- 21 Mart 2014
- 7.298
- 5.970
- 248
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #38.821
Günaydın size şekerler. Havada güzelmiş Çıkın dolaşın negüzel bize kış geri geldi buz gibi hava burda. Canım Allah yardımcın olsun geçmiş olsun kızınada.Kizlar bize gunaydin size tunaydin:) masallah dokturmussunuz sayfalar cosmus :) yine uykusuz bir geceden sonra umutla ve pozitif bir modda uyanmayi basardim sasiriyorum bazen kendime:) insan vucudu mukemmel bir sistem. Her turlu kosula adapte oluyor. babamiz yine seyahatte ve bir seyahat klasigi olarak babamiz gider gitmez kizim hasta olduneden boyle oluyor anlamadim, saka gibi bisey:) butun geceyi ayakta gecirdik neyseki ates filan yok
Nezle grip gibi birsey ama oksuruk burun akintisi uyutmadi
Kuzucugumugunlerdir burasi yagmurlu hatta dun heryerde firtina alarmlari filan caldi bende korktum biraz. Amerika'da firtina olunca evler catilar filan ucuyor oyle olur sandim neyse bekledigim kadar kotu olmadi. Bugun bayagi bir sureden sonra gunluk gineslik sicacik bir gune uyandik. Birazdan kahvalti yapip kizimi alip parka gidecegiz acik hava ikimize de iyi gelir.
Turkiye'den arkadaslarimizdan bir cift Amerika'ya tayinleri cikti calofornia'ya tasindilar . 5 aylik oglu var. ne kadar depresyonda oldugunu anlatiyor bana bir saat. Yok yardim eden tanidik yok, geceleri uyuyamiyorum emzirmekten sikildim birakacagim emzirmeyi. Kati gidaya gecsin yemek yesin filan bisuru sey anlatti bende dinledim 1 saat . Yanimda olsa soyle bir tutup kollarindan sallayasim geldi kizim sen bana ne anlatiyosun ayiptir ayip iki yasinda cocukla hamileyim 9 aydir tek basimayim kocam surekli seyahatte . Emzirmeyi birakicam ne demek ya? 5 aylik minicik bebek. Neyse kizdim ama bisey soylemedim. Alisirsin filan dedim. Bu arada cok yalnizim dedigi kiz kardesi yanindaydi tasindiklarindan beri 3 haftadir daha 1 gun olmus gideli. kocasida yaninda hep. Bazen insanlar dusuncesizce konusuyor bazen. Halbuki biliyor benim kocam seyahatte ve tahmin etmesi lazim ben kimbilir ne kadar yalniz hissediyorum o sirada firtina korkusuyla filan haksizmiyim? Ay neyse cenem
Acildi kocam yok ya konusacak kimse yok
Size yazdim uzun uzun. Herkese saglikli bol
Tepikli bir gun olsuuuuuuun!!!!!
Çok geçmiş olsun sıkma canını inş sorunsuz geçicek.kızlar sonuçlarım çıktı. açlık 62 tokluk 173 yarın endokrinoloji ve diyetisyene gidiyorumbi de 2 hafta boyunca patmaktan kan ölçümü yapacakmışım çok tatlı da tüketmiyodum aslında ama napalım artık daha dikkatli olacağız.
aa canm çıokmasına şaşrdm ya. diyet yaparsn düzene girer inş cnmkızlar sonuçlarım çıktı. açlık 62 tokluk 173 yarın endokrinoloji ve diyetisyene gidiyorumbi de 2 hafta boyunca patmaktan kan ölçümü yapacakmışım çok tatlı da tüketmiyodum aslında ama napalım artık daha dikkatli olacağız.
Cok sagol canim. insan zorda kalinca herseye alisiyor herhalde. Allah dagina gore kar veririmis derler. Cok zorlaniyorum bazen bende ama pozitif olmaya calisiyorum hemHaklısın tabi işte herkesin sabrı dayanıklılığı farklı maşşallah sen çok güçlüsün ve inşallahda hep öyle olursun baktığın zaman gerçekten çok zor kendi ailenden herşeyden herkesden uzak bir yerde ve eşin sürekli seyehatlerde birde dediğin gibi 2 yaşında bir bebek ve hamilesin senin en çok ilgiye ihtiyacın olduğu zamanlar ama diyorum ya maşşallah sen o kadar güçlüsün ki takmıyorsun bunlar herkes senin gibi olamaz yani .
Ve belki bende olamazdım :) çünkü eşim eve gece geç gelse bile uyuyamıyorum 2 gün şehir dışana gittide kendimi çok yalnız hissettim ki o zaman hamilede değildim gayet psikolojİm normaldi :)
Minik prensesede çok geçmiş olsun . İnşallah öksürüğüde hemen geçer güzel havaların keyfini çıkarırsınız bixim buralar bir çok sıcak bir çok soğuk
Tunele girdim cekmiyor diyeyim bir dahakine:):) hahahaa. Adana sesim geliyor muuuuucanm haklsın seniesir almş anladğm kadaryla arkdşn bende böyle düşünceszlere sinir olyrm. sıkıntı nedr bılmyr sanrm gelmş bide sana dert yanyr ya şaka gibi şimdi sus bide beni dinle deyıp sustrsydn keşke yada ses gdyr anlayamyrm deyip kapatsydn suratına :))
inşallah yaÇok geçmiş olsun sıkma canını inş sorunsuz geçicek.
hahaha :)) aynen uyuzmş zaten hakedyr bak :)Tunele girdim cekmiyor diyeyim bir dahakine:):) hahahaa. Adana sesim geliyor muuuuu
yani fiyatlar süper de site kilit şu an hakkaten alacaklarımda vardı
Kızlar dayanamadım ben işten erken çıkıo gittim englishhome a valla ana baba günüydü ben de nevresim yastık havlu badi alt Değiştirme önlük pike battaniye ne bulduysam aldım. Kapanın elinde kalıyordu gerçekten iyiki erken gitmişim. Bizim burada bir tane var başka yere bakma şansında yoktu açıkcası.aynen bende iş çıkışı gidicem inş kalmıştır
valla ben daha çok şaşırdım ne yalan söyliyim. tatlı, karbonhidrat, pilav hamır işi falan hiç yemiyodum. buna rağmen çıktı. inşallah yetle düzelir bebişte bi sorun çıkmazaa canm çıokmasına şaşrdm ya. diyet yaparsn düzene girer inş cnm
Canim sorma ben en cok o emzirme meselesine kizdim . Zaten baslamis bile mama vermeye cocuga aksamlari emziriyormus bazen . Niyeti bozmus coktan yani. Sutum ayni koyulukta degil yetmiyor herhalde filan diyo bide. Zaten aylar gectikce sutun rengi aciliyor. Bahane olsun iste! Yok efendim California cok sicakmista. Havuzlu ev tutmuslarda havuza da cok sicakmis giremiyormusta, daha neler neler hepsini yazamadim ben. Allahim dedim icimden insanlarin ne dertleri var bu neden bahsediyo ya. Cok depresyonda hanim coook, havuzu cok sicak:):) aman canim sende nazara dikkat et cok. Haklisin bazi insana nazar cok geliyor. Benim kiz mesela nazar ceker koydum adini. Bak simdiden annelik hormonlari sarmis seni, ona olacagina bana olsun diyorsun. Bende butun gece kizim hasta olacagima ben olsam diyordum. Uzuluyor insan cocuklar hasta olunca . Ama onlar bizden guclu insallah hemen gececek bu hastalikta.cnm gunaydın sanaaa:))))pesimist insan maalsef napsan mutlu olmazz,o meleği emzırmekden hayatta daha buyuk bı mutluluk olabılırmı,vicdanım bıraktırmaz bi defa zatenn,emın ol o cocuk emse bu sefer baska bıseyıne takar,bencıl ınsanı napsan mmemnun edemez kısme,evladı bılesen bu kadar yalnız kalıyorsun bı kere karamsar söz duymadım,allah ınsanları nelerle denıyorda ınsanların gıkı cıkmıyor,ne kayıplar ne hastalıklar,hayattakı derdıde bu olsunn allaha şükretsın oturup,bak sınırlendım:))sen kızıınla keyfıne bakkk,sana da negatıf elektırık yuklemesıne ızın verme...ozelııkle hamılelgımde oyle ınsanlardan hep uzak duruyorumm,nazardan,kötü duadan cok korkuyorum valla...hatta şöyle abartıyorum;kırmızı ısıkda dılencıler para ıstıyor,ben hıcbı zaman vermem,eliayagı saglam gıtsın calıssın,vermedım dıye beddua ederse ihtimalıne karsı karnımı kapatıyorum...eşim niye kapatıryorsun dıyor,hamıle oldugumu anlarsa bebegıme beddua edebilir,etcekse bana etsın dıyorumm:)))))bak benımde çene düştüü,kapattım:))
Ay canim bnde bazen kacmk yapiom yiyorum .bn hamur isi yiyince agxim dilim kuruyo bnde de yuksek.cikmz insallh.sanada gecmis olsun.nie yuksek cikioki ya .kızlar sonuçlarım çıktı. açlık 62 tokluk 173 yarın endokrinoloji ve diyetisyene gidiyorumbi de 2 hafta boyunca patmaktan kan ölçümü yapacakmışım çok tatlı da tüketmiyodum aslında ama napalım artık daha dikkatli olacağız.
Onlar olur bende oyle almistim ve cok guzelde oldu. Onden dugmeli gecelik sabahlik takimlarini buyuk beden almistim. Popodur o oynuyorsa saga sola:) kasilma oynamaz canim.Kızlar ya bu kasılma toplanma dediğiniz şey bebekte mi oluyor yoksa karında kendiliğinden mi ? Biz kızın poposu sanıyoruz sabah akşam okşuyoruzişin kötüsü bende çok sık oluyor. Ama popo da olabilir çünkü sağa sola oynatıp duruyor sürekli
Bu arada ben de emzik philips avent soothie alıcam. nette anne bloglarında okudum. emzik almayan bi çok bebek onu alıyormuş. Gerçi bilmiyorum emziğe alışması ne kadar doğru bişey ama evde bulunsun diye onu alayım dedim.
Şu lohusa geceliği beni kaç günr deli ediyor. Bi türlü beğenemedim , çıkamadım işin içindengecelikleri giydiğim zaman sanki ben değilmişim gibi oluyor. Kendimi garip hissediyorum ben de normal gecelik pijama takımlarının düğmeli olanlarını aldım bir beden büyük olarak. Bi ara fotoğraf atayım da yorum yapın olur mu olmaz mı ? Annemle birbirimize girdik çünkü olmaz bunlar diye tutturdu
Sen dikkat ettiginde boyle ciktiysa ben napcam bu hafta keseyim karbonhidrati sekeri.valla ben daha çok şaşırdım ne yalan söyliyim. tatlı, karbonhidrat, pilav hamır işi falan hiç yemiyodum. buna rağmen çıktı. inşallah yetle düzelir bebişte bi sorun çıkmaz
Benim 160 cikti. Endokrine gittim. Zaten her ay endokrine gorunuyorum ben baska bir konu icin.inşallah yabelki de hızlı kilo artışım bundandı. bakalım diyetisten ne dicek yarın?
Ya sorma daha neleeer neleeer anlatti yakindida yazamadim hepsini az once Seda'ya yazdim birini havuz sicakmis filan. Tam dayaklik yani:):) o yuzden bizim burdaki Amerikali kadinlari cok takdir ediyorum . Hepsi amazon gibi . 3-4 cocukla her islerini kendileri yapiyorlar . Burada oyle yardimciymis, bakiciymis annesi kayinvalidesi gelsin yardim etsinmis gibi adetler yok. Birini onune birini arkasina takiyor biri elinden tutuyor digeri pusette hicbirseyden de eksik kalmiyorlar . Surekli disardalar geziyorlar. Bende onlari gorunce bir guc geldi benim neyim eksik diye:) Turkiye'de bizim yetisme tarzimizda farkli maalesef. Cocuklarin ister erkek olsun ister kiz kendi ayaklari uzerinde durabilecek sekilde yetistirilmiyoruz . Sanki yardimGünaydın size şekerler. Havada güzelmiş Çıkın dolaşın negüzel bize kış geri geldi buz gibi hava burda. Canım Allah yardımcın olsun geçmiş olsun kızınada.
Ay ne dengesiz insanlar var. Niye doğurmuş acaba millet bakar yardım eder diye mi şöyle insanlara sinir oluyorum çocuk doğurucaksan kimseden bişey beklemiyceksin bide yanında kız kardeşi varmış.
Valla canım ben seni takdir ediyorum bak kaç aydır burda muhabbet ediyoruz bi kere yakınmadınn kendi işini kendin hallediyorsun eşin olmasada sen güçlü bi kadınsın öyle pasif insanların dedikleri de hiiiç yormasın seni. Naparsa yapsın hanfendi. Şimdi o kadın eşininde beynini yer yakına yakına.
Ondan sonrada bu erkekler niye Kadınları eziyo. Ya azcık kendi ayaklarımız üstünde dursak onlar olmadan da herşeyi hallederiz buna kendimizi inandırsak önce.
Ay bende uzun yazdım
valla bende bilemedim canım. aslında açlık tokluk hep normal çıkıyodu ama bu ogtt yapılınca çıktı bende hiç farketmemiştik. demekki bu test daha hassas. inşallah çıkmaz canım sende.Ay canim bnde bazen kacmk yapiom yiyorum .bn hamur isi yiyince agxim dilim kuruyo bnde de yuksek.cikmz insallh.sanada gecmis olsun.nie yuksek cikioki ya .
Bende kocama diyorum kos kos sola dayandi bizimkiKızlar ya bu kasılma toplanma dediğiniz şey bebekte mi oluyor yoksa karında kendiliğinden mi ? Biz kızın poposu sanıyoruz sabah akşam okşuyoruzişin kötüsü bende çok sık oluyor. Ama popo da olabilir çünkü sağa sola oynatıp duruyor sürekli
Bu arada ben de emzik philips avent soothie alıcam. nette anne bloglarında okudum. emzik almayan bi çok bebek onu alıyormuş. Gerçi bilmiyorum emziğe alışması ne kadar doğru bişey ama evde bulunsun diye onu alayım dedim.
Şu lohusa geceliği beni kaç günr deli ediyor. Bi türlü beğenemedim , çıkamadım işin içindengecelikleri giydiğim zaman sanki ben değilmişim gibi oluyor. Kendimi garip hissediyorum ben de normal gecelik pijama takımlarının düğmeli olanlarını aldım bir beden büyük olarak. Bi ara fotoğraf atayım da yorum yapın olur mu olmaz mı ? Annemle birbirimize girdik çünkü olmaz bunlar diye tutturdu
canım aslıda benim arkadaşda hamile o başından beri sürekli yiyo valla hamur işi tatlı falan ama onda çıkmadı. biraz yapısal sanırm ben dikkat etmeme rağmen çıktı. neyse Allahım çözümsüz dert vermesin. inşallah sende çıkmaz bakalım yarın hbr veririm yineSen dikkat ettiginde boyle ciktiysa ben napcam bu hafta keseyim karbonhidrati sekeri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?