2015 Şubat Anneleri

Valla ben pek zorlanmadım. Herkes şaşırıyor hiç yatmadın diye.maşallah diyim.
Ağrımadı mı ağrıdı ama canım biraz kuvvetli umursamadım.
Şu anda sıkıntım yok
Bugun kalca kmigime bir agri girdi sanki canim cikiyor ordan. Benim canim da kuvvetlidir ama sans bu isler. Agrili sizili oluyor lohusalik.
Bebegi kendin yikarsin en guzel. Alisirsin. Suyu cok sicak yaparsan cikinca cok usur. Bizim de banyo gunuydu bugun ama firsat olmadi.

Gazi oldugu anlmina gelebilir. Benimki de kaka yaparkeb kendini kasiyor kizariyor. Yapinca rahatliyor. Tek olumsuzluga takilma. Aglamayan bebek yok. Her aglamasinda hemen susmaz. Kimi bebek cok aglar kimisi sakin olur. Sen ne kadar rahatsan bebek de rahat olur. Senin stresini hissedip daha da aglar. Cok hatirliyorum oglumun aglamasinin ben rahatlayinca gectigini. Babasi alinca susuyor diye yaziyor kizlar cunku baba stressiz.
Kv ye dr sakin mama verme sutun yeterli dedi de. Bebek elbette aglar senin cocuklarin aglamiyor muydu de.
Kv me sen hic aglatmadan mi buyuttun demstim sonra aglamasina laf etmemisti. Sonraki hafta benimki de gelecek off

Gazı var gerçekten. Çıkarmak için uğraşıyorum bir de arada stres yükleniyorum işte. Dün ne güzel rahattım hiç uyumamıştı yine ağlamaları olmuştu ama yalnızdım. Insanlara laf söyleyemiyorum diye kendime stres yükleniyorum. Yawrum sa bunu hissediyor çok acı bişey bu. Belki benim değişmemi bile sağlayabilir.

o kadar bekledin kuzum az daha dayan biliyorum cok eziyetli beklmek ama hersey sıkıntısız ise bekle derim sabır aci meyvesi tatli:KK66: baslamio bisey yok derken bi anda oluveriyor hersey doktorun verdigi beklme suresi de biterse suni denersin simdi hicbisey yokken suni alip sezeryana donmek de var bunca yol katedip keske deme bence

o kadar kararsızım ki
düşün düşün bi hal oldum
doktor en fazla pazartesiye kadar bekleyebilirsin dedi
suyu falan iyiymiş
ama kakasını falan yer mi , kordon dolanır mı bu seferde bunu düşünüyorum işte
sezeryanda olmak hiç istemiyorum , korkuyorum yaa

Litchgeçirdiğimiz 90640 .!.:
Gazı var gerçekten. Çıkarmak için uğraşıyorum bir de arada stres yükleniyorum işte. Dün ne güzel rahattım hiç uyumamıştı yine ağlamaları olmuştu ama yalnızdım. Insanlara laf söyleyemiyorum diye kendime stres yükleniyorum. Yawrum sa bunu hissediyor çok acı bişey bu. Belki benim değişmemi bile sağlayabilir.
Doğumdan sonraki 2 gün hastaneyi bbirbirine katti pipili.. Öyle çok ve sürekli agladi ki yan odalardan gece yatilari n oldu diye sormaya geldiler düşün. Annem gecenin bir yarisi bebek kucaginda hastanenin içinde dolasti durdu..yeterki sussun diye ama susmadi.. Ben sürekli yattigim ve hareket edemediğim için altuni falan annem değişti hep ..
Çocuk sürekli kaka yapiyor annem de sürekli lütfen yapma oğlum diyordu cuniu altini actigi da annem çocuk resmen katiliyordu morariyordu. Bin tane şey geldi aklima.. İdrar yaparken mi agrisi var oylemi boylemi ..2. Gün sabaha karsi annem uyurken zor bela altini ben actim oglanin gayet sakindim.. Hic aglamadi sonraki seferlerimdede hic aglamadi.. Eve geldik ne zaman annem değişse altini basti cigligi cocuk..anneme sakin ol ve telaş etme anne anliyor stresini dedim. Önce güldü sonra ben altuni actigimda nasip konuştuğumu sakinligimi ve oglanin hic aglamadigini oda fark etti hakliymissin dedi :KK66:

Sensakin ol . bbebeğiemzir 2 saat boyunca agladiginda bbilki acligindan aglamiyor mama derse biri acikmadi de.. Bebek bu bizimle iletişim kurmasinin tek yolu aglamasi..
Sen aglamasin diye uğraşma ki onun ne istediğini anlayabilesin.. Yoksa kafayi yersin derdi ne bu çocuğun diye düşünmekten :KK66:

Kızlar bugün kızımı güneşim altında tuttum camın arkasındn tabi bezi kaldı sadece baktım keyifli yarım saat kadar durdu ev de sıcaktı kızımda uyuyunca dursun dedim.gün boyunca sürekli uyudu emzirmek için kaldırdım onda bile gözünü açmadı emdi yattı banyo yaptırdım küvette bile uyuyacaktı tam uyanmadı bile sıcak etkilemiş midir kuzumu zarar mı verdi acaba ? Bi fikri olan var mı?

Doğumdan sonraki 2 gün hastaneyi bbirbirine katti pipili.. Öyle çok ve sürekli agladi ki yan odalardan gece yatilari n oldu diye sormaya geldiler düşün. Annem gecenin bir yarisi bebek kucaginda hastanenin içinde dolasti durdu..yeterki sussun diye ama susmadi.. Ben sürekli yattigim ve hareket edemediğim için altuni falan annem değişti hep ..
Çocuk sürekli kaka yapiyor annem de sürekli lütfen yapma oğlum diyordu cuniu altini actigi da annem çocuk resmen katiliyordu morariyordu. Bin tane şey geldi aklima.. İdrar yaparken mi agrisi var oylemi boylemi ..2. Gün sabaha karsi annem uyurken zor bela altini ben actim oglanin gayet sakindim.. Hic aglamadi sonraki seferlerimdede hic aglamadi.. Eve geldik ne zaman annem değişse altini basti cigligi cocuk..anneme sakin ol ve telaş etme anne anliyor stresini dedim. Önce güldü sonra ben altuni actigimda nasip konuştuğumu sakinligimi ve oglanin hic aglamadigini oda fark etti hakliymissin dedi :KK66:

Sensakin ol . bbebeğiemzir 2 saat boyunca agladiginda bbilki acligindan aglamiyor mama derse biri acikmadi de.. Bebek bu bizimle iletişim kurmasinin tek yolu aglamasi..
Sen aglamasin diye uğraşma ki onun ne istediğini anlayabilesin.. Yoksa kafayi yersin derdi ne bu çocuğun diye düşünmekten :KK66:

Anladım canım hissediyor benim stresimi. Evde biri olunca yapamıyorum işte. Annem de niye ağlatıyorsunuz çocuğu diyordu mama gerin diyordu şimdi kv gelmiş diyor ki bir çocuk ya altı pisse ya gazı varsa ya da açsa Ağlar diyor. Gaz için kolunu bacağını oynattım bir iki pırt dedi gazı çıktı sandı sanırım. Herkesin aklında illa bir aç olma durumu var. Bir de başından beri söylüyorum etkileniyorum mama demeyin diye. Eşim önümüzdeki hafta da yurt dışında olucak ama ben kimseyi istemiyorum artık yanımda.

Kızlar bugün kızımı güneşim altında tuttum camın arkasındn tabi bezi kaldı sadece baktım keyifli yarım saat kadar durdu ev de sıcaktı kızımda uyuyunca dursun dedim.gün boyunca sürekli uyudu emzirmek için kaldırdım onda bile gözünü açmadı emdi yattı banyo yaptırdım küvette bile uyuyacaktı tam uyanmadı bile sıcak etkilemiş midir kuzumu zarar mı verdi acaba ? Bi fikri olan var mı?

Başına güneş direk gelmesin canım. Kusma falan olmadı di mi? Bişey olmamıştır inşallah o rahatlamıştır Sıcakta. Niye camın arkasında tuttun ki? D vitamini hiç olmamıştır camın arkasında. D vitamini için direk güneş ışını cildine gelicek.

Başına güneş direk gelmesin canım. Kusma falan olmadı di mi? Bişey olmamıştır inşallah o rahatlamıştır Sıcakta. Niye camın arkasında tuttun ki? D vitamini hiç olmamıştır camın arkasında. D vitamini için direk güneş ışını cildine gelicek.

Dr camın arkasından güneşim faydası olur tut dedi başına da geldi güneş kusma falan olmadı ama sürekli uyku hali emiyor yatıyor açmadı bi gözlerini.

Maral Im doğum yaptın mı geçmişe bakamıyorum :KK43:
Ayrıca benim kız bir sağ göğsümü emiyor sola gelince uyuyor ya da tam tersi oluyor emmediği için sütüm geri gider mi gece de Kalkıp sağamıyorum tembellikten :) ya Kafayı yemek üzereyim :)güya da oğlumdan tecrübeliyim altı ay emzirmek istiyorum başka birşey vermeden :KK43:

Benimki de tek gogusten emip uyuyor gegenelde Sagmali miyiz illa digerni bazen ped islaniyor bosa gidiyor diger memedeki sut.

o kadar kararsızım ki
düşün düşün bi hal oldum
doktor en fazla pazartesiye kadar bekleyebilirsin dedi
suyu falan iyiymiş
ama kakasını falan yer mi , kordon dolanır mı bu seferde bunu düşünüyorum işte
sezeryanda olmak hiç istemiyorum , korkuyorum yaa

dusunme akisina birak bisey klmadi pzrtesye ;)

Öluyom yorgunluktan ya bütün gün is yaptim hala heryer valiz esya vb dolu. Ev çingen cadiri gibi gordukce cinlerim tepeme cikiyor. Kiz ara ara uyuduka is yaptim smdi uyusun diye bakiom gözüne dalamiyo bir. Bi iki gündür bizmki de kusuyor epey genzine kacrmasa iyi de iste ugras dur uyumak istiom yaa:(

Mayışmuş kuzucuk dinlenmil

Dr camın arkasından güneşim faydası olur tut dedi başına da geldi güneş kusma falan olmadı ama sürekli uyku hali emiyor yatıyor açmadı bi gözlerini.

Cam Uv ışınlarını geçirmez belki fazla tutulacaksa Camın arkasında olsun demiştir canım. D vitamini sadece Uv ışığıyla olur. Sanırım 5-15 dak camsız güneşlenmek yeterli.

Benimki de tek gogusten emip uyuyor gegenelde Sagmali miyiz illa digerni bazen ped islaniyor bosa gidiyor diger memedeki sut.

Düne kadar sağdım dolaba attım ama şimdi sağmıyorum iki saatte bir uyandırıp emzirmeye çalışıyorum bugün akşam ikisini de uyandırıp emzirdim ama çok Emince de kusuyo bilmiyorum Rabbim Hakkımızda hayırlısını nasip etsin 10 tane de doğursam bu süt ve uyku konusu bende soru işaretleri yaratır eminim :(

Back
X