2015 Şubat Anneleri

Bebeğinizin kilo alimi iyi fakat meme dışı birşeyi kabul etmiyorsa emzirmeyi kesermiydiniz? Sorun şu sütüm çok. Kessem hakkina girmis gibi hissedecegim diye korkuyorum
Bebekler aslında iki yaşına kadar sadece anne sütü ile beslenebilirmiş biz de yiyeceklere alışsın diye veriyormuşuz :)

Aynen ayaz da memeyi alınca ağzına bırakmıyor meme ağzında uyusun işitiyor.. Gece bu yüzden vermiyorum artık sabaha karşı veriyorum yok olmuyor..
Bence de bağımlılık olursa zor bırakırlar, şu anda bile öyle aslında.. Hepimizde aynı sorunların olması da ilginç :))
Belli bi donemden geciyolar galiba canim. Hepsi ayni mizir mizir. Ihh ih geziyolar hep sikayetci.

gelincikgibi gelincikgibi @mery60 MaRaL_ MaRaL_
kızlar ilk gece oldukça zordu :KK43:
bende sizin gibi düşündüm kafasını karıştırmayayım ve eziyet etmeyeyim bi seferde bitsin bu iş dedim.

her geceki rutinimiz pijamalar giyilir meme emilir ve yatılır. tabii son zamanlarda böyle olmuyodu sürekli meme istiyodu zaten şu an bu durumda olmamızın nedeni o. neyse. sürdüm karbonatı istemedi yine gündüz yaptığı gibi dokundu dudağıyla geri çekildi. gündüz hiç ağlamamıştı ama bu sefer geri çekilmesiyle bi ağlamaya başladı anlatamam.

zoruna gitti sanki öyle içli ağladıki garip garip. çok üzüldüm çok parçalandı içim. vereyim memeyi dedim gündüzü halleder geceye öyle geçerim. açtım temiz mememi ama ne mümkün gördükçe kafasını çeviriyo itiyo beni. ama bi yandan da ağlıyo. kucağıma aldım öptüm kokladım konuştum. eline bişeyler verdim yatağında. ıslak mendil poşetini boşaltmaya bayılıyo onu verdim boşalttı ama nasıl fırlatıyo mendilleri stres atar gibi anlatamam.

bikaç oyalayacak şey daha verdim 15 dk sustu sonra yine başladı. hiç bişey sakinleştirmedi. telefondan ninni açtım vidyosunda yıldızlar ay falan geçiyo gayet yavaş sakin ve gece videosu zaten onu beş dakika tuttum uzaktan o da izlerken yatırdım çaktırmadan. beş on dakika izledi döndü sonra yana ve uyudu şükür.

bir saate yakın sürdü. emzik alıyor ama o kriz anında istemiyor fırlatıp atıyor. ama sakinleşince alıyor. şimdi gece uyanırsa meri senin dediğin gibi kucağıma alıp uyutmayı denicem en olmadı yanımda. memeyi unutana kadar nasıl olursa.

unutur ama di mi hep böyle olmaz :KK43: içim acıdı çok ya ağlıyo ağlıyo veriyorum almıyo da nasıl ağrına gittiyse :KK43: kötü bi anne mi oldum ben hep ağlatıyorum çocuğumu ama onun iyiliği için ne yapayım yoksa ikimizde deliricez..
Canim gece insallah uyanmaz. Bu boyle bi donem maalesef hepimiz yasiycaz. Dusunsene dunyaya geldiklerinden beri olan bir aliskanliklarini birakmak zorunda kaliyolar. Herseye alistiklari gibi buna da alisacaklar. Ben henuz cesaret edemiyorum birakmaya. Bu emme olayi aramizda bi paylasim gibi geliyo tum gun gorusmeyince bi kavusma gibi. Ben de kendimi hazir hissetmiyorum yani. Bakalim cok cozutursa kacis yok ben de son veririm

Herkes kesiyor memeden
ben kesersem hiç uyumaz ellalem
şu anda sütüm yetiyor ama
Ramazan'da yeter mi bilmem
bol bol meyve suyu yapar içiririm
Ya arabada ya memede benimki
bir ara kendi kendine yatağında uyuyordu taşındıktan sonra pek nadir oldu yo yoooo:halay::halay:

Yok canım bemımkı gece için değil
Gündüz hiç susmuyor hep ağlıyor üstüme yapışık, meme ye susuyor sonra yine ağlıyor. Son çare burakdurucam artık sabrım kalmadı :KK43:
Aynı valla ben varsam yemiyor emiyor, bence bu dert değil zaten meme diye aglamasa abisiyle kavga edip ağlıyor koltuk sandalye tepesinden düşüp ağlıyor elbise etek giydirirsem ağlıyor, az önce babası işe gitti elinde ayakkabısı kendini yerlere atıp ağlıyor. Ağlama tutturma dönemi başladı seninkinin de canı sıkılıyordur dönemsel.

emzirmeyi mi bıraktırıyorsun canım. aslında gece emmesini bıraktırabilirsin sadece, hani gündüzü kesmeden. yine ağlar ama en azından memeden kesilmemiş olur
şöyle bir bakayım foruma dedim şaşırdım hani yoksa yargılamak değil niyetim, anne en doğrusunu bilir çocugu için
evet canım bıraktırıyorum. asıl önemli olan gece zaten. memede uyumak istiyor saat gece 1 oluyor hala uykuya geçmiyor ağlama krizine giriyor meme vermediğim için. gündüzde on dakikada bir yakamda. zaten sütüm yok doğru düzgün. benim niyetim 1 buçuk yaştı zaten. ama aşırı bağımlılığa dönüştü. yapacak başka bişey yok bende böyle olsun istemezdim ama bazı şeyler daha önemli hale geldi durumumuzda.

Canım ben emrede baya azaltöıştım gündüz vermeme ye çalışıyordum birden hasta olunca dr ya çekecen ya ılaç alıp emzırmıycen dedi seç kendin dedi. Önce dayanayım dedim ama ıkı saat geçmedi aldım ılacı o an bıttı emzirme
Gece uyanınca babası bardakla süt verdi ama içmezdi. Uyutmak için kucağıma sallardım o sırada zaten ağzımla oynamaya alıştı ,emzik bırakana kdr da devam etti

Çok zorlanma hatırlamıyorum ben 20 aylıkdı
Kızımda da zorlanmadım ondanda az emxıtırdım çalıştıgım için

İşin garibi bende sutde yok ne çekiyor bu çoçuk anlamıyorum. Hiç mi hiç dolu deıller.bak dün 8 saat boyunca emxırmedim aynı boştu doluluk yoktu

Sana bak nca tırsacam valla bu işten hayırlısı bakalım
evet canım anlatmıştın. inşallahz amanı gelince Hakan da böyle zorlanmadan kolayca bırakır. bendede pek süt var sayılmaz dünden beri emzirmedim çok hafif bi doluluk oldu sadece sağ mememde o da.

Canim gece insallah uyanmaz. Bu boyle bi donem maalesef hepimiz yasiycaz. Dusunsene dunyaya geldiklerinden beri olan bir aliskanliklarini birakmak zorunda kaliyolar. Herseye alistiklari gibi buna da alisacaklar. Ben henuz cesaret edemiyorum birakmaya. Bu emme olayi aramizda bi paylasim gibi geliyo tum gun gorusmeyince bi kavusma gibi. Ben de kendimi hazir hissetmiyorum yani. Bakalim cok cozutursa kacis yok ben de son veririm
kesinlikle öyle canım. çok üzülüyorum ama elimden gelen birşey yok bu olacaktı zaten. bazıları iki buçuk üç yıl bile emziriyor. bizim halimizde olsalar o kadar kolay olur muydu bilmem. bende isterdim öyle olsun ama bu bambaşka birşey oldu.
kafada bitirmek hazır hissetmek zaten çok önemli. çocuk bunun için hiç bi zaman hazır olmaz zatende.

kısacası anne en doğrusunu bilir evladı için.

günaydın kızlar.
gece uyanmadı şükürler olsun. sabah 7de uyandı o saatler uyanır emer yatardı. ağlayarak uyandı zaten. yakama bi dokundu sonra farketti bıraktı kendi kendine. istemedi hiç ama ağladı tabii biraz. uykusu varken daha zor oluyor. gündüz ağlamamıştı. neyse sakinleştirdim bi şekilde ama uyumadı bizde kalktık şimdi iyi.

içim sıkılıyor inşallah çok uzun sürmez bu durum..

günaydın kızlar.
gece uyanmadı şükürler olsun. sabah 7de uyandı o saatler uyanır emer yatardı. ağlayarak uyandı zaten. yakama bi dokundu sonra farketti bıraktı kendi kendine. istemedi hiç ama ağladı tabii biraz. uykusu varken daha zor oluyor. gündüz ağlamamıştı. neyse sakinleştirdim bi şekilde ama uyumadı bizde kalktık şimdi iyi.

içim sıkılıyor inşallah çok uzun sürmez bu durum..
Seni çok iyi anlıyorum canım ben de kestiğim dönem berat istediği zaman dayanamayıp ağlıyordum çok üzülüyordum onun için
Bişey sürmedim ben sadece hiç açmadım vermedim sürekli dikkatini dağıttılar annemle eşim diğer odalarda gezdirdiler bilgisayardan şarkı filan izlettiler o şekilde bıraktı yavaş yavaş ama anne için de çok zor bir durum çok duygusallaşmıştım o ara bundan sonraki geceleriniz daha iyi geçecek canım emin ol zaten 3 gün bitince umudunu kesmiş olacak en fazla yeltenir ama ısrarcı olmaz

Karaböcükün yerine bi uyku arkadaşı verebilirsin. İlk Zaman'lar yine yanında olursun belki ama Zaman'la uzaklaşabilirsin.
Uyku arkadaşı olsun diye pepe var oyuncak koca kafalı onu veriyorum.ayy onu gördüm mü bi kiziyodu.sinirlenip beşikten dışarı firlatiyodu.en sonunda bıraktım.uyku arkadaşı istemiyormuş meğerse.:KK70:sonra dedim iyi ki istememiş nerede tasicaktim onu her yere.kucuk bisey secsem ya.:KK70:

Uyku arkadaşı olsun diye pepe var oyuncak koca kafalı onu veriyorum.ayy onu gördüm mü bi kiziyodu.sinirlenip beşikten dışarı firlatiyodu.en sonunda bıraktım.uyku arkadaşı istemiyormuş meğerse.:KK70:sonra dedim iyi ki istememiş nerede tasicaktim onu her yere.kucuk bisey secsem ya.:KK70:
:D kız istemiyomuş zorla veriyosun sende annesi :))
pepee bizde de var. göğsüne bastırınca konuşuyo. ama biz ona ilk kızkardeşi bebeyi almıştık. asıl ona bitiyo pepeye hiç bakmıyo. bebeyi alıp yastığa koyup ee ee yapıyo. bazen ona sarılıyo. bende uyku arkadaşı olsun diyorum ama büyük kaçıyo biraz dediğin gibi. öğlen uyurken hala bir sürü şey veriyorum eline. tek bi uyku arkadaşı olsa iyi olurdu. aman diğer sorunları halledelimde uyku arkadaşı kalsın :D

Seni çok iyi anlıyorum canım ben de kestiğim dönem berat istediği zaman dayanamayıp ağlıyordum çok üzülüyordum onun için
Bişey sürmedim ben sadece hiç açmadım vermedim sürekli dikkatini dağıttılar annemle eşim diğer odalarda gezdirdiler bilgisayardan şarkı filan izlettiler o şekilde bıraktı yavaş yavaş ama anne için de çok zor bir durum çok duygusallaşmıştım o ara bundan sonraki geceleriniz daha iyi geçecek canım emin ol zaten 3 gün bitince umudunu kesmiş olacak en fazla yeltenir ama ısrarcı olmaz
bende üzüldüm çok canım. üç kes sürdüm karbonat zaten bi daha istemedi hiç yeltenmedi. versemde almaz şu an muhtemelen.

bi unutsa bende biraz kendime gelicem. bakalım bu akşam ne olacak. bende video izleyeterek sakinleştirebildim ancak. başka çare kalmıyo bazen..

bende üzüldüm çok canım. üç kes sürdüm karbonat zaten bi daha istemedi hiç yeltenmedi. versemde almaz şu an muhtemelen.

bi unutsa bende biraz kendime gelicem. bakalım bu akşam ne olacak. bende video izleyeterek sakinleştirebildim ancak. başka çare kalmıyo bazen..
Bence gayet güzel gidiyorsun canım.. Sadece meme olayında değil her şeyde ağlıyorlar onu düşün, istediği bişi olmadığında da ağlıyor, uyku eğitiminde de ağladı.. Bu meme işi duygusal anlamda bizim için de farklı olduğu için öyle hissediyoruz.. Öyle değil ama sen de biliyorsun, ikinizin de iyiliği için gereken buydu, hepimiz de onu yaşayacağız maalesef kaçış yok..

Bence gayet güzel gidiyorsun canım.. Sadece meme olayında değil her şeyde ağlıyorlar onu düşün, istediği bişi olmadığında da ağlıyor, uyku eğitiminde de ağladı.. Bu meme işi duygusal anlamda bizim için de farklı olduğu için öyle hissediyoruz.. Öyle değil ama sen de biliyorsun, ikinizin de iyiliği için gereken buydu, hepimiz de onu yaşayacağız maalesef kaçış yok..

evet canım haklısın en ufacık şeyde ağlıyorlar. ona alışkınızda dediğin gibi meme olayı bizide üzdüğünden böyle hissetmek normal. bu son bi iki ayda ne çok yenilik yaptım. düşünsem asla cesaret edemeyeceğim şeyler. çok zor oldu hala oturmuş değil ama umarım ilerde bunların karşılığını alırım..

kendimide senin dediğin gibi rahatlatıyorum. yani eninde sonunda bu süreci yaşayacaktım. belkide doğru zaman buydu iki ay önce yada sonra. 2 yaşına kadar emzirmeyeceğim kafamda kesindi zaten. bu kararımı yargılayan yanlış bulan çok olacaktır ama herkes kendi yaşadığını bilir. ve bir bebek için en doğrusunu da annesi bilir. o yüzden o kısmı hiç takmıyorum.

inşallah sende doğru zaman gelince çok zor olmaz tatlım. beni takipte kalın yanlışlarımdan ders çıkarırsınız :))

dr agittik sabah
bogazu kirmizi dsedi ilaç verdi ama salladi gibi sanki , gece oksurdu gerçi ondan kizarmis olbailir
farenjit tedavisi evrdi bu dr unda suyu isinmaya absladi 5 senenin sonunda

getirdim bi yumurtali omlet yedi 150 ml sut içti uyudu
az once uyaninca da bi kofte yayla çorbasi ve meyva puresi yedirdim
yarim saat sonrada 100 ml sut içti

farenjit olsa bunlarin teki geçmez bogazindan

neysee

200 gr zayiflamis bu ay :( ama boyu uzuyor bunada sukur napalim

bu ay besiye çekecem bu çocugu ben , kendi yesin diye bekleyince kilo verdi
kandirip oayaalmaya devam demekki

bide karni baya tok su an ve aglamiuyor sastim kaldim
diger gunler açlikdan aglamaysa yemegini niye yemiyordu aç oldugu halde

evet canım haklısın en ufacık şeyde ağlıyorlar. ona alışkınızda dediğin gibi meme olayı bizide üzdüğünden böyle hissetmek normal. bu son bi iki ayda ne çok yenilik yaptım. düşünsem asla cesaret edemeyeceğim şeyler. çok zor oldu hala oturmuş değil ama umarım ilerde bunların karşılığını alırım..

kendimide senin dediğin gibi rahatlatıyorum. yani eninde sonunda bu süreci yaşayacaktım. belkide doğru zaman buydu iki ay önce yada sonra. 2 yaşına kadar emzirmeyeceğim kafamda kesindi zaten. bu kararımı yargılayan yanlış bulan çok olacaktır ama herkes kendi yaşadığını bilir. ve bir bebek için en doğrusunu da annesi bilir. o yüzden o kısmı hiç takmıyorum.

inşallah sende doğru zaman gelince çok zor olmaz tatlım. beni takipte kalın yanlışlarımdan ders çıkarırsınız :))
anne iyiyse çocukda iyi oluyor canim uç çocukd aben bunu anladim
gazaniz mubarek olsun
bugun nasilsiniz

:KK70: kız istemiyomuş zorla veriyosun sende annesi :))
pepee bizde de var. göğsüne bastırınca konuşuyo. ama biz ona ilk kızkardeşi bebeyi almıştık. asıl ona bitiyo pepeye hiç bakmıyo. bebeyi alıp yastığa koyup ee ee yapıyo. bazen ona sarılıyo. bende uyku arkadaşı olsun diyorum ama büyük kaçıyo biraz dediğin gibi. öğlen uyurken hala bir sürü şey veriyorum eline. tek bi uyku arkadaşı olsa iyi olurdu. aman diğer sorunları halledelimde uyku arkadaşı kalsın :KK70:
Bir sürü şey vermek uykusunu dağıtabilir diyordu bi yerde.serra beşiğin içinde kendi bi o tarafa bi bu tarafa ata ata uykuya dalıyor.bi amuda kalmadığı kaliyor.uykuda da aynı.z aten yanımdan ayırma sebebimde o oldu.uzerimizden aşıp düşecek korkusuna.basta böyle değildi.cok deli yatıyor.

Back
X