2015 Şubat Anneleri

Kızlar selam,
Sabahın 5inden ber ayaktayız yine :) ama bu sefer koymadı erken kalkması geçe deliksiz uyudu yavrum benim akşam 8:30 yatmıştı.. Öyle olsa erken kalkmak kolay ama gece zırt pırt uyanınca mal gibi oluyorum affedersiniz :)

Benim şöyle bir sorum olacak size; miniklere neler yerdiriyorsunuz? Yani her şeyi yıyorlar mi? Ayaz ana öğünlerinde illa blenderdan hafif geçirilmiş yemekler yiyecek, başka türlü çıkarıyor ağzından uğraşamıyor.. Ama mesela bulgur pilavını yoğurtla yer, Eti kemirir ama doyumluk değil..

Ne yapmam lazım bilemedim, her şekilde yutuyor her şeyi, sadece ana yemeklerini yerken kabul etmiyor büyük parçaları çiğnemek istemiyor.. Sizce henüz uğraşmayayım mı yoksa artık Zaman'ı geldi de geçiyor mu?
Normal veriyorum ben de ama ufak.buyuk olursa çıkarıyor.k endi büyük isirsa yiyor ama ben verirsem çıkarıyor.mesela taze fasulyeyi normalden küçük doğru yorum pişirirken rahat oluyor yedirirkenkuru fasulyeyi kendi yiyor ama nohutu az eziyorum.yuvarlak olunca korkuyorum.tavugu didip koyuyorum az az önüne.

Kıyamam Nasıl panikle kalktıysan.. Çok geçmiş olsun, millet de hemen sorar hatta anlatsan bile yanlış anlamış olabilirler :)

Sabah sabah güldüm ama seni o panikle gömleğini ters giyerken hayal ettim de.. :))

Ben de bi kez ayakkabı giymemişim işe giderken terliklerimle çıkmışım :))
:KK48: ay canim terlik olayina da cok guldum. Sonra nerde farkettin giymedigini? Bu uykusuzluk ve yorgunluk sekilden sekile sokuyo bizi valla.
Evet yaa millete anlatiyorum ama icten ice de diyorum akillarina yumruk yemisim gibi gelecek. Allah korusun tabi oyle seylerden. Benim yara izlerim gecmez genelde insallah bu gecer bayagi kotu.bi yerde. Gozumun altinda ve kocaman.

haklısın canım ama elimde değil ya küçücük sıpaların bize yaptığına bak :)
uyudu küçük balık yarım saatte sağolsun ve ağlamadı. ilerleme gösteriyoruz teyzesi çok şükür :KK43:

dönücez tabii ya hele biraz daha büyüsünler bebeklikten çıksınlar bazı şeyler daha kolay olacak en azından.
Ay insallah canim kendimden sogudum artik:)

Kesinlikle asıl mesele sonrası :KK66: benim kuzenimin kızı şimdi 5 aylık sezeryN olmuştu o da tam tersini diyor, o acıyı çekmek istemiyorum bi daha ama bana çocuk versinler 10 tane büyütürüm diyor :KK57: çocuk uslu olunca böyle denilebiliyor demek ki :))))
Valla ben 10 kere daha sezeryan olurum ama cocuk bakamam.

Kızlar selam,
Sabahın 5inden ber ayaktayız yine :) ama bu sefer koymadı erken kalkması geçe deliksiz uyudu yavrum benim akşam 8:30 yatmıştı.. Öyle olsa erken kalkmak kolay ama gece zırt pırt uyanınca mal gibi oluyorum affedersiniz :)

Benim şöyle bir sorum olacak size; miniklere neler yerdiriyorsunuz? Yani her şeyi yıyorlar mi? Ayaz ana öğünlerinde illa blenderdan hafif geçirilmiş yemekler yiyecek, başka türlü çıkarıyor ağzından uğraşamıyor.. Ama mesela bulgur pilavını yoğurtla yer, Eti kemirir ama doyumluk değil..

Ne yapmam lazım bilemedim, her şekilde yutuyor her şeyi, sadece ana yemeklerini yerken kabul etmiyor büyük parçaları çiğnemek istemiyor.. Sizce henüz uğraşmayayım mı yoksa artık Zaman'ı geldi de geçiyor mu?
benimki keyfine gore yiyor
10 aylikken kiymali sebze yemegi yerdi agzini kocaman aça aaça hiç blandarlamzdim
simdi nazlaniyor oyalayrak eydiryorum kolay olsun diye blenderliyorum

deminden beri sucuklu tost yiyor kocaman isirarak ben lokum gibi sebze yemegi versem kesin tukurur
isine gelirse damak zevkine gore karar veriyor iste ne yi nasil yiycegine

geç kalmis olmazsin ama zamanla yavas yavas putur parçalrini buyuteilirsin
7 yasinda blandelri yiyen duydum ama sen oyle bi anne deilsin bi sorun olmaz sizde ! :)

Kızlar selam,

Ooo ayazcığım ne güzel bir hediye vermiş annesine, inşallah devamı gelir. Ben biz ne yiyorsak vermeye çalışıyorum ama bazen mesela taze fasülye yada kuşbaşı et gibi şeyleri yemiyor daha doğrusu yiyemiyor. Eti filan çiğneyebilmeli için henüz azı dişleri olmadığı İçin sanırım. Onun dışında çorba yoğurt sulu yemekleri çok daha kolay yiyor. Bence kol kapandığında biraz tAneli yiyeceklerin üstüne düşebilirsin..

maşallah deliksiz uyumuş kuzum. o kadar erken yatınca o saatte kalkması normal tabii annesi :) bize sbah uyumak haram. benimkide 11de yattı 8de kalktı. bende onla yatsam aslında yeterde artar uyku ama işler bitmiyoki anca 1de yatabiliyorum.

ben herşeyi yediriyorum canım artık. ona özel yemek yapmıyorum çoğu zaman. suku köfte vs yapacaksam ona ayrı yapıyorum biz pek yemiyoruz. kendi öğünleri dışında biz yemek yerkende mutlaka bizimle masaya oturur ne varsa önüne koyarım. bazen oyun oynuyo bazen yiyor. köfte makarna tel peynir ve zeytin en sevdiği şeyler.

çiğneme mevZusuda bence çocukla alakalı bi durum. ben çok uzun zamandır blenderdan geçirmiyorum hiç bişeyi. mesela bezelye kurufasülye yemeği yiyecek diyelim çatalla biraz eziyorum yiyor. aslında dişleri de çok az dört tane ama damaklarıyla eziyor. yutamadığı şeyleri çıkarıyor sadece. o konuda sıkıntı çekmedim şükür. ama bazı bebek öyle olmuyo katı bişey yemeye kalktığı zaman öğürüp kusanı da oluyo mesela.

bence sen çatalla iyice ez o şekilde azar azar yedirmeye çalış. yavaş yavaş katı parçalı şeyler yemeye alışsın. zaten eline verince yiyor diyorsun. bence yapabiliyor da acaba istemediği için kendi öğünlerinde yapmak istemiyor gibi geldi.
Evet doğru diyorsun ben en iyisi yavaş yavaş parçaları büyüteyim, zaten dediğim gibi büyük parçaları yıyor ama işte yemeklerde istemiyor ilginç bir şekilde.. Kaşık olunca direk yutmak istiyor deli :)

Çok sağol Can'ım tavsiyen için

Normal veriyorum ben de ama ufak.buyuk olursa çıkarıyor.k endi büyük isirsa yiyor ama ben verirsem çıkarıyor.mesela taze fasulyeyi normalden küçük doğru yorum pişirirken rahat oluyor yedirirkenkuru fasulyeyi kendi yiyor ama nohutu az eziyorum.yuvarlak olunca korkuyorum.tavugu didip koyuyorum az az önüne.
Aynen ben verirsem çıkarıyor, işime gelenleri çıkarmıyor ama kerata :) ben de azıcık eziyorum ama eziyorum sonuçta o da olmasın istiyorum.. Çok sağol canım ben de senin gibi yapmam lazım kademe kademe

:KK48: ay canim terlik olayina da cok guldum. Sonra nerde farkettin giymedigini? Bu uykusuzluk ve yorgunluk sekilden sekile sokuyo bizi valla.
Evet yaa millete anlatiyorum ama icten ice de diyorum akillarina yumruk yemisim gibi gelecek. Allah korusun tabi oyle seylerden. Benim yara izlerim gecmez genelde insallah bu gecer bayagi kotu.bi yerde. Gozumun altinda ve kocaman.
Okulda fark ettim düşün tüm yolu öyle yürümüşüm kumaş pantolon ve terlik :))) okula gidince farklı ayakkabı giyiyorım mecbur bi baktım ayağımda terlik herkes Nasıl güldü :)))

Ben çocuklara sevdıgumı söylerim her zaman, husseetırmeye çalışırım dıyelım

Az önce ıyıkı sen benim oglumsun ,ıyıkı seni doğurmuşum fln dedim oğluma

Benim yerimde başkası da olsa aynı şeyi söyleyecek tın dedi banaoglum, böyle kaldım hiç bişey dıyemedım:KK57:

benimki keyfine gore yiyor
10 aylikken kiymali sebze yemegi yerdi agzini kocaman aça aaça hiç blandarlamzdim
simdi nazlaniyor oyalayrak eydiryorum kolay olsun diye blenderliyorum

deminden beri sucuklu tost yiyor kocaman isirarak ben lokum gibi sebze yemegi versem kesin tukurur
isine gelirse damak zevkine gore karar veriyor iste ne yi nasil yiycegine

geç kalmis olmazsin ama zamanla yavas yavas putur parçalrini buyuteilirsin
7 yasinda blandelri yiyen duydum ama sen oyle bi anne deilsin bi sorun olmaz sizde ! :)
Aynı aynı işine geleni yıyor deli :)) ben de biraz kolaya kaçıyorum sanırım, başka türlü doymaz diye kotkuyorum.. Kesinlikle yavaş yavaş başlıcam ben de :)
Anam yok 7 yaş da çok öyle yapmam.. Köprk dişler de çıkınca daha da iyi yer belli :))

Ooo ayazcığım ne güzel bir hediye vermiş annesine, inşallah devamı gelir. Ben biz ne yiyorsak vermeye çalışıyorum ama bazen mesela taze fasülye yada kuşbaşı et gibi şeyleri yemiyor daha doğrusu yiyemiyor. Eti filan çiğneyebilmeli için henüz azı dişleri olmadığı İçin sanırım. Onun dışında çorba yoğurt sulu yemekleri çok daha kolay yiyor. Bence kol kapandığında biraz tAneli yiyeceklerin üstüne düşebilirsin..
İlk azılar çoktan çıktı bizim ama değişen bişi olmadı.. Fındık falan yıyor düşün ama ana yemeklerde istemiyor.. İşte yine blw, kendi yiyen çocuk daha güzel ve sorunsuz yıyor ah ah :)
Ebet Can'ım az kaldı zaten kapansın o da ilk işim olacak :))

Ben çocuklara sevdıgumı söylerim her zaman, husseetırmeye çalışırım dıyelım

Az önce ıyıkı sen benim oglumsun ,ıyıkı seni doğurmuşum fln dedim oğluma

Benim yerimde başkası da olsa aynı şeyi söyleyecek tın dedi banaoglum, böyle kaldım hiç bişey dıyemedım:KK57:
Offff cevaba bak :)))
Kız bunlar çok fena yaa Cidden benim aklımın ucundan geçmez böyle bi cevap..
Öyle kalmışsındır ben olsam ben de hiç bişi diyemezdim sanırım

Aynı aynı işine geleni yıyor deli :)) ben de biraz kolaya kaçıyorum sanırım, başka türlü doymaz diye kotkuyorum.. Kesinlikle yavaş yavaş başlıcam ben de :)
Anam yok 7 yaş da çok öyle yapmam.. Köprk dişler de çıkınca daha da iyi yer belli :))
Valla umudunu kurmak istemem ama bebınkının dört azı dişi .yukardakı köpek dişler kocaman oldu. Gecen gün parmağı mı ağzına kaptırdım kanatıyordu az kalsın zor kurtardım valla

Canı ıstemıyırsa napsan yemez :KK64:

selam kızlar, nasılsınız?

Uyku maceramız yarım saat önce başladı. Ağladı yine çok bu seferde bana sarılarak uyumak istiyo. beşiğinden alıcam illa koltukta beraber yatıcaz.

acaba memeyi bıraktığı için bu geçici bi bağlanma mıdır istiyosa öyle uyusun mu? yoksa buna da alışır mı? çok zor durumdayım kızlar ne yapayım?

allahım neden hep yeni bişey :( sarılarak uyumak çok güzel ama bu alışkanlık olursa bu seferde hep yanımda uyumak isticek.

Offff cevaba bak :)))
Kız bunlar çok fena yaa Cidden benim aklımın ucundan geçmez böyle bi cevap..
Öyle kalmışsındır ben olsam ben de hiç bişi diyemezdim sanırım
Valla şimdiki halleri daha kolay bakımı ılgiilenmesi
Böyle tez konusu gıbı soru cevaplar yok en azından Küçükde :)))

selam kızlar, nasılsınız?

Uyku maceramız yarım saat önce başladı. Ağladı yine çok bu seferde bana sarılarak uyumak istiyo. beşiğinden alıcam illa koltukta beraber yatıcaz.

acaba memeyi bıraktığı için bu geçici bi bağlanma mıdır istiyosa öyle uyusun mu? yoksa buna da alışır mı? çok zor durumdayım kızlar ne yapayım?

allahım neden hep yeni bişey :KK43: sarılarak uyumak çok güzel ama bu alışkanlık olursa bu seferde hep yanımda uyumak isticek.
Canım valla emre ben memeden kestıgımde alışmıştı ağzımla oynamayabence geçici değil sizin durum yani alışkanlık olmuş yada olmak üzere

Back
X