2015 Şubat Anneleri

Eşin de mi diyarbakırlı? Ben seni öğretmen olarak biliyordum biriyle mi karistirdim yoksa doğru mu hatırlıyorum? Benim eşim de akrep burcu,belki de burcun ozelligi budur,eşimin kendine gore doğruları var,tabii herkesin vardır ama sen o doğrulardan gidersen senden iyisi yok,ama ola ki kendi düşüncelerin olursa işte o zaman karmaşayı gör.insan birine tamam dedin ikisine tamam dedin kisiligimden ödün veriyormuşum gibi hissediyorum sana da öyle oluyordur eminim bizim kendi düşüncelerimiz olamaz mi..
Denilenlere hic kulak asma.ne yapıyorsa yapsın bakalım ne zamana kadar yapacak.bu sırada sen de kizinla ilgilenen başka hiçbir şey hiçbir kimse yokmuş gibi düşün.. Kizin büyüdükçe daha iyi olacaksın buna emin ol,o sana yoldaş olacak arkadaş olacak agladiginda sana sarılacak gözyaşlarını silecek saçlarını tarayacak gelip gidip seni öpecek.. Varlıkları yeter.gecen gün ağladım kizim 22 aylık geldi bana sarıldı öptü gozyaslarimi sildi.. O an herşey geçti gitti bitti..
Evet öğretmenim ben,eşim buralı ben kocaeli.. Kültür farkı da bi sorun,beklentiler,düşünce yapısı da farklı,aileler de öyle.. Kızım iyi ki var hiç pişman olmadım neden yaptım diye :) hatta bu 4 yıllık yanlışın içinde saklı olan tek doğru o.. İnşallah görürüm o dediğin günleri,onların hayali bile yetiyo mutlu olmama.. Güzel günlerimiz olur Allahın izniyle,sabırla bekliyecem :)

Çocuk kliniğinde çalışmış. Ama neci bilmiyom... Pufff takmasam kafama bu kadar keşke :KK43: ama olmuyo işte :KK43:
1 ayda 800 gram az mıymış,hem de anne sütüyle beslenen bi bebek için.. O kişi her kimse ona söylemek lazım fazla afkurmasın :)) geçen bi profesör diyodu en 500 gr almışsa sorun yok diye.. Tıka sen kulaklarını dışarıya,dr ne derse o gerisini boşver..

kizlar çocuk mahvoldu uykusuzlukdan
kucagima alinca direk gozleri kapaniyor aç oldugu halde memeyi ememedi uyudu gitti, genirttim ama bilmiyorum bittimi , bitmediyse birazdan uyanir
rezene midir nedir onu ben napicam kendimmi içicem
kimyonmu yesem oylece
çok uuzluyorum kivraniyo yavrum gozlerimin onunde ben hiç bisey yapamiyorum sirtini pi$pi$lamkdan baska, gaz çiksa da yetmiyor yine yine oluyorr:KK61::KK61::KK61::KK61:

Bazen emzirmek de gazını çıkarmasına yardımcı oluyor bence çünkü midedeki gaz fazla olunca atması daha kolay oluyo ya da yatır kaldır yapıyorum önce gurul gurul sesler geliyor midesinden ardından bööööö deyip çıkarıyor :)
Ikına ıkına uyudu içim parçalandı resmen bişi yapamiyorum

kucagima alinca direk gozleri kapaniyor aç oldugu halde memeyi ememedi uyudu gitti, genirttim ama bilmiyorum bittimi , bitmediyse birazdan uyanir
kimyonmu yesem oylece
çok uuzluyorum kivraniyo yavrum gozlerimin onunde ben hiç bisey yapamiyorum sirtini pi$pi$lamkdan baska, gaz çiksa da yetmiyor yine yine oluyorr:KK61::KK61::KK61::KK61:
Ayni durumu yasiyoruz saat 6 dan beri

kiz ama ne edem 41+2 de dogdu azmi :))) 9ay 20 gun yapiyor :)))
valla benim felek dunden beri $a$ti nasil duzelticem bilmiyorum
emzirirken gozlerim kapanioyor kendiliginden
dort gozle 3 aylik olmasini bekliyorum
10 gunu gitti kaldi 2.5 ay :KK45:
3 ay olunca noluyor ki

kimyonmu yesem oylece
Geçen akşam kızım da acı acı ağlıyodu hemen 1 çay bardağı su kaynattım içine de yarım çay kaşığı kimyon attım 5 dk demlendirdim süzüp ılıtıp 3 çay kaşığı içirdim bebişime,bizde işe yaradı..omuzumda poposuna vurarak hoplattım da bu arada..

benımkide hıckırıyor cok sık
bazn cok uzun sürüyor
hıckırık tutunca emzirmek geçiriyor yada mamasından kalırsa ondan ver
Benimki de çok hıçkırıyo,karnımda da öyleydi,günde 3-4 kere bazen,en az 10 dk :)) bi de bi sinirleniyo hıçkırırken çok komik oluyo kuzucum :KK49:

:KK43: bi gezmeyböylece n gittim depresyona soktubgn öleceğim mbebek büyümemiş diye :KK43: şimdi kızlar bebe 3300 doğdu 31sonuna ne çıktı 1. Ayında 3900dü. Doktor normal dediydi iyolun ntlamıştı. Ama şimdi yine böle bi içime besleyemiyorum ben bunu hissi geldi :KK43: sizce 1 ayda 800 çok mu az? Gittiğim yerdeki kadınlardan 1i 1-2 kg alması lazım ilk ay dedi :KK43: bi de bi arkadaşa foto göndermiştim annesi sen buna yemek yedir diye cevap yazmış :KK43: moralim yerlerde. Öyle böyle degil çok üzüldüm :KK43:
Canim selam yazmadan duramadim...boyle tipler yuzunden ben de bunalimin esigine gelmistim.ayni benim kizimi anlatyorsun.3400 gr dogdu.3100 ciktik hastaneden.1 ay sonunda 3900 gr di. Sonra her ay 1 kg aldi.6 aylikken 7,5 kg di.1 yasinda 10 kg.
her sey gayet yolunda bence doktorun ne diyorsa ona devam et.bebegin de gayet saglikli. Sutu cok olan ve asiri yagli olan bir anne grubu var ki ben onlardan degilim ama yine de bebegimi sadece kendi sutumle besledim.

Istemedi ki sağmamı aldık makine duruyor. Sağınca çoğalıyormuş bile dedim ama onun düşüncesine göre ben işe başlayınca kullanıcakmışız makineyi. Bir de bir kez sağdık göğüslerim çok acımıştı ondan da istemiyor olabilir ama programı yanlış seçtik sanırım makinede.
Ilk 3 ay sutun bol iken sagabildigin kadar sag.geceleri de bol bol emzir gece sutu bebege daha iyi kilo aldirir

[QUOTE="serefraz85, post: 39932186]
Bi bahane bulup sonra kabul edemiyor musunuz yazik minicik bebek mikroba da açık insanlar

Canim gelene gelme diyemiyosun iste :KK43: Off off dertli basim valla gidip iceri yatasim var.[/QUOTE]
Aman ha...bizim ev yolgecen hanina donmustu.simdi daha tecrubeliyim.sakin kabul etme biraz buyuyene kadar.hasta insan olabilir iclerinde...bebegin ve sen su an herkesten daha onemlisiniz

Büyüyünce sadece oyun arkadaşı olacak evde kuralları birinin koyması gerek o kişi de sen olacaksın sonra baba eğlenceli anne kuralci oluyor iste.
Vermem sana ne demek.Emek'in annesi sensin.kayinvaliden bakmış bakacağını büyütmüş buyutecegini artık ondan geçti.bak su haline bile hem bebeğe bakiyorsun hem islerini halletmeye calisiyorsun.esin ne yapıyor.sadece çalışıyor.amaç calismaksa o kısmı sen de yapıyorsun zaten.ellerine ayaklarına kapanıp opecegine diklenip konuşmak daha kolay tabi.bebeğe heveslenenler sen hamileyken sen lohusayken ihtiyacın varken nerdeydiler? O zaman göreyim samimiyeti.
Biraz önce bir arkadaşım aradı aradığında ağlıyordum.Hoş alışkın benim ağlamama ama ne oldu dedi, uykusuzluktan sinirlerim bozuldu dedim. Tutturdu pazar günü bebeği bana ver ben bakıcam sen git kafanı dağıt. Olmaz diyorum ama yalvar yakar ne olur bakayım diyor.
Benim ailemden ya da eşiminkinden Allahın bir kulu demedi şunu.

şimdi biraz araştırdım bir blogda okudum herşey parmak gibi kesilecek demiş 6 aylıkken başlanacak değilmi bu uygulamaya
korktum ben yaa boğazına takılmazmı yada çok fazla koparıp yutmazmı
Ben de korkuyordum hic bir sey olmuyor iyice yumusak olacak diliyle damagiyla ezecek,yutamadigi seyi oksurup cikartiyor zaten ya da diliyle disari itekliyor.

Gerçekten daha çok mu oluyor? Eşim gelsin de makineyi kullanmaya ikna edeyim onu. Istemiyor yaw sağmamı. Hangi programda kaç dakika sağıyorsun?
valla ben arttığını hissediyorum canım
progrsmını makine ayarlıyor ben ellemiyorum sadece yoğunluk seviydlerini max yspıyorum
eşin neden karşı bunlara anlamıyorum sen daha iyi bakacaksın bebeğine izin verseler

Back
X