2015 Şubat Anneleri

Slm yoldaşlar
Benim kız yerinden kalkıp 5-6 adım atmaya başladı bakalım hayırlısı 15 olmadan yürüse bari
Yalnız daha büyük sorunlarım var gece sabaha kadar yanımda durmak istiyor uyuyor meme de yerine koyarken hooop utanıyor tekrar emiyor uyuyor yerine koyarken uyanır bu bir aydır böyle ve ben kendi odamda bir saat bile uyuyamıyorum moralim çok bozuldu iyice alıştı Nasıl yapacağım bilmiyorum dahası oğlum da onun yüzünden alıştı önceden uykusu gelince sütünü alır yatağına girer uyurdu şimdi uyuyana kadar yanında istiyor
Gece sabaha kadar söyleniyorum kociş küsüyor yanıma gelmiyorsun diye ooof acayip durumlar içindeyim :(
Çok şükür yine hasta olmasınlar da diyorum ama çok yıprandım şu bir ayda :'(

Uykusu varsa banyoya girdiği zaman keyif almaya biliyor.acaba öyle anlara mi denk geliyor banyosu

Ya uykusu vardır vahidenin dediği gibi ya da kafasına su koyarken nefes alamamıştır.. Ayaz da kafasına koyana kadar güzel duruyor soruna başlıyor kıpırdamaya ama ağlamıyor çok şükür.. Banyoda çocuk ağlayınca zor oluyor insanın eli ayağı birbirine giriyor.. Suyu kafasından dökerken arkaya doğru dök bakalım annesi yüzüne gözüne fazla değmeden Hoppa

Bi ara sıcak su mu dökmüştün acaba??
evet kızlar hepsi olabilir bi dahakine hepsine dikkat edicem. en zevk aldığı şeylerden biriydi. eskiden küvetinde uzanarak suya vuruyordu şimdi ayağa kalkmak istiyor o yüzden kafasına suyu tutunca yüzüne daha çok geliyor. sanırım ondan korktu. inşallah sudan korkmaz bu yüzden..

Neyle örtsem ki? Bi de balkon kapısı var aksi gibi.
Dur ben ona akşam bişi bulurum :))

Aynen ben de karanlık ortamı severim yatarken Işıl olmayacak, ayaz da öyle anlaşılan, çocuk geceyle gündüzü ayırt ediyor baştan beri ama bu sefer de çok fazla :))?
denedin mi canım? geçici olarak bişey tuttursan bi çarşaf vs? o da olmadı camlara aliminyum folyo yapıştır vahide demişti banada. denemek için yani eğer sonuç olumlu olursa kalıcı çözüm bulursun. Ayaz da sana çekmiş annesi :)

Çok sağol canım. Semerkand dan döndük Alp biraz huysuz du malesef biraz yorulduk ama yine de güzel geçti :)))
onlarla gezöek hala çok zor canım napalım biraz daha sabredicez. yorulmayı zorluk çekmeyi kabullenerek gezmeye gidince daha iyi oluyor en azından :)

Kızlar selam hergün okuyorum takibimdesiniz. Bizim de uyku konusu sıkıntıya girdi kendi kendine uyuyan ve gece uyanmayan bir bebekti ne var ki ben kursa başladım başlayalı değişti bazen kendi kendime uyuyor yine ama bazen çok kötü illaki kucakta uyuyacak gecede bir sefer falan kalkıyor yine kucak bende şimdi memeden kestim uyku eğitimi verdim bunların karşılığında böyle olduğu zaman çok sinirleniyorum dişlerimi sıkıyorum. Bugün mesela gündüz hiç uyumadı normalde 2 saat uyurdu ve şimdi uyudu 21:30 ne yapsam ne etsem yatağında ağladı kucağıma aldım ve uyudu hep babasının suçu gündüz koynunda yatırdı nasıl düzelecek bu durum bilmiyorum Allahtan yemek konusunda sıkıntı yok. Yani ben terslikler konusunda çok sinirleniyorum. Ayarlamıştım ya illaki o düzende gitsin istiyorum belki çoğu kişiye göre iyidir durumumuz ama böyle yapmasına anlam veremiyorum. yeb4 yeb4 sizin duzeldimi
zorlu bi süreç canım. alışıyorlar ama düzene girmesi zaman alıyor. babası kucağında uyuttuğu için zaten öyle olmuş. bizimki geçti şükür bi haftadır normal. bikaç kez yine döndü durdu yarım saat ama ağlamadı.

onu da çözdüm tam uykusu gelmeden yatınca uyuyamıyo iyice kaçıyo uykusu hatta. iyice uykusu geldiğinde yatırınca üç dakikada uyuyor. geç oluyor ama napayım. gündüz çok uyuyo bizimki ondan.

Evet olabilir. Belki de acıkmıyor bilmiyorum. Ama işine geleni hamini gırtlak yiyor. Muz tavuk et pasta börek bisküvi ve ekmek! Yumurta peynir sağlıklı ne varsa tutuyor ağzında. Ay ne bilirim konuşa konuşa çürüdük burda :ukala::ruh:
aç bırak annesi bak nasıl yiyor. bi ara canıma tak etti 6 saat yedirmedim resmen tabağı yicekti. benimkide bayağı abartı oldu ama kafayı yiyordum.

gelincikgibi gelincikgibi ın dediği gibi öğün aralarını açmakta fayda var. ara öğün ben vermiyorum. toplamda üç öğün veriyorum ama gün içinde zaten otlandıkları ara öğün oluyor. genelde yemeğini yedikten sonra eline bişey veriyprum. mesela biz masadayken mutlaka yediklerimizden otlanır. Tuna gibi :D tel peynir ekmek kek meyve bunları hep elinde ara öğün olarak yiyor.

:KK70::KK70: Hadi yaa o kadar

Yok öyle olmadı bizimki diyorum ya ilk iki ay iyiydi sonra memlekete gidip annesiyle yaşamaya başlayınca tekrar cozuttu hep bu kayınvalideler :sinirli:
Tabi anne evinde hersey ayagina gelince eski moda donmustur. Bizimki direkt anne evine dondu ondan da olabilir

selam canlar nasılsınız?
bugün tetanoz aşısı oldum yine. hamileyken iki doz olmuştum eğer üç doz daha olursam bi daha ömür boyu olmucakmışım. bi daha hamile kalırsam da olmucam yani. dedim madem yapayım bitsinler. seneye mayısta da olcam biticek.

ağrılı aşı tabii biraz kolum ağırıyor. kızı da kaldırmamam lazım tek kolla anca kaldırıyorum. belim de ağrıyor biraz zaten. iyice çürüğe çıktım.

bu arada iki gündür bayağı yürümeye başladı. yalpalanarak yürüse de artık daha iyi. koridorun başından sonuna yürüyor. sanırım bir iki aya iyice normale döner.

bugün aşıya gidicem diye sabah mecbur kv ye geldim. uyutup gidecektim. odada yere yatak attım loş da bi oda ama tam 1 saat sürdü. normalde bırakıp çıkıyorum yatağında uyuyor. ama bırakıp çıkamadım tabiiki odada ne yapacağı belli olmaz. durmaz da zaten. meme verdim yanına yattım eline bişeyler verdim gözler kapanıyo ama uyumadı. yadırgadı yerini tabii. o kadar dikkatini çeken şey olunca da bi saat sonunda resmen sızdı.

böyle olunca siz nasıl başka bir yerde uyutuyorsunuz kızlar? sallarken sallayınca nerde olsa hemen uyuyordu. sanırım bize gezmek haram :KK43: dışarda arabasında gezerken allahtan uyumuştu geçen. en azından dışarı çıkabilirim.

vallahi bu uykudan ne çektik be. iştahsız dönem gelince uyku sorun değil yesin diyorum. şimdi de yemek sorun değil uyusun diyorum. bi şekilde yediriyoruz ya da iştahsız olsa yemese de acıkınca mutlaka yiyor. yok yok bence uyku daha önemli ve zor :KK70:

bu arada uyurken çok salya akıyor çarşafı ıslanıyor. acaba dişten dolayı mı kızlar size de oluyor mu?

kızlar bir şey sorucam. katlanabilen park yataklar var ya kullanan var mı? seyahat ederken taşınabiliyo. onun dışında kayınvalidenin evinde durur mecbur buraya geliyoruz uyku sıkıntı oluyo onda uyur. daha çok seyahat için düşünüyorum. pikniğe falan giderken bile alınır.

var mı önerebileceğiniz bi ürün? çok pahalı da olmasa iyi olur aslında 200-300 civarıymış sanırım azcık baktımda.

Öğrenme ıllaki olur kız
İki ay önce yada sonra öğrenmesi pek bişey faeketmıyır. Büyünce bütün çocuklar aynı oluyor
Düşünsene 7-8 yaşlarında ıki çocuğun küp üçgen yada renkleri bilmediğini :)

Oğlum ana okulu sonda bazı arkadaş ları okumayı biliyor kendi öğrenmiş. Öğretmen bunun bir anlamı yok diyor ılkokulda öğrenmesi normal diyor.
Sen daha iyi bilirsin tabşde :)
Gözlemledıgım büyüyünce butun çocuklar aynı temel şeyleri bilmiş oluyor. Ha okul başarısı için başka şeyler yapılmalı tâbi o ayrı konu orada daha erken galiba :)
Olur tabiki, sma annelik işte biraz acele ediyorum :)

denedin mi canım? geçici olarak bişey tuttursan bi çarşaf vs? o da olmadı camlara aliminyum folyo yapıştır vahide demişti banada. denemek için yani eğer sonuç olumlu olursa kalıcı çözüm bulursun. Ayaz da sana çekmiş annesi :)
Evet Canım denedim.. Battaniye ile kapattım :)))
Bu sabah yüne 4.30da uyandı emdi, mızırdadı sonra uyudu 6.30da uyandı emdi tekrar 7ye kadar uyudu ben telefonuma bi baktım 7.04 :)) şok oldum ve sevşndim, inşallah bu bir tesadüf değildi ve hep böyle olur :)))

Bu sabah yüne 4.30da uyandı emdi, mızırdadı sonra uyudu 6.30da uyandı emdi tekrar 7ye kadar uyudu ben telefonuma bi baktım 7.04 :)) şok oldum ve sevşndim, inşallah bu bir tesadüf değildi ve hep böyle olur :)))
bence tesadüf değildir canım. o saatte uyansa bile güneşi görünce uyumak istemiyodu demek şimdi loş olunca uyudu. çok sevindim ve merakla bekliyorum önümüzdeki günleri :)

bence tesadüf değildir canım. o saatte uyansa bile güneşi görünce uyumak istemiyodu demek şimdi loş olunca uyudu. çok sevindim ve merakla bekliyorum önümüzdeki günleri :)
İnşallah Canım, araştırdım biraz da karartma perdeler varmış onlardan alırım yarın tatil bi çarşıya inip bakmak lazım :))

Sana da geçmiş olsun, iyi yapmışsın aşı meselesini bir daha da gerek kalmaz yaptırmana :)

Park yataklar konusunda benim bir fikrim yok hiç araştırmadım, ayaz attık sığmıyor çünkü çok deli yattığı için gittiğim yerlerde de hep yere yorgam serip öyle uyutuyorum..

Başka yerde akşam değil de öğlen uyutmak çok zor, bi de sen şimdi kendine başına uyumasını sağladın ya zor olur sanırım, bir çok İnsan bu durumda zorlanıyormuş daha önce çok okudum ama Zaman'la alışıyormuş çocuk, alışacak yani merak etme.. Genelde evden bişiler götürün sevdiği bişi yanında bulunsun falan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam

hiç saznmioyorum ben tesaduf oldugunu
ben gunduzde karanlik odada uyuturum hep çocuklari :))

İnşallah Canım, araştırdım biraz da karartma perdeler varmış onlardan alırım yarın tatil bi çarşıya inip bakmak lazım :))

Sana da geçmiş olsun, iyi yapmışsın aşı meselesini bir daha da gerek kalmaz yaptırmana :)

Park yataklar konusunda benim bir fikrim yok hiç araştırmadım, ayaz attık sığmıyor çünkü çok deli yattığı için gittiğim yerlerde de hep yere yorgam serip öyle uyutuyorum..

Başka yerde akşam değil de öğlen uyutmak çok zor, bi de sen şimdi kendine başına uyumasını sağladın ya zor olur sanırım, bir çok İnsan bu durumda zorlanıyormuş daha önce çok okudum ama Zaman'la alışıyormuş çocuk, alışacak yani merak etme.. Genelde evden bişiler götürün sevdiği bişi yanında bulunsun falan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam
teşekkür ederim canım seneye mayısta son bi aşı daha kaldı bitiyo sonra ömür boyu tetanoz aşısı olmiycam :)

bence sen yarın o perdeden kesinlikle al. benim hissiyatım o yönde. kesinlikle daha iyi olacak. bende istanbula gidene kadar geçici bi çözüm bulucam. daha tam yaz gelmedi havalar bulutlu kapalı hep. yazın çok zor dalar uykuya. istanbulda da perdeciler çarşısında bi sürü çeşit var ve tanıdık çok. burda hem çeşit az hem pahalı. o zamana kadar geçici bişey yaparım.

katlanabilir park yatağın büyükleri de var ona da sığmadı mı? Begüm de acaip deli yatar ama istanbulda park yatakta yatıyo. daha çok seyahat için istiyorum ya. biz gidiyoruz istanbula ya sürekli. ya da yazlığa falan. istanbuldakini kuzenim vermişti.

sanırım öğlen uykusunu uyutmadan bir yere gidemicem. çünkü yok çok zor cidden. sevdiği oyuncağı da getirsem fayda edeceğini sanmıyorum. inşallah dediğin gibi alışır. ne uyku eğitimiymiş arkadaş yaaa.. :işsiz::KK17:

hiç saznmioyorum ben tesaduf oldugunu
ben gunduzde karanlik odada uyuturum hep çocuklari :))
Hadi yaa gündüz de mi? Ama öyle önerenler çok gündü de karanlıkta uyutun diye ben hiç yapmadım ilk günler gece gündüzü kavrasın diye sonra da zaten uyumadı hiç gündüz :)))

Sizin orda dışardan kapanan. Kepenkler vardır kapkaranlık yapan süper oluyor onlar :)

teşekkür ederim canım seneye mayısta son bi aşı daha kaldı bitiyo sonra ömür boyu tetanoz aşısı olmiycam :)

bence sen yarın o perdeden kesinlikle al. benim hissiyatım o yönde. kesinlikle daha iyi olacak. bende istanbula gidene kadar geçici bi çözüm bulucam. daha tam yaz gelmedi havalar bulutlu kapalı hep. yazın çok zor dalar uykuya. istanbulda da perdeciler çarşısında bi sürü çeşit var ve tanıdık çok. burda hem çeşit az hem pahalı. o zamana kadar geçici bişey yaparım.

katlanabilir park yatağın büyükleri de var ona da sığmadı mı? Begüm de acaip deli yatar ama istanbulda park yatakta yatıyo. daha çok seyahat için istiyorum ya. biz gidiyoruz istanbula ya sürekli. ya da yazlığa falan. istanbuldakini kuzenim vermişti.

sanırım öğlen uykusunu uyutmadan bir yere gidemicem. çünkü yok çok zor cidden. sevdiği oyuncağı da getirsem fayda edeceğini sanmıyorum. inşallah dediğin gibi alışır. ne uyku eğitimiymiş arkadaş yaaa.. :işsiz::KK17:
Hadi bakalım biz paşa paşa aşıya giderken sen rahat eseceksin :) gerçekten ömür boyu koruyor mu sence? Bana da Demişlerdi tekrarını yaptırabilirsin diye Ama nedense yaptırmak istemedim çok saçma ama korumazmış gibi geldi :KK70:

Evet yarın bakıcAm hemen burda da pek çeşit yok hem de dediğin gibi her şey pek pahalı ama internetten de sipariş vermek istemiyorum perde sonuçta Nasıl çıkar kumalı güzel mi bilemem.. Geçici olabilir idare et gidene kadar Nasıl olsa az kaldı gitmene :)) ordan da mis gibi alırsın :)))

Büyükleri derken? Ayaz şu am 120*200 çöm yatakta yatıyor :KK70::KK70: yani en az 90 olmalı eni yoksa ohoooo bu yataktan bile düştü kaç kez döne döne allahtan yerde yatak da bi yeri acımıyor düşünce :KK70:

Bir süre alışana kadar uyutup git diye çalışırsın canım napcan her şeyimiz böyle baksana :( alışmak zor haklı onlar da sonuçta bir yılı aşkın süredir ve ilk öğrendiği şeden vazgeçirmeye çalışıyorsun çocuk ilk doğduğundan beri ayakta sallanıyor i, destek vererek uyuyor , bir yıllık alışkanlığı bıraktırmak da 3 ay sürer :) hep öyle derler de psikolojide en az 1/4 süresi kadar diye ondan şeyettim :KK70::cool:

aç bırak annesi bak nasıl yiyor. bi ara canıma tak etti 6 saat yedirmedim resmen tabağı yicekti. benimkide bayağı abartı oldu ama kafayı yiyordum.

gelincikgibi gelincikgibi ın dediği gibi öğün aralarını açmakta fayda var. ara öğün ben vermiyorum. toplamda üç öğün veriyorum ama gün içinde zaten otlandıkları ara öğün oluyor. genelde yemeğini yedikten sonra eline bişey veriyprum. mesela biz masadayken mutlaka yediklerimizden otlanır. Tuna gibi :KK70: tel peynir ekmek kek meyve bunları hep elinde ara öğün olarak yiyor.
Aç bırakmak en iyisi ama ben o aç durdukça ağzına bişey sokuşturasın geliyor :)) sanırım dişleri yüzünden, bide bize yapıyor tüm numaraları, bakıcı teyzesinde ağzını kocaman açıyor. Oyun yapıyor bizde, yemiyor.

Back
X