2015 Şubat Anneleri

Başarısız sütsüz bebe biiskuvisinden sonra bugünde sutsuz yumurtasız kek yaptim.guzel oldu.serradan da tam not aldı.tabi keki görünce diğerleri de istedi.onlaarada normal yaptım.ev kek doldu.yemek yok.:KK70:
senin işin de çok zor canım tek çocuk olsa neyse de ona ayrı diğerlerine ayrı yemek :( neyse en azından daha ciddi bişey yok deyip şükrederek avutur insan kendini. allah beterinden saklasın. nefis yemek tarifleri sitesinde süt yumurta alerjisi olanlar için bir sürü tarif var dikkatimi çekmişti.

kizin atesi var ,oglen okuldan geldi usuyorum basim agridi okulda fln dedi , vucudu sicak deildi bakmadim termometruyle
aksam geldi yorgun bitkin okuldan ates 39
galiba oglende vardi baksaydim keske ama ne bileyimkiii
îmdi yorgan dosek yatiyor ,terletmeye çalisiyorum u$uyorum diyo
pazartesiye kdr gider bu

hakan da bugun uykudan beri daha iyi azaldi oksurugu istahi biraz var agzini açiyor artik sevdigi seylere
geçmiş olsun canım nasıl olsu Ayşe?

Sorma canım vahim durumdayım uyku konusunda ama napcan :işsiz:

Yok kv 17sine kadar burda olacak ama o hafta sonları gidiyor zaten, sonra 1 temmuza kadar seminer dönemi okulda o dönemde ayazı da yanımda götürcem, gelmicek.. Yazın da sürekli gel burda kal diyecekler adım gibi eminim veya görümcem ayaz için burda bende kalmak isticek :KK43: ayyyy bi de Amcamlar geliyor bir ay sonra Almanya'ndan onlar da sürekli gel diyecek veya onlar gelecek :KK43: offff şimdiden yoruldum yazı düşününce
bende okurken yoruldum :KK57:
seni çok iyi anlıyorum. evlenmeden önce babamın evi afedersin yol geçen hanıydı. babaannem bizimle yaşadığı için herkes bize gelirdi e sülale de kalabalık. bi dk boş durmazdı ev. nefret ederdim inan. annemler bi yere giderdi evde yalnız kalırdım ya bu benim için bulunmaz nimetti. öyle tadını çıkarırdımki. yalnız kalmaya bayılırdım. o kadar çok istemişimki yalnız kalabilmeyi allah da al sana yalnızlık dedi beni gönderdi buralara haha :D

ama senin farkın şu an şuki sen ailesin, ailenle başbaşa kalmak istiyorsun ve bu en doğal hakkın. ki küçücük çocuğun var. eminimki amcana gelemiyorum Ayaz çok huysuz oluyor düzeni bozuluyor desen küsse de yanlış bişey yapmış olmazsın. allah aşkına biraz kendini düşün. gelemem de zorla değil ya. ha onlar gelirse de ona yapacak bişey yok kovamazsın sonuçta. bizler de müsait değilim diyecek yapıda insanlar değiliz sanırım. ama demek lazım aslında. müsait değilim ya bunda ne var. ama işte bizim insanımız hemen alınır kırılır istemedi beniye getirir.

en azından gidip birilerinde kalmanın ne kadar seni zorladığını ve yapamayacağını söylemelisin. kendine boşuna eziyet etme canım benim. kayınvalidenler amcanlar vs sana çok mu uzak oturuyorlar da kalmaya geliyorlar ya da sen gidiyorsun?

Canım ben kullanıyorum Kraft calipso memnunum eni 70 boyu 120 cm büyük ama bayağı ağır 15 kg. piknik falan için taşıması çok zor olur ama sabit yer için iyi. Daha hafifleri vardır belki onu bilmiyorum
güzelmiş ama pahalı baya canım dediğin gibi hafif pratik bişey arıyorum bakıcam daha :)

Evet bizde internette aldık. İndirim falan denk gelirse e Bebek'ten , n11 falan takip et yine de. Bizde oto koltuğu aldık heyner marka 800 tl :oha: Anam bu bebeler bizi batıracak :olamaz:
tamam canım takip edeyim netten bari. görmeden de bişey almayı hiç sevmiyorum.. burda ebebek mağazası var bi oraya giderim. hafif pratik bişey lazım bana.

hayırlı olsun tatlım güzel günlerde kazasız belasız kullansın kuzum. bizde 700 tl vermiştik hemde indirimli hali. bi araba parasına bile var çok pahalı otokoltuklar ya.. 4-5 yaşına kadar kullanılıyor bizimki o zamana kadar çocuk yapmıcam zaten ikisine ayrı almak batırır bizi :D bende doğmamış çocuğa don biçiyorum. ay düşününce bile kötü oldum :D

Al benden de o kadar. Yaz hem gelsin istiyorum hem gelmesin.. Geçen yaz kabus ötesiydi, bu yazdan korkuyorum valla :KK43:
yazın illa annenlere ya da kv ye gitmek zorunda mı kalıyosunuz canım? hiç bi yere gitmeseniz çok mu sıkıcı olur. ya da ailecek tatile gitseniz imkan varsa..

Temmuz'da gideceğim Tr'ye 1 yıl olmuş olacak benimde. Gerçekten çok zormuş insanın sevdiklerinden uzakta olması. Bir de Tr'ye gittiğimde şunu farkediyorum bir sürü şey yaşanmış ve benim haberim yok. O zaman artık oranın tam anlamıyla bir parçası olmadığımı anlıyorum :KK43:(( o daha da koyuyor insana.
Ama dediğin gibi birbirimizin güzel haberlerini alalım da gerisi önemli değil. Biraz daha sabredeceğiz mecburen
ahh okuyunca boğazım düğümlendi.. ülkeler arası ayrılık çok daha zor. ben yine en fazla 2-3 ayda bir görüyorum. ama dediğin şeyi o kadar iyi anladımki canım. bazen gidiyorum bi çok şey değişmiş. bir sürü olaylar olmuş ama haberim yok. bi yabancı gibi hissediyorum bazen.

bi de aile apartmanı bizimkilerin. amcam halamlar kuzenlerim onların çocukları vs hep etrafta oturuyor herkes yakın. annem babam kuzenlerimin çocuklarıyla torunlarından daha fazla vakit geçiriyor ya en çok o koyuyor insana. belki bencillik ama ne bileyim. sende öyle hissediyorsundur insanın elinde değil.. sağlık olsun deyip avutucaz kendimizi. ailen türkiyede nerde yaşıyolar? sizin geri dönme planınız var mı peki?

Canim o kadar iyi anliyorum ki seni artik. Ben de yalniz kalmak istiyorum arada esimle. Haftasonlari cok kisa gecip gidiyo. Dun tum gun kv lerle esimin ablasi anannesi falan filan takildik. Aksam da dedim ki benim hala gezesim var. Kv de dedi gezeliiim:) Ama benim aklimdan gecen bu degildi ki. Biraz cikin gelin demesini bekledim Duru'yu birakip. Cok iyi kv ama boyle seyleri hic dusunemio acaba yalniz kalmak isterler mi diye. Aksam bazen yatarken esime sen de yat hadi diyorum. Sorun degil otursun falan diyo.:oha::olamaz::KK70:
kv düşüncesizlik etmiş canım evet ama kötü niyeti yok gibi geldi bana :) düşünemiyolar işte ya bazısı kötü niyetten yapıyo bazısı cidden düşünemiyo.

bak böyle yetişiyorum. Bugün bakıcısı köyr gitmiş mecbur okula getirdim. sabah uyanır uyanmaz ilk işim tuvaletten önce yumurtasını ocağa koymak. sonra kırk dakika içinde alt değiş üst değiş kahvaltı ettir hazırlan makyaj çanta hazırla çık. öğle arası sabahki bulaşıkları ve evin içini topla. arada tunayı emzir aynı anda yemek ye. okuldan gelince tunayı uyut akşam yemeğini tunanın yemeğini pişir. o arada yürüyüşe git. gel tunayı besle kendini besle bulaşık, evi topla. bu arada tunayla oyna, bazen sırtına al bazen kucağında süt pişir yoğurt peynir mayala.. uyut yazılı oku not gir kk da laf yetiştir, saat on yatağa kon :))
kıyamam ben size ya. uyumuş mu orda koynunda? her geçen gün annelerimizin hakkını cidden ödeyemeyeceğimizi daha iyi anlıyorum. hele çalışan anne olmak çok daha zor.. bi de anneler çalışmasın kariyer peşinde koşmasın oturup evde çocuklarına baksın fikrini savunan o kadar çok insan içinde çalışan anne olmak çok çok daha zor.. allah sana be diğer çAlışan kızlara yardım etsin güç versin canım benim.

sen anlatırken ben yoruldum ama gülümsedim :) bazen inan bu yoğunluk koşturmaca insana daha iyi geliyor. çalışuyorsun üretiyorsun insanlık için bir şey yapıyorsun. üstüne evinde koşturuyorsun arada kendin için bir şeyler yapmaya çalışıyorsun.

benim çoğu günüm bir öncekinin aynısı şeklinde geçiyor eğer dışarı çıkarsam ya da başka bi işim varsa o gün çok koşturmuşsam belki daha çok yoruluyorum ama kendimi çok daha iyi hissediyorum.

allah bize sağlık versinki hep böyle koşturabilelim :) ama tabii arada hiç bişey yapmadan sadece yatmak dinlenmek istemek de hakkımız :uykucu:

Günaydın canım, iyiyiz inşallah :) sen nasılsın? Kızın Nasıl oldu Ateş falan diyordun en son?
saol canim bizde iyyiz iste
benim oglan duzeldi ama bi sorunumuz var galiba
hastayken azda olda yesin diye oyunla eydirdim diye simdi oyun istiyor geri basa dÖNDÛK :kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:
KIZIM in atesi yok pek simdi ama yorgunum basim agriyor diyo okulada gitmedi zaten
bi yandan evde SIKILIYOR oflayip duryor :)

senin işin de çok zor canım tek çocuk olsa neyse de ona ayrı diğerlerine ayrı yemek :KK43: neyse en azından daha ciddi bişey yok deyip şükrederek avutur insan kendini. allah beterinden saklasın. nefis yemek tarifleri sitesinde süt yumurta alerjisi olanlar için bir sürü tarif var dikkatimi çekmişti.

geçmiş olsun canım nasıl olsu Ayşe?
saol canim
atesi yok pekde yorgun halsiz mizmizzz :)
valla yazik hakanim daha az nazlaniyor hasta olunca :KK51:

öğün aralarında atıştırmalık ne veriyorsunuz kızlar???
Yogurt peynir meyva kompotu yada muz veriyirum canim.emziriyirum bazen
Bebe biskuvisi kek vs vermiyorum simdilik. Abla abi den otlaniyor tabi bazen vermiyirum dedikklerimi,oda tadimlik oluyor oturup bi dilim kek yemisligi yok benimkinin

Bugun trafik fena karisti.ogleden sonra oturmaya gudecem komsuma bi arkadasla .arkadas ilk defa geliyor komsuma beraber gursek iyi olacak yani Evine
Ama hakan uyanmaz o saate.son dakkada uyansa bile yemek yemesi lazim. Ordada yediremem. Uyutmmayim beklesin dedim ama kiyamadim uykusu gelince ve simdi ne halt edicem bilmiyorum:kızgın:

Bugun trafik fena karisti.ogleden sonra oturmaya gudecem komsuma bi arkadasla .arkadas ilk defa geliyor komsuma beraber gursek iyi olacak yani Evine
Ama hakan uyanmaz o saate.son dakkada uyansa bile yemek yemesi lazim. Ordada yediremem. Uyutmmayim beklesin dedim ama kiyamadim uykusu gelince ve simdi ne halt edicem bilmiyorum:kızgın:
Ayy bende ugradim komşuya .serranin uykusu geçti.simdi uyudu.ee 20 15 geceuykusu saatiydi.napcak bilmem.

kızlarr size bir sorum var. sufle yapıcam da dondurma cuplarım var acaba fırına girer mi bunlar? altında mikrodalga fırına girer yazıyo ama normal fırına girer mi acaba? mikrodalgaya giriosa normale de olur gibi geliyo ama bilemedim ya.

image.webp

kızlarr size bir sorum var. sufle yapıcam da dondurma cuplarım var acaba fırına girer mi bunlar? altında mikrodalga fırına girer yazıyo ama normal fırına girer mi acaba? mikrodalgaya giriosa normale de olur gibi geliyo ama bilemedim ya.

Eki Görüntüle 1835621
Girer sanki ama..
Denedin mi? Kaç saat olmuş yazalı ben yeni görüyorum..
Sufle çok severim ayrıca :KK39:

güzelmiş ama pahalı baya canım dediğin gibi hafif pratik bişey arıyorum bakıcam daha :)

tamam canım takip edeyim netten bari. görmeden de bişey almayı hiç sevmiyorum.. burda ebebek mağazası var bi oraya giderim. hafif pratik bişey lazım bana.

hayırlı olsun tatlım güzel günlerde kazasız belasız kullansın kuzum. bizde 700 tl vermiştik hemde indirimli hali. bi araba parasına bile var çok pahalı otokoltuklar ya.. 4-5 yaşına kadar kullanılıyor bizimki o zamana kadar çocuk yapmıcam zaten ikisine ayrı almak batırır bizi :KK70: bende doğmamış çocuğa don biçiyorum. ay düşününce bile kötü oldum :KK70:

yazın illa annenlere ya da kv ye gitmek zorunda mı kalıyosunuz canım? hiç bi yere gitmeseniz çok mu sıkıcı olur. ya da ailecek tatile gitseniz imkan varsa..
Can'ım burası biliyorsun bi kasaba ve burada kalamayız. Evet kendimiz tatil yapıyoruz ama en fazla bir hafta. paramız o kadar :) ailelerimizin de yazlığı var. Yine de şükür ama ailelerle kalmak her ikimiz için de sıkıntı oluyor. E siz yazlığa gelmeyin de diyemeyiz :)) öyle işte..

Anuuuuum yerim sizi ben yaa :KK43: ay içim burkuldu bi an nedense, çocukla orda ders yapmaya çalışıyorsun kıyamam sana, annelik böyle gerçekten hakkı ödenmez kırk yere birden yetişmeye çalışıyoruz :KK43: öpüyorum ikinizi de

kıyamam ben size ya. uyumuş mu orda koynunda? her geçen gün annelerimizin hakkını cidden ödeyemeyeceğimizi daha iyi anlıyorum. hele çalışan anne olmak çok daha zor.. bi de anneler çalışmasın kariyer peşinde koşmasın oturup evde çocuklarına baksın fikrini savunan o kadar çok insan içinde çalışan anne olmak çok çok daha zor.. allah sana be diğer çAlışan kızlara yardım etsin güç versin canım benim.

sen anlatırken ben yoruldum ama gülümsedim :) bazen inan bu yoğunluk koşturmaca insana daha iyi geliyor. çalışuyorsun üretiyorsun insanlık için bir şey yapıyorsun. üstüne evinde koşturuyorsun arada kendin için bir şeyler yapmaya çalışıyorsun.

benim çoğu günüm bir öncekinin aynısı şeklinde geçiyor eğer dışarı çıkarsam ya da başka bi işim varsa o gün çok koşturmuşsam belki daha çok yoruluyorum ama kendimi çok daha iyi hissediyorum.

allah bize sağlık versinki hep böyle koşturabilelim :) ama tabii arada hiç bişey yapmadan sadece yatmak dinlenmek istemek de hakkımız :uykucu:

Çocuğaaaaa bakar annneeeeeeee her işiiiiii yapar annneeeeee gece gündüz çalışıııııığğııırr nıı nıı nıı nıı :KK75::KK75::temizlik::anne: neydi gerisi unuttum :)) aynen bu modadayız kızlar. Durmak yok yola devam:KK5: napayım işte başa gelen çekilir canlarım. Uyudu kucağımda ben de soru çözdüm tahtada.
Yasemincim evde daha çok yoruluyor insan onu da yapayım şunu da yapayım derken aynı çemberde dönüp duruyoruz. Çalışırken bazı şeyleri es geçmek zorunda kalıyoruz ev işlerinde. Ama bakıyorum ki yapmayınca da oluyor. Mesela sabah yatağı toplamasan da oluyor, ama evdeysen o yatak orda öyle durmaz diyorsun dimi :))
Ayrıca ayazbeyazcım bizde seni öptük :KK24:

Eki Görüntüle 1835621
Tatlım inan bi fikrim yok Ki zaten sen de yapmışsındır şimdiye kadar :) sonuç ne oldu? Bu arada ben hiç sufle yemedim. Çok yumurta oluyordu sanırım onun içinde, yumurta kokusu kalıyor mu? Geçen gün bi kek yapayım dedim yumurta şeker un vanilya çilek kabartma tozu var. Yağ süt neyim yok ay bi yumurta kokuyorduuuu. Kendi kekimden tiksindim. Bide arkadaşlara yaptıydım, rezil oldum :))

Girer sanki ama..
Denedin mi? Kaç saat olmuş yazalı ben yeni görüyorum..
Sufle çok severim ayrıca :KK39:
cesaret edemedim :D güveçte yaptım çok güzel oldu. ama müşteri hizmetlerine mail attım sordum. bana hediye gelmişti kutusunu da atmıştım. takıntılıyım ya şimdi bana cevap verene kadar rahat vermem onlara :D

ay keşke yakın olsaydık şimdi ne güzel çağırırdım :(

Tatlım inan bi fikrim yok Ki zaten sen de yapmışsındır şimdiye kadar :) sonuç ne oldu? Bu arada ben hiç sufle yemedim. Çok yumurta oluyordu sanırım onun içinde, yumurta kokusu kalıyor mu? Geçen gün bi kek yapayım dedim yumurta şeker un vanilya çilek kabartma tozu var. Yağ süt neyim yok ay bi yumurta kokuyorduuuu. Kendi kekimden tiksindim. Bide arkadaşlara yaptıydım, rezil oldum :))
güveçte yaptım canım güzel oldu. ama öğrenicem bu mevzuyu bakalım fırına giriyolarmıymış :)

suflede çok yumurta yok aslında. 2 büyük boy yumurta ve yarım su bardağı şekeri iyice mikserle çırpıyorum. diğer yandan tereyağ ve bitter çikolatayı eritip içine az un koyup bu karışıma ekliyorum. 8 dk pişiyor bu kadar :) hiç yumurta kokmadı şimdiye kadar.

mikserle çok iyi çırpınca yumurta kokusu olmuyor keklerde. ama senin kekinde yağ süt olmayınca bastırmamıştır tabii yumurtayı :) ayrıca niye rezil olcakmışsın o da nazarın olsun cicim :)

Kekte yumurta sevmiyorsan bizim sütsüz yumurtasız kekten dene.yumurta yerine muz konuyr.gayette lezzetli.y yumuşacık oluyor.

Can'ım burası biliyorsun bi kasaba ve burada kalamayız. Evet kendimiz tatil yapıyoruz ama en fazla bir hafta. paramız o kadar :) ailelerimizin de yazlığı var. Yine de şükür ama ailelerle kalmak her ikimiz için de sıkıntı oluyor. E siz yazlığa gelmeyin de diyemeyiz :)) öyle işte..
canım haklısın napıcaksınız orda sıkılır insan zaten bi tatiliniz var. yazlığa gitmeyeydiler iyiydi ohh mis :) nerde bu yazlıklar bi sakıncası yoksa merak ettim? bende bu sene yazlığa gidicem de belki yakındır :)
başa gelen çekilir gibi bi durum oldu bu sanırım canım mecbur bu düzene Tuna da siz de alışmak zorunda kalıcaksınız :( geçen sene gözünü korkutmasın ama bak büyüdüler artık. geçen yaz bana da kabustu ama en son gittiğimde inanılmaz rahattım büyüdükçe iyi oluyor kalabalık bazen.

Çocuğaaaaa bakar annneeeeeeee her işiiiiii yapar annneeeeee gece gündüz çalışıııııığğııırr nıı nıı nıı nıı :KK75::KK75::temizlik::anne: neydi gerisi unuttum :)) aynen bu modadayız kızlar. Durmak yok yola devam:KK5: napayım işte başa gelen çekilir canlarım. Uyudu kucağımda ben de soru çözdüm tahtada.
Yasemincim evde daha çok yoruluyor insan onu da yapayım şunu da yapayım derken aynı çemberde dönüp duruyoruz. Çalışırken bazı şeyleri es geçmek zorunda kalıyoruz ev işlerinde. Ama bakıyorum ki yapmayınca da oluyor. Mesela sabah yatağı toplamasan da oluyor, ama evdeysen o yatak orda öyle durmaz diyorsun dimi :))
Ayrıca ayazbeyazcım bizde seni öptük :KK24:
kesinlikle öyle canım. bir aydır ara ara yağmur yağıyor ben yağdıkça cam siliyorum. yağacağını bildiğim halde dışarı çıkamıyorum ama kenardan kenardan siliyorum batıyor bana. çalışmak kafayı da bedeni de bazen dinlendiriyor.. ev içinde çok bunalıyor insan bitmek bilmeyen işlerden zaten.

çalışsam dediğin gibi yatağı toplamam yapamıyosam çok da önemliydi :) ama iki işi bi arada yürütmek de zor, bazı şeylerden fedakarlık etmek.. cidden hayranım size ve tebrik ediyorum :KK68:

mery60 mery60 merym kuyamam canimm yaa.usluda duruyyor annesi bak uzmedi insallah semi
Teneffusde cocuklara eglence
Ayy bende ugradim komşuya .serranin uykusu geçti.simdi uyudu.ee 20 15 geceuykusu saatiydi.napcak bilmem.
uyandi gittim ama burnumdan geldi
ya bendemi bi sorun var anlamiyorum yaa
baska bi çocuk daha avrdi ayni aystalar giki çikmadi çocugun kendi kendine oynadi gezdi

herkes beni suçlu buluyor alistirmisim çocugu kucagimdan indirmiyomusum
ev sahibi titiz zaten gozu çocuklarin elinde bisey dokiyolarmi diye bende masaya yaklastikça ikucakladim , kadinin evi kirlenmesin diye ben stres oldum

çogunda agladiigi için aldim ama alincada agliyor her sekilde agladi insanlarda kafa beyin kalmadi valla

oteki kuçuk çocugun annesi diyor sen iyi dayaniyorsun ben bu kdar sabirli deilim diyor
Allahini seversen 15 aylik bi bebege sabirli olmasam napicam napabilrimki
laftan anlamiyor dovecek halim yok ondanda anlamaz
delirdim geldim yani sinirden agliycakdim netdeyse
oteki diyor benim çocgumda yaramaz ama boyle deil etrafa zarari var bana zarari yok diyor, onunkide 5 yasinda ama bildigin haydut oyle bi yaramaz çocuk gormedim , bi yasindaki bebekle karsilastirilamaz bile

her oturmaya gittigimde pisman olup geliyorum
balik hafizali ben unutup yine yine gidiyorum iste
oturma senin neyine demle çayini iç çok istiyorsan

mahalledekiler hakan dedinmi besmele çekiyolar artik
çocuga ben bakiyorum onlar sikayet çi nasil oluyor anlamadim gitti valla:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

Back
X