2015 Şubat Anneleri

Hamileyken kimse gelmemişti daha rahattık sanki. Önümüzdeki hafta annem gidicek kv gelecekmiş yeni bir yardımcı bayan getirecekmiş. Yaw belki sakin bir ortamda daha iyi olucaz bir denesek mi?

evet valla daha rahatmışız bende onu anladım
hayır kendi annem ondan beklemediğim performansı sergiliyor acayip ilgili herşeyimi yapıyor ben yiyip içip çekiliyorum kenara kayınvalidem tam tersi ergenler gibi davranıyor herşeye alınıyor kırılıyor durup dururken ağlıyor
ptesi durup dururken hasta etti kendini ilgi çekmek için
herkes bebekle ilgileniyor diye hasta etti kendini
dün geldi hiçbişey olmamış gibi 10 dk durdu siz oturunda ben biraz uzanayım başım ağrıyor dedim ona alındı gitti paldır küldür. şimdide geldi yarım saat durdu gitti suratıma bakmadı anne kal dedim cevap bile vermedi bi triplere girdi

bir hafta sonra 20 günlük olacağız annemide göndereceğim içim kan ağlasada
sırf rahat edebilmek adına
en azından annemide gönderdim sende gelme derim
daha çok küçüğüz gece bakımı konusunda korkularım var ama yapacak bişey yok

en ucuzundan basla denemeey, bebek tutana kadar devam et denemeye

bende bi tane chicco var insallah tutar , bide emzik aramakla ugrasamam valla

ilk kiizmda verdim aalmadi emzigi
sonra beno hastanede gormeeye kadinlar geldi annemin arkadasalri yani tecrubeliydiler :) emzigi niye yok dediller deim almiyor, nasil almiyormus falan diye sokdullar agzina çocugun aldi valla :) bi dahada birakmadi 3 sene : ))))))

yani agzina sokdugun an ittiriyor diye pes etme , gun içinde dene bi kaç kere .. millet bala reçele bandiriyor alsin diye ama ben yapmam onu çok delice geliyor bana

ha bideeee bakkal emzigi varmis ben bilmiyorum tam oalrak nasil bisey ama eski bi modelmis ve onu almayan bebek yok diye biliyorum :)
Emziği verince öğürüyo kusuyo benimki. Pek uğraştım ama kötü oluyo

Emzirdiğin zaman doyuyorsa ağlamıyorsa sütün yetiyordum canım. Kaka sayısı da zamanına göre uygunsa yine yetiyordur. Ben saatlerce emziriyorum yine de uyurken uyanıp ağlıyor mama verince doyup uyuyor :KK43:

ağlamıyor hiç hatta geceleri altını açıyorum uyandırıp emzirmek için
gün içerisinde sürekli memede zaten ama sürekli kucak istediği için memede duruyor gibi geliyor

Ben dün kontrole gittim canım bandajım alındı 21 gün sonra smear alacağım ddi. Ultrasonla karından baktı kan var emzirdikçe atacaksın ddi

aa bandaj neden varki ve kaç günlüksün
bende bandaj yok
sadece o bölgede sanki bandaj yapışkanı gibi bişeyler var alabildiğimi kopardım alamadığım kaldı çokda ilgilenmedim
6 martta kalça ultrasonumuz var acaba o güne kendimede randevu alsammı genel muayene için diyorum
1 aylık olacağız o zaman

hayır kendi annem ondan beklemediğim performansı sergiliyor acayip ilgili herşeyimi yapıyor ben yiyip içip çekiliyorum kenara kayınvalidem tam tersi ergenler gibi davranıyor herşeye alınıyor kırılıyor durup dururken ağlıyor
dün geldi hiçbişey olmamış gibi 10 dk durdu siz oturunda ben biraz uzanayım başım ağrıyor dedim ona alındı gitti paldır küldür. şimdide geldi yarım saat durdu gitti suratıma bakmadı anne kal dedim cevap bile vermedi bi triplere girdi

Gece bakımı ne oluyor ?

Ben gece de gündüz de kendim bakıyorum. Annem yanımda ama bilerek bişeye karışmıyor öğrenmem için galiba. Bazen bebiş çok ağlayınca müdahale ediyor emzik vermedik diye kızdı ağlamasından iyidir dedi şimdi vermek istiyorum ama bebiş almıyor. Bu hafta sonu gidicek eşim de haftaya yurt dışına gidicekmiş kalırım ben bebişle dedim ama yalnız kalma diyor kv yi çağıracak sanırım. Annem bir hafta daha kalsa dicem ama üç haftadır burda zaten Kadıncağız.

O her bebekte değişir ki. Kimi 100 cc de doyar kimi 200 cc de.
Bebek doymazsa Ağlar merak etme. O sana anlatır yani

annesinin kuş ağızlısı bak yine sevdim ağlamıyor pek benimki

Emziği verince öğürüyo kusuyo benimki. Pek uğraştım ama kötü oluyo

benimkide öyle öğürüyor almıyor
wee aldım alışırsa değiştiririm diye
bugünde awent istedim bakalım yarın gelir bide onu deneyeyim
geceleri ağzına veririm

fyz35 fyz35 cnm aprol fort a devam dedi doktor . Dikişlerin acıması normalmiş iyileşiyor sen kendini kasıyorsun korkutup dedi. Ayrıca ebe de, baticon günde bi kere sür demişti ve fön Makinası ile kurutmak her wc sonrası . Bunları da yap bi bakalım . Pedin üzerine de Gazlı bez koy demişti .

gün içerisinde sürekli memede zaten ama sürekli kucak istediği için memede duruyor gibi geliyor

bende bandaj yok
sadece o bölgede sanki bandaj yapışkanı gibi bişeyler var alabildiğimi kopardım alamadığım kaldı çokda ilgilenmedim
6 martta kalça ultrasonumuz var acaba o güne kendimede randevu alsammı genel muayene için diyorum
1 aylık olacağız o zaman

Doyuyor demek ki. Inşallah benim de sütüm bol olur. Humana Çayı da aldım.

Canım bende aynıyım. Hem meme hem mama veriyorum. Çünkü çocuk doymuyo. Benim 60 cc süt çıkıyo onu içiyo, arkasındanda 60cc mama içiyo. Doyuramadım ben bu kızı. Ama çok üzülmüyorum, benim ilk kızım mamayla büyüdü çok şükür sağlıklı bi çocuk. Moralimi bozmamaya çalışıyorum. Eşimde " demekki sütün yağlı değil, doymuyo çocuk" dedi. Çok biliyosan kalk sen emzir, pompayı sana takayım, umutluyum süt gelir dedim :) kalkıp mama falan yapıyo saolsunda arada sinirlendiriyo işte.
Mama verirsin süt yoksa dedi doktor da bana. Sanki fazla abartınca da stres yarattığından süt gelmiyor ya, psikolojimiz de rahatlar azcık olmazsa mama veririm diip kasmazsak

bende bandaj yok
1 aylık olacağız o zaman
Bebeği ne zaman topuk kanına getirirsen o zaman alırım bandajı nı demişti. Evimle muayenehane arası çok uzakta ondan hemen çağırmadı sanırsam. Bişeyi kesti bide ip gbi bakmadım ama hissettim. Alerji yapmış zaten bandaj krem verdi onada. Kaşıntım vardı normaldirdiye düşündüm değilmiş meğerse.

Canım bende aynıyım. Hem meme hem mama veriyorum. Çünkü çocuk doymuyo. Benim 60 cc süt çıkıyo onu içiyo, arkasındanda 60cc mama içiyo. Doyuramadım ben bu kızı. Ama çok üzülmüyorum, benim ilk kızım mamayla büyüdü çok şükür sağlıklı bi çocuk. Moralimi bozmamaya çalışıyorum. Eşimde " demekki sütün yağlı değil, doymuyo çocuk" dedi. Çok biliyosan kalk sen emzir, pompayı sana takayım, umutluyum süt gelir dedim :) kalkıp mama falan yapıyo saolsunda arada sinirlendiriyo işte.
Mama verirsin süt yoksa dedi doktor da bana. Sanki fazla abartınca da stres yarattığından süt gelmiyor ya, psikolojimiz de rahatlar azcık olmazsa mama veririm diip kasma
Bence insanları oldukları gibi değil de görmek istediğimiz gibi görüyoruz.
doğru.

Ben gece de gündüz de kendim bakıyorum. Annem yanımda ama bilerek bişeye karışmıyor öğrenmem için galiba. Bazen bebiş çok ağlayınca müdahale ediyor emzik vermedik diye kızdı ağlamasından iyidir dedi şimdi vermek istiyorum ama bebiş almıyor. Bu hafta sonu gidicek eşim de haftaya yurt dışına gidicekmiş kalırım ben bebişle dedim ama yalnız kalma diyor kv yi çağıracak sanırım. Annem bir hafta daha kalsa dicem ama üç haftadır burda zaten Kadıncağız.

bende kendim bakıyorum ama 3 gecedir uyumayınca artık migrenim tuttu benimde emziriyorum ben emzirirken annem uyuyor benimki memede 1 saat duruyor o ara annem uyuyor sonra o alıyor ben dinleniyorum bu yüzden geceleri ona ihtiyacım oluyor yoksa bende daha 3. gün herşeyiyle kendim ilgilenmeye başladım onunla ilgilendikçe kendime güvenim geldi sanki 5. çocuğum gibi ne derdi var anlayabiliyorum.
herkes yarı kırkını bari bekle diyor zaten. hem bebek toparlar hem kendimiz daha iyi toparlanırız diye.
bende yalnız kalayım diyorum ama lohusa kadın 40 gün yalnız bırakılmaz diyorlar

Sütyeni tekrar sorucam. Sütyen takıyor musunuz?

ben bir akşam arkadaşlar gelecek diye kendi sütyenlerimden taktım göğüslerim patlıyordu az kalsın
e-bebekten emzirme atleti ve emzirme sütyeni aldım onları kullanıyorum çok memnun kaldım
bugün bi atlet daha sipariş verdim
emzirme atleti zaten sütyen gibi daha rahat

annesinin kuş ağızlısı bak yine sevdim ağlamıyor pek benimki

benimkide öyle öğürüyor almıyor
wee aldım alışırsa değiştiririm diye
bugünde awent istedim bakalım yarın gelir bide onu deneyeyim
geceleri ağzına veririm
İşe yararsa bende deneyeyim. Geceleri beni emzik yerine kullanıyo. Uykusuzluktan bayılcam artık

Back
X