2015 Şubat Anneleri

gazi olduğunda ağlarken mi nasıl susturcaz.benimki de bugun çok kötü oldu ne yaptıysak susmadi hiç böyle görmemiştim rezene damla masaj ama tek sustugu anlar emzigi tuttuğu anlar oldu başta vermeyeyim emzik diyodum ama yook çok iyi vallahà. İzmir tire de doktor canım siz istanbuldasiniz sanirim
Yani her turlu aglamaanda oZElliklede sebepsizse.biz sivastayiz bi ayagimiz ank da hep oraliyiZ bi sansimi deneyim dedm ank ise diye

Kızım 1 saattir mızmızlanarak da olsa uyuyo ama şansıma tüküreyim ki göğsümün ucundaki lanet sızıdan ben uyuyamıyorum,açık yaraya tuz basılmış gibi yanıyo.. Yara falan da yok ucunda anlamadım neden oluyo,emzirme sonraları kabusa döndü.. 1 ay oldu düzelen pek bişey yok, iyi olmak için çabaladığım her an başka bişey çıkıyo,sanırım deliricem :(

Canim nolur az rahat ol. Sut varsa artar. Sen stres yapnasan uyuyabilsen. Sutun az bile olsa bebeginin tek istedigi senin mutlu huzurlu kucagin. Annesi herseyin en iyisi onun icin.
Gecende de sordun kakasini yaparken agliyor diye. gazi vardir ondan yapar. Benimki de ikiniyor kirmizi oluyor agliyor yapabilirse susuyor. gece uyandi ikindi agladi birsry de yapamadi gazdi sanirim. Popodan pirtlamaya baslasalar rahat ederiz. Bacaklarini oynat karnina masaj yap nette videolar var. Bacaklarini oynatinca seviyor bnimki

Doğru yaw geçen de sordum di mi? Neyin kafasındaysam. O kadar tedirgin oluyorum ki bebiş ağlayınca biri bişey dicek diye. Başında bekliyorum ses çıkardığı anda ya kucağıma alıyorum ya pışpışlıyorum. Odada da kapalı kaldım ya onun etkisi de büyük sanırım strese. Rahat olmaya çalışıyorum müzik falan açıyorum. Zaten insanların lafına sözüne takan biriydim şimdi birçok şeyi duymamaya çalıştığım halde böyle oldum işte. allah yardımcımız olsun inşallah.

Hayır anlamıyorum ki benim sütümden sananeee!! Kaç cc çıkıyomuşmuş. Belli olmuyo arada 60,sabahları 90 bazende 30 diyorum. Yok, onun tek göğsünden 150 cc çıkıyomuş, üstelik sağdıktan sonra kalanda bebeğini doyuruyomuş!!
Baaanaaaaneeee!! Bende salak gibi sütü az olana veya olmayana, hatta başlarda kendisine bile moral veriyodum. Aman sıkma canını, gelir daha çoğalır, ılmazsa mama verirsin nolcak diye.. Gelmiş bana süt kıyaslaması yapıyo.
Bana bak hanımmmm, eğer bende elimi evde hiçbişeye sürmesem, kocamın önüne sıcak yemek yerine yesin diye salata koysam, ev işlerinden bi haber olsam, ilgilenmem gereken bi çocuğum daha olmasa, sırf yemek ev işi yapmamak için kaynanama, arkadaşlarıma kime gideceğimi şaşırsam benimde sütüm çoğalır!!
Ama ben evim yemek koksun ev olsun, masamın üstünde her daim kekim olsun,kızım sever kocam sever diye yada aniden misafirim gelir diye. Çocuklarım uyurken evimin işini yaparım, gece uyumadığım halde yatmam yine. Niye, çünkü kocam geldiğinde evim toplu olsun, heee bilirsinki zaten sevmem dağınıklığı. Her daim misafirim gelir, severim sevilirim, hizmetimi şu halimle kendm ederim. Senin gibi " çocuğum var bişey yapamam" bahaneleri yapamam, yapım değil.
ANLADINMI!!! Bunların üstüne, Elhamdülillah kocam yanımda başka kadınları yemiyo gözleriyle, annemin yemeklerini özledim diye söylenmiyo bana, beni kimsenin yanında rezil etmiyo, evi mok götürüyo demiyo, tek başına arkadaşlarıyla gezmelere gitmiyo "ben sizinle gezerim ailemle" diyo (biliyosun), kaynanam arkamdan konuşmuyo " oğlum hep salata yiyo" diye. Aklı oğlunda kalmıyo, torununda aklı kalmıyo.
Şimdi güzelim, sen güzelce dinleniyosun sürekli yatıyosun çünkü sütün çok, ama benim senin kadar lüksüm yok!! Bide bu benim ikinci çocuğum biliyosun, senin daha ilk çocuğun. Bana akıl vermeye kalkma!! Az olsun öz olsun ben çocuğuma yetiyorum. Bakalım bebeğin ek gıdalaa geçince ne yedirceksin, salata mı!!
Benim huzurum aile yaşantım herşeyim yerimde çok şükür. Senin sütünü Allah dahada bollaştırsın ama bana karışma.. Aramızda çok fark var!!. DİYEMEDİM YA LAAA!!!
İçimde birikti dünden belli kızlar, yazdım hepsini doldurdum burayı ama kusura bakmayın çok sinirlendim çünkü:KK62::KK11:

Baya dolmuşsun canım boşverrr, gerçekten çok önemliymiş süt için dinlenmek. uyudukça artıyor süt sanki.
Bu kadar koşturabilmene maşallah. Başka övünecek bir şeyi yokmuş onun da ne yapsınnn:KK30:

Aman çıldırdım resmen ya, gelmiş bana yok öyle sütüm yok böyle. Yok 30 poşet süt atmış dolaba. Napiim!! Ben senin kadar yatamıyorum dinlenemiyorum veya ben süt üretemiyorum arkadaş. Bu nasıl konuşmadır ya. Ben hayatta söylemem böyle şeyler.

Maşallah mandıra kursaymış o kadar sütle. Bayaa abartmış bence.

Bebiş tuvaletini yaparken ağlıyor bu sizde de var mu?

Bazen kıvranıyor geriniyor. Giünde 1 kere genelde kakasini yapiyor.
O 1 kere de azar azar yapsa günlük toplam kadar oluyor. Takmıyorum ben de.

Kv yi takma sakın. Benim de annem gitti dün kv benimle şimdi ilk gün iyi geçti. Bebişle ben ilgileniyorum, o yemek temizlik vs ile. Masadan çatalımı bile kaldırmıyorum. ben korkuyordum sorun yaşarîz diye ama böyle giderse daha kalabilir.

Taktıkça canını sıktıkça sütün etkileniyor:KK43: bir de uyuyup dinlenmeye çalış. Bebişi uyut kv ye bak selin e ben uyuyorum de uyu . Ne için yanınızda ki?
Bu akşam yemekten önce eşimin ben dizinde yağmur kucağinda 1 saat kadar uyumuşuz tv karşısında. iki gecedir huysuz diye mamayla uyutuyordum bu gece yetti sütüm.

Normal doğuranlar kimler

Benim canım kendi sancım epiduralsiz, epizyolu bol dikişli normal:KK25:

Randevumu aldım 40'ım çıkınca spiral inşş:21: hala çok ürkütücü geliyor içimde öyle bişeyin varlığı ama herkes yapıyor diye avutuyorum kendimi :KK51:

Mirina düşünüyorum ben de bakalım :KK51:

Kız ne denemesi adama sokulasım yok korkudan :-)

Ben sokuluyorum; dikişlerin iyileşti galiba:confused: diyor:-)

Doğru yaw geçen de sordum di mi? Neyin kafasındaysam. O kadar tedirgin oluyorum ki bebiş ağlayınca biri bişey dicek diye. Başında bekliyorum ses çıkardığı anda ya kucağıma alıyorum ya pışpışlıyorum. Odada da kapalı kaldım ya onun etkisi de büyük sanırım strese. Rahat olmaya çalışıyorum müzik falan açıyorum. Zaten insanların lafına sözüne takan biriydim şimdi birçok şeyi duymamaya çalıştığım halde böyle oldum işte. allah yardımcımız olsun inşallah.

Ya bebek bu aglar nasil bi psikolojik baski kurmuslar uzerinde. Bi guzel dovesim geldi bunlari. Tamam bebekleri el kadarken aglatmayalim ama agliyolar ne yapalim. Misal benimki 1den beri agliyor. Meme vermemek icin turlu taklalar atiyorum. O sirada agliyo. Yapcak bi se yok. Hos sonunda yine meme veriyom :/

Bebe memeye gelince bayiliyo. Dolayisla karnini doyuramiyo. Doyuramayinca 10 dk icinde uyaniyo. Bu seferde uykusuz kaliyo. Memede yine uykusuz kaliyo. Buarada ben fittiriyorum :( donguyu kirayim diye mama verdim. 1 saat sonra ayni seyler. Bu meme sevdasi hep bole devam etmez di mi?

Bebe memeye gelince bayiliyo. Dolayisla karnini doyuramiyo. Doyuramayinca 10 dk icinde uyaniyo. Bu seferde uykusuz kaliyo. Memede yine uykusuz kaliyo. Buarada ben fittiriyorum :KK43: donguyu kirayim diye mama verdim. 1 saat sonra ayni seyler. Bu meme sevdasi hep bole devam etmez di mi?
Gazi fln vardir canim ondan uyaniyordur. Her dertlerine care memeyi giruyorlar. Aksam banyo yaptirdim guzel uyudu. Hergun yaptirmali aslinda

Bu şekilde düşününce depresyon gelir arkadan. Güçlü olmalıyız. Kv iki gündür bizde bugun üçüncü kere neden çocuklarını emzirenediğini çok ağır hasta olduğunu Anlattı. Konu ne olursa olsun döndürüp buna getiriyor. S Sond görme duyma demişti takmamaya çalışıyorum ama sürekli de bu söylenir mi. Bir de bebiş ağlasa mama diyor. Kendi annem de mama ver diyordu. Zaten sütüm olsun diye herbişeyi deniyorum demiyorlar ki şu kızın moralini düzgün tutalım felaket senaryoları anlatmayalım demiyorlar. Bebiş değil bunlar yordu beni. Anneler altmışbes yaşını geçtiyse iş bitmiş arkadaş normal de konuşmuyorlar artık.
Bu kvler bu kafaya gelmek için ne içiyorlar acaba. Benim Kv çok iyidir ama hamile kaldığımdan beri tuhaflaştı.
Aynı emzirme muhabbetleri bizim evde de devam ediyor ama bizimkinin sütü fışkırıyormuş canım! Düzenli yemek yiyebiksem benimkide fışkırırdı saat 12de kahvaltı yapıyoruz sizi bekliyorum aç aç dedim eni sonu.
Geçen gün Cemre memeyle kavga ediyodu eşime mama hazırla doymuyo galiba dedim kvnin yüzünde güller açtı. Bi yanda memem ağrıyo (komple ama sadece ucu değil) bi yandan çocuğuma yetemiyorum diye ben ağlıyorum o da sırıtarak " meme yetmiyomuymuş kızıma" diye çocuğu seviyor!!! Bizimki öyle çok yaşlı da değil 55 yaşında.
Eşim bir aylığına yurtdışına gidecek bende kaldım mı Kv kplebir başıma. Ben girmeyimde kim girsin depresyona:KK43:

Ah canım az çok hepimiz hissediyoruz bu duyguyu,lohusalık işte.. Hepimiz iyi anneleriz,ilk bebelerimiz olduğu için acemiyiz sadece,öğrenicez yavaş yavaş :KK66:
Tek destekçim eşim o da gidecek bir aylığına napacam ben bilmiyorum. Inşallah çabuk öğrenirim canım gazını bile çıkaramıyorumçocuğumun :KK43:

Gerçi bebis biraz büyüsün insan çektiği sıkıntıları hep unutuyor.belki sen de öyle olursun ikinci bebise karar verirsin.yas farkı olunca da zor olur. Tam rahatlayacaksin bu sefer yine basa dönmek zor gelir insana. Ben boyle yakiniyorum ara ara ama yine de en iyisi arayi çok açmamak. Tabii yine siz daha iyi bilirsiniz tatlım.bebek bakmak her zaman zor bi insan yetiştirmek kolay mi? Boyle zor olduğu için zaten bu görev kadınlara verilmiş erkekler olsa bu kadarını da yapmazlardı zaten :KK48:
Esim çalışıyor canım.doğum yaptığım hafta rica ettim bu hafta sen gidiver dedim tamam dedi biraz işlerim var onları halledeyim dedi ise dalmış pazara gitmedi..o hafta çok bereketsiz geçti inanır misin canım ben süpermarketlerden filan pazar alışverişi yapmayı sevmiyorum taze olmuyor hem de pahalı oluyor. pazardan mesela elma alacaksın diyelim 7-8 elma tezgahı oluyor mesela fiyatına ve kalitesine göre secebiliyorsun süpermarkete gittiğinde boyle bi şansın olmuyor. Bir de evimiz yakin zaten eşim öğlenleri de geliyor bazen yemeğe e çocuklar da var yemeği erkenden yapmalıyım malzemeler hazır olmalı eskiden Bisey eksik oldu mu çıkıp alıyordum hemen şimdi bebis çok huysuzlaniyor annem bakmaya korkuyorum kusunca filan ne bileyim iste beni Nasil buyutmisse :KK48: o yüzden pazar olayı çok önemli benim için,eşim o gün gitmeyince ertesi pazar zamanı ben gittim artik ne yapiyim :KK51: hamileyken de gidiyordum insan çalışıyor her turlu zorluğa canım başka çare olmayınca :KK51:
Kusma olayı çok kötü bebimkinin burnundan dahi fışkırıyor.. Mevsim de değişiyor kıyafet almak istemiyorum zaten almadim doğru düzgün ablasının eskileriyle idare etsin artik minnoş :KK48:
Okudukça hayret ediyorum valla. 3 çocuğun ihtiyaçları, evin temizliği düzeni,yemek, mutfak alışverişi bunların hepsine tek başına yetebiliyosun önünde saygıyla eğiliyorum:KK52:

Hayır bozmayım diyorum ama kaşınıyo:)

Yakın bi arkadaşım.

Bencede ama bişi demiyorum. Övünebileceği sadece sütü var:)
Bu arkadaşın bebeği kaç aylık? Senin bebeden büyükse sütünün daha çok olması normaldir zaten.
Aman çok dillendirme nazar değer deyip sustursaydın. Biz kvden sende arkadaştan çekiyon yani pessss:KK43:

Kızım 1 saattir mızmızlanarak da olsa uyuyo ama şansıma tüküreyim ki göğsümün ucundaki lanet sızıdan ben uyuyamıyorum,açık yaraya tuz basılmış gibi yanıyo.. Yara falan da yok ucunda anlamadım neden oluyo,emzirme sonraları kabusa döndü.. 1 ay oldu düzelen pek bişey yok, iyi olmak için çabaladığım her an başka bişey çıkıyo,sanırım deliricem :KK43:
O ağrı niye oluyor anlamış değilim,emzirmekten soğudum resmen :KK43:

Gazi fln vardir canim ondan uyaniyordur. Her dertlerine care memeyi giruyorlar. Aksam banyo yaptirdim guzel uyudu. Hergun yaptirmali aslinda
Benim fındık banyoyu çok seviyo sudan çıkarınca ağlıyo. Ama banyodan sonra en fazla 1 saat uyuyo huzursuzlanıyo Anlamadım ben bu işi bişeyleri yanlış mı yapıyoruz acaba ?

Bu arkadaşın bebeği kaç aylık? Senin bebeden büyükse sütünün daha çok olması normaldir zaten.
Aman çok dillendirme nazar değer deyip sustursaydın. Biz kvden sende arkadaştan çekiyon yani pessss:KK43:

O ağrı niye oluyor anlamış değilim,emzirmekten soğudum resmen :KK43:

Benim fındık banyoyu çok seviyo sudan çıkarınca ağlıyo. Ama banyodan sonra en fazla 1 saat uyuyo huzursuzlanıyo Anlamadım ben bu işi bişeyleri yanlış mı yapıyoruz acaba ?
Onun bebeği 3,5 aylık. Bizimki daha 1 aylık. Benim kv melektir ya Allah razıolsun. İnsan kv özlermi, ben özlüyorum valla:KK68:

Günaydın...bebekte gaz sancısı için ilaç kullanan var mı arkadaşlar..normalde ilaç taraftarı deim ama yavrum sürekli kasılıyo onu öle görünce acaba hata mı yapıyorum diye düşünüyorum..geçer diyorum ama her gün aynı uykusunda bile kasılıyo

Günaydın...bebekte gaz sancısı için ilaç kullanan var mı arkadaşlar..normalde ilaç taraftarı deim ama yavrum sürekli kasılıyo onu öle görünce acaba hata mı yapıyorum diye düşünüyorum..geçer diyorum ama her gün aynı uykusunda bile kasılıyo
Zinco kullanmıştım ben.. Günde 4 defa 5 damla.. Düzenli kullan demişti dr.. Ama ben 2 gün kullandım bıraktım. .Damladansa egzersiz yaptır sık sık çok rahatlatıyo.. Bi de acı elma yağı (adaçayı yağı) ile ayaklarının altına karnına masaj yap.. Ve de banyo..

Bizimki sabaha kadsr yarım saat bir saat sürelerle uyudu.
Mahvoldum böyle çok zormuş
Sancı gaz gibi bir şeyi var

Yani her turlu aglamaanda oZElliklede sebepsizse.biz sivastayiz bi ayagimiz ank da hep oraliyiZ bi sansimi deneyim dedm ank ise diye
Vallaha ben şunu anladım en büyük ağlama sebebi gaz ben bi tek ozamanlar başa çıkamıyorum sanki ya altına yapinca yada tam doymayinca falan aglayinca çaresi bulunuyo.hatta dün doktor etinden et kopariyosn gibi ağlarsa ver damlayı gaz dan kramplar giriyodr karni ağrıyodr dedi ve benimki dün aynen öyle oldu susturamadim işte bildiğimiz herseyi denemek lazım azaltmak için agliyo yapacak ise yok dün caresizlikten damla verdim geçmedi nette gördüm kimyon bile verdim suyundan ama emzik alınca uyudu kaldı bi An emzigi alıştıR hele yolda ağladı mi dışarda arabada falan en büyük kurtarıcı bence bide ağladığında karnına sıcak havlu koy dedi zararı yook dene aklına geldikçe çok ağladığında yada gece uyumadan falan

Back
X