2015 Şubat Anneleri

yaa bizim hayaller suya mı düştüüü. güya anneanneye verip dinlenip gezecektik :) annem ben bi iyileşeyim onu sana vermicem merak etme diyor ama bakalım :) demekki normal davranışları kuzuların. kolay değil alıştıkları bi düzen var ne olduğunu anlamıyorlar. ve bizimkiler kalabalık ortamda büyümedikleri için ekstra zorlanıyorlar. mesela halamın torunları hep böyle kalabalıkta büyüdü. bi tanesini annesi salonda sallıyo o kadar ses varki benim kafam kaldırmıyo ama çocuk o seste uyuyo :KK57:

yaa inan bende o kadar görmek istiyorumki sizi ve kuzularımı. niye biraz yakın olamamışızki ya :KK43: çok sinir oldum :KK43: Ama inanıyorum bigün mutlaka olacak denk gelecek. ilerde tayin durumunuz olursa bizim orayı yazın olmaz mı :KK53:

bu arada bugün floya baktım canım o sandaletler 23 numaradan başlıyo dedi bizimkinin 20 numara. bulamadım hiç bi yerde. Tunanın kaç numara? ay bi sandalet bulamadım kıza ya spor ayakkabı giyiyo bu sıcakta.
Tunaya 23 aldık ama 22 de vardı. Hatta onu denedik azıcık sıktı gibi oldu filan, niye yok dedi ki ilginç. Kafadan atmış sanki :)

Tunaya 23 aldık ama 22 de vardı. Hatta onu denedik azıcık sıktı gibi oldu filan, niye yok dedi ki ilginç. Kafadan atmış sanki :)
pis gıcık kadın kandırdı beni :)
twigyde şunun pembesini gördüm ama numarası kalmamıştı galiba bunu alıcam çok da rahat bişeye benziyodu.

image.webp

Valla tatlım dini boyutunu filan bilmem ama ben yaptırmayı hiç istemiyorum. İlerde büyüklerden karışan olmazsa ve herhangi bir sağlık problemi çıkmazsa yaptırmayız diyorum. Din dışında ne zorunluluğu var anlamıyorum, ayrıca farz mı onu da bilmiyorum. Yazık yav yavrucağa.. Geçmişler olsun..
valla hocaya sormadim ama kadir bey farz deil diyor araplarin aliskkanlgiymis
peygamberimiz ve sahabeside sunnetsizmis

bi kere wc ye çikardim yalvar yakar simdi daha iyi
kokruyordu çisi varsada yok diyordu
pansuman ayri dert goruntusu ayri derttt
oy oyyyy

canım eğer sünneti yaptıracaksan bezdeyken yaptırmak çok daha iyiymiş çişi iyileştiriyormuş. yani sadece anne sütüyle beslendiği ilk 6 ay. hem acısını da çok anlamıyorlar. şimdi psikolojik olarak da Emreyi zorlamıştır. çocuklar için zor bi durum ben oğlum olursa kesinlikle bebekken yaptırırım.
ya yeni dogan diyolar yada bu aysta iste 7-9 yas arasi
yeni dogan yaptiramam ben burda mecbur bu yasa kaldik

eskisinden uzaga iseyebiliyomus onu kesfetti ilk isemedee simdilik memnun halinden:KK70:

çok saol canim neler çekmisin kiyamam yaa,bendedemi oyle olurki ilerde ,çok korkuyroum çevremdeki hikayeler gibi seyler yasamkdan vede seninki gtibi tabi :))
bi komsumda da migren var atak oldumu kadin evlere sigmiyor yazik :KK43:( hacamar yaptiracak TR ye gidince o , bilmem hiç denedinmi sen
ilaci alinca bariz azalma oluyor bas agrimda ,mesela bu aksam bulanti hapini almayim dedim denemek için hafiften basladi bunaltim
bayramda da hapi içmemeyi denemk istiyorum gerçelten migren olduguna karar verince de ayaziimin dedigi akupunktira bi bakayim diyorum ..

ama uykusuzkuk ve açluikla agrimin arttigi kesin ona eminim .. bided uyyunca rahatliyorum tabi karanlikda uyyorum otomatik oalrak bilmem ondanmi

zaten migrenle ilgili tek bçildigim sey karanlikda rajatlandigiydi pek bilmedigim bi hastalikdi...

Canım migrenin hayatı zehir ettiği yaşam kalitesini düşürdüğü bir gerçek ama benim yaşadığım çok uç birşey genelde bu tarz şeyler yaşanmıyor (çok şükür ki) ben de iki kere yaşadım ama çok şükür bir daha yaşamadım..Ha atak oluyor onlar ayrı şimdilerde ilaç almadan atlatmaya çalışıyorum dediğim gibi uzun zamandır doktora da gitmediğim için ilacım yok zaten normal ağrı kesiciler bir işe yaramıyor migren için olanlardan almak lazım onun için de doktora gitmek lazım eczaneden vs temin edilemiyor reçete olmadan...

Migren için botoks tedavisi uygulanıyor aslında geçmişi okuyamadım belki söyleyen olmuştur şakaklara botoks uygulaması yapılıyor işe yarar bir yöntemmiş brlki yurtdışında daha çok kullanılan ve değişik yöntemleri olan bir uygulamadır ...

Açlık gerçekten kötü etki yapıyor bir de mens. döngüsünün olduğu zamanlar iyice artıyor...Bazen sıkılınca veya sıcakta kalınca da gelebiliyor migren neye göre geliyor nasıl gidiyor ben de bilmiorum lise yıllarından beri çekmeme rağmen
Şakaklarıma baskı yapınca ağrım azalıyor benim elimin altında damarlarımın zonkladığını hissedebiliyorum resmen.Çok şükür bende bulantı olmuyor ama keskin bir başağrısı oluyor..Rabbim şifa versin canım.

Bende subat 2015 annesiyim. 10 haftalik hamileyim tekrar supriz oldu. Memeden kesemedim fikir alacaktim :)

Benim iki kızımda böyle birşey yaşamıştım.1 yaşındaydı kızım küçük kızıma hamile kaldığımda.Doktorum 5 aylık hamile olana kadar emzirebilirsin demişti bana.Hamileliğimin 4. ayına kadar emzirdim kızımı.Daha sonra eşimin de desteğiyle memeden ayrması belki zor olur diye kestik.Ama çok şükür bir sorun olmadı hemen ayrıldı memeden kızım biberonla devam ettik sonradan.Bence doktorunuza danışırsanız ne kadar süre daha emzirebileceğiniz konusunda size fikir verebilir.Sağlıkla büyüsün bebekleriniz :KK200:

valla hocaya sormadim ama kadir bey farz deil diyor araplarin aliskkanlgiymis
peygamberimiz ve sahabeside sunnetsizmis

bi kere wc ye çikardim yalvar yakar simdi daha iyi
kokruyordu çisi varsada yok diyordu
pansuman ayri dert goruntusu ayri derttt
oy oyyyy
allah yardım etsin sana da emreciğime de.. hemen iyileşir inşallah

allah yardım etsin sana da emreciğime de.. hemen iyileşir inşallah
saol canim iyi simdilik biseyi yok pansuiman da hala zorlnaiyoruz

az once bi komsum geldi kayinin oglu sunnet olugunda ,kaç gece aglamis aciyor diye uyyamamis
bizim hiç biseyimiz yok sukur oyle

pazaretsuiye kdr biseyi kalmaz insallah artik didari çikariz herkes psikopata abgladi iki gun disari çikmayinca :)

saol canim iyi simdilik biseyi yok pansuiman da hala zorlnaiyoruz

az once bi komsum geldi kayinin oglu sunnet olugunda ,kaç gece aglamis aciyor diye uyyamamis
bizim hiç biseyimiz yok sukur oyle

pazaretsuiye kdr biseyi kalmaz insallah artik didari çikariz herkes psikopata abgladi iki gun disari çikmayinca :)
Gecmis olsun.Allah damatliginada gostersin.biz evde yaptirdigimiz halde hic bi sıkınti cekmedik.sizin niye zor gecti ki.benim oglanin cani cok tatlidir bi de cok korkuyodum ama hic agrisi olmadi.

Gecmis olsun.Allah damatliginada gostersin.biz evde yaptirdigimiz halde hic bi sıkınti cekmedik.sizin niye zor gecti ki.benim oglanin cani cok tatlidir bi de cok korkuyodum ama hic agrisi olmadi.
saol canım
Ağrısı yok aslında sadece pansuman için zorlanıyor. Yapışıyor meret pıpisine o kdr da krem surüyoz yinede yapışıyor. Sanki şiş gibi ama bılmıyorum ki

saol canım
Ağrısı yok aslında sadece pansuman için zorlanıyor. Yapışıyor meret pıpisine o kdr da krem surüyoz yinede yapışıyor. Sanki şiş gibi ama bılmıyorum ki

Canım geçmiş olsun Rabbim güzel günlerini görmeyi nasip etsin inşallah zaten erkeklerin iki olayı var biri sünnet biri de askerlik birincisini bitirmişsiniz :KK48:

Günaydın kızlaaaaar..

Ay uzun zamandır okuyamıyorum giremiyorum, kvlere gitmiştik Bayram'da internetim yoktu kalakaldım öyle, internetsiz hayat çok tuhafmış telefonun suratına bakmadım düşünün :))

Evim güzel evim, çok özlemişim evimi, başka yerde kalmak zor oluyor, çok yoruldum bu bayramda sürekli koşturma, eşimin teyzesi geldi en son bizim düğünde gelmişti üç yıl önce curcunaydı ev bi görseniz sürekli bi hizmet, sağolsun görümcem falan hiç yardım etmez onlar ayazla oyalandı ben de kv işe tüm işleri yaptık hep..

Her şeyi okuyamadım ama MaRaL_ MaRaL_ Can'ım geçmiş olsun, sünnet olmuş ;) maşallah, şimdi daha iyidir inşallah.. Ben de bu sünnet konusunda çok kararsızım yaptırsam mı yaptırmasam mı.. Eşimin teyzesi doktor İstanbul'da yaşıyor, yaptır kesin dedı dinen değil sağlık açısından çok faydası var dedı, şu survivor doktoru var ya o yapmış kendi oğluna ona yaptırırız çok iyi o dedı havalı bi şekilde ama bi sünnet için de İstanbul'a gitmek saçma geldi bana.. Neyse bakalım :))

yeb4 yeb4 canımm Nasıl yorulduğunu tahmin edebiliyorum, ben de benzer durumdaydım ve şu an her yerim ağrıyor bildiğin yorgunum bedenen ve ruhen :( annecin de iyimiş, git gide düzelecek inşallah, sen de bi tatili hak ettin :))

dadera dadera kuzum sen nasılsın? Evdeki durumlar Nasıl ?

mery60 mery60 yaa Tuna Nasıl tatlı olmuş Kocaman Ada'm olmuş :) fotoğraflarını yeni gördüm.. Sen de Nasıl zayıflamışsın maşallah sana tam hayal ettiğin gibi çubuk gibi olmuşsun :))

Onun dışında Ayaz'ın gece uyguları güzel, kesintisiz uyuyor genelde ama sabah yine 4-5 aradı uyanıyor, emmek istiyor inatla ve emecem derken de uyumuyor tekrar, Almanya'ya gitme planımız var eğer gidersek şimdi kesmek istemiyorum yolda emzireyim diye uçakta bi belli olsun anında kesmecem duruma göre çok bunaldım bi de yorgunluktan süt sıfır süt gitti memeler söndü :(

buda çok güzel canım hatta bence bunu al ayağını iyi saracağa benziyor.
onunda numarası kalmamış inan iki gündür sandalet tarzı bişey aramaktan ayaklarıma karasular indi. annemde henüz bakamıyor Begüme yani bakar da kucağına alamaz dün uyuttum çıkacaktım uyandı hanfendi aldım götürdüm onuda. sonunda aradığım gibi bişey buldum ama resmen iki ilçe iki avm dolaştım :) bunu aldım bak. plaj içinde normal terlik sandalet tarzı olanlar var ya ondan aldım.
image.webp

Günaydın kızlaaaaar..

Ay uzun zamandır okuyamıyorum giremiyorum, kvlere gitmiştik Bayram'da internetim yoktu kalakaldım öyle, internetsiz hayat çok tuhafmış telefonun suratına bakmadım düşünün :))

Evim güzel evim, çok özlemişim evimi, başka yerde kalmak zor oluyor, çok yoruldum bu bayramda sürekli koşturma, eşimin teyzesi geldi en son bizim düğünde gelmişti üç yıl önce curcunaydı ev bi görseniz sürekli bi hizmet, sağolsun görümcem falan hiç yardım etmez onlar ayazla oyalandı ben de kv işe tüm işleri yaptık hep..

Her şeyi okuyamadım ama MaRaL_ MaRaL_ Can'ım geçmiş olsun, sünnet olmuş :KK66: maşallah, şimdi daha iyidir inşallah.. Ben de bu sünnet konusunda çok kararsızım yaptırsam mı yaptırmasam mı.. Eşimin teyzesi doktor İstanbul'da yaşıyor, yaptır kesin dedı dinen değil sağlık açısından çok faydası var dedı, şu survivor doktoru var ya o yapmış kendi oğluna ona yaptırırız çok iyi o dedı havalı bi şekilde ama bi sünnet için de İstanbul'a gitmek saçma geldi bana.. Neyse bakalım :))

yeb4 yeb4 canımm Nasıl yorulduğunu tahmin edebiliyorum, ben de benzer durumdaydım ve şu an her yerim ağrıyor bildiğin yorgunum bedenen ve ruhen :KK43: annecin de iyimiş, git gide düzelecek inşallah, sen de bi tatili hak ettin :))

mery60 mery60 yaa Tuna Nasıl tatlı olmuş Kocaman Ada'm olmuş :) fotoğraflarını yeni gördüm.. Sen de Nasıl zayıflamışsın maşallah sana tam hayal ettiğin gibi çubuk gibi olmuşsun :))

Onun dışında Ayaz'ın gece uyguları güzel, kesintisiz uyuyor genelde ama sabah yine 4-5 aradı uyanıyor, emmek istiyor inatla ve emecem derken de uyumuyor tekrar, Almanya'ya gitme planımız var eğer gidersek şimdi kesmek istemiyorum yolda emzireyim diye uçakta bi belli olsun anında kesmecem duruma göre çok bunaldım bi de yorgunluktan süt sıfır süt gitti memeler söndü :KK43:
özledik tatlım ya. merak ettim vallahi :)
bu görümceler hep mi aynı. gelin yapsın modundalar mı acaba.. geçti gitti sonunda canım çok şükür evindesin. bayram seyran zor geçiyor artık eskisi gibi olmuyor..

bizde yarın gidiyoruz yazlığa. annem günden güne iyi oluyor ama patoloji sonucunu iyi alınca daha iyi olucaz hep birlikte inşallah. bu arada kuzenin oto koltuğu var arabalarını satmışlardı demiştim ya onu rica ettik ödünç istedik verdiler. kuzenim verir zaten de kocası biraz cins adamdır ondan çekinmiştik babam rica etti tabiiki dedi o da sağolsun. arabaya da koydu anlattı bizede sağolsun.

bakalım ilk uzun yolculuk deneyimimiz. gerçi 7 saat falan çok uzun sayılmaz ama görücez :)

Ayazın uykularının düzelmesine çok sevindim. o saatte mutlaka kalkması sanırım artık alışkanlık olmuş. onu nasıl kıracaksın hiç bi fikrim yok :(
meme konusunda ben çok rahatladım inan. şu sıcakta bu kadar derdimin içinde bi de on dakikada bi onu emzirsem delirirdim herhalde. gerçi bu seferde yapıştı bana ve emziğe. ama olsun napalım o da haklı bi anda en sevdiği şey gitti doğalmış bana yapışması hepsi öyle oluyomuş.

yolculuk yapacaksan ortam değiştireceksen bencede ertele canım. kendi ortamında ona en az bir ay süre tanımalısın çünkü anca alışıyorlar..

özledik tatlım ya. merak ettim vallahi :)
bu görümceler hep mi aynı. gelin yapsın modundalar mı acaba.. geçti gitti sonunda canım çok şükür evindesin. bayram seyran zor geçiyor artık eskisi gibi olmuyor..

bizde yarın gidiyoruz yazlığa. annem günden güne iyi oluyor ama patoloji sonucunu iyi alınca daha iyi olucaz hep birlikte inşallah. bu arada kuzenin oto koltuğu var arabalarını satmışlardı demiştim ya onu rica ettik ödünç istedik verdiler. kuzenim verir zaten de kocası biraz cins adamdır ondan çekinmiştik babam rica etti tabiiki dedi o da sağolsun. arabaya da koydu anlattı bizede sağolsun.

bakalım ilk uzun yolculuk deneyimimiz. gerçi 7 saat falan çok uzun sayılmaz ama görücez :)

Ayazın uykularının düzelmesine çok sevindim. o saatte mutlaka kalkması sanırım artık alışkanlık olmuş. onu nasıl kıracaksın hiç bi fikrim yok :KK43:
meme konusunda ben çok rahatladım inan. şu sıcakta bu kadar derdimin içinde bi de on dakikada bi onu emzirsem delirirdim herhalde. gerçi bu seferde yapıştı bana ve emziğe. ama olsun napalım o da haklı bi anda en sevdiği şey gitti doğalmış bana yapışması hepsi öyle oluyomuş.

yolculuk yapacaksan ortam değiştireceksen bencede ertele canım. kendi ortamında ona en az bir ay süre tanımalısın çünkü anca alışıyorlar..
Walla bilmiyorum da benim görümce şımartılmış, bi de ben onunla bir yıl birlikte yaşadım ama ömrümden 10 yıl gitti :( neyse yaa amaan :)

Oto koltuğuna sevindim, inşallah güzel ve sorunsuz geçer yolculuğunuz.. Kötü de olsa elbet geçecek ve sen ver elini tatil diyeceksin :))) annenin de patoloji sonuçları inşallah güzel çıkacak, bir daha da Allah göstermesin..

Evet alışkanlık ama alışkanlıktan çok meme derdi.. Gece emmediği için o saatte mutlaka emmek istiyor ama emecem diye de tekrar uykuya dalamıyor dalsa da 2 dk sonra yine memeye sarıyor kısır döngü :)))
Meme bıraktırmama 1 ay falan kaldı, o Zaman görücem bakalım, geceyi hallettim en azından, gündüz de karbonat işe yarar inşallah :)

Kesinlikle normal, memeyle kuruyorlardı bizimle bağlarını iki dk emmek yetiyordu şimdi ilgiyi farklı şekilde alacak Begüm de.. Emziği var en azından o konuda şanslı bizde o da yok ama bi de onu bıraktırmaya uğraşma derdi de yok tabi :)

onunda numarası kalmamış inan iki gündür sandalet tarzı bişey aramaktan ayaklarıma karasular indi. annemde henüz bakamıyor Begüme yani bakar da kucağına alamaz dün uyuttum çıkacaktım uyandı hanfendi aldım götürdüm onuda. sonunda aradığım gibi bişey buldum ama resmen iki ilçe iki avm dolaştım :) bunu aldım bak. plaj içinde normal terlik sandalet tarzı olanlar var ya ondan aldım.
Eki Görüntüle 1856706
Cok guzel canim gule gule giysin cok tatli olmus pamuk ayaklarda. Duruya da cogu ayakkabi olmuyo o yuzden cok aradim. Ayaginin ustu cok tombul. Mecbur yine bayagi kapali ayakkabilar oluyo ona. Aciklarda ustten sıkısıyo ayak cok koomik

Günaydın kızlaaaaar..

Her şeyi okuyamadım ama MaRaL_ MaRaL_ Can'ım geçmiş olsun, sünnet olmuş :KK66: maşallah, şimdi daha iyidir inşallah.. Ben de bu sünnet konusunda çok kararsızım yaptırsam mı yaptırmasam mı.. Eşimin teyzesi doktor İstanbul'da yaşıyor, yaptır kesin dedı dinen değil sağlık açısından çok faydası var dedı, şu survivor doktoru var ya o yapmış kendi oğluna ona yaptırırız çok iyi o dedı havalı bi şekilde ama bi sünnet için de İstanbul'a gitmek saçma geldi bana.. Neyse bakalım :))

yeb4 yeb4 canımm Nasıl yorulduğunu tahmin edebiliyorum, ben de benzer durumdaydım ve şu an her yerim ağrıyor bildiğin yorgunum bedenen ve ruhen :KK43: annecin de iyimiş, git gide düzelecek inşallah, sen de bi tatili hak ettin :))

Onun dışında Ayaz'ın gece uyguları güzel, kesintisiz uyuyor genelde ama sabah yine 4-5 aradı uyanıyor, emmek istiyor inatla ve emecem derken de uyumuyor tekrar, Almanya'ya gitme planımız var eğer gidersek şimdi kesmek istemiyorum yolda emzireyim diye uçakta bi belli olsun anında kesmecem duruma göre çok bunaldım bi de yorgunluktan süt sıfır süt gitti memeler söndü :KK43:
Canim cok yorulmussun yazik eve donmussun artik biraz dinlen ne kadar dinlenebilirsen tabi:) Bizde durum gelgitlerle gidiyo iste hayirlisi. Umarim duzelir. Benim psikolojim bozulacak cunku. Psikopat bi cocuk yetistirmek istemiyorum

Walla bilmiyorum da benim görümce şımartılmış, bi de ben onunla bir yıl birlikte yaşadım ama ömrümden 10 yıl gitti :KK43: neyse yaa amaan :)

Oto koltuğuna sevindim, inşallah güzel ve sorunsuz geçer yolculuğunuz.. Kötü de olsa elbet geçecek ve sen ver elini tatil diyeceksin :))) annenin de patoloji sonuçları inşallah güzel çıkacak, bir daha da Allah göstermesin..

Evet alışkanlık ama alışkanlıktan çok meme derdi.. Gece emmediği için o saatte mutlaka emmek istiyor ama emecem diye de tekrar uykuya dalamıyor dalsa da 2 dk sonra yine memeye sarıyor kısır döngü :)))
Meme bıraktırmama 1 ay falan kaldı, o Zaman görücem bakalım, geceyi hallettim en azından, gündüz de karbonat işe yarar inşallah :)

Kesinlikle normal, memeyle kuruyorlardı bizimle bağlarını iki dk emmek yetiyordu şimdi ilgiyi farklı şekilde alacak Begüm de.. Emziği var en azından o konuda şanslı bizde o da yok ama bi de onu bıraktırmaya uğraşma derdi de yok tabi :)
Canim annem tvde dinlemis de yazin meme biraktirmayin demis doktor. Sebebini de bilemiyorum ama. Bi arastirmak lazim

beratın da ayağının üstü çok tombul ben de ona ayakkabı alamıyorum. civilde plastik terlikler var ya ondan buldum allahtan oldu onu aldım. Yazı onla geçiriyorum. kışa kısmet artık.
bayramda çanakkaleye gittik biz de günlük gidip geldik ama Allaha şükür berat darlatmadı beni. uyku saatlerine göre ayarladık yolculuğu. Burdan aldığım gazla nereye gitsem diye bakıyorum. Eşim abarttı balkan turu yapalım diyor. Yok daha neler dedim. Ama ağustosta 4 günlük bi yere kaçasımız var.

Back
X