- 19 Aralık 2013
- 2.550
- 932
- 108
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #38.861
Genelde bnde tam bugday yiyorum bn iki tane sey yesem sisiyorum amaesime borek tapiorum iki dilimde bn yiyorum insallh cikmz ya.bnde dugunden once vermistim ama geri fazlasyka aldum dua ediyorum dogumum.kolay olsun diyeBenımde açlık 74 tokluk 134 çıkmıştı.ama ben hamile kalmadan önce diyet yapmıştım 15 kilo vermiştim.hamile kalmak için degil dugunum için :) diyetisyen kontrolünde. Hamile kaldıktan sonrada 10 kilo aldım şimdiye kadar.yanı diyet yapmadan onceki eski halıme bile donmedım daha.bende her canım çektiğini yiyorum ama dıyetten kalma alışkanlıkla hamur işinden uzak durdum.ama bunu bilinçli yapmadım yeme alıskanlıgımdan dolayı cnm istemedi bile.pastamıda yedim.kahvaltıda dıyettekı gibi yumurtamı peynırımı yesıllıgımı turkettım tabı dıyettekken porsiyonlar küçüktü ama hamile kalınca büyüdü porsıyonlar.gerçi es dost çevreye sorsak porsıyonlarım kuçuk.sekerımın iyi çıkmasında daha önce beslenme alıskanlıgımın değişmesine ve daha önce kilo vermeme baglıyorum.beyaz ekmek yerine tam bugday bile yemek çok şey değiştiriyor.
Bnde haslnmis yumurtayi kivircikli fln salatadini yapiorum aceyip doyuruyo.sade sekilde yersem hmn midem bulaniyo.bu yontm bna ij geldi .tabi bazen gec kalcz die oeynirle domateske gecistiriyorumCnm ben yumurtanın çok faydalı olduğunu düşünüyorum hergun yumurta yerim yumurta yemeden yapamamam.yemezsem o gun yumurta doyamam.sabahları haşla yada az yağ ile omlet yap menemen yap.yanına peynir zeytin yeşillik sut bal ceviz bunlar kan şekerini öyle guzel duzenlıyorkı.tavsiye ederim:)
e çok güEl ürünleri.güle güle kullanKızlar dayanamadım ben işten erken çıkıo gittim englishhome a valla ana baba günüydü ben de nevresim yastık havlu badi alt Değiştirme önlük pike battaniye ne bulduysam aldım. Kapanın elinde kalıyordu gerçekten iyiki erken gitmişim. Bizim burada bir tane var başka yere bakma şansında yoktu açıkcası.
Cok guzelmis rabbim mutlu gunlerde kullandirsin insBari foto paylaşmaya başlamışken gecelik pijama sabahlığıda gönderiyim fikir olur sizin içinde :) Eki Görüntüle 1503277 Eki Görüntüle 1503278 Eki Görüntüle 1503279
Sagol canim. Bende oyle dusunuyorum bu kadar da tesaduf olmaz artik:) arkadasima da kolay gelsin diyorum:):)geçmiş olsun canım.kızın belli etmiyo belki ama üzülüyo demek ki çok hassas oluyorlar babasını özlüyor öyle dışarı atıyor olabilir... bi de babası ona o babasına çok düşkün diyordun ya kızının vücudu tepki veriyor olabilir..
arkadaşın psikolojikolarak ii deil galibainşallah zaman çabuk geçer kocana kavuşursun
Canim burda kadinlar tabiki gurur duyuyor yaptiklari herseyle. Ozellikle cocuklariyla. Birde o kadar normal birsey ki cocuk sagibi olmak yada hamile olmak, kimsenin oyle ayyy sen hamilesin kirilacak vazosun muamelesi yok:) gayet dogal bir surec olarak algilaniyor. O yuzden de hamilelikler daha sorunsuz ve paranoyasiz geciyor. Iki ulkede de hamilelik yasayinca farki cok net gordum tabiki. Birde cocuk yetistirme tarzlari cok farkli. Minicik bir yasindaki cocuklara bile bagimsizlik ve kendine guven asilanmaya basliyor ki ileride kendi ayaklari uzerinde dursun zorlanmasin. Bu arada yanlis anlasilmasin aile baglati cok cok kuvvetli. Bizde sozde aile baglari cok kuvvetli her bayram acaba nerede ne tatil yapsam diye kaciyor herkes burada bayramlarda mumkun degil herkes istinasiz ailesiyle bulusuyor. Firsattan istifade tatil yapalim filan diye bir kavram yok. Sik sik gorusuyorlar aileleriyle. Surekli tum sulale toplaniyor etkinlikler yapiyorlar . Biz bayram zamanlari bayagi yalniz hissediyoruz kendimizi. Herkes ailesiyle. Ama ayni zamanda herkes cekirdek aile olarak kendi ayaklari uzerinde hep kimseye bel baglamiyorlar. Burada da benim begenmedigim birsuru sey var kultur olarak ama begendigim yonleri de yok degil. Dedigin gibi hayirli evlat yetistirelim de gerisi kim ne dusunmus nasil bakmis ne ima etmis zaten bos. Sende yolda gerine gerine gururla yuru lutfen. Keske bende daha genc olsaydim surekli tayin ulke degistirme zimbirtilarimiz olmasaydi da 3. Yapabilseydim. Bakarsin yaparim:):) ben seninle gurur duyuyorum arkadasim!!!!Aynen okadar yanlış yetiştiriliyorki toplumumuzda çocuk. Kocaman adam oluyo annesinin sözünden çıkamıyo habersiz iş yapmıyo. Genede başından dert eksik kalmıyo. Kızlar desen öyle okuyo diye bi altından almadığımız kalıyo. Sonra evleniyo çocuk yapıyo anne eline bakıyo. Siz Karı koca bizim kafadansınız. Bizde ilk çocukta herkesle kötü olduk. Eşim gürültü kalabalık istemiyorum dedi çocuk ve biz yanlız kalıcaz dedi. Ay neler neler benimkiler küstü felan :))))
Kendimi çok güçlü hissediyorum inan şimdi eşim maddi açıdan çok sorumluluk almış oluyo ama ben çalışmadığım için şu çocukları bi yetiştirelim o konudada destek olurum artık.
Yani bazı zorluklar yaşıycazki hayata daha sıkı tutunalım zayıf insanlar olmayalım. Hele burda dışarda beni Görenler bi acıyorlar bazen küçümser gibi bakıyorlar iki tane elimde biri karnımda. Belki sizin ordaki kadınların o şekilde dolaşıp hiçbirşeyden geri kalmamaları gurur olarak görülüyo. Ama burda bi acıma bi küçük görme olarak biliniyo halen. Değişik bi toplumuz napalım şu çocuklar sağlıkla yetişip faydalı birey olsunlar tek dileğim o bu saatten sonra bakış açısı değişmez bu milletin
Canm bende oglsmn poposu sanyrdm ama kaslma galiba bilemyrm ki tam olrak :) paylas bakalm cnm bende alamadm henuz bana fikir olsn :)Kızlar ya bu kasılma toplanma dediğiniz şey bebekte mi oluyor yoksa karında kendiliğinden mi ? Biz kızın poposu sanıyoruz sabah akşam okşuyoruzişin kötüsü bende çok sık oluyor. Ama popo da olabilir çünkü sağa sola oynatıp duruyor sürekli
Bu arada ben de emzik philips avent soothie alıcam. nette anne bloglarında okudum. emzik almayan bi çok bebek onu alıyormuş. Gerçi bilmiyorum emziğe alışması ne kadar doğru bişey ama evde bulunsun diye onu alayım dedim.
Şu lohusa geceliği beni kaç günr deli ediyor. Bi türlü beğenemedim , çıkamadım işin içindengecelikleri giydiğim zaman sanki ben değilmişim gibi oluyor. Kendimi garip hissediyorum ben de normal gecelik pijama takımlarının düğmeli olanlarını aldım bir beden büyük olarak. Bi ara fotoğraf atayım da yorum yapın olur mu olmaz mı ? Annemle birbirimize girdik çünkü olmaz bunlar diye tutturdu
Sağol canım sende güzel günlerde kullan inş.Bnd
e çok güEl ürünleri.güle güle kullan
Tabiki farklı kültür bize uymayan beğenmediğin yanları olucak.Canim burda kadinlar tabiki gurur duyuyor yaptiklari herseyle. Ozellikle cocuklariyla. Birde o kadar normal birsey ki cocuk sagibi olmak yada hamile olmak, kimsenin oyle ayyy sen hamilesin kirilacak vazosun muamelesi yok:) gayet dogal bir surec olarak algilaniyor. O yuzden de hamilelikler daha sorunsuz ve paranoyasiz geciyor. Iki ulkede de hamilelik yasayinca farki cok net gordum tabiki. Birde cocuk yetistirme tarzlari cok farkli. Minicik bir yasindaki cocuklara bile bagimsizlik ve kendine guven asilanmaya basliyor ki ileride kendi ayaklari uzerinde dursun zorlanmasin. Bu arada yanlis anlasilmasin aile baglati cok cok kuvvetli. Bizde sozde aile baglari cok kuvvetli her bayram acaba nerede ne tatil yapsam diye kaciyor herkes burada bayramlarda mumkun degil herkes istinasiz ailesiyle bulusuyor. Firsattan istifade tatil yapalim filan diye bir kavram yok. Sik sik gorusuyorlar aileleriyle. Surekli tum sulale toplaniyor etkinlikler yapiyorlar . Biz bayram zamanlari bayagi yalniz hissediyoruz kendimizi. Herkes ailesiyle. Ama ayni zamanda herkes cekirdek aile olarak kendi ayaklari uzerinde hep kimseye bel baglamiyorlar. Burada da benim begenmedigim birsuru sey var kultur olarak ama begendigim yonleri de yok degil. Dedigin gibi hayirli evlat yetistirelim de gerisi kim ne dusunmus nasil bakmis ne ima etmis zaten bos. Sende yolda gerine gerine gururla yuru lutfen. Keske bende daha genc olsaydim surekli tayin ulke degistirme zimbirtilarimiz olmasaydi da 3. Yapabilseydim. Bakarsin yaparim:):) ben seninle gurur duyuyorum arkadasim!!!!
geçmiş olsun canım . benim kızımda bir haftadır gripli, hava soğuk sıcak çarpıyor ,, eşinde sağlıkla tez zamanda döner inşallah ..Kizlar bize gunaydin size tunaydin:) masallah dokturmussunuz sayfalar cosmus :) yine uykusuz bir geceden sonra umutla ve pozitif bir modda uyanmayi basardim sasiriyorum bazen kendime:) insan vucudu mukemmel bir sistem. Her turlu kosula adapte oluyor. babamiz yine seyahatte ve bir seyahat klasigi olarak babamiz gider gitmez kizim hasta olduneden boyle oluyor anlamadim, saka gibi bisey:) butun geceyi ayakta gecirdik neyseki ates filan yok
Nezle grip gibi birsey ama oksuruk burun akintisi uyutmadi
Kuzucugumugunlerdir burasi yagmurlu hatta dun heryerde firtina alarmlari filan caldi bende korktum biraz. Amerika'da firtina olunca evler catilar filan ucuyor oyle olur sandim neyse bekledigim kadar kotu olmadi. Bugun bayagi bir sureden sonra gunluk gineslik sicacik bir gune uyandik. Birazdan kahvalti yapip kizimi alip parka gidecegiz acik hava ikimize de iyi gelir.
Turkiye'den arkadaslarimizdan bir cift Amerika'ya tayinleri cikti calofornia'ya tasindilar . 5 aylik oglu var. ne kadar depresyonda oldugunu anlatiyor bana bir saat. Yok yardim eden tanidik yok, geceleri uyuyamiyorum emzirmekten sikildim birakacagim emzirmeyi. Kati gidaya gecsin yemek yesin filan bisuru sey anlatti bende dinledim 1 saat . Yanimda olsa soyle bir tutup kollarindan sallayasim geldi kizim sen bana ne anlatiyosun ayiptir ayip iki yasinda cocukla hamileyim 9 aydir tek basimayim kocam surekli seyahatte . Emzirmeyi birakicam ne demek ya? 5 aylik minicik bebek. Neyse kizdim ama bisey soylemedim. Alisirsin filan dedim. Bu arada cok yalnizim dedigi kiz kardesi yanindaydi tasindiklarindan beri 3 haftadir daha 1 gun olmus gideli. kocasida yaninda hep. Bazen insanlar dusuncesizce konusuyor bazen. Halbuki biliyor benim kocam seyahatte ve tahmin etmesi lazim ben kimbilir ne kadar yalniz hissediyorum o sirada firtina korkusuyla filan haksizmiyim? Ay neyse cenem
Acildi kocam yok ya konusacak kimse yok
Size yazdim uzun uzun. Herkese saglikli bol
Tepikli bir gun olsuuuuuuun!!!!!
Canm ne guzel yazmssn annelerle gurur duyulur ne guzel ki 3 tane cocuk buyutck her babayigidin harcı değildir.Canim burda kadinlar tabiki gurur duyuyor yaptiklari herseyle. Ozellikle cocuklariyla. Birde o kadar normal birsey ki cocuk sagibi olmak yada hamile olmak, kimsenin oyle ayyy sen hamilesin kirilacak vazosun muamelesi yok:) gayet dogal bir surec olarak algilaniyor. O yuzden de hamilelikler daha sorunsuz ve paranoyasiz geciyor. Iki ulkede de hamilelik yasayinca farki cok net gordum tabiki. Birde cocuk yetistirme tarzlari cok farkli. Minicik bir yasindaki cocuklara bile bagimsizlik ve kendine guven asilanmaya basliyor ki ileride kendi ayaklari uzerinde dursun zorlanmasin. Bu arada yanlis anlasilmasin aile baglati cok cok kuvvetli. Bizde sozde aile baglari cok kuvvetli her bayram acaba nerede ne tatil yapsam diye kaciyor herkes burada bayramlarda mumkun degil herkes istinasiz ailesiyle bulusuyor. Firsattan istifade tatil yapalim filan diye bir kavram yok. Sik sik gorusuyorlar aileleriyle. Surekli tum sulale toplaniyor etkinlikler yapiyorlar . Biz bayram zamanlari bayagi yalniz hissediyoruz kendimizi. Herkes ailesiyle. Ama ayni zamanda herkes cekirdek aile olarak kendi ayaklari uzerinde hep kimseye bel baglamiyorlar. Burada da benim begenmedigim birsuru sey var kultur olarak ama begendigim yonleri de yok degil. Dedigin gibi hayirli evlat yetistirelim de gerisi kim ne dusunmus nasil bakmis ne ima etmis zaten bos. Sende yolda gerine gerine gururla yuru lutfen. Keske bende daha genc olsaydim surekli tayin ulke degistirme zimbirtilarimiz olmasaydi da 3. Yapabilseydim. Bakarsin yaparim:):) ben seninle gurur duyuyorum arkadasim!!!!
Canım bi görün istersen doktoraİyi akşamlar kızlar
Bugun işyerinde masamdan kalkarken kalkamadım 3-4defa ayaga kalmaya çalıştıgımda insnılmaz bir baskı ve bebek aşırı sert yukarda toplantıı 3den beri böyle bide baskı oluştukça alt tarafımda yanma oluyo enfeksiyon böylemi oluyor
Ya sorma daha neleeer neleeer anlatti yakindida yazamadim hepsini az once Seda'ya yazdim birini havuz sicakmis filan. Tam dayaklik yani:):) o yuzden bizim burdaki Amerikali kadinlari cok takdir ediyorum . Hepsi amazon gibi . 3-4 cocukla her islerini kendileri yapiyorlar . Burada oyle yardimciymis, bakiciymis annesi kayinvalidesi gelsin yardim etsinmis gibi adetler yok. Birini onune birini arkasina takiyor biri elinden tutuyor digeri pusette hicbirseyden de eksik kalmiyorlar . Surekli disardalar geziyorlar. Bende onlari gorunce bir guc geldi benim neyim eksik diye:) Turkiye'de bizim yetisme tarzimizda farkli maalesef. Cocuklarin ister erkek olsun ister kiz kendi ayaklari uzerinde durabilecek sekilde yetistirilmiyoruz . Sanki yardim
AlmaSak hicbirsey yapamayiz gibi bir sey yerlestiriliyor kafalarimiza toplum tarafindanbiz esimle kizim dogdugunda 3 hafta yalniz kalmaya karar verdik. Annem babam anlayisla karsiladi konu komsu akraba nerdeyse topa tuttu beni . Sanki oyle bir tavir ki sen kendini ne zannediyorsun salya sumuk aglaya aglaya anneni ararsin gibi imalarda bulundular. Hicte aglamadim ve cok ta iyi yaptik bu gunlere hazirlikmis haberim yoktu:) Iyikide oyle yapmisiz bak simdi yapayalnizim ama kendime guvenim var cunku bir kere yaptim bir daha yaparim bakarim kizlarima evelallah. Hayir anlamadigim benim derdim seni niye geriyor degil mi??? Sana neki oyle imali konusmalar yapiyorsun filan. Sanki ben onlara sordum ne yapayim diye. Hele yazik annem kimbilir neler cekti tanidik akrabadan sen niye kizi yalniz birakiyorsun filan diye. Hic anlatmaz oyle seyleri canim benim. Sineye cekmistir. Insanin su hayatta nerede ne kosulda olacagi hic belli degil. Kimseye guvenerek cocuk yapmamak lazim sadece kendine guveneceksin yoksa benim arkadas gibi aglanirsin iste. Ayyyyy cok dolmusum bu ne yaaaa:):)
Canım bende idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum ama wc ye gidince yanma hissi oluyor. Bebekte toplanma baskı falan hissetmedim ben. Sen bir dr Una danışabilrisinİyi akşamlar kızlar
Bugun işyerinde masamdan kalkarken kalkamadım 3-4defa ayaga kalmaya çalıştıgımda insnılmaz bir baskı ve bebek aşırı sert yukarda toplantıı 3den beri böyle bide baskı oluştukça alt tarafımda yanma oluyo enfeksiyon böylemi oluyor
canım göğüs koruyuucusu sadece bebeğin emmesi için yani memeye takıyosun göğsün yara olduysa ya da göğüs ucun küçükse bebek alamıyosa yardımcı oluyo.Kalkan biraz daha işlevli 3 parçası var en alttaki biraz koryucuya benziyo silikon ama ucu açıkta kalıyo tamamen üstüne takmaya bi kalkan var delikli hava alan göğüs yarlarının iyileşmesini sağlıyomuş hem hava alıyo hem temas etmiyo hiçbiyere göğüsucu.bi de tamamen kapalı bi ucu var o da süt biriksin taşmasın diye uyurken ya da bebek bi göğsü emerken diğerinden akabiliyomuşKızlar göğüs kalkanı ile göğüs koruyucusu arasındaki fark nedir ??
Sen aldın dimi canım? Hangi marka aldın?canım göğüs koruyuucusu sadece bebeğin emmesi için yani memeye takıyosun göğsün yara olduysa ya da göğüs ucun küçükse bebek alamıyosa yardımcı oluyo.Kalkan biraz daha işlevli 3 parçası var en alttaki biraz koryucuya benziyo silikon ama ucu açıkta kalıyo tamamen üstüne takmaya bi kalkan var delikli hava alan göğüs yarlarının iyileşmesini sağlıyomuş hem hava alıyo hem temas etmiyo hiçbiyere göğüsucu.bi de tamamen kapalı bi ucu var o da süt biriksin taşmasın diye uyurken ya da bebek bi göğsü emerken diğerinden akabiliyomuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?