç tereddütsüz kucağımda mememde tuttum ama yinede tam boşalmadı göğüslerim bu sefer sağıp biberonla verdim baya çıktı yine emmedi gibime geliyor bu seferde puffff bu emzirme işi sütün bitme korkusu çok berbat bir durum. niye her bebek gibi şok şok emmiyor göğüslerimi niye biberona ihtiyaç kalıyorki :KK43:
Valla cnm zaten bnm kız mi istahsiz yoksa az bi sürede bile alması gereken sutu çekiyor bilmem de memeye hiç düşkün değil..5-10 dk ıcınde uyuyor kalıyor işin kötüsü memeyi de ağzında tutarak uyumuyor..çıkarıyor..uyuyan bebeğe o memeyi nasıl tutturayim ben..valla bnm de hayalim bi gün beni cok cok emmesi :)

Cnm ya bişi sorcam bu 14 saat emzirme nasil oluyor ? Meme hep ağızda mi duruyor? Yoksa alıyor bırakıyor uyuyor bi dahami alıyor ? Bnm kiz 10 dk zor tutuyor memeyi ağzında da o yüzden soruyorum..14 saat aralıksız emmiyordur heralde ne sut kalır ne cenenin gücü yeter?merak ediyorum bu uzun süre emiyor diyenlerin bebekleri o kdr süre aktif mi emiyor ?

Benimki aktif emiyor. Saatlerce Aralıksız değil tabikide. Mesela yarım saat bir göğsümü emiyor. Sonra bıraktırıyorum. Gazını çıkarıp diğer göğüse geçiyoruz.

Back
X