- 20 Aralık 2013
- 737
- 752
- 88
- 35
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #44.881
Cok tatliymis civ cikliionu alıcam canım
Cok tatliymis civ cikliionu alıcam canım
Amın canım hepımıze ınsllahCok tatliymis civ cikliiRabbim guzel gunlerde kullanmayi icin de fikir fikir uyandigi gunleri gormeyi nasip etsin canim
cnm evet belkş az değil ama doktron sözlerı cok etklyr beni takyrm kafayacanımaç kalsa kilo almaz kilo kaybı olur bence bu kilo işine fazla takılma herkesin bir olacak değilya bu ay böyle olur birdahaki ay bir bakmışsın tosun olmuş az değilki kilosu
aynen cnm kokusu beni itryr yanı hani eve sinyr gibi gelyr sankı hiç gitmyr kokusu annemde yiyrdm annemn evide tadltta gidemyrmcanım balığı yıkayıp tost makinasına koyuyorum 25 dk da hazır ! o kadar pratik ki,kurtarıcı yemeğim benim. kokusundan mı yapmıyorsun?
konserve olarak balık ne var ki, ton balık zaten gebelikte çok yemek iyi değil.
yatyrm canm genelde sola ama nedendr bilmyrm amin cnm hepmzCanim bnmde geriydi kilosu hos devlette yanlis olcuyolr o ayrida.bnde kitap vardi orda dojtor yazmiski biseyler yedikten snra solunuza yatin bebeginbkilo slmasi icin diyor.sagliklica insallh kucagimiza aliriz
bu kötü işteaynen cnm kokusu beni itryr yanı hani eve sinyr gibi gelyr sankı hiç gitmyr kokusu annemde yiyrdm annemn evide tadltta gidemyrm
orası öyle cnm sağlklı olması en önmlisihayırlsıı allahdan canım kiloyu sorun etme bak insanlar nelerle imtihan oluyor sağlıklı olsunda kilo nedirki alır allahın izniyle
canm aynen oyle doktr biryandn kocam bryandn sınır ettıler benı sankı ben hiç düşünmyrm cocugumu neyseki sizler bana moral veryrsnz sağolncanım daha öncede bahsetmiştim, benim kardeşiminde bebeğine çok küçük dedi dr. çok korkuttu, ama geçen hafta doğdu yeğenim ve 3100 gramdı.. şuanda da anne sütüyle beraber kilo almaya başladı.. maşallah hiçbir sıkıntısı da yok.. bazen dr. lar saçma sapan konuşuyor açıkcası..
eşini de kafana takma, bende dün bir an boş bulundum buzdolabının üstündeki dolaba uzandım falan, karnım gerilince biraz ağrıdı.. eşime söyledim birşey olmaz demi diye moral bulmaya çalışıyorum, o hemen başladı beni suçlamaya niye uzandın niye öyle niye böyle dikkat etmiyorsun falan diye.. iyice canımı sıktı..erkekler bazen destek olacağına köstek oluyor anlayacağın..
topkte sorunları olan arkdşlrı zaten bılyrm ve onlara bolca dua etmeye calşyrm. ama buda benm sornm ki bebeğimn aç kaldgnı düşnp üzlyrm tabıkı sağlk önmli bunun için rabbmede binlerce kez şükürler olsn. hepmz buraya sorunlarımzı yazyrz kendımzce benm taktgm konu sana saçma geleblr ama benm için önmli bir konuo kadar güzel söyledin ki !
gebelik konularına veya topiğimizde ne sorunlar var. 100 gr az veya fazla ne fark edecek. kafaya takınca bebek daha çok etkilenecek stresten.
sağlıklıysa sorun değil gerçekten. ben kilosu kaç diye bile sormuyorum doktor a. gelişimi iyi mi diye soruyorum.
cnm 77 kilo olmşm kiloma doktorm bakmyr benm aslnda orda tartlyrm ama o görmyr yani dikkat edyrz beslnemye kilo almı yavas falan dedi ondn üzüldm cnm benE zaten 1780 yazıyor gebelik takviminde bence normal yani bilemiyorum..
Dikkat et derken kılon mu çok yoksa iyi ye bebek kilo alsın mi dedi
topkte sorunları olan arkdşlrı zaten bılyrm ve onlara bolca dua etmeye calşyrm. ama buda benm sornm ki bebeğimn aç kaldgnı düşnp üzlyrm tabıkı sağlk önmli bunun için rabbmede binlerce kez şükürler olsn. hepmz buraya sorunlarımzı yazyrz kendımzce benm taktgm konu sana saçma geleblr ama benm için önmli bir konu
inş. canm dösun onlara sağlkları yerınde olsn. zaten bu eşler sırf psklojı bozyrlr :)Hiç üzülme canım benim eşim de dikkat etmiyorsun hiç yediklerine falan diyor. Ama bu biraz da annenin yapısıyla alakalıymış. Doğduktan sonra aldırırız inşallah biz de :)) bbundan sonra daha hızlı kilo alıcaklar . Yumurta, et , süt arttıralım bakalım . İnşallah kilo olarak döner miniklere :))
yemede yanında yatt :))Ben de cok severim esim sevmiyor onun yuzunden yiyemiyorum anca nobetci oldugunda yapip yiyorum cacigi unutma yanina fix menu
süt içmyrdm cnm sabah yumurta yıyrm haşlanmş olarak. hamur işi ve beyaz ekmek iyi değil dedğin gibi.canım bende iki hafta önce gittim.banada benim bebeğimin kilosu az gelmişti.şimdi biraz daha dikkat ediyorum.ekmek pek yemiyorum.doktorumda sölemişti.ekmek bana kilo yapıyo bebeğe hiç faydası yok.gunluk süt içiyorum haşlanmış yumurta yiyorum.bulgur pilavı,muz yiyorum.bunlar bebeğe kilo yapıyomuş canım.birde et balık sebze meyve yemeğe dikkat ediyorum canım.balıktan tiksinmiştim gecen eşim yaptı yedim.yani bunları yersen iyi olur canm.sadece hamur işinden uzak dur canm
sağol cnm inş. alck cnm :)gözün aydın canım ne güzel oğluşunu gördün darısı bize :) bundan sonra inş daha iyi kilo alır. pekmez kilo aldırıyor diye duymuştum
evet cnm eşimede dedm hemen kırmızıe tı arttrmam lazm bol proteın.Gizem sıkma canını toparlarsın hemen hem zaten çokda küçük değil çok şükür sana tavsiyem bol bol kırmızı et tüket çünkü bende balık tavuk yiyemiyorum . Ee sebzede öyle ancak nane dereotu felan pilav makarnaylada aram yok halbu ki hamilelikten önce yerdim . Ekmek yiyemiyorum . Süt içmeye çalışıyorum hergün büyük bir bardak bazen yemeklerde ayran birde dondurma çok seviyorum ondada kalsiyum var sonuçda . Tek tavsiyem dediğim gibi kırmızı et
cnm yumurta yıyrm peynırde öyle ama süt içmyrdm tıksnmştm ama içicem artk zorlycm birzck kendımıkahvaltı bebekler için çok önemliymiş canım. hergün mutlaka süt yumurta peynir tüketmek lazımmış. sabahları düzenli kahvaltı yapıyor musun?
canm sağol yazdgn için örnk alcm bunlarıKızlar benim bebek önde gidiyormuş ben yediklerimi yazayım belki işe yarıyordur. Bir kere her sabah haşlanmış yumurta ve bol beyaz peynir yiyorum. Ekmek olarak bol tahıllı ekmek yiyorum 2 dilim kadar. Kola toplasanız 32 haftada 2 bardak içmişimdir genelde ayran tercih ediyorum. Her gün bir büyük bardak süt içiyorum. Haftada 1 gün balık yiyoruz. Nohut ve bulgur tercih ediyorum. Dışarda yiyeceğim zaman etin yanında falan patates kızartması koyuyorlar ya garsona söylüyorum onun yerine yeşillik istiyorum. Tatlı olarak dondurma veya sütlü tatlı tercih ediyorum. Her akşamda 2 tane meyve yiyorum. Ne okduğu değişiyo. Sabahları dışarda olacaksam hemen yanıma çavdar ekmeği ile yapılmış sandviç hazırlayıp alıyorum. Poğaça heralde ayda 1 tane yemişimdir.
sstilir canum bizim kalp nyada cok yapildigi icin marketlerde var ama en olmadi aktardan temin edersin
canm öğlende öyle yaptm sen yaznca 1 bardak sütle 3 hurma yedim :)bugdayda daha cok ruseym oluyomus canim sutle corbasi yapilir konyada cok lezzetli olur hurmayi sutle tuket demisti benim dr lifler sutle daha faydali hale gelirmis
decavıtı kestı benm doktrm ferra sanol ve magnzym artı kalsym vermşti ama şimdi mazgnzym ve kalsym birleşmi bir ilaç verdi artk onu kullancmşm ingltereden ithalben decavıt ferra sanol kullanıyorum kızlar siz?
canm bende alym 1000 tanecanım yazdım senı gectık bıle senle beraber 16100 olduk masallah bize
1600 canm evet sanrm bazen çok motıve edyr bazen böyle yanı bir anneye bebeğin zayf demek onun için çok üzücü olcgnı bılmesı lazm yanı snçta onun için beslnyrm hepmz öyle neyseki canm dedğin gibi kırmızı et iyi tüketcm normal kilosnda ulaşsn yeter. çok kilolu olrsa zaten normal doğramam cnm söyldgn gibiGizemcim kac kilo ki? Senin doktor da pek hamile psikolojisinden anlamiyor kusura bakma! Her gittiginde bosuna endiselendiriyor gibi geliyor bana. Bak canim burada ultrasona bile girmiyoruz kilosuna filan bakilmiyor hic ultrasonlarin herbiri ayri bir rakam veriyor. Sen zaten normal dogurmak istiyorsun kilolu bebek sana yaramaz. Benim arkadasima 3.600 dogar dediler 2.600 dogurdu oglunu 40. Haftada tosun gibi simdi oglu . Sen bu kilo isini hic kafana takma. Bir arkadasima da 3.5 dogar dediler bebek dogamadi 4.750'ymis megerse . Yani bu kadar fark olabiliyor ultrason olcumlerinde. O rakamlar tamamen tahmini. 2 cm az olcse yanlislikla 1 kilo atiyor :)
canm kırmızı et aldm ondn yiycm artk sık sıkCanim balik ye tabi ama esas yemen gereken ana besin kirmizi et . Haftada en az 3 kere yemelisin diyirlar. Benim diyetisyen ve doktorum kizimda hergun yiyeceksin demislerdi. Simdi de oyle yapiyorum. Ama dedigim gibi kilo iyi bisey degil cok normal dogurmak istiyorsan. Onemli olan bebegin kemik gelisimi organ gelisimi iyi olsun vucuduna gerekli besin alsin. Bulgurla filan sisirme kendini hicbir faydasi yok
Cok bulgurun.
herzamn cıkamyrm kı dışarıya yemek için arabayı sattık olmyr böyle artk annemde yicm işi bitince birde semiz otu alcambu kötü işte( annemde sevmiyor kokusunu. bizim balıkçı pişirip veriyordu, annem öle alıyordu bazen. yakında balıkçının olsa sizinde keşke. dışarda yersiniz arada.
neyse üzülme balık mevsimi zaten geçiyo. bizde yiyemiycez eşitlencez :))
tamam kuzum senıde yazdım sımdıinş. canm dösun onlara sağlkları yerınde olsn. zaten bu eşler sırf psklojı bozyrlr :)
yemede yanında yatt :))
süt içmyrdm cnm sabah yumurta yıyrm haşlanmş olarak. hamur işi ve beyaz ekmek iyi değil dedğin gibi.
sağol cnm inş. alck cnm :)
evet cnm eşimede dedm hemen kırmızıe tı arttrmam lazm bol proteın.
cnm yumurta yıyrm peynırde öyle ama süt içmyrdm tıksnmştm ama içicem artk zorlycm birzck kendımı
canm sağol yazdgn için örnk alcm bunları
canm öğlende öyle yaptm sen yaznca 1 bardak sütle 3 hurma yedim :)
decavıtı kestı benm doktrm ferra sanol ve magnzym artı kalsym vermşti ama şimdi mazgnzym ve kalsym birleşmi bir ilaç verdi artk onu kullancmşm ingltereden ithal
canm bende alym 1000 tane
1600 canm evet sanrm bazen çok motıve edyr bazen böyle yanı bir anneye bebeğin zayf demek onun için çok üzücü olcgnı bılmesı lazm yanı snçta onun için beslnyrm hepmz öyle neyseki canm dedğin gibi kırmızı et iyi tüketcm normal kilosnda ulaşsn yeter. çok kilolu olrsa zaten normal doğramam cnm söyldgn gibi
canm kırmızı et aldm ondn yiycm artk sık sık
herzamn cıkamyrm kı dışarıya yemek için arabayı sattık olmyr böyle artk annemde yicm işi bitince birde semiz otu alcam
canm saçma oldgnu yazdgnı söylmdm öyle düşünmş olblrsn dedm. doktorm beni endişlndrdı o yüzden bukadr buyuttm kendımce.anne için bebeğinin 1 gramı bıle önmli sende annesın ki onlar için yapmycgmz yok eşim falanda yüklenınce fazla geldı bana sanrm morlm iyice bozldu düşündgn için ve tavsşyelern için tşkr ederm biraz hassaslştm kusura bakmao kadar güzel söyledin ki !
gebelik konularına veya topiğimizde ne sorunlar var. 100 gr az veya fazla ne fark edecek. kafaya takınca bebek daha çok etkilenecek stresten.
sağlıklıysa sorun değil gerçekten. ben kilosu kaç diye bile sormuyorum doktor a. gelişimi iyi mi diye soruyorum.
yukarıda yazdığım mesajda saçma diye bir şey demedim, ima da etmedim canım.(saçma gelseydi bebeğine kilo aldırmak,sağlıklı beslenmen için öneride bulunmazdım.)
herşeyi kafaya takmamak lazım, doktor gereksiz telaşlandırmış, zaten burdaki tüm arkadaşlarda öyle düşünüyor.
kusura bakma seni düşündüğüm için.
ben 120ml aldım ama rastgele aldım canım:)) evde bulunsun diye. kullandığı zaman 240ml de alırım diye düşündüm.Kızlar biberon alanlar veya alacak olanlar kaç ml almayı düşünüyosunuz?
madela calma alcm cnm benKızlar biberon alanlar veya alacak olanlar kaç ml almayı düşünüyosunuz?
ben kullanıyorum 1 aydır canım.Kizlar bana bnu verdi bugn demir ilaci ve bunu kullancm kullanan var.mi aramzda baska
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?