2015 Şubat Anneleri

Sezeryandan oluyor o ağrı. Omuzlarda başlıyor yavaş yavaş Aşağıya iniyor. Ağrı kesici kullan canım. Sıcak su torbası da işe yarıyor.
canim gaz falan kalmadi ki. 20 gunluk olduk hala olur mu. Sicak tutsam da farketmiyor yine agriyor

Herkesin hareket et yuru demesinden gina geldi sanki biz bilmiyoruz. Ya dogunca da boyle mi olacak bu etrafimizdaki cok bilmis doktorlar tukenmeyecek mi?

Valla zaten eninde sonunda bu hafta dogurucam allahin izniyle diye yurumeyi falan da biraktim. Inanilmaz agriyo kasiklarim yuruyunce hic artik zorlayamam doguma yorgun gitmeyeyim bari hahaha :)

Selam nazlı bebeklerinin gelmesini bekleyen arkadaşlarım, geçen gün ultrason kağıdımı buldum ilk haftalardan, bebeğin tahmini doğumu 21 şubat diyor, adetime göre 9'uydu ve bebeğimi 13 şubatta suniyle zorla doğurdum demek günü varmış yavrumun düşünsenize bi bebek 41'e kadar durabiliyor yani 28'inde bile doğsa normal bi durum olurdu, kızım da tam ultrasondaki tarihte ve adetime göre 10 gün geç doğmuştu, bi daha çocuk ister miyim bilmem ama bi dahaki sefer ultrasondaki tarihi baz alıcam o kesin, demek benim ovulasyonun adetle alakası yoğ, sizin de belki öyledir belki geç değildir de daha vaktini anca dolduruyordur yavrularınız :KK66:

Tek çocuksun demek sen öyle diyince Üzücü geldi ama yapacak bir şey yok.
Ya ben kan ilacını yazdırırım evin yanında s.ocağı ama enzirirken içiliyor mu acsba?

Tabii hatta doğumdan sonra verilen bi ilaç candan can çıkıyor kolay mi zaten kalsiyumlar vitaminler iste ne bileyim kan değerlerinde filan düşüklük filan olunca bebek 3-4 aylık olmadan başlıyor sorunlar.neden dersen simdi vücut doğumdan sonraki görevlerine sut yapmaya odaklanıyor hamilelikteki kadar hormon salgilamiyoruz yavaş yavaş hormonlar düşmeye başlayınca özellikle de östrojen hormonu artik eskisi gibi salgilanmayinca saçlar dökülmeye başlıyor tabii bu sadece görünen kismi.. Sac dökülmesi de çok sinir bozucu bakalım ilaçlarımi alıyorum saclarimi da belime kadar uzatmayı planliyorum sağlıklı uzarlarsa inş. Boyle devam eder..
Kardeş konusuna gelince siz daha iyisini bilirsiniz canım Bisey diyemem belki de benim kızlar gibi sana da sürpriz olabilir hayat bu belli olmaz :KK48:

Herkesin hareket et yuru demesinden gina geldi sanki biz bilmiyoruz. Ya dogunca da boyle mi olacak bu etrafimizdaki cok bilmis doktorlar tukenmeyecek mi?

Valla zaten eninde sonunda bu hafta dogurucam allahin izniyle diye yurumeyi falan da biraktim. Inanilmaz agriyo kasiklarim yuruyunce hic artik zorlayamam doguma yorgun gitmeyeyim bari hahaha :)
Ben de doktorluk yapıp canını sıkmayım :-)ama hafif tempoda yürüyüş hem yorgunluğunu alır, o ağrılarını rahatlatır hem de doğumunu kolaylaştırır inan çok faydasını görürsün çok zor geliyor son günlerde insana ama yine dene bence :(

Selam nazlı bebeklerinin gelmesini bekleyen arkadaşlarım, geçen gün ultrason kağıdımı buldum ilk haftalardan, :KK60:bebeğin tahmini doğumu 21 şubat diyor, adetime göre 9'uydu ve bebeğimi 13 şubatta suniyle zorla doğurdum demek günü varmış yavrumun düşünsenize bi bebek 41'e kadar durabiliyor yani 28'inde bile doğsa normal bi durum olurdu, kızım da tam ultrasondaki tarihte ve adetime göre 10 gün geç doğmuştu, bi daha çocuk ister miyim bilmem ama bi dahaki sefer ultrasondaki tarihi baz alıcam o kesin, demek benim ovulasyonun adetle alakası yoğ, sizin de belki öyledir belki geç değildir de daha vaktini anca dolduruyordur yavrularınız :KK66:

Dedigin gibidir muhtemelen canim :) bu ilk haftalardaki ultrason kagidi mevzusunu baska arkadaslar da soyledi ama ben anlamadim ya. Ultrason goruntuleri var ya onlar mi? Ne var ne yok ben hepsine baktim.hic tarih yoktu hic bi yerde anlamadim :(

Ama sanirim dedigin gibi bizim durum da :)

Benim dediğim şu minik şişelerde iğrenç kokanlar

Tamam işte tam benim ictiklerimden. İçmeden önce koca bi bardak suyumu hazır ediyorum,iki yudumda ilacı icirip hic nefes almadan suya yapisiyorum :KK48:

Ben de doktorluk yapıp canını sıkmayım :-)ama hafif tempoda yürüyüş hem yorgunluğunu alır, o ağrılarını rahatlatır hem de doğumunu kolaylaştırır inan çok faydasını görürsün çok zor geliyor son günlerde insana ama yine dene bence :KK43:
Yok canim askolsun benim dedigim o doktorlar ustune vazife okmayan islere karisan insanlar. Uyuz ediyolar beni.

Ya yuruyemiyorum valla ya cok agriyo kasiklarim kitlenip kaliyorum diyorum su an sanci gelse ikinmaya gucum olmaz. Epidural istiyorum normal olursa artik allah ne verdiyse kesecekler beni herhalde :))

Oyy oyy bana bir akil verin kizlar bebegim bir kere emerse ikinciye emmiyor sutu sagip veriyorum bu sederde biberoni meme gobi tutmaya calisiyor kafasi karisiyor napicami bilemiyorum :(

Dedigin gibidir muhtemelen canim :) bu ilk haftalardaki ultrason kagidi mevzusunu baska arkadaslar da soyledi ama ben anlamadim ya. Ultrason goruntuleri var ya onlar mi? Ne var ne yok ben hepsine baktim.hic tarih yoktu hic bi yerde anlamadim :KK43:

Ama sanirim dedigin gibi bizim durum da :)
Ben de nasılsa görmemişim baktım sanıyordum güya, sonra gördüm tarihi kaldım öyle :KK57: evet bu eski tip ultrason görüntüsü var ya onların kağıtlarından, bi tekrar yokla bakalım görürsün belki :KK51: dedim belki bekleseydim daha rahat doğururdum çünkü doğum vakti gelince en güzeliyle olur gibi geliyor, mantıken her şey hazır hale gelince doğum başlar. Tabi ekstra bi sıkıntı yoksa normal süreçten bahsediyorum. Suni illa zorlamak oluyor bi şeyleri vücutta

Yok canim askolsun benim dedigim o doktorlar ustune vazife okmayan islere karisan insanlar. Uyuz ediyolar beni.

Ya yuruyemiyorum valla ya cok agriyo kasiklarim kitlenip kaliyorum diyorum su an sanci gelse ikinmaya gucum olmaz. Epidural istiyorum normal olursa artik allah ne verdiyse kesecekler beni herhalde :))
O zaman zorlama kendini vücudunu en iyi sen bilirsin sonuçta :) öyle düşünme belli olmaz hiç, sen bol bol sıcak duşlar al yumuşar esner vajinan, kesi işi de belli olmuyor ben ikinciyi doğururken allaah parçalandım mahvoldum dedim doğururken epiduralsizdim baya canım acıdı bebeğin kafa kocaman bi de omzuna yatırmış kafayı, yok bi yere takılmış kafası bişeyler bişeyler... Ama çok şükür sıfır kesi sıfır dikiş ufacık yırtılma bile olmadı çok şaşırdım:KK57: ama idrarımı yaptığım bölgede bi sıkıntı var o kesin de inş 6 haftaya geçer:/

doktor önce suni veririz olmazsa sezo dedi
nst de 2 bayan vardı, onlara söyledim suni sancıyı da kimse kabul etmez sezo daha iyi dediler
kafam karıştı
suniyle doğuran oldu muydu hiç kafam karıştı

Suni sanciyi çok abartiyorlar bence ben dogumlarimi hep suni sanciyla yaptım ameliyat olmayı bile göze alacak kadar nedir yani suni sancı olmasa gunlerce düzensiz sancı çekenler doguramaz suni sancı bir yardımcıdır aslında hormon veriliyor yani sancilari düzenleyip rahim kasılmalarıni artırarak açılmayı sağlar düşünsene sancin var ama düzenli değil diyelim,belki de doğumun 2-3 gün sürebilir? Kim boyle acıyı kaldırabilir?
Suni sancı kasılmaları düzenleyerek rahminin açılmasını sağlar agrin olur mu peki tabii ki olur doğum yani bu sonuçta haa kasılmaların düzenli olursa Zaten kullanmaz doktorun suni sanci.. Sezeryani seçecek kadar vahim bi durum yok canım.bu bence çatı muayenesi gibi bilmeyenlerin abarttığı Bisey benim için.. Tabii yine de karar senin,Allahım sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inş.

İşte onlar iyi geliyor kilo yapıyor ama doktora diyim bana da yazsın

Yok canım ben yan etkilerine baktım hic kilodan filan bahsetmemis olsa mutlaka yazardı,1 aydır kullanıyorum ama 11 kilo verdim yine de kaldı geriye 10 kilo :KK48:

doktor önce suni veririz olmazsa sezo dedi
nst de 2 bayan vardı, onlara söyledim suni sancıyı da kimse kabul etmez sezo daha iyi dediler
kafam karıştı
suniyle doğuran oldu muydu hiç kafam karıştı
Suniyle doğurdum ikinciyi, ilki normal süreçti kendi geldi ve inanmıycaksın suni sancı çok daha rahattı daha hızlı açıldım yarım saatte 4 cm'den 8'e çıktım şok oldum sevinçten ağladım hatta sancı çekerken :KK70:suyu gelip de suni alanlar zorlanıyordur belki çünkü suyunu patlatana kadar suni sancı çok hafif geliyor su patlayınca şiddetleniyor, suyu patlamış halde hastaneye gidenler tüm o açılma işini yaşarken daha acı çekiyordur. Senin öyle bi durum olmazsa suyunu sonşara doğru patlatıyorşar zaten problem olmaz inş, en azından bu benim tecrübem inş sen de en kolayından doğurursun hayırlısıyla :))

Back
X