- 19 Aralık 2013
- 2.550
- 932
- 108
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #36.201
Cnm aynisini bnada verdi doktr.Olmaz olur mu canım o ağrılar aşağı çekiyor vucüdumu sankiyolda kaldım dün resmen hemde çok kısa bir mesafede.
Ben bütün hamileliklerimde bu magnezyumu kullandım.
paylaşmaya çalşyrm ama vazgeçildi die tekrar msj atamadm yoğndm hafta sonu o yüzdenyok görmedim ,sayfalar o kadar çok luyor ki bazen okuyamıyorum. tamam o zaman
Su saglik ocagindaki hemsirelerde cok biliyor canim:) magnezyumdan birsey olmaz bircok hamile kullaniyor. Bende kizimda kullandimKizlar yeni ikinci asimida oldum.yalniz.bnm tansiyonum 8 e dusmusanlmadim nie oyle oldu.hep 10 kardaydi hatta saglik ocagi 12.8 olcuyodu dusmus .dedi ac kalma muhakkak.biseyler ye cok su ic 3 lt ic dedi hemsire.bevek donmus totosunu kalp atisini zor duydu.nabzi 129 dedi.d vitamini kafama takilmisti ya bnm.hemsire dedi tahlil yaptr baksinlr d vitaminine dusuk cikar buyuk.ihtiml o xmn kullnmata basla dedi.bide magnezyumu 28.hftadan snra oneriyolr nie erkn vermis dedi.bnde bi kutu ictim muzla takviye yapiorum bilemedim.insallh bebege bi sknti.olmamistr insani.korkutuyolr..bizde bi saat icinde oln durum bunlar.icime kurt dusurup gonderdiler .
Cok zor bir durum canim. Ne desek bosKızlar benim bir sorunum var ne olur fikir paylaşın ;
benim doğum da temmuzda olacak kısmetse ama biz eşimle şimdiden kayınvalidem yüzünden bebeğe kim bakacak tartışması yaşamaya başladık.
Şöyle ki , hem benim hem eşimin annesi yalnızlar. eşleri yok. bizden başka çocukları yok. Annem bugüne kadar ailede bir çok bebek bakmış , ayrıca 7 yıl bebek bakıcılığı yaptı. Evime uzak oturuyor ama bebek doğduktan sonra bize yakın bir yere kiraya çıkmaya hevesli , torunuma ben bakacağım diyor.
Kayınvalidem ise, tek çocuğu olan eşimi, o zamanlar çalıştığı için 40 günlükken şehir dışında olan kayınvalidesine bırakmış , ayda bir oğlunu görmeye gelmiş , oğlu 13 sene boyunca okul dönemlerinde annesinin yanında kalmış diğer zamanlarda hep babaannede yaşamış dolayısıyla kendi çocuğuna bile doğru dürüst annelik yapmamış bir kadın.
o da annem gibi bizim eve uzakta oturuyor.
Ancak şimdi kayınvalidem 60 lı yaşlarında , sanırım kendi çocuğuna bakamadığından dolayı kendini suçlu hissediyor ve benim doğacak bebeğime kendisi bakacakmış oğluna öyle söylemiş en azından biraz annesi biraz ben bakarım diyormuş. Benimle bu konuyu hiç konuşmadı. Konuşsa ağzının payını da alır. Kendisiyle pek anlaşamıyoruz ama saygı çerçevesinde 5 yıldır hiçbir tartışma da yaşamadık. Kadının tek sorunu yalnızlık ve oğluna yakın olmak. benden pek hoşlandığını düşünmüyorum , her hareketimi eleştiriyor ama bana laf sokmak için açığımı kolluyor.
Böyle bir durumda ben lohusalığımda bile kayınvalidemi nasıl çekerim diye düşünürken bir de bebeğimi ona emanet etmek zorunda kalma düşüncesi şimdiden uykularımı kaçırıyor geceleri düşünmekten uyuyamıyorum. Onu nasıl bu fikrinden caydırabilirim ya da eşimi , bebeğime annemin bakması gerektiği fikrini nasıl benimsetebilirim ?
eşime bebeğe annem bakmalı çünkü hem tecrübeli hem de benimle muhattap olacak sonuçta, annenle sorun yaşayacağımızı biliyorsun dediğimde , onu idare etmeyi öğreneceksin onu oyunun dışında bırakamazsın diyor. Kafayı yiyeceğim , lütfen bana bir yol gösterin....
Canim gecmis olsun kuzuya. Antibiyotik icsin kulak enfeksiyonunda toksa cok daha kotu sonuclar oluyor. Arkadasin oglunun kulagini yeni tup takip bosalttilar filanSelam kızlar keyifler iyidir inş ne var ne yok bizde hastalıkla boğuşuyoruz kızım halen toparlanamadı antibiyotik kullanmamakta Israr etsemde en sonunda mecbur başlattım doktoru dinleyip. Şu çocuklar hasta olunca dünya duruyoartık okadar ağırlaştım ki çok ağrım kasılmam oluyo mutlu sona az kaldı inş
Canim cok iyi anliyorum seniUykuyu Çoktan unuttum 3 gündür Kızımın başında nöbet tutuyoruz eşimle Ateş'i çok çıkmasın diye öteki kızımda illa gece uyanıp tuvalete gidiyo. Yani anlıycağınız 1 saat deliksiz uyumaya hasretim aynen dinlenmiş kalkmak hayal artık
nukdan çok memnundum... fakat araştırmalarıma göre avent gaz yapmıyor...dışardan hava almadığı için çocuk emerken gaz yutmuyor koliki önlüyor...
Canim nasil kiskandim seni:) bugunlerin keyfini bol bol cikar. Sirf bebek zamanlari emzirme degil sonrasinda da maalesef sekil 1A'da goruldugu uzere dogruduzgun bir uyku olmuyor hastaydi tuvaletiydi kabus gormesiydi filan:)günaydın kızlarrrr,bende sizin tersinize 2 akşamdır maşallah deliksiz uyuyorum,çünkü kendıme 5 yastıkla şekil yaptım uyuyrken:)))))))sol tarafa kendimi bi kuruyorum sabaha kadar hareketsız yatıyorum:)))2 tane basımın altına,bır tane önüme bir tane sırtıma,bi tanede ama ınce olacak bacagımın arasına koyuyorum:))robot gıbı ama ınanılmaz rahat ettım,önceden normal bas yastıklarından koyuyordum bacagımın arasına kalın gelıp rahatsız edıyormus demekki...öne arkana yastık koyuncada öne düştüm arkaya düştüm dıye kendını kasmana gerek kalmıyor,öndekı yastıgada sarılıyorum gayet iyi oluyor:))bende cok işeyaradı sizde deneyın belki işe yarar..öptüm hepiniziiiiiiiiii
benimde rüyalarım hep karmakarışık,ya doğuruyorum ya bebek olmuş onla ilgileniyorum ya en yakınım ölüyo,ya da çığlıklarla uyanıyorum korkarak.hem güzel rüyalar hemde kabus görüyorum bu aralar..Hayir olsun canim. Benim ruyalarda hep karmakarisik bu aralar:)
Canim sut iciyorsan kalsiyumun fazlasi zararli gunde 1000 mg olmasi lazim. Yoksa vucutta birikme yapiyormus. Kramplar zaten kalsiyum degil magnezyum eksikliginden oluyor. Onu da doktoruna sormadan alma istersen. Dozunu markasini o soyler.Kızlar bi de dr. magnezyum kalsiyuma gerek var mı diye sorduğumda süt içmiyo musun dedi içiyorum dedim o zaman yok dedi ama ben yeterli tükettiğimi düşünmüyorum.c.tesi sabahı yine bacağıma giren krampla uyandım bağır çağır eşim masajla yumuşattı biraz ama yeri hala acıyo 2-3 gün sürüyo krampın sancısı size de oluyo mu hiç?acaba alsam mı calsiyum ve magnezym desteği decavite ek olarak?
Canım bende de var. Artık oksijen ihtiyacının çok artması, bebeğin gelişimi için artık vücudunu sömürmeye başlaması ve doğumun yaklaşması sebep olabiliyormuş. Ben şimdiden menepozlu kadınlar gibi sıcak basmasından şikayetçiyim. Akşamlarıda uyuyamıyorum. 37. haftaya kadar nasıl çalışacağım diye düşünüyorum.
Iyiki soyledin canim, bende disaridan almadan halletmeye calisiyorum. Burada doktorlar birde hindistan cevizi suyu oneriyorlar. Burada organik markette satiliyor bulmak kolay orada bulabilirseniz o da cok iyi geliyor:)Kızlar kabak çekirdeği tüketirseniz vücudun ihtiyacı olan magnezyumun %46sını karşılıyabiliyor. Ben magnezyumu haftada 1-2 tane ve devamlı kabak çekirdeği tüketerek kramplardan kurtuldum. Benim gibi ilaç kullanmak istemiyorsanız alternatiflerini araştırın derim.
Kabak Çekirdeği Besin değerleri: (100 gram)
A vitamini: 70 İ.U
Tiamin: 0,24 mg.
Niasin: 2.4 mg.
Riboflavin: 0,19 mg.
Kalsiyum: 51 mg.
Demir: 11.2 mg.
Fosfor: 1144 mg.
Yağ: 46.7 gr.
Karbonhidrat: 15.0 gr.
Protein: 29.0 gr.
Kalori: 553
Besin Değerleri (100 gram)
Enerji Kcal/100 gr : 665
Protein: %34.00
Doymuş Yağ: %10.53
Doymamış Yağ: %43.25
Karbonhidratlar: %4.40
Kalsiyum mg: 46.00
Magnezyum mg: 200.00
Demir mg: 4.85
Canim ya doktordan doktora ulkeden ulkeye o kadar fark varki. Burada mesela herseyin dogalindan yanalar. Ne progesteron ne demir kesinlikle degerlerine bakmadan verilmiyor. Ben asilama oldum hem tr'de hem burada sistem o kadar farkli ki. Tr'de asilama ertesi gunu rutin progesteron verildi aylarca kullandim. Burada daha hamile kalmadan progesteron takibi basladilar gerek olmadigi icin vermediler. Iyi oldu aslinda cunku gerek yokmus demekki bosuna o hapin sikintilarini cekmedim. Kizimin kontrollerinde de hemen ilac kesinlikle verilmiyor. Vitamin ve takviyelerde oyle. Ben su anda sadece hamile multi vitamin takviyesi iciyorum halbuki kizimda bir avuc vitamin takviyesi iciyordum. Kizim gayet iyi saglikli bakalim bu nasil olacak:) iki hamileligim asilamadan itibaren tamamen farkli seyrediyor sonuclari gorecegiz artik:)değerlerine bakılmadı mı? bakılıp ona göre başlanabilir. artık sütte zannedildiği kadar iyi, kaliteli bir kalsiyum yok. emilim sağlanmıyor. doktorlardakş bu ısrarı anlamıyorum vallah i:)
sedas sen de haklısın ne diyeyim
Canim neden bebegin ofasinda cam acamiyorsun? TamPEki biz yazın ne yapacağız?
Hele bebeğin olduğu odada cam açamayız, pervane, klima falan yasak offff ki ne offf
Oyledir elbet canim ya onu kucagima alayim hele bir hayirlisiyla ♡Merak etme öyle bi güçlü oluyorsun ki sen bile kendini tanıyamazsın. Ilk Kızımın ilk ateşlendiği günü hiç unutamam 7 aylıktı ramazandı eşim sahura kadar dükkandaydı bi baktım çocuk yanıyo hemen onu aramıştım kucağımıza alıp deli gibi araba sürüp nöbetçi doktora koşmuştuk. Napacağımı bilmiyordum çünkü. Üzerini çıkartıp ılık bi duş aldırsam iyi gelirdi bunları zamanla öğrendim. Sende hiiiiç korkma annelik çok farklı çok güçlü bi duygu
Gecmis olsun canimMerhaba hanimlar, nasilsiniz görüsmeyeli???Hersey yolundadir insallah...Bizde hersey yolunda, kizimla uykusuz gecelere talim ediyoruz, Malesef...Alerjim azdi, astim da ayni sekilde, ilac icmiyim diye direndim ama olmadi malesef 3 gündür alerji ilaclarini iciyorum. Dr um hic bi sakincasi yok kullan dedi ama iste yine de riske atmak istemiyorsun .Gece nefes almam zorlastikca bi basiyo tekmeleri, alooo orada ne oluyo der gibi .Iyi yani cimcimem:), Haftaya pazartesi randevumuz var, bu kez ultrason da var bizde, son ultrason .Eger kendimiz baktirmazsak artik dogumda görücem kuzumu...
Ah canim gecmis olsun kizina cok, noluyo boyle kizlara hepsi hastalar??? Orada havalar bir sicak bir soguyor ondan galibahayırlı günler kızlar kızımın ateşi düşmedi acile götürdüm kuzum bronşit olmuş 8 tane iğne verdi acil doktoru.. inşallah hemen iyi olur allah bütün hastalara şifa versin içleri sırada bizlerin evlatarına inşallah amin
Annelik icguduleri hat safhada hormonlarla:) dogunca daha degisik ruyalar oluyor, ben hep kizimi emzirmeyi unutup baska bir sehire gitmisim geri donemiyorum kizim ac diye agliyorum vs. ruyalari artik her gece goruyordum bir ara sona gecti:):)benimde rüyalarım hep karmakarışık,ya doğuruyorum ya bebek olmuş onla ilgileniyorum ya en yakınım ölüyo,ya da çığlıklarla uyanıyorum korkarak.hem güzel rüyalar hemde kabus görüyorum bu aralar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?