2015 Şubat Anneleri

Günaydın kızlar eylül gibi ben de işten çıkmayı düşünüyorum annem gelemicek artık eylülden sonra zaten er geç çıkacam doğuma yakın o yüzden 3 ay daha çalışsam yeter diye düşünüyorum artık çekirdek ailemle kalmayı da çok özledim sürekli evde annem ya da kayınvalidemin olması da bir noktadan sonra olmuyor anne de olsa yalnız kaldığımız zamanki gibi davranamıyoruz işten çıktığımda belki zorlanırım biraz berat yoracak beni iştahsızlığıyla gerçi şimdi de yoruyor ama çoğunlukla annem yediriyor ben akşam geldiğim için son öğününü yedirebiliyorum ancak ev işiydi uykusuzluktu hamilelikti derken ben de bunalıma girebilirim inşAllah öyle olmaz ama düşünmüyor değilim o_O bir de insan sürekli birilerinin yardımına alışınca daha zor olur gibi düşünüyorum şimdiden :işsiz:

buyuklerden sonra hakaninda atesi var :KK57::KK57::KK57::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::KK34::KK34:
ne demisler parayla deil siraylaaa (kopruden atlayan smiley kullanicam burda ama bulamadim ):KK31::KK31:
Geçmiş olsun canım evdeki hastalık herkesi dolaşıyor demek sen kendine iyi bakta bari çocuklara bakabilesin sen de hastalansan işin çok zor olur canım

Günaydın kızlar eylül gibi ben de işten çıkmayı düşünüyorum annem gelemicek artık eylülden sonra zaten er geç çıkacam doğuma yakın o yüzden 3 ay daha çalışsam yeter diye düşünüyorum artık çekirdek ailemle kalmayı da çok özledim sürekli evde annem ya da kayınvalidemin olması da bir noktadan sonra olmuyor anne de olsa yalnız kaldığımız zamanki gibi davranamıyoruz işten çıktığımda belki zorlanırım biraz berat yoracak beni iştahsızlığıyla gerçi şimdi de yoruyor ama çoğunlukla annem yediriyor ben akşam geldiğim için son öğününü yedirebiliyorum ancak ev işiydi uykusuzluktu hamilelikti derken ben de bunalıma girebilirim inşAllah öyle olmaz ama düşünmüyor değilim o_O bir de insan sürekli birilerinin yardımına alışınca daha zor olur gibi düşünüyorum şimdiden :işsiz:
İş olmayınca kolay olur canım. Eşıbde yardımcı saolsun hıçbışey korkduğun gibi olmaz inşallah
Senin dediğin gibi kimseden yardım olmayacağını bilince başının çaresine bakıyorsun

Geçmiş olsun canım evdeki hastalık herkesi dolaşıyor demek sen kendine iyi bakta bari çocuklara bakabilesin sen de hastalansan işin çok zor olur canım
saol canım
Gece baya vardı da şimdi azaldı 38 anca
Derece yok bulamıyor um elimle husseetıgım öyle işte :)

İş olmayınca kolay olur canım. Eşıbde yardımcı saolsun hıçbışey korkduğun gibi olmaz inşallah
Senin dediğin gibi kimseden yardım olmayacağını bilince başının çaresine bakıyorsun
Haklısın canım eşim sağolsun çok yardımcı hakkını yiyemem hem ev işlerinde hem beratın bakımında
Doğru kimsenin yardımı olmayınca insan alışıyor sanırım dediğin gibi :)

MaRaL_ MaRaL_ canım ne oluyor size, bir Türlü peşinizi bırakmadı bu hastalıklar :( okula giden çok hasta olmaya mahkum walla.. Havalar düzelmedi sanırım Hala tam olarak.. Yaz tatiline ne Zaman giriyorsunuz? Fransa da mı kalacaksınız

O da iyiymiş tecrübe konuşuyor :KK70: bu gece tekrarlamaz inşAllah düşer ateşi
Eyvah eyvah sen baya alışmıştın dimi, baştan beri yanındaydı annen.. Olsun, belki çok yorulacaksın, sinirlerin alt üst olacak ama en azından kimse karışmayacak, her şeyi istediğim gibi yapacaksın.. Belki de Berat çok özlüyor seni tüm huysuzlukları ondan.. Hayırlısı olsun canımm

Kızlar günaydın..
Yine bir seminerdeyim, bizim müdür mal ya çok afedersiniz Ada'm gelen yazıları okumaktan aciz, seminer olduğunu ildeki diğer rehber öğretmenlerden öğreniyorum her defasında..

Neyse..
Dün çok sinirlendim akşam eşim yarın misafir gelecek sesi yemekteyken pat diye :sinirli:
Ne demek, benim niye haberim yok deyince de telefonla aradım açmadın demez mi :KK53: allahım ölür müsün öldürür müsün, suçlu ve devamında da sürekli üste çıkmaya çalışıyor.. Kv de ordan oğlunu koruyor, olsun be güzel çağırmış, halledersin okuldan gelince demez mi, halledersin diye hallederiz demiyor da :mad:
Kudurdum, ama sesimi çıkaramadım, annem olsa bi ton laf söylerdim kaldı içimde :KK34:

Annemden sonra bu kadına tahammül edemiyorum, böyle değildi bu,yan gelip yatıyor büyün gün eşim gelince de yalandan kalkıyor iş yapıyormuş gibi görünüyor.. 17sine kadar dayanmak zorundayım sonra gitsin nere gidiyorsa, alırım oğlumu götürürüm seminer döneminde okula :KK12:

Kızlar günaydın..
Yine bir seminerdeyim, bizim müdür mal ya çok afedersiniz Ada'm gelen yazıları okumaktan aciz, seminer olduğunu ildeki diğer rehber öğretmenlerden öğreniyorum her defasında..

Neyse..
Dün çok sinirlendim akşam eşim yarın misafir gelecek sesi yemekteyken pat diye :sinirli:
Ne demek, benim niye haberim yok deyince de telefonla aradım açmadın demez mi :KK53: allahım ölür müsün öldürür müsün, suçlu ve devamında da sürekli üste çıkmaya çalışıyor.. Kv de ordan oğlunu koruyor, olsun be güzel çağırmış, halledersin okuldan gelince demez mi, halledersin diye hallederiz demiyor da :mad:
Kudurdum, ama sesimi çıkaramadım, annem olsa bi ton laf söylerdim kaldı içimde :KK34:

Annemden sonra bu kadına tahammül edemiyorum, böyle değildi bu,yan gelip yatıyor büyün gün eşim gelince de yalandan kalkıyor iş yapıyormuş gibi görünüyor.. 17sine kadar dayanmak zorundayım sonra gitsin nere gidiyorsa, alırım oğlumu götürürüm seminer döneminde okula :KK12:
Allah yardım etsin canım gerçekten kaynana anne gibi olmuyor biraz da bu yüzden çıkmak istiyorum işten annem burdayken iyi de kaynanam gelince ben hem daha çok yoruluyorum hem de evimde rahat olamıyorum yani insanın nazı geçmiyor Allah mecbur bırakmasın kaynanalara e annem de sürekli kalamıyor yanımda babam var kardeşlerim filan var okullar kapanınca gidecek bir daha da sanmıyorum uzun süreliğine gelebileceğini o yüzden çıkıcam mecbur

Eyvah eyvah sen baya alışmıştın dimi, baştan beri yanındaydı annen.. Olsun, belki çok yorulacaksın, sinirlerin alt üst olacak ama en azından kimse karışmayacak, her şeyi istediğim gibi yapacaksın.. Belki de Berat çok özlüyor seni tüm huysuzlukları ondan.. Hayırlısı olsun canımm
Evet canım baya alışmıştım berat 6 aylıkken işe başladım o zamandan beri annem ya da kaynanam kalıyordu 1. Dönem kaynanam kaldı 2. Dönem annem kaldı dediğin gibi çok yorulsam da istediğim gibi yetiştirebilecem çocuğumu işlerime karışan olmaz en azından iyi yönden bakmak lazım :)
Evet canım berat çok özlüyor olabilir beni huysuzluğu ondan olabilir nerden anladın dersen akşam eve gittiğimizde sürekli kucağımızda olmak istiyor halbuki etrafı keşfettiği dönemde olmasına rağmen ellerini bana ya da babasına uzatıp kucak istiyor geceleri de aynı keza beşiğe koysak o dakka da uyanıyor yanımızda yine iyi uyuyor bazen de yanımızda da uyumuyor bize sarılıyor öpüyor dönüp duruyor yatakta ama kendisini mutlaka bana yapıştırıyor uyurken bana değmezse bir yeri uyanıyor yüzümü öpüyor bazen ben uykudayken gece gece uyanıp onu seviyorum sabahları peşimizden ağlıyor falan filan en çok berat için iyi olacak işten çıkmam en çok ona seviniyorum :)

Bu arada kızlar berat çok aşırı duygusal geceleri onu uyuturken ninni söylediğimde önce 2-3 dakika dudak büküyor sonra çok içli ağlamaya başlıyor veya bilgisayardan çocuk şarkıları dinlerken içinde annem babam sözleri geçen durgun şarkılarda da aynı şekilde önce dudak büküp birden ağlamaya başlıyor bu kadar duygusal bir bebek görmedim en çok ağladığı ise anne baba duası diye bir çocuk ilahisi var youtube da denk geliyor bazen minik minik adımlar atar iken ben diye başlıyor ona hiç dayanamıyor anında gözyaşları iniyor aşağı doğru oyy kurban olsun annesi :)

MaRaL_ MaRaL_ canım ne oluyor size, bir Türlü peşinizi bırakmadı bu hastalıklar :KK43: okula giden çok hasta olmaya mahkum walla.. Havalar düzelmedi sanırım Hala tam olarak.. Yaz tatiline ne Zaman giriyorsunuz? Fransa da mı kalacaksınız
bugun yarin guzel hava hafta sonuna uyine duusyor sicaklik , yaz havasi bahar havasi yok hiç kii
kimse sorsam çougun atesi var diyor , ama 24 saat surmuyor bu ates , oyle bi yoklayip geçiyor buda boyle bi cins demekki

iyi simdi biseyi yok, atesolçer aldim eczaneden 37.5 mus
yukselirse aksama belki ama sanmiyorum

Bu arada kızlar berat çok aşırı duygusal geceleri onu uyuturken ninni söylediğimde önce 2-3 dakika dudak büküyor sonra çok içli ağlamaya başlıyor veya bilgisayardan çocuk şarkıları dinlerken içinde annem babam sözleri geçen durgun şarkılarda da aynı şekilde önce dudak büküp birden ağlamaya başlıyor bu kadar duygusal bir bebek görmedim en çok ağladığı ise anne baba duası diye bir çocuk ilahisi var youtube da denk geliyor bazen minik minik adımlar atar iken ben diye başlıyor ona hiç dayanamıyor anında gözyaşları iniyor aşağı doğru oyy kurban olsun annesi :)
yook artik :)))
anliyormu yaniii :)))

Bu arada sen çok olumlusun canım senin yazdıklarını okuyunca pozitif enerji doluyor insan yazdğın olumlu cevaplar çok mutlu ediyor beni :) burdan da belli işte mesleğinin erbabı olduğun canım tam bir rehberlikçi edası var :) :KK74::KK36:

Kızlar günaydın..

Neyse..

senin bu kv omur torpusu vallaaa
yardim iste canim esiyin yaninda
azcik ucundan tutsa olmez yaaa gicik kv

oo baya kaynatmisiniz insan bi durter yaws :)

yeb4 yeb4 yasemin benimkini inanilmaz yordum
oglen 3 saat uyumasina ragmen hemde

saatlerce kosturdu yurudu bacaklarinda derman kalmadi 3 saat disarda kaldik 2 saaatini kesin ayakda geçirmistir
eve egldik uykusu vardi karni açti
yarim saat ugrastilm yemedi inat etti resmen yaa agzini açmiyor neler yapmadimki ama yediremedim sonunda pes ettim
yikadim biberon yaptim biberon içerken uyudu kucagimda o kd ryorulmuski sabaha kdr uyanacahini sanmiyorum: )
ablasina biberonu çok oldur demistim oda agzina kdr doldurlus 7 yasindaki çocugun bile oyle faydasi oluyorki inanin anlatmakla bitmez*

neyse ablasi biberon yapti abisi emziklerini topladi geldi biyerlerden
ilk defa bibeornu bitirdi dahada olsa içecekdi belki ama emzigi sokdugm gibi bayioldi gitti :)

uykusu gelsin yorylsun derken agzini açacak hal birakmamisim çocukda
nersinden tutsam elimde kaliyor

aslinda buyyunce bunlar geçiyor ama o an unutuyorum iste geçtigini
bigun aksam yemegi yemese ne olurki ne ugrasiyorsun ver sutu uysun ama o an bpoyle dusnemuyorsun iste
simdi pismanim aglattigima :KK43:
kasik gorunce agladi,ikimizin ustu basida mahvoldu mutfakda heyere yemek siçradi kah kasiga vurdu kah tabaga vurdu
asla kandirip tek lokma yediremedim
çocukla çocuk oldum resmen bu aksammo_O:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:
gel bacım sende gel :)
demek be kadar yoruldu yemek bile yemek istemedi. aslında yanlış yapıyoruz zorlamakla gelde anne yüreğine anlat. uyku her zaman çocuklar için daha önemli. o an yemek yemek istememesi çok normal bi an önce uyumak istemiş.

kızında gitgide büyüdükçe senin dert ortağın yardımcın olacak. ama asla çok yüklenme ona annesi sen bilirsin zaten. bende en büyük çocuğum ve iki erkek kardeşim var. anneme çok yardım etmişimdir ama rahatsızdı hep o yüzden. küçük yaşta ev sorumluluğu almak yıpratıyor insanı. gerçi sen allah sağlık versin yeterki herşeye koşarsın :)

ya maralım benim kız biberonla sevdiği şeyi içiyor mesela ıhlamur. ama sütü çok severek içmiyor. mesela öğlen uykusundan önce vermek istiyorum ama yatağına koyup versem biberonu oyun yapar döker onu. ağzında biriktirip şelale yapar. dabah kahvaltısını yaklaşık bi çay bardağı sütle ıslatıyorum. peynire bayılıyo zaten yoğurt da yiyo ama ben biberonla süt içsin istiyorum öğlen uykusundan önce alışsın ona istiyorum yani ama nasıl yapıcam :(

yeb4 yeb4 gelincikgibi gelincikgibi kızlar öyle güzel bir sohbet etmişsiniz ki, biriniz içinde bulunduğum huzur halİni, çıkmazlarımı anlatmış, diğeriniz de bu çıkmazlara cevabımı, ve duymak istediklerimi yazmış :) yasemincim, sen sallama olayını bu kadar çabuk bir şekilde atlatarak zaten harika bir iş yapmış oldun. Meyvelerinİ de alıyorsun zaten, bak artık arabası da uyuyabiliyor. İstanbul'da köprüden geçerken taksinin içinde ayağında sakladığın günleri hatırla :) ne çok aşama kaydettiniz bak. Ayazbeyazım da dediği gibi daha esnek olabilirsin. Bak ben gece meme emme bırakma işini ne kadar kötü yapmıştım. Çocuğum bel saat uyumamıştı, ağlamaktan gözleri şişmişti, gün boyu iç çekmişti.. Hep o gece aklıma geliyor ve bazen bazı şeylerde çok ısrarcı olmamam gerektiğini hatırlıyorum. Yavrularımızın bizİm şefkatli kollarımıza kokumuzu duymalarına ihtiyaçları var. Biz bile hala bi derdimiz olunca annemizi yanımızda istiyoruz. Begümün balı ki bu ara diş çıkarma dönemi gelmiş, yada atak geçiriyor.. Yatağında uyumuyorsa, kollarında uyusun bu seferlik.
Birde istersen emme işini belli saatlere böl. Her an her dakika iki Fırat çekip gitmek çok yıpratıcı oluyor gerçekten. Hem begümün de dikkati sürekli memeye emmeye kayar böyle olunca. Uyku gibi ilk günler yine biraz zor olabilir ama bunada alışır. İlk Zaman'lar saat başı emzirirsin Zaman'la arayı açarsın. Tuna mesela akşam üstü uyku vakti yaklaştıkça daha çok emmek istiyor. Ama memede süt bitmiş annecim hadi oyun oynayalım uykuya gidince meme var dediğimde gerçekten anlıyor ve ısrar etmiyor, garibim.

Yasemİncim, yetmediğim bişey var mı demişsin ki bunu asla kabul etmem. Sen çocuğun için kariyerini bir kenara bırakıp ev kadını olmayı şeçmiş birisin, bütün gün bebeğindesin ne güzel. Ben her sabah Tuna'yı bakıcısına bıraktığım için öyle üzülüyorum ki.. En basitinden çocuğuma kahvaltı yaptıracak vaktim bile olmuyor bazen.. Öğle arasında bir dakika bile geç kalmamaya çalışıyorum yanı a giderken.. Yani sen çok çok iyi bir annesin. Hem mükemmel olamayız illa ki eksik bişeyler olacak. Ama bu bizi suçlu yapmaz.

Şimdi her zamanki gibi pozitif bir enerjiyle güne başla ve günün getirdiklerini kabul et, biraz akışına bırak ver şeyin mükemmel olması için kendini hırpalama. Tamam m Can'ım benim? :)
canım benim o kadar iyisinizki :) çok rahatlıyorum mutlu oluyorum sizinle konuşunca.
çok yol katettm sallama konusunda evet bende inan bu kadarını beklemiyordum. sanırım biraz da inat ettim. bizim ailecek yapımızda var huyumuz kurusun. o kadar eziyet ettim çocuğa bunlar boşa gitmesin diye hırslandım. ama esnek davranmaya çalışıyorum inan. meme istiyosa veriyorum gece mahrum etmiyorum. yanında bekliyorum vs. daha fazlasını yapmam gerekiyor demekki. bu huzursuz zamanlarında yanıma alıp yatmayı da düşündüm ama korkuyorum ezeriz onu babası zaten eli kolu bacağı durmuyo uyurken. o sabah işe gittikten sonra uyanınca yanıma alıyorum sabah oynaşıyoruz. ama hala yüksek yerden inmeyi bilmiyor pat kafaüstü atlamaya çalışıyo :) herneyse yani sonuç olarak dediğin gibi daha esnek olmaya çalışıcam canım..

seni gerçekten anlıyorum çok zor birşeyi başardın sen ben bakıcıya hiç güvenemezdim ama mecbur olunca güveniyorsun.. yabancı birine bırakıp gitmek çok zor. hadi yine tanıdınız artık kadını ama her sabah ondan ayrılmak eminimki her seferinde zordur. ama hayat da öyle böyle geçip gidiyor işte. çalışmak zorundasın evladın için kendin için. bence çalışmak bi kadını mutlu ediyorsa çocuğuna çok daha iyi annelik eder.

kendini kötü hissetme o yüzden. ne anneler var evde olup da çizgi film açıp çocuğu tv karşısına koyup keyfine bakan hiç ilgilenmeyen. önemli olan burda geçirdiğin zamanın süresi değil güzelliği verimliliği oluyo :)

Bazı şeyler için ağlatmak zorunda kalıyoruz içimiz parçalanıyor ama mecbur :( Tuna ne güzel bak anlıyomuş laftan :) Begüm henüz o aşamaya gelmedi ama çalışıyorum. mesela bu sabah kalkınca emdi daha istemedi. oyun oynadık vs. ama bazen cidden ne yaparsam yapayım fayda etmiyor. o an dişleri mi kaşınıyor anlamıyorum ama tek çare mememi vermek oluyor çünkü gözü başka hiç birşey görmüyor. neyse bu meme konusunu çok takmıyorum ısırmasa çok iyi olurdu tabii. ağustos eylül gibi kesicem memeden zaten ne kaldı şurda dayanırım..

hiç birimiz mükemmel değiliz haklısın. çok mükemmelliyetçi bi insan da değilimdir. bu aralar kafama takılan en önemli şey çok sabırsız oluşum. yorgunlukla uykusuzlukla alakalı sanırım.. bu gece hiç uyuyamadım sabah da baş ağrısıyla kalktım ama pozitifim :) kızmiycam bağırmiycam ve uyku için zorlamiycam. aslında dışarı çıkaracaktım ama ne yazıkki hava rüzgarlı ve yağmurlu.

neyse evde oynuyoruz onun yerine. dediğin gibi kocaman kadınız ama annemize ne kadar ihtiyacımız oluyor. bazen diyorum şu an olsa da başımı dizine koysam yatsam sarılsam öpsem. ki onlar daha bebek ne kadar çok ihtiyaçları var. o yönden bizim kuzularımız çok şanslı sevgi dolu ailelerde yaşıyorlar. o kadar çok varki etrafımda en basit örnek sitede bi kadın Begüm'den beş altı ay büyük bebeğini geçen yaz bile 10 yaşındaki ablasına veriyodu bebek arabasıyla bütün gün sitenin bahçesindeydi. sana yemin ediyorum hergün ya. sabahtan akşama kadar o küçücük bebek dışarda annesiz öylece duruyodu ablasıyla. hatta eşimle o kadar dikkatimizi çekmiştiki site görevlisine sorduk hani annesi falan mı yok diye. şok olmuştum duyunca. bide bunlar üç dört tane yaparlar. sevgiye ilgiye doyamayan bir sürü çocuk. yaZık günah ya.

ben iki saat görmesm özlüyorum. hatta yanımdayken bile doyamıyorym bazen. mesela şu an yaptığını görsen :D çok tv açmıyorum ben ama tvnin radyosunu açıyorum ekranda bişey olmuyor. aldı kumandayı rastgele bastı tuşlara bi tane ilahi radyosu açtı ilahi çalıyo o da dans ediyo öldüm gülmekten ya görmen lazım :D

Kızlar günaydın..

Neyse..

kötü başlamışsın güne canım :(
şimdi sakin ol ve sayılı gün çabuk geçer de takmamaya çalış başka şeyler düşün günleri say.. 17 sine çok az kalmış bu yaz çok güzel geçecek gör bak :)

Back
X