2015 Şubat Anneleri

Annen neden acaba öyle düşünüyor canım bi bildiği vardır tabi illa ki ama dediğin gibi kızım sen git açılırsın biraz merak etme ben bakarım deseydi seni mutlu etmiş olurdu ve senin de aklın kalmazdı giderdiniz ne güzel birlikte karşılaştırma yapmak istemem canım yanlış anlama lütfen yarın ben kpss sınavına gircem annem siz gezin biraz dedi sınavdan sonra beratı merak etme ben bakarım onu hiç düşünme birlikte zaman geçirin eşinle filan dedi içim rahat bir şekilde gidebiliyorum böyle olunca kayınvalidelerden beklentim olmasa da anneler kızlarını rahatlatmalı biraz diye düşünüyorum :)
Hayır canımcım hiç yanlış anlamam, olması gereken senin annenin yaptığı diye düşünüyorum ben açıkçası.. Annem bu konularda çok düşüncesiz, öyle düşünüyorum ben sınava gidecek olsam mesela hiç öyle bişi demez.. Yani diliyle rahatlatmıyor beni anladın mı hani ben bıraksam gidiyorum desem tabi ki bakacak hep bakıyor işe gittiğimde ama diğer Zaman'lar hiç öyle demiyor.. Üzülüyorum ben de ama yapacak bişi yok.. Yarın gidiyor mesela annem, gece uçağı var Ankara'dan binecek, biz götüreceğiz onu ve ayazla birlikte olacak bu.. Yani gece 3te uçağı biz bi de aynı gece geri dönecez düşün benim çekeceğim rezilliği, hiç de demiyor zor olacak sizin içşn falan filan diye.. Ben sırf eşim yalnız gidip gelmesin diye gidiyorum

Hayır canımcım hiç yanlış anlamam, olması gereken senin annenin yaptığı diye düşünüyorum ben açıkçası.. Annem bu konularda çok düşüncesiz, öyle düşünüyorum ben sınava gidecek olsam mesela hiç öyle bişi demez.. Yani diliyle rahatlatmıyor beni anladın mı hani ben bıraksam gidiyorum desem tabi ki bakacak hep bakıyor işe gittiğimde ama diğer Zaman'lar hiç öyle demiyor.. Üzülüyorum ben de ama yapacak bişi yok.. Yarın gidiyor mesela annem, gece uçağı var Ankara'dan binecek, biz götüreceğiz onu ve ayazla birlikte olacak bu.. Yani gece 3te uçağı biz bi de aynı gece geri dönecez düşün benim çekeceğim rezilliği, hiç de demiyor zor olacak sizin içşn falan filan diye.. Ben sırf eşim yalnız gidip gelmesin diye gidiyorum
Ay canım benim üzülüyorum senin için çok fazla kendinden fedakarlık ediyorsun annedir yine de canı sağolsun tabi ama senin de az da olsa dinlenmeye ve kendine vakit ayırmaya ihtiyacın var ben sana yakın olsaydım vallahi bakardım ayaza bi kaç saat kafanı dinlemen için :) bu arada sen tek çocuktun değil mi canım öyle hatırlıyorum sanki bi kız kardeşin olsaydı bakardı belki ayaza bazen :)

Bu arada siz çorumdan ankaraya mı gideceksiniz canım havaalanına :KK57: ankaradan binecek demişsin ya

Günaydın canım eskiden kusmuyordu hakancık öksürük mü kusturuyor acaba tam atamamış heralde öksürüğü Geçmiş olsu canım sıcak tutmak iyi gelir öksürüğe diye biliyorum canım
evet normal de kusmaz
Oksuruk belamızı defeedemedik bi. Havalar tam ısınmadıkır:(

Bi gün bende yapayım şu sufleyi, çok güzel iki sufle kabı almıştım içinde fincan kek yapıyordum :)
Ya ben öyle rezil mezil pek takılmam da bu sefer baya kalabalıktık. Bide gıcık olduğum bi arkadaş var. Bak şimdi, keki yedi neyse ben de alıyım bi çatal dedim Nasıl olmuş bakayım dedim, amanın alır almaz yumurta koktu. Açık açık da söyledim. Bu tuttu diyor ki "hımmm madem özeleştiri yapıyorsun, dur bende diyim içi pişmemiş çok ıslak kalmış" diyor yaa!! Yanİ ben bişey demesem yüzüme bakıp ay ne güzel olmuş diyecek. Ne ilginç insanlar var dimi yaa.. Ben ne düşünüyorsam uyun bi dille söylerim. Altı üstü bi kekte bile demek ki böyle bi fesatlık durumu yapıyorsa başka mühim konularda kim bilir neler atıyor :)) aha gece gece gıybetin dibine vurdum :KK70: yaşasın gıybetingg :KK70:
gıybet time :D yalnız tam gıybeti kendi yapan tiptenmiş o arkadaş asıl. ya sen bişey demeden deseydi bu olmamış diye ya da hiç demeseymiş. nezaketen çirkin de olsa eline sağlık dersin. ama sen dedikten sonra öyle demesi ayıp olmuş. bazı insanlar çok dandun giriyo olaya düşünmeden tartmadan. ayıp olur mu hiç önemsemeden. boşver amaaan muhatap olma :) niye bi araya geliyosunuz sevmiyosan diyeceğim ama zaten mecburen oluyodur küçük bi yer sonuçta ister istemez bir araya geliyosunuzdur.

sufle inanılmaz basit canım vereyim tarifini. garanti tarif bu.
benim fotoğrafını attığım kuplardan dört tane çıkıyor ama iki tane de olur tam doldurursan.

önce fırını 220 dereceye açıyoruz ısınması için.
50 gr tereyağ ve bir paket (80 gr) bitter çikolatayı aynı anda teflon tavaya alıp kısık ateşte eritiyoruz.

o arada eğer büyükse 2, küçükse 3 yumurtayı yarım su bardağı şekerle mikserle iyice çırpıyoruz. iyice çırpunca koku olmaz. çikolata ve tereyağ eriyince altını kapatıp içine yarım su bardağı un ilave edip iyice karıştırıyoruz. bu karışımı yumurtalı karışıma ekleyi mikserle bi kez daha çırpıyoruz.

yaplanmış kaplara döküyoruz. tam 8 dakika fırına veriyoruz. 8 dakikada mis gibi tam kıvamlı bi suflemiz oluyor :)

Sağol tatlım. Yazlıkların biri sapancada biri Mersin aydıncık'ta. Evler güzel rahat da kalabalık oluyor işte. Hele eşimin ailesi tarafı.. Ablası da geliyor cümbür cemaat. Ne yendiğimiz belli ne içtiğimiz.. Aman buna da şükür napalım.. Sizin yazlık nerde? Sapanca de de havalara uçuyum şurda :))
ahhh keşke öyle desem de havalara uçsak. ama ne yazıkki değil :( altınolukta annemlerin yazlığı canım. çocukluğumdan beri giderim. iki yıldır gitmedim ilk kez. bu sene gidicez inşallah. orası da benim evim gibi ya senelerdir alışmışım o yüzden bana rahat gelir zaten annemler yanımda olacak. Begüm de artık alıştı sanki çok sık gittiğim için annemlere en az 3 hafta. geçen yaz gittiğimde çok zordu kabustu ama artık alıştı hemen ayak uyduruyor. bi de benim şansım kalabalığı seviyor bizim kız dayılarıyla dedesiyle çok eğleniyor. kuzenlerimin çocukları zaten hep küçük. çocuklara da bayılıyor. istanbulda gün nasıl bitiyor anlamıyorum. ama yazlığa gidince ailecek başbaşa olucaz biraz kafamızı dinliycez daha güzel olucak. eşimde sonra gelicek. artık gece kızı uyutup alemlere akıcaz şimdiden kafama koydum :D

kalabalık olunca zor haklısın. annenlerin yanında olsan yine rahat olur ama kvlerin yazlığında daha zor olur. kimse kusurabakmasın bu böyle yani. insan kendi ailesinin yanında rahat eder tabiiki.

Zaten hiç bir şey planladığın gibi olmuyor canım, plan yaptıkça herşey daha beter oluyor.. Olsun birlikte gidersiniz ne güzel üçünüz kutlarsınız, bundan sonra böyle maalesef :)

Bizim de bugün yakın arkadaşınızın düğünü var dün de kınasıydı, çocuk bizim düğünde Can'la başla çalışmıştı sağolsun.. Neyse dün kına vardı eşim diyor ki annemin yanında ben yalnız gitmek istemiyorum sen de gel ayazı uyutup ben de annemi çektim başka odaya dedim anne gitsem uyutup ayazı sıkıntı olur mu, diyor yok gideceksin ya zaten yarın dedı, yok dedim bugün de kına için soruyorum dedim, her iki gün de mi gidicen ne gerek var demez mi.. Tamam dedim sadece, bozuldum üzüldüm ama.. Ya ben hiç bişi yapmıyorum çok bunalıyorsun demeyi biliyorsun işyr göndersene ayaz zaten uyuyacak..

Demem o ki, annen de olsa kv de olsa bazen aynı.. Sıkma canını artık demek ki bişi beklememek lazım
evet plan yapmamayı yavaş yavaş öğreniyoruz artık :)

annen neden öyle yaptıki acaba canım ya? Ayaz uyanır da seni arar ağlar diye mi korktu? bazen yaşlıları anlamak çok zor :( kırılmakta üzülmekte çok haklısın canım. koymuştur sana o an annenin tavru eminimki. ama yine kötü niyetinden yapmadı tabiiki. düşünemedi seni üzeceğini sadece.. sen sıkma canını anne de olsa bizi anlayamadığı düşünemediği durumlar oluyor. benim annemde bazen beni üzüyor bazı konularda. anne insana böyle yapar mı diyorum o anlarda. anne bile olsa oluyor böyle durumlar sıkma canını ne olur :(

ahh okuyunca boğazım düğümlendi.. ülkeler arası ayrılık çok daha zor. ben yine en fazla 2-3 ayda bir görüyorum. ama dediğin şeyi o kadar iyi anladımki canım. bazen gidiyorum bi çok şey değişmiş. bir sürü olaylar olmuş ama haberim yok. bi yabancı gibi hissediyorum bazen.

bi de aile apartmanı bizimkilerin. amcam halamlar kuzenlerim onların çocukları vs hep etrafta oturuyor herkes yakın. annem babam kuzenlerimin çocuklarıyla torunlarından daha fazla vakit geçiriyor ya en çok o koyuyor insana. belki bencillik ama ne bileyim. sende öyle hissediyorsundur insanın elinde değil.. sağlık olsun deyip avutucaz kendimizi. ailen türkiyede nerde yaşıyolar? sizin geri dönme planınız var mı peki?

kv düşüncesizlik etmiş canım evet ama kötü niyeti yok gibi geldi bana :) düşünemiyolar işte ya bazısı kötü niyetten yapıyo bazısı cidden düşünemiyo.
Yok canim kotu niyet olmadigina ben de eminim kesinlikle

sağolsun Begüşüm üç dört gecedir zorlamıyor beni yatırdığım an uyuyor. ama öyle olması için de en az 10a kadar bekliyorum uykusu gelsin diye. ama napayım gelmiyor. benim kız da böyle napayım takmıyorum artık. en fazla 9da uyur en erken yine.

gündüz çünkü çok iyi uyuyor. 2 saat uyuduktan sonra ben ses çıkarıyorum falan da uyanıyor. 3-4 ü bile bulur ama o zaman gece mahvoluruz. uykusunu alarak kalkıyor ama. neyse maşallah diyeyim. çünkü maşallah dediğim üç gün yaşamıyo valla hemen bozuluyo :KK70:

kızım da uyudu tek kaldım şu an eşim havaalanına gitti bu gece yeni bi uçak seferi mi ne başlıcakmış başında durması lazımmış. yarın da izin günü de yalan oldu. cumhurbaşkanı burdaymış da dönüyomuş ondan yarın da çalışıcak. sinir oluyorum :mad: yalan oldu haftasonumuz :KK43:

eşimin de haftaya doğum günü. dışarı çıkacaktık eşim anneme bırakırız kızı demişti başbaşa yemek yeriz vs. kv ve görümcem de izmire gitti on gün tatile. artık kızımızı alır çıkarız. zaten mecbur kalmadıkça bırakmak istemiyorum.

aman öyle işte günler geçiyo öyle böyle. yazın allahtan uzun süre annemlerleyim mutluyum :) eşimi de özlüyorum o da bizi çok özlüyo ama napalım hiç bi zaman iki taraf da mutlu olamayacak :KK43:
Canim sevindim boyle devam eder insallah Begus. Ben de neyine sevinsem hemen bozuluyo nazarim degiyo. Ama eski zorluklari yok gibi geliyo bana artik. Laftan da anlamaya basladilar ufak ufak. Ay hepsini sevesim var. Canim subat bebeklerim benim:KK200::KK36:

ah kızlar canım kızlar bitmiyo bu işler bitmiyoooooo :mad:

eşimin işi erken bitti gelirken pazara uğra dedim dolap tam takır. o ara bari kızda uyurken dolabı temizliyim dedim bi giriştimki kendimi dolabın arkasındaki duvarı silerken buldum :KK57:

dolabın arkası leş olmuş resmen. oy bitmiyo bu işler yaaaa. off hergün bişey çıkıyo. bu ev tam anlamıyla niye temiz olmuyo. o çıkan kiri görünce biz burda nasıl yaşıyoruz dedim. en güzeli görmemek vallahi. off çok yoruldum :KK43:

bizim adam da pazarı yığmış. domates salatalık al dedim üçer kilo almış. bi kıvırcık almış iki kafa büyüklüğünde. iki kilo kabak almış iki buçuk kişi bunları nasıl yiceksek :KK70: dolabın çekmecesine sığmadı sebzeler. oy anam ya daha yemek yapılacak :mad:

akşam da yeni evli arkadaşlar çaya davrt etti ilk kez gidicez. allahtan ev hediyesini almıştım. evde de köpek var bakalım begüş napıcak :)

Canim sevindim boyle devam eder insallah Begus. Ben de neyine sevinsem hemen bozuluyo nazarim degiyo. Ama eski zorluklari yok gibi geliyo bana artik. Laftan da anlamaya basladilar ufak ufak. Ay hepsini sevesim var. Canim subat bebeklerim benim:KK200::KK36:
evet hepsi birbirinde tatlı di mi :KK68:
ben dün öyle dedim ya gece beş kez uyandı. bi derdi var sanırım mememi ısırmaya başladı yine..

ama dediğin gibi eskisi kadar zor değil allaha şükür :) Durukuşum da iyice düzene girer inşallah canım benim..

mery60 mery60 merym kuyamam canimm yaa.usluda duruyyor annesi bak uzmedi insallah semi
Teneffusde cocuklara eglence

uyandi gittim ama burnumdan geldi
ya bendemi bi sorun var anlamiyorum yaa
baska bi çocuk daha avrdi ayni aystalar giki çikmadi çocugun kendi kendine oynadi gezdi

herkes beni suçlu buluyor alistirmisim çocugu kucagimdan indirmiyomusum
ev sahibi titiz zaten gozu çocuklarin elinde bisey dokiyolarmi diye bende masaya yaklastikça ikucakladim , kadinin evi kirlenmesin diye ben stres oldum

çogunda agladiigi için aldim ama alincada agliyor her sekilde agladi insanlarda kafa beyin kalmadi valla

oteki kuçuk çocugun annesi diyor sen iyi dayaniyorsun ben bu kdar sabirli deilim diyor
Allahini seversen 15 aylik bi bebege sabirli olmasam napicam napabilrimki
laftan anlamiyor dovecek halim yok ondanda anlamaz
delirdim geldim yani sinirden agliycakdim netdeyse
oteki diyor benim çocgumda yaramaz ama boyle deil etrafa zarari var bana zarari yok diyor, onunkide 5 yasinda ama bildigin haydut oyle bi yaramaz çocuk gormedim , bi yasindaki bebekle karsilastirilamaz bile

her oturmaya gittigimde pisman olup geliyorum
balik hafizali ben unutup yine yine gidiyorum iste
oturma senin neyine demle çayini iç çok istiyorsan

mahalledekiler hakan dedinmi besmele çekiyolar artik
çocuga ben bakiyorum onlar sikayet çi nasil oluyor anlamadim gitti valla:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:
Her cocugun huyu bir mi ya. Millet ne cok seviyo baskasinin cocuguna bahane bulmayi. Sen bosver canim ya uzme kendini boyle insanlarin konusmAsiyla

Sağol tatlım. Yazlıkların biri sapancada biri Mersin aydıncık'ta. Evler güzel rahat da kalabalık oluyor işte. Hele eşimin ailesi tarafı.. Ablası da geliyor cümbür cemaat. Ne yendiğimiz belli ne içtiğimiz.. Aman buna da şükür napalım.. Sizin yazlık nerde? Sapanca de de havalara uçuyum şurda :))
Canimmm sapanca bize yakin valla geldiginde bi organizasyon yapalim. Kacirmayalim firsati

Zaten hiç bir şey planladığın gibi olmuyor canım, plan yaptıkça herşey daha beter oluyor.. Olsun birlikte gidersiniz ne güzel üçünüz kutlarsınız, bundan sonra böyle maalesef :)

Bizim de bugün yakın arkadaşınızın düğünü var dün de kınasıydı, çocuk bizim düğünde Can'la başla çalışmıştı sağolsun.. Neyse dün kına vardı eşim diyor ki annemin yanında ben yalnız gitmek istemiyorum sen de gel ayazı uyutup ben de annemi çektim başka odaya dedim anne gitsem uyutup ayazı sıkıntı olur mu, diyor yok gideceksin ya zaten yarın dedı, yok dedim bugün de kına için soruyorum dedim, her iki gün de mi gidicen ne gerek var demez mi.. Tamam dedim sadece, bozuldum üzüldüm ama.. Ya ben hiç bişi yapmıyorum çok bunalıyorsun demeyi biliyorsun işyr göndersene ayaz zaten uyuyacak..

Demem o ki, annen de olsa kv de olsa bazen aynı.. Sıkma canını artık demek ki bişi beklememek lazım
Canim benim yaa:( Uzuldum. Annen de olsa kv de birilerine bagli olmak cok zor. Cocuk olunca da mecbur bagli kaliyoruz.

Canim Allah kavustursun ama gercekten cok zor olacak senin icin Ayazla. Uykusu herseyi sasacak. Allah kolayliklar versin sana. Insallah Ayaz kuzum da uslu durur

ahh okuyunca boğazım düğümlendi.. ülkeler arası ayrılık çok daha zor. ben yine en fazla 2-3 ayda bir görüyorum. ama dediğin şeyi o kadar iyi anladımki canım. bazen gidiyorum bi çok şey değişmiş. bir sürü olaylar olmuş ama haberim yok. bi yabancı gibi hissediyorum bazen.

bi de aile apartmanı bizimkilerin. amcam halamlar kuzenlerim onların çocukları vs hep etrafta oturuyor herkes yakın. annem babam kuzenlerimin çocuklarıyla torunlarından daha fazla vakit geçiriyor ya en çok o koyuyor insana. belki bencillik ama ne bileyim. sende öyle hissediyorsundur insanın elinde değil.. sağlık olsun deyip avutucaz kendimizi. ailen türkiyede nerde yaşıyolar? sizin geri dönme planınız var mı peki?

kv düşüncesizlik etmiş canım evet ama kötü niyeti yok gibi geldi bana :) düşünemiyolar işte ya bazısı kötü niyetten yapıyo bazısı cidden düşünemiyo.
Evet canım malesef yurtdışı daha da zor. Avrupa neyse de burada uçak biletleri çok pahalı 400-500 $ civarı sadece gidiş öyle olunca da ha diyince gidemiyor insan. Ailem Malatya'da canım bir aksilik olmazsa seneye döneceğiz ankaraya ama. Yine gurbet yani :)) Dediğin gibi ailemiz bizim bizde onların iyi haberlerini alalım hep inşallah

evet plan yapmamayı yavaş yavaş öğreniyoruz artık :)

annen neden öyle yaptıki acaba canım ya? Ayaz uyanır da seni arar ağlar diye mi korktu? bazen yaşlıları anlamak çok zor :KK43: kırılmakta üzülmekte çok haklısın canım. koymuştur sana o an annenin tavru eminimki. ama yine kötü niyetinden yapmadı tabiiki. düşünemedi seni üzeceğini sadece.. sen sıkma canını anne de olsa bizi anlayamadığı düşünemediği durumlar oluyor. benim annemde bazen beni üzüyor bazı konularda. anne insana böyle yapar mı diyorum o anlarda. anne bile olsa oluyor böyle durumlar sıkma canını ne olur :KK43:
Walla bilmiyorum kötü niyetinden değil, annem kendini yanlış ifade ediyor bunun etkisi ben de eskisinden daha alınganlık yapıyorum sanırım.. Napalım böyle, paylaşmak istemiştim sadece insan buraya yazınca bi rahatlıyor :)

Canim Allah kavustursun ama gercekten cok zor olacak senin icin Ayazla. Uykusu herseyi sasacak. Allah kolayliklar versin sana. Insallah Ayaz kuzum da uslu durur
Evet zor olacak ama napim mecbur :) ertesi gün iş olmasa neyse de işte uykusuz bit şekilde işe gidicez.. Sağlık olsun :) bi de sayın kv pazartesi müsait değilmiş ayazı mecbur okula götürcem yavrum tam prrişan olacak bütün gün allah yardım eder inşallah :)

Oy benim çilekeş arkadaşım.. Diyecek bişey bulamıyorum:( sıkma sen canını yine de.. İnşallah kolay geçer geceniz

gıybet time :KK70: yalnız tam gıybeti kendi yapan tiptenmiş o arkadaş asıl. ya sen bişey demeden deseydi bu olmamış diye ya da hiç demeseymiş. nezaketen çirkin de olsa eline sağlık dersin. ama sen dedikten sonra öyle demesi ayıp olmuş. bazı insanlar çok dandun giriyo olaya düşünmeden tartmadan. ayıp olur mu hiç önemsemeden. boşver amaaan muhatap olma :) niye bi araya geliyosunuz sevmiyosan diyeceğim ama zaten mecburen oluyodur küçük bi yer sonuçta ister istemez bir araya geliyosunuzdur.

sufle inanılmaz basit canım vereyim tarifini. garanti tarif bu.
benim fotoğrafını attığım kuplardan dört tane çıkıyor ama iki tane de olur tam doldurursan.

önce fırını 220 dereceye açıyoruz ısınması için.
50 gr tereyağ ve bir paket (80 gr) bitter çikolatayı aynı anda teflon tavaya alıp kısık ateşte eritiyoruz.

o arada eğer büyükse 2, küçükse 3 yumurtayı yarım su bardağı şekerle mikserle iyice çırpıyoruz. iyice çırpunca koku olmaz. çikolata ve tereyağ eriyince altını kapatıp içine yarım su bardağı un ilave edip iyice karıştırıyoruz. bu karışımı yumurtalı karışıma ekleyi mikserle bi kez daha çırpıyoruz.

yaplanmış kaplara döküyoruz. tam 8 dakika fırına veriyoruz. 8 dakikada mis gibi tam kıvamlı bi suflemiz oluyor :)
Ekranın fotosunu çektim en kısa zamanda yapıciiiim :)) sağol Can'ım.
Neden bir araya geliyoruz çünkü okul müdürümüzün eşi ve müdürün düzenlediği pikniğe gitmiştik, mecbur kaldık yani görüşmeye. Bide dediğin gibi zaten üç beş kişiyiz mecbur bir araya geliyoruz..

Back
X