2015 Temmuz Anneleri

Ay iyi yapmissin canim tuvalet isini yeni bebis gelmeden. Biz halledeli cok oldu ama simdide surekli gece tuvalete kalkiyoruz uyku haram oldu bana:) yine de deger iki cocuk alti bezli ugrasilmaz. Sorma bizim kiz baba hastetinden yataklara dusuyor galiba:):) iyi olduguna sevindim bende seni merak ediyordum. Yeni eviniz hayirli olsun , gula gule oturun canim!

canım ben zaten onları yemediğim için doktor bana 100 lük yapmayacak direk şeker riski var dedi. diyetisyene yönlendirdi. endokrine ben de tsh için gidiyodum zaten. onunla da kan sonuçlarını paylaşacağım

Onlar olur bende oyle almistim ve cok guzelde oldu. Onden dugmeli gecelik sabahlik takimlarini buyuk beden almistim. Popodur o oynuyorsa saga sola:) kasilma oynamaz canim.

Ohh canım içimi rahatlattın 2 saattir elim karnımda kasılma mı popo mu diye strese girdim :)) ama sağa sola oynatıp duruyor cadı :))

Amin cnm dikkatvettimi duzelir insallh.neyi kisitlasak bnmde cnm hep.onu istiyo :)

Aynen okadar yanlış yetiştiriliyorki toplumumuzda çocuk. Kocaman adam oluyo annesinin sözünden çıkamıyo habersiz iş yapmıyo. Genede başından dert eksik kalmıyo. Kızlar desen öyle okuyo diye bi altından almadığımız kalıyo. Sonra evleniyo çocuk yapıyo anne eline bakıyo. Siz Karı koca bizim kafadansınız. Bizde ilk çocukta herkesle kötü olduk. Eşim gürültü kalabalık istemiyorum dedi çocuk ve biz yanlız kalıcaz dedi. Ay neler neler benimkiler küstü felan :))))
Kendimi çok güçlü hissediyorum inan şimdi eşim maddi açıdan çok sorumluluk almış oluyo ama ben çalışmadığım için şu çocukları bi yetiştirelim o konudada destek olurum artık.
Yani bazı zorluklar yaşıycazki hayata daha sıkı tutunalım zayıf insanlar olmayalım. Hele burda dışarda beni Görenler bi acıyorlar bazen küçümser gibi bakıyorlar iki tane elimde biri karnımda. Belki sizin ordaki kadınların o şekilde dolaşıp hiçbirşeyden geri kalmamaları gurur olarak görülüyo. Ama burda bi acıma bi küçük görme olarak biliniyo halen. Değişik bi toplumuz napalım şu çocuklar sağlıkla yetişip faydalı birey olsunlar tek dileğim o bu saatten sonra bakış açısı değişmez bu milletin

Bende kocama diyorum kos kos sola dayandi bizimki seviyoruz bi guzel
Saatte 4 ten fazla rahim kasilmasi olursa dr a soylemek lazimmis. Benim gunde 2 3 kere oluyo
Foto yolla canim bakariz gecelige

Canım sevdirmek için dayıyolar galiba bu minik yaramazlar şimdiden ellerinde oynatıolar bizi sanırım benim daha kasılmam yok. Yani ilk olunca ne nasıl olur hiç bilmiyorum ki. Bazen biraz ağrım oluo doğuruyorum sanıyorum :)) Allah korusun artık. Zamanında kavuşalım bebişlerimize
Fotoyu yarın atıcam canım şimdi evde değilim yorumları merak ediyorum ben de :))

Bende kocama diyorum kos kos sola dayandi bizimki seviyoruz bi guzel
Saatte 4 ten fazla rahim kasilmasi olursa dr a soylemek lazimmis. Benim gunde 2 3 kere oluyo
Foto yolla canim bakariz gecelige
Belki cidden popoyu dayıyordur canım çünkü dayamasıda normal karınsertleşmesi yanlardan göbek deliğine doğru bi sertlik hissi kasılma böyle oluyo o an hareketinide kısıtlar.taş gibi oluyo yani

İlk gebeliğimde her Ağrı'da doğum Sancısı bu heralde diye doktora koşuyordum 36. Haftadan sonra.
Kızım bizi çok bekletti 42. Haftaya girdik Doğdu öyle zırt diye doğurulmuyo her sancıda

Amin cnm dikkatvettimi duzelir insallh.neyi kisitlasak bnmde cnm hep.onu istiyo :)
Benımde açlık 74 tokluk 134 çıkmıştı.ama ben hamile kalmadan önce diyet yapmıştım 15 kilo vermiştim.hamile kalmak için degil dugunum için :) diyetisyen kontrolünde. Hamile kaldıktan sonrada 10 kilo aldım şimdiye kadar.yanı diyet yapmadan onceki eski halıme bile donmedım daha.bende her canım çektiğini yiyorum ama dıyetten kalma alışkanlıkla hamur işinden uzak durdum.ama bunu bilinçli yapmadım yeme alıskanlıgımdan dolayı cnm istemedi bile.pastamıda yedim.kahvaltıda dıyettekı gibi yumurtamı peynırımı yesıllıgımı turkettım tabı dıyettekken porsiyonlar küçüktü ama hamile kalınca büyüdü porsıyonlar.gerçi es dost çevreye sorsak porsıyonlarım kuçuk.sekerımın iyi çıkmasında daha önce beslenme alıskanlıgımın değişmesine ve daha önce kilo vermeme baglıyorum.beyaz ekmek yerine tam bugday bile yemek çok şey değiştiriyor.

Canım o kadar haklısın ki. Bazen kendime çok kızıyoruum. Zamanında herşeyde hemen anneme sızlandığım için şimdi kendi başıma hiç bişey yapamazmışım gibi geliyor ona. Şu yapılıcak diyorum tamam beraber yaparız , şuna bakıcam diyorum tamam beraber gideriz. Onlar bizi biz onları böyle alıştırmışız. Geçen gün ayşe önerin doğum kitabını okuyordum. Bebeğinizi ilk emzirirken odadan herkesi çıkarın sadece eşiniz siz ve bebeğiniz kalın, öyle emzirin diyor. Bunu anneme anlattım , böyle yapmak istiyorum dedim. Bozulmadı aksine hak verdi ama hemen arkasından siz nasıl becericeksiniz onu tutmayı beceremiyorsunuz 2dk sonra anne gel diye beni çağırırsın dedi :) Daha doğumdan sonra 1ay beraber bakarız çocuğa diyor , bu süreçte eşimle ikimiz kendimiz bakmakistiyoruz, bunuona söylemedim:) söyleyince ne der bilmiyorum.İnan çevre baskısını düşünemiyorum bile. Gerçi çevreyi pek takmam ben :)) ama çocuk yetiştirmekte çok büyük hatalarımız var. Aileye bağımlı hale getiriyoruz. Ki ben çok raahat büyütüldüğüm halde böyleysek baskıcı bi aile yapısının durumunu düşünemiyorum.

Ne güzel canım maşallah iradeli birisin demek herkes başaramaz. Doğumdan sonra bi 10 kilo gidiyo hemen ilk hafta. Gene eski haline dönersin zaten. Bende senin gibi hiçbişeyimi kısıtlamıyorum hamur işide yicem de midemi ekşitiyo.
Şeker biraz bünye meselesi heralde. Bizim eve hiç beyaz ekmek girmezdi çocuklar bile tam buğday yerler. Ama hamile kaldığımdan beri beyaz ekmekten başka ekmek yiyemiyorum tiksinti oldu nedense. Inş doğumdan sonra vericez bı kiloları

canım ben de çok kilolu hamile kalmadım zaten. 167 boyunda 50 kiloydum şimdi 57 oldum. ama çıktı işte neyse dikkat edicem artık çare yok

İlk gebeliğimde her Ağrı'da doğum Sancısı bu heralde diye doktora koşuyordum 36. Haftadan sonra.
Kızım bizi çok bekletti 42. Haftaya girdik Doğdu öyle zırt diye doğurulmuyo her sancıda

Canım sen yine 36 dan sonra başlamışsın benim daha 28 henüz hastaneye gitmedim ama büyük başarı, evde eşimi paniklettiriyorum

geçmiş olsun canım.kızın belli etmiyo belki ama üzülüyo demek ki çok hassas oluyorlar babasını özlüyor öyle dışarı atıyor olabilir... bi de babası ona o babasına çok düşkün diyordun ya kızının vücudu tepki veriyor olabilir..

arkadaşın psikolojikolarak ii deil galiba inşallah zaman çabuk geçer kocana kavuşursun

Benımde mide sorunum var doktorum renuo duo verdi.her yemekten sonra bir ölçek alıyorum hayat zındandı banada

canım ben de çok kilolu hamile kalmadım zaten. 167 boyunda 50 kiloydum şimdi 57 oldum. ama çıktı işte neyse dikkat edicem artık çare yok
Cnm ben yumurtanın çok faydalı olduğunu düşünüyorum hergun yumurta yerim yumurta yemeden yapamamam.yemezsem o gun yumurta doyamam.sabahları haşla yada az yağ ile omlet yap menemen yap.yanına peynir zeytin yeşillik sut bal ceviz bunlar kan şekerini öyle guzel duzenlıyorkı.tavsiye ederim:)

ben de sevdiğimden değil ama bebiş için hergün yiyodum sabahları. sanırım yapı meselesi biraz. bakalım herşey parmaktan kan ölçümüne başlayınca anlaşılacak. belki de günlük yesiklerimle çıkmıyodu şekerim yüklemede çıktı bilmiyorum. ayrıntıları paylaşırım sizinl

Oy oy allahım sen anasına babasına güç, masum meleğe de sağlık ver; inş hastanesi iyidir, yeni doğan çok çok mühim,yeni doğamlarımız iyileştirirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…