- 21 Mayıs 2015
- 534
- 612
- 103
- 37
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #49.421
Kizlar kanguru ya da sling alacak misiniz ya da aldiniz mi? Kafam karisti modellere bakinca.
Anlattiklarin kasilmaya benzemiyor canim. Bebekler cok buyudu artik anlarda gerindikce iceride karin sertlesiyor. Hem kasilma genelde bir yerde oluyir hep gobek deliginin yanlarindan baslayip gobek deligine dogru birde adet sancisi gibi belden geliyor. Ayrica bir kasilma birkac saat surmez. Karnin sertlesmesi bende de cok oluyor ama o siskinlikten ve organlara gercekten hic yer kalmadi artik.Kızlar bisey sorucambazen karnımın bi kısmı aniden sertleşiyor... Anladığım kadarıyla bu kasılma!!! Tabi ben bunu bebek hareketleriyle karıştırıyorum hep... Bide karnımın tamamı sertleşiyor.. Resmen gerim gerim geriliyor... Karnımın tamamı taş gibi oluyor. Ve uzun sürüyor bazen bi kaç saat bazen bütün gün öyle geziyorum... Bu kasılmamı???
Masallah kizlara canim. Ay hadi hayirlisi:) Ikizler genelde kacinci haftada doguyor acaba. Onlar biraz daha erken doguyorlar degil mi?Selam kizlar,sali gunu kontrolumuz vardi.Kizlardan biri 1900 biri 1700 gr olmus,boylar 42 cm masaAllah. Nstye henuz baglanmadim iki hafta sonraki kontrolde baglanicam insaAllah, dogum tarihimizide konusacagiz :)
Maşallah canım çok güzel büyümüşler. Senin halini düşünemiyom birtaneyle canımız çıkıyo sende iki tane Allah yardım etsin. 36. Haftan dolunca diye gün verebilirlerSelam kizlar,sali gunu kontrolumuz vardi.Kizlardan biri 1900 biri 1700 gr olmus,boylar 42 cm masaAllah. Nstye henuz baglanmadim iki hafta sonraki kontrolde baglanicam insaAllah, dogum tarihimizide konusacagiz :)
Anlattiklarin kasilmaya benzemiyor canim. Bebekler cok buyudu artik anlarda gerindikce iceride karin sertlesiyor. Hem kasilma genelde bir yerde oluyir hep gobek deliginin yanlarindan baslayip gobek deligine dogru birde adet sancisi gibi belden geliyor. Ayrica bir kasilma birkac saat surmez. Karnin sertlesmesi bende de cok oluyor ama o siskinlikten ve organlara gercekten hic yer kalmadi artik.
Karna heryerden baski var. internetten hamile anatomisine bakarsan daha iyi anlarsin. Icimicin ayari kacmis her organ bir koseye sikismis:):)
Ben moby wrap sling kullandim inanilmaz memnun kaldim. Aynen arkadasin gibi evde bile takiyordum kizimi onume yada arkama yemegimi her isimi yapiyordum. Yolda yururken onun icinde emzirmisligim bile vardir. Babamiz da kendisine cybex marka kanguru almisti ondanda cok memnunduk. Cok guzel bir bas destegi sagliyor bebek icin. Yalniz su yan tasinan slinglerden sakin almayin. Bebegin kalca gelisimine hic uygun degil ve sadece bir kac ay kullanabilirsiniz cok kucuk bebekken. Bilmem kac yasina kadar kullanilir deseler bile inanmayin kullanilmiyor. Tecrubeyle sabit. bircok arkadasim aldi pisan oldu.ben de sling almak istiyorum, bir arkadasım evde bile bazen ona takıp geziyoruz diyordu, mutfakta falan işi olduğundaben de bakiyorum da ne marka alsam karar veremedim
Valla brnim ne büyüyor ne bi sızıntı hiçbir şey yyok.korkuyorum sütüm olmayacak diye
valla benim de hiç bi değişiklik yokne ucunda beyazlanma ne sıvı akması.. inş sütümüz olur doğumdan sonra
Benim buyudu ama bende korkuyorum bazen Cunku goguslerim sizlamiyor göğüs uclarimda hic acimiyor bu normal olabilir mi acaba
Birde gercek dogum sancisi saat sasmaz her sanci ayni dakika araligiyla gelir . Duzensiz gelen her sanci kasilma vs. yalanci sanci. RahimOrganlarımın yerini düşününce içim bi tuhaf oluyor zaten hele organlarımı ittirdiğini düşününce tansiyonum düşüyor nasıl doğuracaksam ben... Bide bu halime bakmadan sezeryanı spinal istiyorum aynen tarif ettiğin gibi göbek deliğimin çevresinde ani sertleşmeler oluyor hemen geçiyor ana ağrı sancı olmuyor hiç... Karın sertleşmelerim bebeğin karnımı büyütme çabası demekki
oyyy kuzuma maşallah... Nereye gömceksiniz bakalım fıstığın göbeğini :)Merhaba hanımlar. Nasılsınız? Bizler idare ediyoruz çok şükür. 10 günlük olduk bilegeçmişe çok fazla göz atamıyorum. Okuduğum kadarıyla aşırı hassaslıklar var eşlere karşı. Lohusa iken bin kat artıyor haberiniz olsun. Sakin olmaya çalılın o yüzden. EMziği de kan alan Hemşiremiz yanında bulundursan rahat edersin dedi. Emziremeyeceğin yerde sakinleştirmeye yardimci olur diye. Başka Hemşiremiz ise sakin vermeyin dedi. Bende vermedim. Zaten benim mememe alışmamışken emziğe alışsın istemedim. Birde çoğunlukla kasılmalar ağrılar başlamış görünüyor. Aman dikkat edin kendinize. Çok yormayın. Dinlenin. Aman erken gelmesin bebişler. Birde kızıma primanın yenidoğan bir numarasını almıştık. Elbette kullanamadık. Ardından prematüre yani sıfır nnumarasını aldık, onu kullandık. Ardından Prima bulamadık ve molfixe geçtik. Göbek oyuntusu daha uygun geldi kıızma. Primayı göbek oyuntusu olduğu halde kıvırmak Zorunda kalıyorduk. Molfixi çok daha rahat kullanıyoruz. Ve primadan daha ince. Pişik falanda yapmadı. Rahatız şimdilik şükür. Göbek bağımızda 7.Günde düştü. Bir sıkıntı yaşamadık çok şükür. Neyse kızlar bbenden bu kadar. Sağlıklı doğum haberlerinizi alırız inş.
Masallah masallah kuzuya:) cabucak buyuyecek annesinin prensesi:) aynen dedigin gibi logusalik biraz daha duygusal hamilelige gore ama insan cabuk alisiyor:) bende Turkiye'de molfiks kullanmistim hep cok memnundum. Hic beklemezdim ama cok iyi bir bez gercekten:)Merhaba hanımlar. Nasılsınız? Bizler idare ediyoruz çok şükür. 10 günlük olduk bilegeçmişe çok fazla göz atamıyorum. Okuduğum kadarıyla aşırı hassaslıklar var eşlere karşı. Lohusa iken bin kat artıyor haberiniz olsun. Sakin olmaya çalılın o yüzden. EMziği de kan alan Hemşiremiz yanında bulundursan rahat edersin dedi. Emziremeyeceğin yerde sakinleştirmeye yardimci olur diye. Başka Hemşiremiz ise sakin vermeyin dedi. Bende vermedim. Zaten benim mememe alışmamışken emziğe alışsın istemedim. Birde çoğunlukla kasılmalar ağrılar başlamış görünüyor. Aman dikkat edin kendinize. Çok yormayın. Dinlenin. Aman erken gelmesin bebişler. Birde kızıma primanın yenidoğan bir numarasını almıştık. Elbette kullanamadık. Ardından prematüre yani sıfır nnumarasını aldık, onu kullandık. Ardından Prima bulamadık ve molfixe geçtik. Göbek oyuntusu daha uygun geldi kıızma. Primayı göbek oyuntusu olduğu halde kıvırmak Zorunda kalıyorduk. Molfixi çok daha rahat kullanıyoruz. Ve primadan daha ince. Pişik falanda yapmadı. Rahatız şimdilik şükür. Göbek bağımızda 7.Günde düştü. Bir sıkıntı yaşamadık çok şükür. Neyse kızlar bbenden bu kadar. Sağlıklı doğum haberlerinizi alırız inş.
Şimdilik hiç sancım olmadı.. Sadece o sertleşmelerim var ama yavaş yavaş bunlara alışmalıyım galiba. Boşu boşuna panik yapıyorum... Spinali çok istiyorum. Normal doğuramıyorum ama bebeğimin ilk nefesininde ilk ağlsyışında yanında olmak istiyorum.. Uyumak istemiyorumBirde gercek dogum sancisi saat sasmaz her sanci ayni dakika araligiyla gelir . Duzensiz gelen her sanci kasilma vs. yalanci sanci. Rahim
Doguma hazirliyor kendini. Pratik yapiyor:):) bence kesinlikle spinal anestezi ol bir aksilik yoksa. Cok daha iyi olur senin icin.
Valla siz tecrübeli anneler de olmasa halimiz harabHic korkma canim, benim ilkinde hamilelikte hic oyle buyumemisti sut filan da gelmedi onceden dogurunca sisti goguslerim ve cok sutum geldi. En kotusu bu konuyu kafaya takmak. Bak o zaman gelmesini engelleyebilirsin . Psikoloji en onemli faktor. Dogunca bebekte kimseyi dinleme sutun az vs. diyenleri kendi annen bile olsa.
çok saçma tabi ki canım hiç takma kafana.benim görümcem hamileliği boyunca 6 kilo almıştı 3. çocuğunda 2. gün çıktı hastaneden küveze falan da konmadı hiç merak etme canım.hiç de takma kafana.ay herkes çok biliyo ağzı olan konuşuyo hamile psikolojisini düşünmeden sinirlendim şimdiKızlar akşam akşam eşim canımı sıktı. Ben bu güne kadar 5 kilo aldım. Ama kilolu başladığım için bu benim hoşuma gidiyor tabi. Eşimin arkadaşı bugün 9 kilodan az alan annelerin bebekleri kuvöze konuyor demiş . ben beslenmiyormuşumçok saçma bişey değil mi bu doktor her zaman bebek sağlıklı diyor bir hafta da önden gidiyor kuzum..
Ah canım ya maşallah size ne güzel haberler veriyosun bize burda moral veriyosum! Çok garip geliyo daha 10 gün önce aynı durumdaydık şimdi sen bizden çok başka tatlı telaşlar yaşıyosun..Bebeğin yanında çok garip geliyo..İnşallah 1-2 ay sonra biz de görebiliez bebişlerimizi yüzünü Allahın izniyle :)Merhaba hanımlar. Nasılsınız? Bizler idare ediyoruz çok şükür. 10 günlük olduk bilegeçmişe çok fazla göz atamıyorum. Okuduğum kadarıyla aşırı hassaslıklar var eşlere karşı. Lohusa iken bin kat artıyor haberiniz olsun. Sakin olmaya çalılın o yüzden. EMziği de kan alan Hemşiremiz yanında bulundursan rahat edersin dedi. Emziremeyeceğin yerde sakinleştirmeye yardimci olur diye. Başka Hemşiremiz ise sakin vermeyin dedi. Bende vermedim. Zaten benim mememe alışmamışken emziğe alışsın istemedim. Birde çoğunlukla kasılmalar ağrılar başlamış görünüyor. Aman dikkat edin kendinize. Çok yormayın. Dinlenin. Aman erken gelmesin bebişler. Birde kızıma primanın yenidoğan bir numarasını almıştık. Elbette kullanamadık. Ardından prematüre yani sıfır nnumarasını aldık, onu kullandık. Ardından Prima bulamadık ve molfixe geçtik. Göbek oyuntusu daha uygun geldi kıızma. Primayı göbek oyuntusu olduğu halde kıvırmak Zorunda kalıyorduk. Molfixi çok daha rahat kullanıyoruz. Ve primadan daha ince. Pişik falanda yapmadı. Rahatız şimdilik şükür. Göbek bağımızda 7.Günde düştü. Bir sıkıntı yaşamadık çok şükür. Neyse kızlar bbenden bu kadar. Sağlıklı doğum haberlerinizi alırız inş.
Ben almamistim ama cok heyecanlanan anneler icin anestezi doktoru hafif bir sakinlestirici ekliyormis hic tansiyin filan cikmiyormus. Istersen onu bir sorabilirsin doktoruna. Umarim hersey istedigin gibi olur:) o ilk aglayisi duymak gercekten cok guzel:)Şimdilik hiç sancım olmadı.. Sadece o sertleşmelerim var ama yavaş yavaş bunlara alışmalıyım galiba. Boşu boşuna panik yapıyorum... Spinali çok istiyorum. Normal doğuramıyorum ama bebeğimin ilk nefesininde ilk ağlsyışında yanında olmak istiyorum.. Uyumak istemiyoruminşallah becerebilirim beni korkutan sey tansiyonumun düşmesi
Olacak tabiki canim hepimizin fiskiye gibi fiskiracak sutleri!!!!:)Valla siz tecrübeli anneler de olmasa halimiz harabsaol canım umarım dediğin gibi olur hepimizin..
Yani bazi insanlar var ya tamKızlar akşam akşam eşim canımı sıktı. Ben bu güne kadar 5 kilo aldım. Ama kilolu başladığım için bu benim hoşuma gidiyor tabi. Eşimin arkadaşı bugün 9 kilodan az alan annelerin bebekleri kuvöze konuyor demiş . ben beslenmiyormuşumçok saçma bişey değil mi bu doktor her zaman bebek sağlıklı diyor bir hafta da önden gidiyor kuzum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?