Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin canım Allah razı olsun gerçekten ikisini de çekmek çok zor ama Rabbimden dileğim günahlarıma kefaret saysın evladım hayrlı bir evlat olsun da unutulur acılar işte o zamanEn zoru da bu hem onu çek hem onu.normalin öncesini sezonun sonrasını.Allah Şafi ismiyle bir an evvel şifa versin inşallah
İkinize de.neyse ki sağlıkla almissiniz kucağınıza.Allah huzurla sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Vaktin olursa okumaya çalış çok yararlı şeyler var cnm beslenme ve uyku düzeni ile ilgili..Hmm mucize Çözümler Kitab'ında mı yazıyor. Başlamıştım okumaya ama bitiremedim ki.
Öyle ne beslendiginden bişi anlıyorum ne uyudugundan. .bi de herseyi geçtim suan yaptiklarimiz alışkanlık haline gelince ilerde büyük sıkıntı oluyor..gecenlerde bahsetmiştim arkadaşımın 7 aylık oğlu hala ağzında annesinin memesi ile uyuyormus. . Ben avent kullanıyorum ama hastaneden eve geçtiğimiz gün alistirmistik biz emziğe. .büyük rahatlik sağlıyor valla yoksa bizi emzik yapıyorlar. . inşallah selincik de bi emzik beğenir de sen de brz nefes alırsın cnmBiz hep öyleyiz işte. Yarım saatte bir saatte hep istiyor vermeye çalışıyorum bu sefer de çabuk süt olsun diye uğraşıyorum süt az sanıp mama veriyorum. Hangi emziği kullanıyorsun? Biz daha beğendiremedik.
Oyy yerim ben o fındığı :))Kuzumu yikadik yine bugun nasil soyuluyor derisi gec gelen bebelerde olurmuş resmen deri degstriyor. Fileyle yıkamak zorluyor hic rahat durmuyor cadi cok hareketli ayaklarini fileye bastirip ileri ittirmeye calisiyor kendini ya da yana donduveriyo vucudunu. Cok seker ama ya bayılıyorum bakmaya doyamıyorum rabbim korusun meleklerimizi
Canm inşallah bebeginin kısmeti ile evinde bereket dolar tasarHayrlı akşamlar kızlar bir fırsat bulup giremedim hastaneden çıktığımdan beri baş ağrısı kulak uğultusu hiç bitmedi KBB ye dahi gittik spinal anestezinin yan etkisiymiş aklınızda bulunsun spinal anestezi yan etkisini atması için günde 3 bardak kahve tüketmek ve ağrı kesici almak iyi geldi bana çok şükür bugün biraz daha toparladım kendimi Allaha ne kadar şükretsem azdır ilk ayağa kaldırdıklarında bir daha yürüyemeyecek gibi hissettim kendimi ama şu an iyiyim elhamdülillah tek sıkıntım eşimin ailesinden bıktım sürekli burdalar sadece aileside değil amcaları çocukları falan da burda her akşam yemekler burda yeniyor içiyor ben odama tıkılı kaldım bunaldım iyice daha ne kadar gelirler bilemiyorum ama bıktırdılar artık birde kayınvalidem çok üzdü beni bugün nasıl ağrıma gitti duyduğum laflar biz aylardır tek maaşla sıkıntı çektik canım birşey istedi eşimin cebinde 10 TL den başka para yoktu ağladım oturup isteyemedim üzülmesin diye kalkmış bugün bizim evin kirasını verdiklerini markete pazara gittiklerini maaşımızın nasıl yetmediğini konuşup duruyor hayır altı üstü 2 ay verdiler kirayı markete pazara gittikleri zaten yalan birde kalkıp eltisinin annemin yanında anlatıyor bunları tabi kayınvalidemin haberi bile yok benim dolabım boşken annem pazar yaptı bana kaç aydır onlar harçlık veriyorlar elime onlar ilgileniyorlar anneme dedim veremedin mi ağzının payını biz destek olduk diye dedim ben söylemem öyle şeyler hoş değil diyor şimdide kalkmış kayınvalidem ne borcunuz olacak sizin çocuğa takılan altınları ellemeyin diye akıl veriyor sanki kendi altın takmış gibi konuşmuyor mu birde gelde sinir olma
Bencede bizi anca nisan anneleri paklarkaç gundur eglmiyon kiz ben seni dogurdun sandim
valla onlarda dogurmus çogu
gel senle nisan annelerine gidelim :))
Dr üç güne bi çağırıyor yoruldum artık . ilcede oturduğum için 1.5 saat sürüyor yol .perişan olDuk gide ggeleBencede bizi anca nisan anneleri paklar
Ben eger yeni sagmadiysam isitiyorum sutu saginca dolaba koyuyorum zaten bazen sagarken uyaniyo o zaman hemen veriyorum isitmadan benimkide sutude mamayida yedikten sonra yerine yatiriinca kusuyo hemen yedirdikten sonra epey bi kucagimda tutuyorum dik sekilde gazinida cikartip oyle yatiriyorum yinede kusuyo herkes normal bosver falan diyo ama bebce her yedikten sonra yatirinca kusmasi normal degil ya kucagimda kusmuyo reflu yastigida ise yaramadi gene kustu doktora daniscam artik demek sana doktor 30 ver dedii ben ilk basta 45 dedi ama benimki bazen 60 yiyo bazen 20 bile yemiyo gece yediremedim ne kadar yiceni bilmiyorum az az veriyorum 3 kere mama verdigim oluyo su kaynat mamayi isit o ara agliyo tabi kaplarini kaynar suyla yika cok zor ya nolurdu meme alsalardi doyunca birakirlardi acikinca alirlardi boyle zormus valla sut sagmaya vakit kalmiyo zaten sutumde gelmiyo verdigimide kusunca icim gidiyo sut bosa gitti diye Allah yardimcimiz olsunMamayi 3 saatte bir 30 ml ver demisti sutude oyle veriyorum ama kusuyor anlamadim bende sutu isitma dediler ama sut soguk mu geliyor acaba
Türkçe olması derken. Köken olarak mı?Zaten var ya sunu anladim kendimizden cok ailelerimize begendirmek icin ugrasiyoruz. Yok telaffuz edebilir mi yok bilmem ne. Bi de burun kiviriyolar insani sogutuyolar.
Iki isim mevzusu sunnettir belki dogrudur ama ben cok karsiyim ikisinden biri kaliyo oyle. Cok zorluk cekio insan. Benim esim de iki isimli soyadi da uzun o da cok cekti asla iki isim koymam dedi.
Biz de hala tam karar vermedik kizin ismine biliyo musun. Bengi dedik aileler telaffuz edemedi hic begenmedi. Gerci ben onlari tinlamazdim ama ilerde kizima zorluk olmasin dedim telaffuz konusunda. Soyadimiz da zor cunku. Kocam da inanilmaz takintili ismin turkce olmasina. Simdilik Begüm dedik o zaman bakalim bu da degismezse :))
Kızlar herkes doğurmuştur inşallah,herkes doğursunda yazayım diye bekledim,ben sezeryanı olduktan sonra gaz çıkardım ama büyük abdeste çıkamamıştım,ağrılardan duramıyordum,kan sulandırıcı iğne kullanıyordum,sezeryandan 1 gün önce kesmiştik, iğneyi kesince kalın bağırsağıma pıhtı atmış ve o bölgede kangren oluşmuş,sezeryandan 2 gün sonra çok ciddi bi ameliyata daha girdim,1000 kişide 1 inde oluyormuş,beni buldu,ölüm tehlikem bile vardı,Allah bebişime sevdiklerime bağışladı beni,çok şükür ki en hafifi buymuş,beyne de atabiliyormuş,akciğerlere de,ince baüırsaklarda onlarda hiç şans yokmuş,sezeryan dikişinden başka karnımın ortasında kocaman dikey dikişlerim vardı dün alındı çok şükür :) Kimse korkmasın diye yazamadım da....
Ben dün tekrar başladım cnm zırt pirt uyanıp aranıyor ben de dayanamayip meme veriyordum. .Eylül de kısacık emip bırakıyordu. .eşim atıştırmaci bebek olmuş eylül dedi..şimdi uyandığında emzik verip pispisliyorum tekrar uykuya dalmasını sağlıyorum. .2.5 -3 saatten önce beslememeye çalışıyorum çünkü bu sefer doğru düzgün bi ogunu olmuyor yarım saat bi saatte bi az az emip bırakıyor. .bgn 2.günümüz şimdilik iyi gibi
Deli oldum yaa 20dk disari cikmak zorunda kaldim bebege sut verip cikmistim. Anneme emanet ettim. Agliyor diye hmn mama vermis. Mama almasin diye gece gunduz canim çıkıyor. 20dk idare etmemis. Tok bebege dayamis mamayi. Bebek hala ağlıyor napcaz gene mi mama vercez. Sanki bebek sadece acken aglar. Sinirlerime hakim olamıyorum. Bu sinirle sutum kesilecek bidw ustune.
Türkçe olması derken. Köken olarak mı?
Ben burda çok isim muhabbeti yaptım ama benim adımda türkiyede bayan olarak sadece bende vaR.
K.validem.arıyor beni diyor telde Ayşem ne yapıyor. Çocuğa ben isim koymuşum o başka isimle çağırıyor. Gel de verem.olma.
Gündekiler o nasıl ad diyorlarmış emek için de ben senin gün arkadaşlarına mı beğendiricem.
Ya bazen benim içime bir şey kaçıyor sanki beni dürtüyor böyle takıyorum bir şeylere. Yine o günlerden birindeyim.
Çok fena çatasım var.
9 dokuz ay dusundum dusundum bulamadim gonlume gore bir isim. Esimin soyledigi ismi koydum alisinca sevdim gitti.Evet koken olarak turkce olmali niye cocuguma arapca farsca ya da baska kokende bi isim koyayim ben turkum diyor.
Ayrica senin ismin de cocugunun ismi de bence cok guzel. Hele kuzunun ismi cok anlamli. Inan bana her anne baba ayni tepkileri veriyor isim konusunda hic canini sikma o oyle diyor diye adi o olmayacak. Benim kayinvalidem cok anlayislidir asla karismam sizin evladiniz demistir hep. Ama o bile icten ice begenmedigini belli etmisti hep. Aynen seninki gibi onun da gundeki arkadaslari o ne oyle dokuz ayda bula bula onu mu buldular demis. Bende dedimki onlarin begenip begenmemesi cok da umrumda degil dedim haklisin dedi :)
Saygisizlik etmeden kirmamaya calisarak cevabini ver herseyin inan rahatlarsin. Su hayatta hic biseyi icine atmican kotu insan sen olsan da. Babaanne de olsa anneanne de olsa bi yerde durmayi bilmeliler bence. Sirf dokuz ay karnimizda tasiyip bu sikintilari cektigimiz icin bile bence her seye hakkimiz var kimse de konusmasin.
Aynen oyle baska biri isim oner dese ne kadar kolay geliyo ama kendi cocugun olunca cok baska oluyor.9 dokuz ay dusundum dusundum bulamadim gonlume gore bir isim. Esimin soyledigi ismi koydum alisinca sevdim gitti.
Sanki essiz benzersiz bir isim bulacagiz herkesin alistigi kendine guzel. Baskasinin yorumuna hic bakmamak lazim.
Valla cnm ilk aylar ne öğretirsek ileride de onu yasicaz diye yanlış bişi yapmamaya çalışıyorum. .zor tabiki ama sabırlı olmak şart. .onlar uykuya nasıl dalınir bilmiyorlar biz ogretcez onlara herseyi..ben kitabı baştan okumaya başladım..unuttuğum gözden kaçırdığım bişiler var mı ki diye..mesela süt artırma ile ilgili de 2 önerisi varmış onu unutmusum. .sutum az diyenler için paylasayimBenimki de memeden inmiyo. Beni emzik yapti. Emzigi bazen aliyo bazen almiyo. Cocugun dakkasi dakkasina uymuyo. Bi onceki uyutmamda siss-patla uyuttum uyudu. Simdi beceremedim. Memede...