2015 Temmuz Anneleri

Kızlar günaydın güzel bir gün olsun hepimiz için

Dün şeker yüklemesini yaptırdım. Bugüne kadar hep aklımda bir acaba olsada yaptırmayacağım diyordum ama kararımı değiştirdim çünkü aklımdaki o şüphe ile bir hamilelik süreci yaşamak zor olacaktı.

Yaptırmak istemeyenler ; korkmayın. Abartıldığı kadar bisey yok inanın. Ben yurtdısındayım ve burada yaptırdım. Hastane değil bir klinikti ve bulunduğum yerde bu testi bilen çok fazla kimse yokmuş bu bizi biraz tedirgin etsede kararımızdan vazgeçmedik. Bir bardak plastik suyun içine 50 gr glukoz katıp karıstırıp içirdi doktor bendeki psikolojiyi düşünün aromalı bile değildi türkiye de çok daha güzel koşullarda yapılıyor bu yükleme. Benim , içtiğim an hafif başım döndü dk sında kendime geldim ve öyle abartıldığı gibi ayılıp bayılma durumu asla olmadı. Suan istediğim gibi yiyip içiyorum sıkıntı cıkmadı sonuclarda.
Yaptırın, korkmayın, içiniz rahat bebeğiniz sağlıklı olsun

günaydn bayanlar nasılsnz? iyi hafta olur inş.

Günaydın hanımlar. Nasılsınız?
Hayırlı bir hafta olsun inş hepimiz için.

Günaydın güzel anneler bugün biraz güneşi gördük Ankara da keyfimiz yerinde :)

bende 2 ay önce taşındım gerçekten zor ama yardımcılar varsa halloluyor bi şekilde. hadi gözün aydın

güle güle kullan çok güzel canım

günaydın güzel annelerr, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol tekmeli hafta bizim olsun

günaydınizi tatlişler.hepinizi öpüyorum.herkes iyidir inş.güzel bir haftanız olsun

hepinize günaydın kızlar. havalar düzelldikçe keyifler yerine geliyor yavaş yavaş. c.tesi günü ütülemeden öylesine dolaba astım kıyafetleri. sonra hepsini bir yıkayıp halledicem ama habire kapağı açıp bakıyorum :))

@Nefesinannesi dereceyi sen sormuştun di mi. bende hafta sonu alacaktım iyi ki almamışım. sen söyleyince yenidoğana indim sabah hemen sordum. ne kulaktan ne alından tavsiye etmiyorlar. en doğrusu koltuk altından temasla ölçen var ya. civalının elektronik olan yeni modelleri. onu kullan dediler. bende şimdi ondan olacağım. hemde 5tl birşey. az daha h.sonu 120tl ye alıyordum.

canım dediğin gibi iki anneninde sizde kalması sizi yorar. kendi evinde ya da sizde farketmez baksın ama akşam herkes evine gitsin. eşine bunu söyle annen buraya taşınacak olsa neyse ama mecbur bizde kalacak ve düzenimiz bozulacak de.ama senin annen zaten taşınmak istiyor. boşu boşuna kayınvalidemin düzeni bozulmasın filan desen ikna olmaz mı eşin

küçük bebek bakmak öyle kolay iş değilki annen yakına taşınsın caydırmak için kışın bebeği evden çıkaramayız annem gelip bakıcak bakmak isteyen gelip baksın dersin annen gelir bakar zaten oda haftada 1-2 gelir işte

bendede aynı durum var çünkü kayınvaldem 1 çocuk buyutmuş ama annem 3 tane annem daha tecrübeli eşimle ortak karar aldık bakma isteyen eve gelsin dedik çünkü kışın evden sabah çocuk çıkaramayız annem bana çok yakın o zaten bakar gözüm arkada kalmaz kayınvaldemde istediği kadar gelsin annem olduktan sona sıkıntı yok diye düşünüyorum ben

Kesinlikle insanın en güvendiği kişi annesi oluyor böyle durumlarda... Annen bakarsa için daha rahat eder o kesin... Aman dikkat et bebek bahanesiyle sizinle yasama düşüncesi olmasın bu konuda kesin tavrını koy...
yesilinci, çok doğru bir noktaya değindin. Ben evlendiğimizden bu yana zaten kayınvalidemin bir fırsatını bulsa bizim eve yerleşir korkusunu yaşıyorum. Arada hasta taklidi yapıyor , oğluna bir nazlar bir şımarıklıklar bir görsen çocuk gibi onun ilgisini çekmeye çalışıyor. yani burada SORUNLU bir karakterden bahsediyoruz. işim çok zor. eşim de çok vicdanlı biri onu kırmak istemiyor. Her ne olursa olsun ben eşimin annesinin de kötü durumda olmasını istemem ama , bu tavırları benim huzurumu bozmaya başladığında da tepkisiz kalmam. Sakin biri değilim. o zaman da eşimle çok büyük sorun yaşayacağım. kafam karmakarışık gerçekten , bir şekilde bu işin içinden sıyrılmam lazım. Bebek bakma işinde sadece anneme daha fazla güvendiğim için değil aynı zamanda kayınvalidemle muhattap olmaya katlanamayacağım için de asla olmaz diyorum.
sonuçta burada iyi niyetli olan biri varsa o da annemdir. kadın düzenini bozup bizim oraya taşıncak sadece haftasonları evine gidecek. o da rahatlıkla o zaman ben size taşınırım madem bebeği bakcaksam diyebilirdi ama huzursuzluk olmasın diye demiyor. Evdeki huzur her şeyden önemli bence.
yok tamam ben tavrımı net bir şekilde doğumdan hemen sonra koyucam , hem annemin hem kayınvalidemin olduğu bir yerde, evimde kalabalık istemiyorum kimse uzun süreli kalamaz , torununa bakmak isteyen buraya taşınır diycem , bakalım o zaman ne olacak... bu iş tatlı dille çözülemeyecek sanırım....ah eşim arkamda dursaydı....

Arabalarımız ayni cnm benimkide mavisi bunun... Gule gule kullanalım :)
Yatak odasınada bayildimmm, masal gibi Saglikla uyusun minigin icinde...

canım bende aynı dertten muzdaribim. bizimilerinde ilk torunu evler eşit uzaklıkta. kım bakacak konusunu hiç açmıyorum. korkuyorum bu konuyu konuşmaktan. kendi kendime sırayla bakarlar diyorum ben ama nasıl olacak bilmiyorum. şimdiden düşünüp strese girmek istemiyorum.

peki sizin eve geldiklerinde annen gündüz sen işteyken çocuğa baktı akşam evine mi gitti ? eğer öyleyse en uygun şekli bu bence bu işin.

bizim anneler her ikisi de bizim eve 2 saat mesafede oturuyor , biz anadolu yakasının bir ucundayız istanbulda onlar avrupa yakasının bir ucunda, git- gel yapamazlar zaten sıkıntı da ordan kaynaklanıyor. annen sana yakınsa çok şanslısın canım.

ya kayınvaliden sakin olumlu bir kadınsa bakmasında sakınca olmayabilir. benimki ciddi sorunlu bir kadın.
ben de kendimi çok telkin ediyorum daha bebek doğmadan bu sıkıntılı konuları düşünmiyim kendimi üzmiyim diyorum ama günler çabuk geçiyor, bu sorunla karşılaştığımda kafamda bir plan olmalı diye düşünüyorum , son çare de sizlerden fikir sordum , belki benim göremediğim bir detay yakalarsınız diye.

annem yakınımda kayınvaldemde yakınımda canım şimdilik böyle düşünüyorum ama bakalım doğunca nasıl olacak
akşam kalma olmaz zaten
tabi istanbul büyük zor olur gidip gelmek sanırım

valla canım ben anneme yakın oturuyorum ancak benim durumda zor şöyleki kayınvalidem kışın bizde yazın memlekette kalıyordu tabi yazın doğacağı için bu sene bende full bende annem baksın isterdim ama annemde o evdeyken yakışık almaz diyor yani kv bakacak oğlusuma bende bu yüzden gerçi 1 yaşına getireyim diyorum evde annem kv ben böyle topluca bakacaz 1 yıl nasıl olacak hiç bilemiyorum bazen yalnız olmak daha iyi gaşliba die düşünmüyo değilim ne diyim sende de aynı gibi durum ikiside istekli artık idare etceksin sonuçta eşini de kırmana değmez çocuk olduktan sonra zaten eşlerin arası biraz malum limoni oluyo bu sebeplerle en azından toparlanana kadar yanında olurlar bence zaten annen bakar kadın hevesini alınca kaçar emin ol kendininkine bile bakmamış :)
benimde bu cumartesi bakalım nasıl olacak çok merak ediyorum inşallah temiz çıkar iğneler vs. beni korkutuyo

arabanız da odanız da şahanee :) bizde odamızı çilekden aldık ama natura yı ama kız olsa gözüm bundaydı erkek olunca eşime bıraktım o da natura daha erkek dedi :) aama çileğin odalarından herkes çok memnun ve hiç boya olmadığı için koku ya da kimyasal barındırmıyormuş ben ondan çok etikilenmiştim alçak olanların da bilgisi olsun:) iyi günlerde kullansın kuzucuk :)

Canim zor yaaa, keyifsiz... Benim kv cesaret edemiyor zaten bakamaz cunku biliyor... O da kendi oğluna bile bakmamış deneyimsiz...
Dışardan söylemesi kolay dersin belki ama esine annesinin bebek bakmayı bilmediğini soyle, ve Allah korusun yeterli sekilde ilgilenmezse bebegin hem fiziksel hem zihinsel olarak yasitlarindan geri kalmasından korktuğunu, 60 yasından sonra öğrenilecek birsey degil bebek bakmak fln de... Ama tabii ki torunuyla istediği gibi ilgilensin, sorumluluk annemde olsun ama annende gelsin istediği zmn gorsun, ilgilensin, oynasın torunuyla de... Aksamda sende degil annende kalsin mesela ??? Akşamları biz cekirdek aile olarak düzenimizi kurmak istiyoruz fln dersin, o da annenle max haftada 1 fln kalır ???

Cnm zor bir durum Allah feraha çıkarsın inşallah.. Ama bence şimdiden kendine sıkıntı yapma derim ben. Çünkü önceden korkup gözünde büyüttüğün sorunların gün gelince hiç düşündüğün gibi olmayabiliyor. Mesela kayınvaliden hiç çocuk bakmadıysa yeidoğmuş bebeğe nasıl bakabilir anne gibi hemde günümüz şartlarında. Bence kendisine de zor gelbilir ve kendini biraz geri çeker. Yada eşin farkına varıp ananenin desteğini isteybilir sonuçta bebeğiniz doğunca baba çocuğunuza size daha çok bağlanacak şimdi hala anneci yaklaşmasına takılma bnce. Şimdiden içini sıkma bilmeyen için bebek bakımı okadar kolay değil biz anneler bile büyüklerimizin yardımına ihtiyaç duyuyoruz hiç çocuk bakmamış biri korktuğun kadar çocuk bakma heveslisi olmayabilir bir kaç denemeden sonra üzülme bnce sen :) birde şimdiden eşinle bunu tartışıp gerilim yapmayın çünkü inat yapabilir yada seni annesini istemiyor olarak yargılayabilir. Sonuçta hiçkimse annesine (anne nekadar iyi yada ilgisiz olursa olsun) olumsuz laf söylenmesine kayıtsız kalmaz. Bence sen eşinlede daha ılımlı konuş bakabilecekse yardımı olacaksa bize tabiki annemle dönüşümlü baksınlar de ama ben anemin desteğini muhakkak istiyorum de zmanı gelince de eğer gerçekten rahatsız oluyorsan bunu lohusalığında dile getir ozaman biraz daha hassas bir dönem olduğu için kimse sana karşı çıkmaz bunu olumlu kullanabilirsin :) ben herzman tatlıdilin kazandığını kendi evliliğimde de gördüm çevremde de iyi yaklaşan sen ol kazanacaksın elbet şimdiden üzülme stres yapma kendine :)

aynı dert bizde de var benim eşimde tek çocuk ve kayınvalidem çalışıyormuş düşün bebek 40 günlükken işe başlamış ve eşime ayrı ilde yaşayan babaannesi bakmış cumadan gidip pztye kadar görmüş oğlunu 2 yaşına kadar şimdi bu kadın çok hevesli kırmak istemiyorum ama benim yavrum denek mi o da biliyor bakamıcağını ama ısrarla kendi de eşimde bakar diyor annemde bakmak istiyor ve biliyorum ki annem çok iyi bakar ikimiz birden bakarız diyor bide sinir ediyor beni en sevmediğim şey çocuğun iki ayrı terbiye ile büyücek olması bide biz evde üç ayrı terbiye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…