2015 Şubat Anneleri

evet canım çok zor gecenin körü arabaya bindik de sustu. ilk doğduğu zamanlar geldi aklıma. şehir turu atardık resmen sakinleşsin diye.
Beratcık neden öyle uyanıyor acaba? battaniyeyle sallanmaya da çok pis alışıyorlar allah yardımcın olsun.

fiziksel olarak belki 6 yaş uygundur ama psikolojisi açısından bence anlamamaları daha iyi :KK43: düşünsene organından bir parça kesecekler bunu çocuğa nasıl anlatabilirsinki. bi de çok nazlanıyolarmış acımasa bile acıyo diyolarmış :) bebekken bezde olduğu için daha çabuk iyileşiyomuş çişi ilaç görevi görüyo demek :)

demekki çok uykusu gelmiş bak aynen böyle devam :)
emreyi dr a goturdum oarada baya sira bekeldik geldim kahvalti ettim fln yalvariyordu artik beni uyut diye
en sevdigi yogurdu bile yemeedi aç olduugu halde :)

çok yoruyor beni uyutma islemei insallah çozenbilrim bu sorunu

emreyi dr a goturdum oarada baya sira bekeldik geldim kahvalti ettim fln yalvariyordu artik beni uyut diye
en sevdigi yogurdu bile yemeedi aç olduugu halde :)

çok yoruyor beni uyutma islemei insallah çozenbilrim bu sorunu
kıyamam yorulmuş :) dediğim gibi uykusunun iyice gelmesini bekle bence. uykusu gelmeden koyarsan daha da çok kaçıyo uyku.

evet canım çok zor gecenin körü arabaya bindik de sustu. ilk doğduğu zamanlar geldi aklıma. şehir turu atardık resmen sakinleşsin diye.
Beratcık neden öyle uyanıyor acaba? battaniyeyle sallanmaya da çok pis alışıyorlar allah yardımcın olsun.

fiziksel olarak belki 6 yaş uygundur ama psikolojisi açısından bence anlamamaları daha iyi :KK43: düşünsene organından bir parça kesecekler bunu çocuğa nasıl anlatabilirsinki. bi de çok nazlanıyolarmış acımasa bile acıyo diyolarmış :) bebekken bezde olduğu için daha çabuk iyileşiyomuş çişi ilaç görevi görüyo demek :)

yok iste psikokojiisde iyiymis
hatirlamasi kotu deilmis
askelrik anisi gibi biseymiki :)))) bilmiyorum vallaaa

esim analtir hala kuçuk kayinim kaçmis benimki yakalamis getirmis falan analtip guluyolar iste:KK70::KK70::KK70:
yani ilerdeki psikolji için simdiyi bilmeiycem ama emre korkmuyor
neyle kesecek fln diyor:KK17:
arkadaslari hep sunnetli istemiyorum demiyor azcik tirsiyor ama belli etmemeye çalisiyor :)

b12 ne vitamin mi

kan ilaci vermedin insallah :)
Yok hic ilac kullanmadim.
B12 en onemli vitamin. Zeka gelisimi icin. Gelisme geriligi yapiyor olmayisi.gec yuruyor,gec konusuyor vs.Hayvansal gida da var. Et,sut,yumurta vs. Yemiyor ama b12 si yuksek. Sutten aliyor demekki:-/

kıyamam yorulmuş :) dediğim gibi uykusunun iyice gelmesini bekle bence. uykusu gelmeden koyarsan daha da çok kaçıyo uyku.
aksam buyuklri yatirdim
evi topladim ikimizide yataga koydum yattim valla oturdu kalkdi biseyler etti ben yanind ayatiyor olunca aglamadida
esim gelince uyndim benimki uyumus ustide açik tabi yorganin uzerine yatmis: )

bundan sonra hep boylede yapabiliirm
ben uyyumda oda uyur herhalde bi sekilde :)

Yok hic ilac kullanmadim.
B12 en onemli vitamin. Zeka gelisimi icin. Gelisme geriligi yapiyor olmayisi.gec yuruyor,gec konusuyor vs.Hayvansal gida da var. Et,sut,yumurta vs. Yemiyor ama b12 si yuksek. Sutten aliyor demekki:-/
him alir herseyi anne sutunden
konusma be yurumenin zekayla ilgisi yokkki:KK64:

Arada öyle uyanıyor canım biz de anlam veremiyoruz valla dişe yoruyoruz başka bişey gelmiyo aklıma korku belirtisi yok kötü rüya filan desem bir an önce geçer inşAllah bu sıkıntılı zamanları

Evet canım oğlun olursa iyi bir doktorda bebekken yaptır bence de idrarda amonyak olduğu için bezdeki bebeklerin pipileri daha çabuk iyileşiyor ve iltihaplanmıyor diye okumuştum hem hatırlamıyor büyüyünce çektiği acıları hem de bir an önce iyileşiyor iyi oluyor bebekken yaptırdığıma pişman değilim de doktorumuz doktor değil kasaptı mübarek tek pişmanlığım doktor seçimi onu da yaptırmadan bilemiyosun :(

ben nerde hata yapıyorum neyi yanlış yapıyorum.. yoksa yüm bu bilinen doğrular gerçek değil mi?

bi tek düzgün olan öğlen uykusuna geçişiydi o da tırt şimdi. her zaman kendi kendine oynarken uyurdu şimdi mutlaka ağlıyor beni istiyor uykusu varken yatıyorum bir saat böyle devam ediyor bu döngü. kafayı yemek üzereyim öyle böyle değil çok yıprattı beni bu süreç. sallasam iki dakikada uyur ama o daha da kötü. kesinlikle çözüm değil. gece daha çok uyanıyor ve sallanmak istiyor.

ama ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. bitkinim yorgunum çok yıprandım en azından eşim dışında yükümü hafifleten biri olsaydı. tüm gün aynı şeyler aynı zorluklar. bıktım demek istemiyorum şükrediyorum ama çooooook yoruldum..

ben nerde hata yapıyorum neyi yanlış yapıyorum.. yoksa yüm bu bilinen doğrular gerçek değil mi?

bi tek düzgün olan öğlen uykusuna geçişiydi o da tırt şimdi. her zaman kendi kendine oynarken uyurdu şimdi mutlaka ağlıyor beni istiyor uykusu varken yatıyorum bir saat böyle devam ediyor bu döngü. kafayı yemek üzereyim öyle böyle değil çok yıprattı beni bu süreç. sallasam iki dakikada uyur ama o daha da kötü. kesinlikle çözüm değil. gece daha çok uyanıyor ve sallanmak istiyor.

ama ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. bitkinim yorgunum çok yıprandım en azından eşim dışında yükümü hafifleten biri olsaydı. tüm gün aynı şeyler aynı zorluklar. bıktım demek istemiyorum şükrediyorum ama çooooook yoruldum..
bu ara hepsi yapışık. dişten bence hepsi :) bende cok yorgunum. 15 aydır her ay düzelecek diye bekliyorum ama demek çocuk böyle bir şey . bıraktım artık. işe gelince dinleniyorum:

Kızlar bana kabak mücüveri tarifini tam olarak ölçüleriyle verebilecek biri var mı malzemelerini az çok biliyorum ama neyi ne kadar koyacam onu bilmiyorum ilk kez yapıcam da yenebilecek bişey çıksın bari ortaya ziyan olmasın malzemeler

yok iste psikokojiisde iyiymis
hatirlamasi kotu deilmis
askelrik anisi gibi biseymiki :)))) bilmiyorum vallaaa

esim analtir hala kuçuk kayinim kaçmis benimki yakalamis getirmis falan analtip guluyolar iste:KK70::KK70::KK70:
yani ilerdeki psikolji için simdiyi bilmeiycem ama emre korkmuyor
neyle kesecek fln diyor:KK17:
arkadaslari hep sunnetli istemiyorum demiyor azcik tirsiyor ama belli etmemeye çalisiyor :)
Benim ki çok tatlı canlıydı.ây nasıl olacak diyordum.cesaret geldi o an ona.cok kolay oldu.para hediye verdik.bi de pc den oyun izni.oo çok iyiymis.keske geneolsam dedi:KK70:
Evet canım aynen öyle çok iyi olmuş sizin maşallah bilseydim böyle olacağını gitmezdim hiç o doktora gerçi çok araştırdık ama kısmet şans işte kaç yaşında sünnet oldu oğlun?

7 yaşında.2 yaşından once ya da 7 den sonra dye okudum.oncesini kaçırınca 7 yi bekledim.
vahide1204 vahide1204

sunnet için gittigim urologa gece isemyeide sordum
2 senedir çocuk dr unun vermedigi reçetyi evrdi adam kendi onerdi ilaci hemde ben bisey demedim
minirinin yanina bi ilaç daha verdi bazen tek basina ise yaramiyor minirin dedi

bide sporey artik burda kullanilmiuyormus tedaulden kalkmis çocuklarin burub mukozalarini tahris ettigi için
en az 3 ay tedaviye devam edcicez kesin sonuç için
buda derin uyku yuuzndenn dedi

kuçukken yani bebekken saat basi uyanirdik yani uyanirdi ayni bizim kuçukler gibi simdiki :)
simdi buyudude çok derin uyumadan altina isiyor:KK70::KK70::KK70::KK70:
Ben psikolaga gittim ya baya faydası oldu.enurasis degil bu.dedi.davranissal tepki veriyor.onunla oynadı.s sorumluluğu ona yükledi.bi iki tüyo verdi bize.simdi haftada bi iki kez en fazla damlama şeklinde oluyor.nerden nereye.ben hala inanamıyorum.p psikolojik bi sorunu çıkmadı ya geçmişte kötü etkilendiği bisey de yok muş.ustumden yük kalktı.:21:

Tatile az kaldı canım.a z daha dayan.o zaman biraz daha enerji yuklenursin yazlikta.orayada çok gelen giden olmuyorsa dede anane bakar sen de biraz dinlenirsin insaallah.

Benim ki çok tatlı canlıydı.ây nasıl olacak diyordum.cesaret geldi o an ona.cok kolay oldu.para hediye verdik.bi de pc den oyun izni.oo çok iyiymis.keske geneolsam dedi:KK70:

7 yaşında.2 yaşından once ya da 7 den sonra dye okudum.oncesini kaçırınca 7 yi bekledim.

Ben psikolaga gittim ya baya faydası oldu.enurasis degil bu.dedi.davranissal tepki veriyor.onunla oynadı.s sorumluluğu ona yükledi.bi iki tüyo verdi bize.simdi haftada bi iki kez en fazla damlama şeklinde oluyor.nerden nereye.ben hala inanamıyorum.p psikolojik bi sorunu çıkmadı ya geçmişte kötü etkilendiği bisey de yok muş.ustumden yük kalktı.:21:
Hm anladım canım evet ben de araştırmıştım o zaman ya bebekken ya da 6-7 yaşlarında uygunmuş ortası iyi değilmiş psikolojileri için bebekkeni tercih ettim ben de büyüyünce strese girmesin diye

Kızlar bana kabak mücüveri tarifini tam olarak ölçüleriyle verebilecek biri var mı malzemelerini az çok biliyorum ama neyi ne kadar koyacam onu bilmiyorum ilk kez yapıcam da yenebilecek bişey çıksın bari ortaya ziyan olmasın malzemeler

3 kabağı rendele suyunu sık
3 yumurta, yarım su bardağı un
2 dal yeşil soğan
yarım demet maydonoz
istiyodan dereotu da koy ben sevmiyorum
tuz karabiber pulbiber ne kadar istersen karıştır hepsini.

az sıvıyağ koy teflon tavaya kaşıkla dök önlü arkaşı kızart.

3 kabağı rendele suyunu sık
3 yumurta, yarım su bardağı un
2 dal yeşil soğan
yarım demet maydonoz
istiyodan dereotu da koy ben sevmiyorum
tuz karabiber pulbiber ne kadar istersen karıştır hepsini.

az sıvıyağ koy teflon tavaya kaşıkla dök önlü arkaşı kızart.
Teşekkürler canım aynen ben de hiçbir yemekte sevmem dere otunu bugün yapıcam canım ben çok seviyorum umarım beratta yer :)

bu ara hepsi yapışık. dişten bence hepsi :) bende cok yorgunum. 15 aydır her ay düzelecek diye bekliyorum ama demek çocuk böyle bir şey . bıraktım artık. işe gelince dinleniyorum:
ben onu da yapamıyorum çalışmadığım için. etrafımda da yardım edecek kimse yok ya ondan yorgunluğumda biraz. 3 yaşa kadar bu hayat böyle devam edecek diye kendimizi alıştırmalıyız sAnırım.

sen nasılsın? iyice bıraktınız gittiniz buraları. hala devam mı whatsapp grubu?

Tatile az kaldı canım.a z daha dayan.o zaman biraz daha enerji yuklenursin yazlikta.orayada çok gelen giden olmuyorsa dede anane bakar sen de biraz dinlenirsin insaallah.
yok kimse gelmez oraya zaten bu sene için en çok güç veren şey o. bi ay falan kalıcam annemlerle. istanbul da olsa sorun değil annem yükümü o kadar hafifletiyorki..

Teşekkürler canım aynen ben de hiçbir yemekte sevmem dere otunu bugün yapıcam canım ben çok seviyorum umarım beratta yer :)
rica ederim canım. yumuşak ve lezzetli yer herhalde bende yapıcaktım bu aralar. sarımsaklı yoğurtla harika oluyor.

rica ederim canım. yumuşak ve lezzetli yer herhalde bende yapıcaktım bu aralar. sarımsaklı yoğurtla harika oluyor.
Hmm sarımsaklı yoğurtla beraber yendiğini yeni öğrendim onu da yapayım yanına o zaman sarımsaklı yoğurda da bayılırım makarnada filan da muhteşem oluyor sağol canım

Back
X