- 19 Aralık 2013
- 2.550
- 932
- 108
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #53.921
Oylelerine Allah 5 tane versin bi anda gecer bizi :) tobe yarabbim.ne tuhf insanlr var.bn o yuzden.gozden.cok.korkuyorum.isteyen var istemeyn varvBenim eşimin bi akrabası görünceme demiş bizden önce çocuk yaparlarsa çok bozulurum diye. Bunu diyen kadın 45 yaşında. Yeni evlendi. 4-5 kez tüp bebek yaptılar. Fesat insanları ilahi adalet görüyo zaten. Ben halâ inşallah çocukları olur diye dua ediyorum.
Allah rahmet eylesin ne güzel yaşlanmış mis gibi bakmış kendine kimseyi bıktırmamış. Allah bizede güzel huzurlu yaşlılık nasip etsin. Yaşlının huysuzu çok zor çünkü. Aynen şimdi dış boya cila anca
Tatlim kusura bakma hatlar karisti uykusuzlukcanım varis çorabını soruyorsan bana dedi doktorum. ben diz altı kullanıyorum doktor yeterli dedi. senin varislerin durumunu bilemiyorum ama benim annemde aynı doktora gidiyor. annemin varisler göbeğinde bile var. onada diz altı yeterli dedi. kadın prof. iyi bi doktordur
Canim hatlar karistiNe için ki ? Bana hiç bişey demedi kimse
Oylelerine Allah 5 tane versin bi anda gecer bizi :) tobe yarabbim.ne tuhf insanlr var.bn o yuzden.gozden.cok.korkuyorum.isteyen var istemeyn varv
Kesinlikle canm tum gun is yapiyorum evde hiic btmiyo is guc yapmayinca oluyo ama gorup yapmamak olmuyo :)1 hafta sonrada ben dolduruyorum. bende evde daha çok yoruluyrum. yatamıyorum ki tüm gün. evde bekleyen çok iş var. göz görmeyince gönül katlanıyorhalılarımı yıkamaya yollaycağım. p.tesi dekadın gelecek. tüm işler bitsin öyle çıkayım izne yoksa evde dediğin gibi dinlenemiyorum ben. bide sıcak ev. iş yerinde klima var her yerde rahatım
Tatlim kusura bakma hatlar karisti uykusuzlukbende diz alti aldrayim o zaman ya bosuna kulotluyla deli olmayayim
Kesinlikle canm tum gun is yapiyorum evde hiic btmiyo is guc yapmayinca oluyo ama gorup yapmamak olmuyo :)
allah kolay kurtarsın canım erkek geç geliyor diyorlar inş çk bekletmezler.duş almayada korkuyorum erken doğum olursa diye korkarak oluyorumSormaya geleceği yok beyimizin
Ötekiler biri 5.5 biri 3 olucak zor oluyo onlarla tabi geçen hafta eşimin yeğeni geldi 17 yaşında sağolsun çocuklarla ilgileniyor rahatladım.
Çok su iç en büyük ilacı o bide duş al başkada elden bişey gelmiyo ben ne gündüz ne gece uyuyamıyorum zombi gibiyim
Aynn ya .bnde dun annemin camasir makinesi.ne guzel dedim.bnmki gbi kiristrmiyo anaa bozulduu bn fesatlikla demedim halbuki ay bi uzuldum bnm yuzumden.oldu die.sonra duzelsin die dua ettim.:)nazar taşı çatlatır derler. bende nazardan çok korkarım. bazen sevdiğinin nazarı değiyor insana. p. tesi ablam bize geldi 1,5 yaşında yeğenim var. eşim çok seviyor onu özellikle. biz baya oynaştık yeğenimle. sabah ablam aradı gece çocuk uykusunda yataktan düşmüş. kafası kocaman morarmış neredeyse tüm alın. içime oturdu valla nasıl üzüldüm bizim mi nazarımız değdi diye. o yüzden dua çok öenmli. bakarken bile içinden okuyacaksın. Kem gözlülerede Allah gönüllerine göre versin. kimseninkinde gözleri kalmasın
esim bni oyle sinir ettiki ya.araba alcZ babasinin biseye baktigi uok bnm babam.bakiyo.esimle ikimizin.parasi anca ediyo ustune az daha koysak istedgmz gbi en azindn alirz.esim babasina borc vermisti bi seneyi asti durumumuzuda biliyo tenezzul edip vermiyolr parayi ustunede ewe buzdolabi tv fln.aliyolr.esim.bugun durmus kredi cekelim,bi bagrdim bnm altinlr kv duruyo bnde ewe getrmedim.dedim.getr butun altinlri bn onlri bozdurup ustune koycam kndime araba alcm sizden hayr yok.diyemiyoki bn babamdan alirim.e bn calismicm 6 ay nilck.o zmn.tek.ogretmn maasiyla gecindirckmi acaba.ay sinirimi ziplatyilr kv diyoki findik cikarsa veririz oglu istiyo vermiyolr.bnmi cok.dusunuyorum.bnm babam utanir ya.elin.oglu bisey der diye bn calisiyorum diye onmsemiyolr
valla yapabildiğim kadar yapıyorum.zaten kvnın ikinci kocası kocam tövbe tövbe o kadar çocuğu var herşeyi benim esımden istiyor.bizim iş yapacağımızı ve eşimin tatil olduğunu bile bile çağırdı.ama esım bir daha giderse evi terkederım valla.o kadar kızdım.O zaman fenaymış. O nasıl kayınvalide? Görümce eltiden zaten hayır gelmez. Ne biliyim benimde öyle bir arkadaşım var zaten. Ondan istedim. O zamam şöyle düşün her şeye tek başına yapamazsın. Bazı işleri yapmayacaksın artık. Kendini bebeğini düşün.
Cnm ben normalde insanlardan çok şey bekleyen bir yapıda değilim.sadece formalıteden bırseye ıhrtıyacın varmıydı deseler yeterliydi.canım sen kendini üzdüğünle yıprattığınla kalırsın. kimse dönüp bakmaz bile. Allah bize kendi kendimize yetecek güç versin. yapabildiğin kadarını yap yapamadığın kalsın. o kişilerde dostun olsaydı zaten seni arayıp sorarlardı. öyle insanlar için kendini üzdüğüne değmez. tüm gün evdesin. yalnızsın, işler gözüne bakıyor, kayınvalidenin yaptıkları üstüne bide hormonlar kendini kötü hissetmen normal ama bi kere kendini salarsan daha toparlaman zor olur. üstüne daha lohusalık gelecek. benden bebeğimden kıymetlisi yok bu dünyada diye düşün. kafana takma
doğunca alır kilo. sen tansiyonunu dengede tutmaya çalış. tuzlu yeme, bol su iç. sağlıkla vaktinde gelsin o zamana kadar alır biraz daha. sütünü, etini, sebzeni ihmal etme. çok geçmiş olsun.
hamile kaldığımı öğrendiğim günden beri tuylenmemeye çok dikkat ediyorum.Allah korusun acil bırsey olurda rezil olmayayım diye.hatta bazen nette doğum vıdeosu izliyorum.o yabancı kadınlar heryerı nasıl kıllı ıyk.ben 2 yıl servis hemşireliği yaptım. gördüklerime inanamazsınız. bazı hastanın odasına girmeden nefesimi tutardım ve genelde de yaşlı teyzeler genç kadınlardan daha temiz olurlardı gelirlerken. benim canım anneannem de çok hastalık çekti ölene kadar. en son hastaneye muayeneye gitti yatış verdiler çantasını bize emanet etti. zaten bir dahada çıkamadı hastaneden. o çanta aynen durur verdiği gibi. içinde ıslak mendili parfümü, altına kaçırırsa diye kumaştan bezler koyardı. yıkanmış ütülenmiş bezleri, tarağı çıktı. 1 kere duş alamdan, ağdasını yaptırmadan hastaneye gitmemiştir ölüm kalım var diye. şimdiki nesil daha pis bence. dıştan bak kokoş. bi yatıyorlardı bize evlere şenlik
gebelik takibi kilona tansiyonun a bakıyor birde bebeğin kalp atışları bir ay girmemiştir o zaman aradı neden gelmesini felan yaptılar zaten bu son ayda bazı tahliller yapılacak demişti eğer özel hastane istemezse aç gel biz yapıcaz dedi cuma kan vermişitm de bi gidemedim birazdan çıkicam evden son son gidim oraya da sorun yapmasinlarGünaydın canım iyiyiz sen nasılsın? Sağlık Ocağında neler yapıyorlar ? Bende hiç gitmedim gerek kalmadı aramadılarda.
Nasıl yoruldu demek cimcime uyusun sende rahatça kahvaltı yap işteBizimde dün yatakta küçük kızım kaçırdı babamızı o minnacık vucüdu koca yatağa sığmıyor Ayakları ağzımda Kafası bacağımın arasında bi bakıyorum kalk yatağına hadi diyorum kalkıyo gidiyo sonra gene geliyo. Şu son günler iice farklılaştı biraz yorucak kardeşi olunca heralde
Canım sana şöyle söyleyeyim ameliyatı taa 2000 yılında oldu ben de 16 yaşımdaydım detayları hatırlamıyorum.Bir ay falan yattı.Sonra bir kalktı hemen işlere girişti yastıkları döktü,yorganları sakız gibi bembeyaz yıkadı.Sorularına cevap veremedim canım çünkü bilmiyorum detayları.Annene geçmiş olsun ama şimdi aklıma geldi amcamın karısı yengem rahmini aldırdı.Onun karnını yarmadan yaptılar ameliyatı yani alttan aldılar.Şimdi evinde yalnız 20 gün falan oldu ameliyat olalı.5 kilodan fazla yük kaldırmama süresi ne kadar ki ömür boyu değildir herhalde.Abdominal cnm ben bişey sormak istiyorum. Annen rahim alındıktan sonra çalışabilecek, ağır kaldırabilecek durumdami ? Ağrısı sızısı varmı ? Iyilesmesi nekadar zaman aldı ? Bide karnını yardılarmi sezeryan gibi yoksa kapalı ameliyatmi oldu? Çok soru sordum biliyorum ama bnm annemde olucakti geçen hafta. Dr 5 kg dan fazla kaldiramazsin dedi diye son anda vazgeçtik. Çünkü annemin en azindan bikac yil daha çalışması gerek.
Sağol canım evet annemi kaybettim 5,5 yıl oldu aklıma gelmediği bir gün bile yok hep yaşıyorum onunla.Geçen gün rüyama girdi kalabalık arasında beni gördü ağlayarak bana koştu sıkı sıkı sarıldı öptü.O da hissediyor yanımda olmak istiyorAbdominal Buarada annenin rahmetli olduğu kısmını kaçırmışim. Başın sağolsun cnm. Nur içinde yatsın inşallah. .
Günaydın canım ben de bir haftadır gidecem sağlık merkezine işten güçten fırsat bulamadım.Senin bıdıkta benim kızım gibi aynı gece mutlaka gelir babasını kaçırır:))Günaydın kızlar nasılsınız dün guya sağlık merkezine gidicekim ama elektirik ordada yoktur diye gitmedim bugün gidicem evi biraz toparlayinca çıkarım benim kız dün o kadar yorulmuş ki ha la uyanmadi fındık faresi :) yoksa şimdiye yatağa gelir anne bak ben burada uyudum babamda yataktan kaçırdım derdi :))
Kimseden hayır yok böyle düşünüp kendini mutsuz edersin.Allah var o bize yeter.Sağlığımız yerinde olsun.Ben de hep yalnız kaldım taşınırken,hamilelğimde belki doğumda bile yalnız kalacam olsun Rabbim yardım eder.Sana şunu diyeyim her işini kendin yapmanın tadı başka daha bir güçlü oluyorsun.Bir çok insan iyi gün dostudur.İçimden dedim iş başa düştü kendi ışını yap yoksa sana kimseden hayır yok diye.çamaşır makınam bir dolabın içinde çamaşırları koyarken dolabın kenarına kafamı vurdum.olduğum yerde oturdum kaldım ağlamaya başladım.hemde nasıl o kadar sınırım morelım bozuldu kı anlatamam hıçkıra hıçkıra ağladım.kımsesısz hissettim kendimi.belkide kafamı vurup bayılsam kimsenin saatlerce haberi olmayacaktı.kafam acımadı aslında içim acıdı.bu kadar mı kotu bir ınsandım ben.hamile kalmadan önce gezip tozdugumuz aile dostları akrabalar neredeler.gunlece eşimle seyehat ettiğimiz karı koca çiftler neredeler.ben olsam kosa kosa gıtmezmıydım.kaç arkadaşım taşındı evlerini tırnaklarımla temızlemedım mı hemde çalışıyordum tek hafta sonumu ayırarak yapmadım mı?insan dostunu düşmanını bu günlerde görüyor.
Şöyle yaşlı temiz teyzelere hayranım Allah rahmet eylesin pamuk anneanneni.Gencecik insanlar duş almaktan acizler.ben 2 yıl servis hemşireliği yaptım. gördüklerime inanamazsınız. bazı hastanın odasına girmeden nefesimi tutardım ve genelde de yaşlı teyzeler genç kadınlardan daha temiz olurlardı gelirlerken. benim canım anneannem de çok hastalık çekti ölene kadar. en son hastaneye muayeneye gitti yatış verdiler çantasını bize emanet etti. zaten bir dahada çıkamadı hastaneden. o çanta aynen durur verdiği gibi. içinde ıslak mendili parfümü, altına kaçırırsa diye kumaştan bezler koyardı. yıkanmış ütülenmiş bezleri, tarağı çıktı. 1 kere duş alamdan, ağdasını yaptırmadan hastaneye gitmemiştir ölüm kalım var diye. şimdiki nesil daha pis bence. dıştan bak kokoş. bi yatıyorlardı bize evlere şenlik
Kızlar selammm, dün nst ye gittim şükür sancım çıkmadıama dünü kendime zehir ettim tabii, stres yaptım ya gene çıkarsa sancı diye.. başıma ağrılar girdi yani, nst boyunca da çok stresliydim sesler geldikçe acaba sancı mı diye korkup durdum..
bilmiyorum ben mi çok abartıyorum bu sancı işini ya? çok mu erken yoksa normal mi benim dönemim için ufak tefek sancılar? boşu boşuna stres mi yapıyorum diyorum bazen, benim evhamım yüzünden bi sürü ilaç içiyorsam boş yere diyorum
Aynn ya .bnde dun annemin camasir makinesi.ne guzel dedim.bnmki gbi kiristrmiyo anaa bozulduu bn fesatlikla demedim halbuki ay bi uzuldum bnm yuzumden.oldu die.sonra duzelsin die dua ettim.:)
Çok iyi olur canım inan oynarken bile hadisler dualar ağızlarından düşmüyor evimizin bereketi onlar iyi eğitim şart bize çok katkısı olduO kadar haklisin ki resmen ev kusu kizim iyi bile dayaniyo yavrucuk yalniz disari cikmak hayal gibi bende kendi egitim aldigim yere vericem ins hem ufaktan din egitimi hem okul
Hic destek degiller cnm.ne tuhf insnlr araba almayin.kaza yaprsiniz ewi almayin kirays vermetin kiraci mahveder.biz naocz o zmn.bnm derdimde borc devil ogluna tenezxul edip vermemesi bide bnm yanimda 5 milyara koltuk takimi begndim onu slcm diyo.biz ewlndigimizde bayburta gotrmedik dedik samsunda bankaya koyarz.snrada kaldi oyle.bnde guvndim oylece kldi bankayada yok cok para aliyolr kirasi icin fln filsn derkn.kaldi oyle.haklısın canım. borçları olmasa bile şu durumda destek olmaları gerekir. durumları yoks ayrı ama eve tv alıp oğlunu dara sokmanın anlamı yok. araba artık lüks değil. bebek varken ihtiyaç. ki sizin aileler farklı şehirlerde alıp kızını rahat rahat onlarıda ziyaret edersiniz. senin altınlar niye k.validede duruyor canım
bizi düşünüyor onlarda ama bizdeki yangını anlayamıyorlar haliyle.
sen her gün yap bu etkinliği :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?