2015 Şubat Anneleri

Kızlar iyi akşamlar,nasılsınız??
Okumaya çalışıyorum ama her zaman yazamıyorum.Uyku ve yemek problemi en çok konuşulmuş.Uyku konusunda dicek sözüm yok,kendi haline bıraktım,bi gün iyi bi gün kötü idare ediyoruz.Yemek konusunda ben ne zaman kendisinin yemesine izin verdim o Zaman'dan beri baya rahatız.Hatta maşallah hiç sorun yaşamıyoruz nerdeyse.Nacizane tavsiyem yemek işine onu da ortak ederseniz daha etkili oluyor.En azından bizde baya işe yaradı.İlk başlarda bol kirlenmeli ve uzun süren yemek seansları olsa da gitgide düzeliyor.
Sormak istediğim bişey var bir de.Aranızda montessori ile ilgilenen,yapmaya çalışan var mı? Ben birkaç aydır okuyorum ancak tek başına etkinlik konusunda çok verimli olamıyorum.Hayalgücüm çook sınırlı ne yazıkki.İlgilenen varsa yardım alayım dicektim:KK64:

kızlar bir şey sorucam. katlanabilen park yataklar var ya kullanan var mı? seyahat ederken taşınabiliyo. onun dışında kayınvalidenin evinde durur mecbur buraya geliyoruz uyku sıkıntı oluyo onda uyur. daha çok seyahat için düşünüyorum. pikniğe falan giderken bile alınır.

var mı önerebileceğiniz bi ürün? çok pahalı da olmasa iyi olur aslında 200-300 civarıymış sanırım azcık baktımda.
Ayyy Can'ım ben kullandım ama ben Amerika'dan almıştım Türkiye'ye gittiğimde kızıma da Türkiye'den alayım dedim en ucuzu 700 tl idi şehirden şehirine değişebilir ama ben şok olmuştum ben annemin evinde bıraktım izinden izine kullanırım diye gerçi gidene kadar çocuklar büyüyecek

Ya arkadaş herkes kızımın derdinde şöyle yap iyice yürüsün böyle yap oyun sansın ayyyyyy yeter. Diyecem de diyemiyorum bu kız bu kadar yürüyor çok şükür neden zorlayıp hevesini kırayım ya
Tevekkül etmeye çalışıyorum kimse izin vermiyor

MaRaL_ MaRaL_ cnm Hakan'ın kusması öksürükten mi? Sen tecrübeli Annesin anlarsın.Eğer hiç bir sebep yokken kusmaya devam ediyorsa bazen idrar yolu enfeksiyonu çıkabiliyormuş altından.Sürekli olan kusmalar için geçerli tabi.Hakn ne sıklıkta kusuyor bilmiyorum sadece aklıma geldi.
Ayrıca herkesin lafına bakma sen,bazı çocuklar gerçekten daha uysal,uslu,sorunsuz olabiliyor ama bazıları da bir o kadar hareketli,enerjik,yerinde durmayan,merak duygusu hat safhada oluyor.Bütün çocukları genellemek çok yanlış.Bizimkilerin cinsi böyle ne yapalım.Hakanı gözümde canlandırabiliyorum,bende de var bir tane Hakan versiyonu çünkü.Ne derlerse desinler boşver.Senin anneliğini sınamaya kimsenin Hakkı yok.

Merhaba kizlar herkes iyidir umarim. Bugun cok yoruldum. Hergun cok yoruluyorum ama bugun bi degisikti sanki. Insanlarla ugrasmak laf anlatmak ne kadar zor ya. Yani bizim bebekler bile koca insanlardan daha iyi anlar laftan. Ogretmenlik zamanlarimi ozledim. O da zordu ama cok guzeldi. MaRaL_ MaRaL_ canim Allah sana kolaylik versin. Boyle bikkin olmak sana yakismiyo. Biz tek cocuklular senden guc aliyoruz motive oluyoruz valla
gelincikgibi gelincikgibi canim neyse ki bugunu de atlatmissin. Korktugundan daha kolay olmus sevindim. Bence de artik konusmak istedikleri icin boyle ihh ih huysuzlaniyolar. Cok zor biseydir eminim dertlerini anlatamiyolar. Duru'nun da Ayaz gibi tum zorlugu bana. Herkesin yaninda sakin. Ben varken yemek yemez memesiz uyumaz hircinlik yapar kafayi oraya buraya vurur sinirlenir. Tum nazlari bize. Yazik degil mi ya annelere. Herseyi ceken biz.

Ya arkadaş herkes kızımın derdinde şöyle yap iyice yürüsün böyle yap oyun sansın ayyyyyy yeter. Diyecem de diyemiyorum bu kız bu kadar yürüyor çok şükür neden zorlayıp hevesini kırayım ya
Tevekkül etmeye çalışıyorum kimse izin vermiyor
Canim cocuk yuruyo daha ne istiyolar ki. Bence bi cocuk ayaga kalkabiliyosa yurumekte acele etmeye gerek yok. Yani korkulacak bisey kalmiyo bence. Ayakta durabilen yurur de. Insanlar ne cok sever baskasinin isine karismayi.

yeb4 yeb4 Can'ım kendini suçlama bağırıyorum diye, insanda sabır kalmıyor. Tuna da bize vuruyor, vurduğu da baya bi acıtıyor ben de o Zaman bağırıyorum çünkü hem Can'ım yanıyor hem de kötü bişey vurması, yapmama öz lazım ama napalım. Çok zorluyorlar bizi. Hele o ayaklara dolanma olayı yok mu.. Tuna bi ara ben bulaşık yıkarken gelip kafasını ayaklarımın üstüne koyup ağlıyordu :KK70: sezercik modunda :KK70:

gelincikgibi gelincikgibi öncelikle Allah kavuştursun Can'ım. En kısa zamanda yine görüşün inşallah. Okulda durumlar fena değilmiş bugün, okudum. Yorgunluktan yazık sızmış kalmış yavrucak.. Sen Nasıl yoruldun kimbilir. Ayaz uyur uyumaz sende yat dinlen bari.

MaRaL_ MaRaL_ canımcım Hakan'ın kusmasına çok üzüldüm yav.. Kusmak benim en beceremediğim şey, ne kadar yorucu olduğunu biliyorum. Hemde güzelce yedikten sonra kusması tam felaket.. Acaba çocukta reflü filan mı var Can'ım? Sadece hasa olduğunda mı kusuyor yoksa her ağladığında mı? Ay bilmiyorum ki inşallah en kısa zamanda düzelir.. Ayşe'de iyileşir.. Allah yardım etsin sana..[/QUODTE]
Yok canım sanmıyorum reflü fln
Okdurmezse kusmuyor .kusuncada balgam çıkıyor zaten. Ağlayınca kusmasıda huy edindi gibi bişey sebep siz kusmuyır yani. Bugün şükür kusmadı daha uyumadı grçide neyse

Kızım iyileştide oğlanın ateşi var dünden beri

Kaç saattir beklıyom uykusu gelsin diye hiç uyuyacak gibi de durmuyır bu çocuk
Yorgunum uyusada bende uyusam

Merhaba kizlar herkes iyidir umarim. Bugun cok yoruldum. Hergun cok yoruluyorum ama bugun bi degisikti sanki. Insanlarla ugrasmak laf anlatmak ne kadar zor ya. Yani bizim bebekler bile koca insanlardan daha iyi anlar laftan. Ogretmenlik zamanlarimi ozledim. O da zordu ama cok guzeldi. MaRaL_ MaRaL_ canim Allah sana kolaylik versin. Boyle bikkin olmak sana yakismiyo. Biz tek cocuklular senden guc aliyoruz motive oluyoruz valla
gelincikgibi gelincikgibi canim neyse ki bugunu de atlatmissin. Korktugundan daha kolay olmus sevindim. Bence de artik konusmak istedikleri icin boyle ihh ih huysuzlaniyolar. Cok zor biseydir eminim dertlerini anlatamiyolar. Duru'nun da Ayaz gibi tum zorlugu bana. Herkesin yaninda sakin. Ben varken yemek yemez memesiz uyumaz hircinlik yapar kafayi oraya buraya vurur sinirlenir. Tum nazlari bize. Yazik degil mi ya annelere. Herseyi ceken biz.
Tek çocuk hiç çocuk diye bir laf var bilimmi:))))

Şu anki sloganım ıkı çocuk hiç çocuk :))))

Yoruldum gerçekten canım artık
Ne yapacagıımı nasıl davranacagımı şaşıyorum
Küçük uyumuyor diye ötekilere kızıyor um
Kızımla çok çatışıyoz son günlerde. Bendeki stres ondada var sanki
Herşeye karşılık vermeler, saygı fln sıfır
Daha şimdiden böyle ergen olsa nolurkestıremoırumm
.

MaRaL_ MaRaL_ cnm Hakan'ın kusması öksürükten mi? Sen tecrübeli Annesin anlarsın.Eğer hiç bir sebep yokken kusmaya devam ediyorsa bazen idrar yolu enfeksiyonu çıkabiliyormuş altından.Sürekli olan kusmalar için geçerli tabi.Hakn ne sıklıkta kusuyor bilmiyorum sadece aklıma geldi.
Ayrıca herkesin lafına bakma sen,bazı çocuklar gerçekten daha uysal,uslu,sorunsuz olabiliyor ama bazıları da bir o kadar hareketli,enerjik,yerinde durmayan,merak duygusu hat safhada oluyor.Bütün çocukları genellemek çok yanlış.Bizimkilerin cinsi böyle ne yapalım.Hakanı gözümde canlandırabiliyorum,bende de var bir tane Hakan versiyonu çünkü.Ne derlerse desinler boşver.Senin anneliğini sınamaya kimsenin Hakkı yok.
gunde bi kere fln kusuyor canım.bazen olmuyor bugün kusma dı mesela. Ama sebepsiz olmuyor o kesin. Öksürük ve ağlama yoksa kusmuyır onda yok iye de kızda sistit var bu aralar. Oğlan çocuğu daha kolay valla
Kızın Nazı saçı başı süsü iye si sistiti bitmiyor:))

Klavyesi bozuk pc nin. Telden de zor oluyor yazması
Gidip mutfağı toplayımda uykum bari

Canim cocuk yuruyo daha ne istiyolar ki. Bence bi cocuk ayaga kalkabiliyosa yurumekte acele etmeye gerek yok. Yani korkulacak bisey kalmiyo bence. Ayakta durabilen yurur de. Insanlar ne cok sever baskasinin isine karismayi.
Sorma ya yemin ederim kafamı bir milyon ettiler
Kız kalkıp yürüyor işte 7-8 adım atıyor sürünmek daha kolay geldiği için sürünmeyi tercih ediyor

Günaydın kızlar @hebelee sana bişey sorcam canım salihi kucağına alıyor musun yani sıkıntı oluyor mu acaba ben kaldırmıyorum hiç beratı oturarak kucaklıyorum

ah evet ya ben sorucaktım naptın diye bak herşeyi unutuyorum ya.. ama daha kötüsüne hazırlamıştın kendini canım yine bi nebze iyi olmuş 3 buçuk saat uyumuş maşallah ama yorgunluktan tabii kıyamam.. bazen böyle şaşırtıyolar bizi. hele insanların içinde o kadar masum oluyolarki gören biz yalan diyoruz sanır.

kıyamam sana çalışan anne olmak zor işte napıcaksın.. öyle böyle alışacak canım sıkma canını.. yolculuk kötü mydü peki? bağırmamak için çok zorluyoruz ama insanız bizde. aslında engel olabiliriz ama yenik düşüyoruz işte.. yapmamamız lazım :KK43:

annen şimdi almanyaya geri mi döndü canım anlamadım ben? ama bi yere gitti sonuçta allah kavuştursun. kv geldi mi bari? öyle böyle bu dönem de bitmek üzere tabii sizin seminerlerde olur ama kuzuyu da götürücem demiştin. yazın daha kolay olur eminimki en azından yok üşüdü yok bilmemne derdi yok parkta bahçede koşar durur :)
Evet çok kötü bekliyordum ama uyuması beni kurtardı görüşmelerimi de yapabildim :)

Yolculuk fenaydı hiiiiç sorma :KK47:

Kesinlikle engel olabiliriz ama işte bu konuda zayıfısız demekki.. o pişmanlık fena, bağırdım anda üzülüyorum :(

yeb4 yeb4 Can'ım kendini suçlama bağırıyorum diye, insanda sabır kalmıyor. Tuna da bize vuruyor, vurduğu da baya bi acıtıyor ben de o Zaman bağırıyorum çünkü hem Can'ım yanıyor hem de kötü bişey vurması, yapmama öz lazım ama napalım. Çok zorluyorlar bizi. Hele o ayaklara dolanma olayı yok mu.. Tuna bi ara ben bulaşık yıkarken gelip kafasını ayaklarımın üstüne koyup ağlıyordu :KK70: sezercik modunda :KK70:

gelincikgibi gelincikgibi öncelikle Allah kavuştursun Can'ım. En kısa zamanda yine görüşün inşallah. Okulda durumlar fena değilmiş bugün, okudum. Yorgunluktan yazık sızmış kalmış yavrucak.. Sen Nasıl yoruldun kimbilir. Ayaz uyur uyumaz sende yat dinlen bari.

MaRaL_ MaRaL_ canımcım Hakan'ın kusmasına çok üzüldüm yav.. Kusmak benim en beceremediğim şey, ne kadar yorucu olduğunu biliyorum. Hemde güzelce yedikten sonra kusması tam felaket.. Acaba çocukta reflü filan mı var Can'ım? Sadece hasa olduğunda mı kusuyor yoksa her ağladığında mı? Ay bilmiyorum ki inşallah en kısa zamanda düzelir.. Ayşe'de iyileşir.. Allah yardım etsin sana..
Sağol canım benim amin.. gelen gideni aratıyor ama o kesin (kv geldi ya :))
walla dün akşam bende ayazı uyuturken sizmiş kalmışım..bi uyandım ki ayazın yanında yatıyorum :) olsun iyi oldu, dinlendim biraz :)

bu vurma işi bizde de var, genelde sinirlendiğinde vay istediği yapılmadığında, ben biraz kuralcıyım.. dün kv "yooo hiç vurmuyor" diyor, dedim her istediğini yaptığındandır o bak yapma neler oluyor dedim

Kızlar iyi akşamlar,nasılsınız??
Okumaya çalışıyorum ama her zaman yazamıyorum.Uyku ve yemek problemi en çok konuşulmuş.Uyku konusunda dicek sözüm yok,kendi haline bıraktım,bi gün iyi bi gün kötü idare ediyoruz.Yemek konusunda ben ne zaman kendisinin yemesine izin verdim o Zaman'dan beri baya rahatız.Hatta maşallah hiç sorun yaşamıyoruz nerdeyse.Nacizane tavsiyem yemek işine onu da ortak ederseniz daha etkili oluyor.En azından bizde baya işe yaradı.İlk başlarda bol kirlenmeli ve uzun süren yemek seansları olsa da gitgide düzeliyor.
Sormak istediğim bişey var bir de.Aranızda montessori ile ilgilenen,yapmaya çalışan var mı? Ben birkaç aydır okuyorum ancak tek başına etkinlik konusunda çok verimli olamıyorum.Hayalgücüm çook sınırlı ne yazıkki.İlgilenen varsa yardım alayım dicektim:KK64:
canııım, selam :)
sen kendi kendine yemesini nasıl yaptın? ben de çok isityortum okullar kapanınca da başlayacağım uğraşmaya..

montessori eğitimini ben de çok araştırdım, yazın odasını ona göre düzenlemeyle başlayacağım..
genelde doğal malzemeler kullanılıyor, yan, mesela ben geçenlerde bi balonun içine (küçük balonlar) huni takıp kaşıkla yun koymasını sağladım, unla oynamayı çok seviyor benimki.. sonra da o balonlar surat çizdim uzuuun süre oynadı :) o tarz şeyler yani.. ya da işte tahta yap bozlar, oyuncaklar.. şimdi henüz kısıtlı imkanımız, daha küçükler 3 yaş sonrası daha güzel oyunlar var :)

Canim kekin tarifini verir misin musait bi zamanda?

2 yumurta
1 cay bardagı süt
1 cay bardagı z.yağ
3 yemek k ruşeym
3 yemek k keçi boynuzu tozu
3 yemek k tam buğday unu
3 yemek k şeker
1 paket kabatrma tozu ve vanilya
1 tatlı k tarçın
1 cay bardagı ince cekilmiş fındık ceviz vs
yarım çay bardagı minik dogranmıs kuru meyve (incir, hurma, kuru üzüm, kayısı vs)

kuru meyveler tercihine kalmış ister katabilirsin ister sade yaparsın muzu ezip muzda ekleyebilirsin elma da rendeleyebilirsin
afiyet olsun kuzucuga :)))

Benimki artık ne beni ne kaşığı ne de elimi görmek isteniyor galiba
Ben verince kafasını çevırıyor ,abisi olunca ağzını açıyor
Kendi yese bilmemki nasıl olur erken dwilmi daha
Gerçi ben yedıryomda noluyuor ki ıkı kaşığı zor sokuyorum agzıba

MaRaL_ MaRaL_ canımcım Hakan'ın kusmasına çok üzüldüm yav.. Kusmak benim en beceremediğim şey, ne kadar yorucu olduğunu biliyorum. Hemde güzelce yedikten sonra kusması tam felaket.. Acaba çocukta reflü filan mı var Can'ım? Sadece hasa olduğunda mı kusuyor yoksa her ağladığında mı? Ay bilmiyorum ki inşallah en kısa zamanda düzelir.. Ayşe'de iyileşir.. Allah yardım etsin sana..
canım acaba bu vurma olayı içgüdüse mi? bazen bizimkide yapıyor ve asla görmediği bişey.sanırım içgüdüsel olarak yapıyorlar. yapmaması gereken birşey
için kızıp sert tonla hayır diyorum ona canım sıkılmıyor olması gereken belkide. anca öyle öğrenecekler. ama hiç yoktan yere bağırınca üzülüyorum :(
sanırım en kötü zamanları bu kuzuların. sezercik gibi he :D çok güldüm ya hayal ettim Tuna'yı o halde :D

bu arada ben dün gece seni rüyamda gördüm. ailecek bize geliyodunuz. eşlerimiz çocuklarımız beraber takılıyodu bizde sohbet ediyoduk. hatta küçük bi kamyonetle gelmiştiniz. dönerken siz kamyonetin arkasına bindiniz ne alakaysa :D

Ayyy Can'ım ben kullandım ama ben Amerika'dan almıştım Türkiye'ye gittiğimde kızıma da Türkiye'den alayım dedim en ucuzu 700 tl idi şehirden şehirine değişebilir ama ben şok olmuştum ben annemin evinde bıraktım izinden izine kullanırım diye gerçi gidene kadar çocuklar büyüyecek
çok pahalı yav :KK57: ama onun içinde yatarlar 3 yaşına kadar bence rahat rahat.

evet insanlarla muhatap olmak çok zor. halbuki herkes iş hayatında birbiriyle muhatap oluyo bu bi zincir. seni zorlayan insanlarında müşterileri vardır mesela. biraz empati yapsalar ne olurdu. herkes bibirine biraz hoşgörülü olabilse keşke..

Evet çok kötü bekliyordum ama uyuması beni kurtardı görüşmelerimi de yapabildim :)

Yolculuk fenaydı hiiiiç sorma :KK47:

Kesinlikle engel olabiliriz ama işte bu konuda zayıfısız demekki.. o pişmanlık fena, bağırdım anda üzülüyorum :KK43:
aynen bir dakika sonra pişman oluyorum :(
neyseki geçti bu yolculuk macerası da canım hadi geçmiş olsun..

Back
X