- 18 Mart 2010
- 5.928
- 2.702
- 448
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #38.901
Sorma cnm ustumden buyuk bir yuk kalkti iki haftada ogrendi kuzum sukur yoksa iki bez baglamak bayaa yorucu olacakti prenses cok sIk hasta oluyor sadece babsi gidincemi hasta oluyor cnm babaci demek rabbim bize kolaylik versin iki cocuk olunca ilk baslar zor olacakAy iyi yapmissin canim tuvalet isini yeni bebis gelmeden. Biz halledeli cok oldu ama simdide surekli gece tuvalete kalkiyoruz uyku haram oldu bana:) yine de deger iki cocuk alti bezli ugrasilmaz. Sorma bizim kiz baba hastetinden yataklara dusuyor galiba:):) iyi olduguna sevindim bende seni merak ediyordum. Yeni eviniz hayirli olsun , gula gule oturun canim!
Canim ben 26 yasindayim inşaallah 3.bebeğimi kucagima alican ama doya doya yadiyamiyorum 18 yasinda evlendim ev is herseyle tek basima ilgilendi kesimde destek tabi ama KVyyüzünden neler çektim anlatamam bu gün yine hakaretler isittim kirdi beni yine beddua bile etti Hanımefendinin halilarin silmedim diye silmemde hamile halimle esimde destek veriyo ama kadinda bi imparatoricelik zaafi var dediğini yapacaksın cevap vermeyeceksin vs.bazen diyom keşke başka şehirde olsaydik ordakiler en azindan gelin gelip bu isi yapacak demiyo neyse yine cenem düştü ama yazmadan catlayacam[/QUOTE][QUOTEmaya2013, post: 40617715, member: 432753"]Canim burda kadinlar tabiki gurur duyuyor yaptiklari herseyle. Ozellikle cocuklariyla. Birde o kadar normal birsey ki cocuk sagibi olmak yada hamile olmak, kimsenin oyle ayyy sen hamilesin kirilacak vazosun muamelesi yok:) gayet dogal bir surec olarak algilaniyor. O yuzden de hamilelikler daha sorunsuz ve paranoyasiz geciyor. Iki ulkede de hamilelik yasayinca farki cok net gordum tabiki. Birde cocuk yetistirme tarzlari cok farkli. Minicik bir yasindaki cocuklara bile bagimsizlik ve kendine guven asilanmaya basliyor ki ileride kendi ayaklari uzerinde dursun zorlanmasin. Bu arada yanlis anlasilmasin aile baglati cok cok kuvvetli. Bizde sozde aile baglari cok kuvvetli her bayram acaba nerede ne tatil yapsam diye kaciyor herkes burada bayramlarda mumkun degil herkes istinasiz ailesiyle bulusuyor. Firsattan istifade tatil yapalim filan diye bir kavram yok. Sik sik gorusuyorlar aileleriyle. Surekli tum sulale toplaniyor etkinlikler yapiyorlar . Biz bayram zamanlari bayagi yalniz hissediyoruz kendimizi. Herkes ailesiyle. Ama ayni zamanda herkes cekirdek aile olarak kendi ayaklari uzerinde hep kimseye bel baglamiyorlar. Burada da benim begenmedigim birsuru sey var kultur olarak ama begendigim yonleri de yok degil. Dedigin gibi hayirli evlat yetistirelim de gerisi kim ne dusunmus nasil bakmis ne ima etmis zaten bos. Sende yolda gerine gerine gururla yuru lutfen. Keske bende daha genc olsaydim surekli tayin ulke degistirme zimbirtilarimiz olmasaydi da 3. Yapabilseydim. Bakarsin yaparim:):) ben seninle gurur duyuyorum arkadasim!!!!
Evet dusunduk:) bizde Selin koyacagiz:) adas olurlar!kızlar isim düşündünüzmü biz SELİN düşündük
Benmde bazen biryeri kalkyr cnm ozmn bebiaim diormda bazen acayip bir sertlesme olyr karnmda elleyemyrm bile bence ozmn kasilma denen sey olyrBende o sertleşme,kafası sanıyordum poposu mu kafası mı ? Sert olup kalkıyor bir yeri, ayakları başı elleri kolları,nerde acabaçok merak ediyrm
Evet dusunduk:) bizde Selin koyacagiz:) adas olurlar!
ben bunu bilmiyorum.100 tane bunu mu okuyacağız bu ayrı mı ?Sübhanel hayyıl kayyum kızlar 100 kez okucamız tesbih bu şekilde bilginize her yerde ilk kısmı farklı yazıyordu ama doğru olanı bu şekilde bıraz geç fark ettim hakkınızı helal edin
Bunu gunde 100 kere cekecegizben bunu bilmiyorum.100 tane bunu mu okuyacağız bu ayrı mı ?
Canim daha oncede yazmistim bunu emzirirken tek basiniza sadece kocanla senin olmasi cok onemli. Hic baskalari ne dusunur aman birisi kirilirmi diye dusunme en onemlisi cocugun artik senin. Hemen sutun gelir ve rahat rahat emzirirsin. Bebekte cok daha huzurlu oluyor. Benden tavsiye:)Canım o kadar haklısın ki. Bazen kendime çok kızıyoruum. Zamanında herşeyde hemen anneme sızlandığım için şimdi kendi başıma hiç bişey yapamazmışım gibi geliyor ona. Şu yapılıcak diyorum tamam beraber yaparız , şuna bakıcam diyorum tamam beraber gideriz. Onlar bizi biz onları böyle alıştırmışız. Geçen gün ayşe önerin doğum kitabını okuyordum. Bebeğinizi ilk emzirirken odadan herkesi çıkarın sadece eşiniz siz ve bebeğiniz kalın, öyle emzirin diyor. Bunu anneme anlattım , böyle yapmak istiyorum dedim. Bozulmadı aksine hak verdi ama hemen arkasından siz nasıl becericeksiniz onu tutmayı beceremiyorsunuz 2dk sonra anne gel diye beni çağırırsın dedi :) Daha doğumdan sonra 1ay beraber bakarız çocuğa diyor , bu süreçte eşimle ikimiz kendimiz bakmakistiyoruz, bunuona söylemedim:) söyleyince ne der bilmiyorum.İnan çevre baskısını düşünemiyorum bile. Gerçi çevreyi pek takmam ben :)) ama çocuk yetiştirmekte çok büyük hatalarımız var. Aileye bağımlı hale getiriyoruz. Ki ben çok raahat büyütüldüğüm halde böyleysek baskıcı bi aile yapısının durumunu düşünemiyorum.
Aynen oyle canim bende he dedim vay basina gelenler yanmissin sen tuh tuh dedim gectim zaten telefonda:):)geçmiş olsun canım . benim kızımda bir haftadır gripli, hava soğuk sıcak çarpıyor ,, eşinde sağlıkla tez zamanda döner inşallah ..
herkesin yaşadığı kendine zordur canım ,, herkes aynı iradede aynı güçde değil malesef , boşver he he de geç .. gurbet sonuçta zor ,
Canim sen elinden geldigince cocuguna kendi degerlerini vermeye calisirsin. Biraz daha zor olur ama isteyince insan neler yapiyor:) bu arada avrupa'da dogum izinleri cok iyi ama Amerika'da 12 haftayabancıların çocuk yetiştirme tarzları gerçekten çok güzel. türkiyede yeni doğum yapan her kadına yapamaz, bilemez, çocuk yetiştirmek kolay mı gibi yaklaşıyor herkes. halbuki iç güdülerimiz bizi yönlendiriyor zaten. mesela ben çocuğuma kendime göre eğitim vermek istiycem ama kayınvalidem ben işteyken başka türlü bakacak belkide benim hiç istemediğim bir alışkanlık kazandıracak. yurt dışında doğum izinleri 2 yıl falan oluyor ne güzel. burda nerde doğumdan sonra 3 ay daha emzirirken bırakıp çalışmak zorunda kalıyorsun
Canim ben 26 yasindayim inşaallah 3.bebeğimi kucagima alican ama doya doya yadiyamiyorum 18 yasinda evlendim ev is herseyle tek basima ilgilendi kesimde destek tabi ama KVyyüzünden neler çektim anlatamam bu gün yine hakaretler isittim kirdi beni yine beddua bile etti Hanımefendinin halilarin silmedim diye silmemde hamile halimle esimde destek veriyo ama kadinda bi imparatoricelik zaafi var dediğini yapacaksın cevap vermeyeceksin vs.bazen diyom keşke başka şehirde olsaydik ordakiler en azindan gelin gelip bu isi yapacak demiyo neyse yine cenem düştü ama yazmadan catlayacam[/QUOTE][QUOTEmaya2013, post: 40617715, member: 432753"]Canim burda kadinlar tabiki gurur duyuyor yaptiklari herseyle. Ozellikle cocuklariyla. Birde o kadar normal birsey ki cocuk sagibi olmak yada hamile olmak, kimsenin oyle ayyy sen hamilesin kirilacak vazosun muamelesi yok:) gayet dogal bir surec olarak algilaniyor. O yuzden de hamilelikler daha sorunsuz ve paranoyasiz geciyor. Iki ulkede de hamilelik yasayinca farki cok net gordum tabiki. Birde cocuk yetistirme tarzlari cok farkli. Minicik bir yasindaki cocuklara bile bagimsizlik ve kendine guven asilanmaya basliyor ki ileride kendi ayaklari uzerinde dursun zorlanmasin. Bu arada yanlis anlasilmasin aile baglati cok cok kuvvetli. Bizde sozde aile baglari cok kuvvetli her bayram acaba nerede ne tatil yapsam diye kaciyor herkes burada bayramlarda mumkun degil herkes istinasiz ailesiyle bulusuyor. Firsattan istifade tatil yapalim filan diye bir kavram yok. Sik sik gorusuyorlar aileleriyle. Surekli tum sulale toplaniyor etkinlikler yapiyorlar . Biz bayram zamanlari bayagi yalniz hissediyoruz kendimizi. Herkes ailesiyle. Ama ayni zamanda herkes cekirdek aile olarak kendi ayaklari uzerinde hep kimseye bel baglamiyorlar. Burada da benim begenmedigim birsuru sey var kultur olarak ama begendigim yonleri de yok degil. Dedigin gibi hayirli evlat yetistirelim de gerisi kim ne dusunmus nasil bakmis ne ima etmis zaten bos. Sende yolda gerine gerine gururla yuru lutfen. Keske bende daha genc olsaydim surekli tayin ulke degistirme zimbirtilarimiz olmasaydi da 3. Yapabilseydim. Bakarsin yaparim:):) ben seninle gurur duyuyorum arkadasim!!!!
Sagol canim ya, bizim kiz babaci o belli oldu zaten:) arkadasima da bir sonraki aramasinda ses kesiliyor alo aloooo diye bagiracagim:)sanırım kızın babasının gitmesine üzülüyor ondan hasta olabilir allah yardımcınız olsun canım babanın evde olmaması çok zor oluyor.. arkadaşına gelincede tam adamına konuşmuş yani yatsın kalksın haline şükür etsin senin durumunda olsa herhalde şimdiye kafayı bozmuştu boşver birdahada fazla muhabbete girmezsin olur biter..
Benim daha bir sene oldu emzirme isi biteli o yuzden cok ozledim diyemeyecegim:):) ama dedigin gibi sut olsun emsinde kizim ben kalkarim 10 kere sorun degil:)Kendime bisey bulamadan geldim malesef, ama bebisime aldim yine biseyler...Normal dogumda en az 3 gece tutuyorlar ama sorumluluk bende diye imza atarsan ikinci gün cikabilirsin, tabi bi sorun yoksa ve dr onaylarsa.Sezeryanda da en az 1 haftaydi en son bi degisiklik olmadiysa.Büyük bi ihtimal normal dogum, zaten bebis pozisyon almis bekliyo ..
Ay valla 38 de gelse hic yok demem valla, ikincim 8 gün gec geldi, cok stres oluyo o zaman....Aminnn diyim bacim bi de
insanoglu herseye alisiyor canim, saglik olsun da bi yerden sonra o rutine de alisirsin.ben de gece 3-4 kez WC ye kalkiyorum o yüzden zorlanmam sanirim, hem de zevkli bisey icin nasil uyanirim ki, dogsun da meme cikmasin agzindan.Saka bi yana ara cok girince insan emzirmeye bile hevesleniyo haaa
Vita malt vardi ben onu ictim biraz ama en cok milupa'nin emzirme cayi var onu ictim. Emzirirken hamilelikten daha beter hicbirsey yiyip icemiyorsun benim gibi gazli bebek olursa. Milupada rezene filan vardi gaza iyi geliyordu bende habire onu ictim normal cay yerine. zaten cay kahve yasak emzirirken direkt bebege geciyor kafein. Humana'nin cayini almistimKızlar babymall dşye site varya emzirme içecekleri var,şimdiden söylesem mi? Ama çeşit çok en iyisi hangisidir acaba şu hazır mama firmalarına güVen olurmu ? Düşündğm ya sütü keserse bebek hazır mama alsın diye? Tecrübeli anneler ???
Canim sadece baba gidince hasta oluyorSorma cnm ustumden buyuk bir yuk kalkti iki haftada ogrendi kuzum sukur yoksa iki bez baglamak bayaa yorucu olacakti prenses cok sIk hasta oluyor sadece babsi gidincemi hasta oluyor cnm babaci demek rabbim bize kolaylik versin iki cocuk olunca ilk baslar zor olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?