2015 Temmuz Anneleri

sus kız öyle deme :) zamanında sağlıkla gelsin bebeğin , miyadını anne karnında tamamlasın,,
ciğer geliştirici iğneni yaptırdınmı ??
Insallah herkesin bebisleri son gunune kadar beklesin zamaninda dogsun dimi. Bizim doktorumuz 37. Haftada bile ilaclarla filan tuttu iceride 38 in sonuna kadar. Bir gun bile farkeder ne kadar icerde kalirsa kardir demisti. Baksana bana burda kendim dogurtacaklar sonunda:) 40. Haftadan once sezeryan randevusu vermiyorlar:) zamanindan once alamayiz dedi kadin nuh diyor peygamber demiyorlar:):) sen nasilsin canim, yolundami hersey? Keyfin yerindemi:₺

Cnm plesentam asagıda benım,25. Haftadada kanamam oldu 2 hafta yattım,hala progestan fitil kullanıyorum...normal dogum sansım yok zaten ama hersey yolunda olsada her hamıleye yapıyoruz celeston iğneyi dedıdoktorum...
Canim neden sorun yoksa bile her hamileye yapiyorlarmis? Merak ettim ben ondan soruyorum. Her yil bircok sey degisiyor. Kizim zamaninda yoktu oyle bir rutin durum risk yoksa . Hicbir arkadasima da yapilmadi belki simdi degisti durumlar. Burada kesin yapmaxlar zaten orasi belli:) herhangi bir ilac vermeleri icin asiri riskli bir durum gormeleri lazim. Ultrason yapmiyorlar ayol:):) abartmislar burada da . Magnezyum hapi bile vermiyorlar. Muz ye hindistan cevizi suyu ic filan diyip yolluyorlar:)

Zaten normal doğumu tavsiye etmiyor canım. Sen düşün artık nasıl bir doktor. Diyorum bu 3. Ayda genel anestezi alır. Doğurunca uyandırın beni der :)
Guldurdun beni:) ama oyle yapacak birine benziyor:) bende kizima hamileyken rapor almaya gittigimde devlette hemsire nasil bagiriyordu dogum yapacak kadina icim acimisti. O isi gorurken bagirmiyordun boyle , bana mi sordun yaparken diye bagiriyordu zavalli kadina insanin icinde olacak sevkat ve insanlik

peki vücut için ne kullandın bide lif olarak nasıl bişey kullandın
Vucut lifi olarak mothercare'de bir sunger vardi cok yumusak ikili olarak satiliyor onu kullandim. Cok yumusak birsey hic tahris etmiyor zaten her gun yikadigim icin oyle ovmak filan gerekmiyor:):) vucut sampuani olarak ta mustela sac +vucut sampuani olani kullandim dermocleansing galiba adi.

Günaydınnnnn,cnm o progestanı zaten bana fitil olaeka verdı,hap olaeak alırsan kaldıramassın dedı doktor,fitil olaeakda kullanmak bı kabus zaten:)))nasıl bi ilaçsa artık,şeler tansıyon,kalp herseyı oynatıyormus yerınden...

Gunaydınnn cnmmmm:)))bu konuyu tartısıktık doktorumla,arkadasımda aynızamanda bıliyorsun,30. Haftadan sonra en sakinim diyen anne adaylarında bıle stress ve korku ıle ya da büyük yuzdeyle fızıksel sebeplerle erken dogumlar oluyor dıyor,son anda erken dogumla gelen hastaya zaten tüp bebek olsun olmasın prosedür gereği yapılıyor ama etkı etsın dıye çocugu bir süre içerde tutmaya calısıyoruz dıyor.erken dogumla dogacak bebeklerın kurtulma rıskını büyük ölçüde artırıyor,bızde bunu rutin yapıyoruz cunku hiçbir yan etkısı yok dıyor,belkı okumussundur yazdıgımı,saglık bakanlıgıda artık bu ıgenyı onerıyoruz dıye bilgi yollamıs...tabi birde burası bir tüp bebebk merkeziolup doktorların tabiriyle kıymetlı bebek olunca uygulama bana da mantıklı gelıyor...bu arada acıbadem hastanesınjn embrıyologuda arkadasım,onada sordum onlarda yapıyorlarmıs merkezlerınde...

KİZLAR GUNAYDN NASLSNZ ? 7 DEN BERİ UYANİGİM AKSAM SAAT 9 DA UYUMSM SABAH UYANDM YAW :)AYAZ İSMİNGELDİ AKLİMA OGLSMN İSMİNİ AYAZ KOYCM BENDE ESİM BİLMYR DAHA :)) VE AYRİCA AYAZ İSİMLİ BEBİSLER TANYRSANZ KİSİLKLERİ NASL OLYR GENELDE

aslında ben her ikisinide yaşadım erken doğdu diye ciğeri gelişmedi dediler , boyu kilosu herşeyi iyiydi ama ömrü yokmuş dedik ,, kızımdada 32. haftada sancım vardı , günde 3 magnezyumla 37h2g olduk doktor alalım dedim ,çünkü 40 haftalık görünüyordu iri dediler , iri bebekte sıkıntı oluyormuş ,, benim zaten sicilimde kötü olunca , kızımda sıkıntılı doğdu küveze alındı hemen ,, onada erken doğsaydı böyle sıkıntı yaşamazdı dediler , neye sevinip neye üzüleceğimi şaşırdım açıkcası ,, nasıl olayım elhamdülillah iyi diyelim iyi olalım canım ya , kafamda deli sorular düşünmemeye çalışıyorum , :))) günlerimde böyle geçiyor ,, havalarda bozuk çıkıp havada alamıyoruz, arada psikopata baglıyorum anlıyacagın :))) siz nasılsınız ,, oh ne güzel geziliyor tatiller yapılıyor , biz yapamıyoruz , sen bizim yerimizede gez canımm :)

aslında sorun yoksa bile her anneye yapılmıyor , ben ilk hamileliğimde apar topar doğuracağım anlaşılınca yapıldı 34. haftada , bu da yeterli olmadı sanırım ,, doktor çünkü 15. gün daha içerde kalsa bizim için iyi demişti ,, o gün saat 5 gibi tekrardan sancılannca acil sezeryana alınmıştım ,, tedbir amaçlı erken yapıldığı iyi kızımdada 28. haftada yapılmıştı

tüp bebek ve aşılamalarda çok fazla erken doğum oldugu için demek sağlık bakanlığıda böyle bişeyi uygun gördü ve bencede iyi yapmış , :))

Zaten normal doğumu tavsiye etmiyor canım. Sen düşün artık nasıl bir doktor. Diyorum bu 3. Ayda genel anestezi alır. Doğurunca uyandırın beni der :)
Nasıl yaa
Doğum yaptırıyor, kadın doğum dr sanirim ama normal doğumu önermiyor
Gercekten bi garip kadin

Gunaydin cnm bn gece 2 de bi uyandim sanaha karsi dalmisim geri bileklerim cok agriyo yatamiyorum artik.uyusma yok agri var dayancaksin dedi dktr ama dayanilmiyo.ayaz ismli hic birine denk gelmedim.talha enes isimliker genelde yaramz oluyo kac cocuk gordum hepsi cok yaramazz:)bi onu biliorum.

Haklısın hiç sorma baya baya kactim ama genede olan oldu eşim anlamanın diye boyutuna vermedim verdikleri ilaçları bile almadım okadar güvenmedim zaten normalde medipol Mega ya gidiyorum sırf yakın diye gittim
Anaaa
Hangi dr a gidiyorsun önerin var mı
ben de oraya gidiyorum sayılır.
Sayılır derken orada Doğum yapacağım inş diğeri de orda olmuştu. .Vatan kliniğine gidiyorum medipol un ama mega ya gececegim

Ben bu tarz yaklaşımlar 20 yıl geride kaldı sanıyordum
terbiyeden insanlıktan yoksun insanlar keşke hiç çalışmasalar hem de öyle bir bolumde
Dövsen yeridir şikayet edeceksin de sonuç alınır mı mechul

Canm benmde agrlrmnolyr uykumda esime bilegime masaj yapsana diomsm ozellikle sol bilegim. Ama uykmda sorunum yok cok sukur. Dayan cnm annelk zor zanaat ama bir okadrda guzel ve kutsal :) az kaldi agrilarmz bitcek ins. Sonrada uykusuz gunlerr gecelerr :)

Insallh cnm bide iki gundur yorgunum hep ayakta bebekte sessiz bu ara .iyidr die umuyorum:)saglickla alsaydik kucaklarimiza dort gozle kulakla beklioruzz :))

günaydın ,sabah uyandın pat diye mi geldi aklına .ilginç olmuş .ayaz güzel isim , son zamanlarda çok popüler,ayaz rüzgar eymen çınar,yaman bütün arkadaşlarımın çocuklarının isimleri.hepsi daha bebek .çok çözemiyorum henüz kişiliklerini. eşin sen ne dersen kabul mü .maşallah .biz hergün konuşuyoruz şu nasıl ,bu nasıl diye ..

Insallh cnm bide iki gundur yorgunum hep ayakta bebekte sessiz bu ara .iyidr die umuyorum:)saglickla alsaydik kucaklarimiza dort gozle kulakla beklioruzz :))
Canm yorgnsn ya ondan harekt etmeye bende cok yorldgmda hareket etmyr benm oglan ins. Canm o gunleride gorcez. Ben buara kendimi acayip cesaretli hissdyrm nedendr bilmyrm ama normal dogmda hemen yapckmsm gibi hissdyrm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…