2015 Temmuz Anneleri

Cnm Ogün kv perde aşmaya çağırdı ya o yüzden bıtıremedık.maalesef o supurgeden yok ama o supurgelerde motoru sapında olduğu için ağır oluyor.

Cnm açıkçası biri bana bırseye ihtiyacın varmı demeden çağırmaya korkuyorum.çünkü kv yı çağırdım yorulurum gelemem dedi gorumcelerım eltılerım biz hamıleyken kendi işimizi kendimizi yapardık dedi.bir kaç arkadaşımda hamile kalınca ben bı haller oldu misafirliğe davet ettiğimde bile gelmedıler.sen sanslısın valla.
cnm aynen öyle bızdede var öyle bir kaç tanesi.benim hamile olduğumu duyunca kocaları bile bozulan var.Allah onlara daha çok varsın 3 5 tane versin inşallah.keşke kemlik yapmasalar.

Hayırlısı olsun hakkında inş.
Sormaya ne insanlar var dün yanında oturamadım kadının. Tamam insanlık hali bazıları çok ter kokar ama herşeyin artık bi çaresi var ne bilim ya zavallı doktorlar neler görüyorlardır

İnşallah cnm.aileden uzak olduğum için ve çok farklı kültürde aileye gelin geldiğim içinde biraz bunalımdayım.Rabbime şükürler olsun evlendıgımde bir kere adet gördüm sonra hamile kaldım.hem yeni evli hem hamile heme aileden uzak.farklı kültür aile binası bunlar çok yıprattı beni...ama dediklerine uyucam.papatya çayı iyi gelir inşallah.

Aynn canim.Allahin.kime ne zamn ne nasip edecegini kim bilir yani.bide bna diyoki niye bna hamile kalinca demedin.sen bna dersen bnden.once hamile klma diye bn sana dermiyim hamileyim diye.arayip sormazlr bi bebbek koy fotoya hmn ariyolr hayrdr hamile misin.aman cokda fifi oylelerinden uzak durcan bosver.biz olsak tebrik ederiz sewinirz onlr aramz sormz

O zaman fenaymış. O nasıl kayınvalide? Görümce eltiden zaten hayır gelmez. Ne biliyim benimde öyle bir arkadaşım var zaten. Ondan istedim. O zamam şöyle düşün her şeye tek başına yapamazsın. Bazı işleri yapmayacaksın artık. Kendini bebeğini düşün.

Benim eşimin bi akrabası görünceme demiş bizden önce çocuk yaparlarsa çok bozulurum diye. Bunu diyen kadın 45 yaşında. Yeni evlendi. 4-5 kez tüp bebek yaptılar. Fesat insanları ilahi adalet görüyo zaten. Ben halâ inşallah çocukları olur diye dua ediyorum.

Canım koka koka yazmışım aslında koşa koşa yazacaktım ama çok haklısın oda ayrı bir durum. Malesef Türk insanı bu konuda eksik. Birde sorsan tüm kadınlar çok titiz. Tüm gün ev işi yapıpı yemek yapıp titiz olunmuyo. Ne anladım ben haftada 2 banyo yapıyosa. Bence kişisel bakım çok önemli.

37. Haftada bebişim 3 kilo 800 gram oldu demişti Dr bugün kontrolüm var 4 ü geçtik sanırım... Ama sezeryan de yapmıyor nasıl doğuracağım Allah'ım sen yardım et bana... Korkuyorum...

canım sen kendini üzdüğünle yıprattığınla kalırsın. kimse dönüp bakmaz bile. Allah bize kendi kendimize yetecek güç versin. yapabildiğin kadarını yap yapamadığın kalsın. o kişilerde dostun olsaydı zaten seni arayıp sorarlardı. öyle insanlar için kendini üzdüğüne değmez. tüm gün evdesin. yalnızsın, işler gözüne bakıyor, kayınvalidenin yaptıkları üstüne bide hormonlar kendini kötü hissetmen normal ama bi kere kendini salarsan daha toparlaman zor olur. üstüne daha lohusalık gelecek. benden bebeğimden kıymetlisi yok bu dünyada diye düşün. kafana takma

doğunca alır kilo. sen tansiyonunu dengede tutmaya çalış. tuzlu yeme, bol su iç. sağlıkla vaktinde gelsin o zamana kadar alır biraz daha. sütünü, etini, sebzeni ihmal etme. çok geçmiş olsun.

Aynen ilk önce kişisel temizlik bence bakımlı olmak lazım. Bakımdan kasıt Süs püs pahalı kıyafet makyaj değil tabiki. Hepsi içten gelen bişey işte.

ben 2 yıl servis hemşireliği yaptım. gördüklerime inanamazsınız. bazı hastanın odasına girmeden nefesimi tutardım ve genelde de yaşlı teyzeler genç kadınlardan daha temiz olurlardı gelirlerken. benim canım anneannem de çok hastalık çekti ölene kadar. en son hastaneye muayeneye gitti yatış verdiler çantasını bize emanet etti. zaten bir dahada çıkamadı hastaneden. o çanta aynen durur verdiği gibi. içinde ıslak mendili parfümü, altına kaçırırsa diye kumaştan bezler koyardı. yıkanmış ütülenmiş bezleri, tarağı çıktı. 1 kere duş alamdan, ağdasını yaptırmadan hastaneye gitmemiştir ölüm kalım var diye. şimdiki nesil daha pis bence. dıştan bak kokoş. bi yatıyorlardı bize evlere şenlik

Doğuran var mı arkadaşlar? Varsa kaçıncı haftada? Bilen varsa yazabilir mi acaba...

34. haftada ikiz bebek geldi. birde yine 34 dü sanırım bi kız bebek daha doğdu. bir arkadaş daha doğum yaptı. o daha erkendi ama kaçınca hafta bilemiyorum

Seymasevde diz alti corap seklinde olanlar mi yeterli dedi sana ?

canım varis çorabını soruyorsan bana dedi doktorum. ben diz altı kullanıyorum doktor yeterli dedi. senin varislerin durumunu bilemiyorum ama benim annemde aynı doktora gidiyor. annemin varisler göbeğinde bile var. onada diz altı yeterli dedi. kadın prof. iyi bi doktordur

Canim 37 yi 26 haziranda dolduruyorum...Allaha Şükür işim cok rahat. .inan evde daha cok yoruluyorum..nasipse son ana kdr çalışıcam. .iznimin her anini da bebisimle geciricem

Allah rahmet eylesin ne güzel yaşlanmış mis gibi bakmış kendine kimseyi bıktırmamış. Allah bizede güzel huzurlu yaşlılık nasip etsin. Yaşlının huysuzu çok zor çünkü. Aynen şimdi dış boya cila anca

Canim 37 yi 26 haziranda dolduruyorum...Allaha Şükür işim cok rahat. .inan evde daha cok yoruluyorum..nasipse son ana kdr çalışıcam. .iznimin her anini da bebisimle geciricem

1 hafta sonrada ben dolduruyorum. bende evde daha çok yoruluyrum. yatamıyorum ki tüm gün. evde bekleyen çok iş var. göz görmeyince gönül katlanıyor halılarımı yıkamaya yollaycağım. p.tesi dekadın gelecek. tüm işler bitsin öyle çıkayım izne yoksa evde dediğin gibi dinlenemiyorum ben. bide sıcak ev. iş yerinde klima var her yerde rahatım

Hepsini okuyamıyorum ama aklımda kalanıyla yazayım. Biri bebeğin kilosundan dolayı üzülmüş. Cnaım benim bebeğim 3 hafta önden giderken şimdi geriledi. Kilo alımı hızlıyken yavaşladı. Doktorumun yorumu kilolu bebeğin doğumu zor ama bakımı kolaydır. Zayıf bebeğin doğumu kolay (anneye çok zarar vermez) bakımı biraz zordur. Yani üzülme her şeyde vardır bir hayır. Ben 3 kilo doğarsa şükredeceğim.

Hamileliğimin öğrenildiği andan itibaren bana neden "düğün üstü çocuk yaptın diyenden tut, sen kendine bakamıyorsun çocuğa nasıl bakacaksın hiç bana güvenme diyenlere varıncaya kadar bir sürü şey duydum. Şimdi o kişiler doğum yaklaştıkça yüzlerini daha az görüyorum. Bu söylediklerine istinaden benim soğuk davranmamda benim alınganlığıma bağlanmış ve ben sorumlu tutulmuşum. İnanabiliyor musunuz? Bu sebeple herkesin Allah yaptığını görüyor takmayacaksın kafaya bebeğini ve kendini düşüneceksin.

Sıcaklar ve ağrılar arttıkça sanırım daha çok uykusuz kalacağız gibi bir yandan da bebeğimize hazırlık olsun diye herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…