- 19 Aralık 2013
- 2.550
- 932
- 108
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #54.681
Bnde kndime gecelik aldim batarsada napim ya gotururum.onlari.dun senin gbi bnde dusundum.surda bisey kalmadi en fazla uzamzsa 40 gun snra bi can bize emanet olck hep.onunla olcaz ne tuhf diyorum nasil bakicam sonra diyorum bakarim bnm kucuk kizim.olck tuhf duygulardayim bnde :) ama sonu cok guzel minicik yawrularimiz olck ayy tuhaf oldum :)))Günaydın hanımlar.
Keşke kabul etmeseydin, artık dinlenme ve kendini doğuma odaklama zamanı. Ne misafiri?
Normal doğumda ne giyileceği hastaneden hastaneye değişiyor sanırım. Kimisi kendi geceliğiyle kimisi hastanenin kıyafetiyle gidiyor. Ben gittiğim hastaneye sordum, tercih senin ama kendi geceliğin batar, giymesen daha iyi dediler.
Kızlar bentuhaf haller içindeyim. Bir doğsun bir daha erken diyorum. Yaklaşık 1 ay sonra nasip olursa kucağımda bir bebek olacağı düşüncesi çok tuhafDoğum hikayemi çok merak ediyorum. Olumlu düşündüğümde rahatlıyorum ama birden olumsuz düşünceler de peyda oluyor. Nasıl başaçıkıyorsunuz?
aynen canım 8 gunum kaldı benım de calısıyım bıtsın artık sıkıldım yoruldumamin canım. sırf bebeklerimizin yanında daha fazla kalabilmek için napalım artık. çok şükür bedenen çalıştığımız bi işimiz yok. erken doğum tehdidimiz yok şimdilik. Allah bize çalışmayı nasip ediyor. benim burda arkadaşım çok istedi çalışmak ama doktor 32. haftadan sonra izin vermedi. biz istedik çalışmayı ama şartlarda müsade etti. 2 haftamız kaldı şurada
Çarşamba günü kontrolum var o gün sorcam bakalım.
Bende bazen öyle şeyler düşünüyorum hatta dün akşam eşime dedimki bunlar başbaşa son günlerimiz bi kızımız olacak nasil yapacağız nasil olacak bi korku sarıyor insani. Galiba biraz bunlari dusunmekten birazda dogum korkusundan geceleri uykum gelmiyor.
Yok artık insanlar ne düşüncesiz ya Annem böyle durumlarda karşıdaki düşünemiyorsa sen düşündürteceksin diyor o da zamanında çok misafir ağırlamış hamileyken falan zorlukla ondan zorluğunu biliyor direk söylemiş benim yerime sağolsun.Yapamıyorum canım malesef. İyi yapmışsın inan. Keşke bende diyebilseydim telefonda çok ağrım var zor yürüyorum falan diyip mesaj vermeye çalıştım ama karşılığında gelirken bir şey ister misin dediler
Doğumadaa fazla odaklanma herşeyi oluruna bırak çok düşünürsende olumsuzluklar yaşarsın yada beklediğin gibi gitmezse olumsuzluğa düşersin. Göğüs Yarası herkesde olur diye bişey yokki. Uykusuz kalmak değilde şuanda yaşadığımız gibi geceleri sık uyanmak diyelim şimdi hiçbirimiz deliksiz uyuyamıyoruz dimi ozaman hiç değişik geşmiycek hatta yattığın zaman hiç olmazsa rahat yatıcan 5 dakikada Gözünü kapatsan ağrın sızın olmayacak. Biz anneyiz herşeyin üstesinden rahatça geliriz eşin nöbetçiyken bunu daha iyi hissedeceksin. Sen sen ol bu endişelerden kendini uzaklaştır bebekler sandığımızdan daha hassaslar kendilerini güvende hissetmek isterler sakinlik isterler kendinden emin olmayan annenin bebeği huzursuz olur güvende hissetmez. Bunları hesaba katarak çok Düşünme doğunca onu sadece kuralsız Şartsız sev sarmala kokla herşeyi oluruna bırakHayatım resmen kızımdan önce kızımdan sonra olacak. Doğum hikayemi önemsiyorum, ama istediğim gibi hazırlanamıyorum, ben tamamen doğuma odaklanmak istiyordum son zamanlarda. Doğumdan sonra emzirme yaraları o kadar çok bahsi geçiyor ki onlar da korkutuyor. Uykusuz kalacak olmak... Eşim yoğun çalışan biri, nöbet de tutuyor. O nöbetçiyken ne yapacağım. Her şey sakin, saygılı, nazik olsun istiyorum. Bakalım, beklentimi düşürsem iyi olur tabi di mi
Amn durup durup simdiyimi buluyolr.valla bnm esimde dedi sunu cagrsak ayip oldu bunu cagrsak ayip oldu kndime gelemiyorumki iyi oldugum zmnda kndi ewime baktim :) bosver kndini yorma hazirlari ikram.et cocigunada sahip ciksnlr.Canım bu hafta 2. bu. Annemi çağırdım ama kadın oruçlu onada çok iş yaptırmak istemiyorum. İkram etceklerimide hazır aldım birde çocuk var gelecekler arasında ciyak ciyak. Napalım atlatcaz. Geçen 3 arkadaşım da dedi gelmek istiyoruz diye ben size haber veririm dedim valla davet etmicem yeter artık.
Benim de 3 temmuzda 37 haftam doluyor, izne ayrılıyorum. Ama senin 38 gün kaldı diyor benim 35, kafam karıştıamin canım. sırf bebeklerimizin yanında daha fazla kalabilmek için napalım artık. çok şükür bedenen çalıştığımız bi işimiz yok. erken doğum tehdidimiz yok şimdilik. Allah bize çalışmayı nasip ediyor. benim burda arkadaşım çok istedi çalışmak ama doktor 32. haftadan sonra izin vermedi. biz istedik çalışmayı ama şartlarda müsade etti. 2 haftamız kaldı şurada
Kimisi kendi geceliğimizle girmeyi hasta psikolojisini hissetmemek açısından öneriyor. Hastane kıyafeti "ben hastayım" düşüncesini oluşturuyormuş bilinçaltında. Mümkünatı vardır, belki daha acılı ağrılı hissetmeye bile sebep oluyordur. Ama ben bilinç düzeyinde düşününce üzerimdeki kıyafetten pek etkilenmem gibime geliyor. Duruma göre karar vereceğim. Zaten doğum için aldığım gecelik 15 liralık bir şey. Hayırlısıyla sağlıkla huzurla gelsin bebeklerimizBnde kndime gecelik aldim batarsada napim ya gotururum.onlari.dun senin gbi bnde dusundum.surda bisey kalmadi en fazla uzamzsa 40 gun snra bi can bize emanet olck hep.onunla olcaz ne tuhf diyorum nasil bakicam sonra diyorum bakarim bnm kucuk kizim.olck tuhf duygulardayim bnde :) ama sonu cok guzel minicik yawrularimiz olck ayy tuhaf oldum :)))
Benim de 3 temmuzda 37 haftam doluyor, izne ayrılıyorum. Ama senin 38 gün kaldı diyor benim 35, kafam karıştıNormalde 6 Temmuzda doluyor sanırım ama 3 temmuzda ayrılacaksın galiba, haftasonundan dolayı?
Kimisi kendi geceliğimizle girmeyi hasta psikolojisini hissetmemek açısından öneriyor. Hastane kıyafeti "ben hastayım" düşüncesini oluşturuyormuş bilinçaltında. Mümkünatı vardır, belki daha acılı ağrılı hissetmeye bile sebep oluyordur. Ama ben bilinç düzeyinde düşününce üzerimdeki kıyafetten pek etkilenmem gibime geliyor. Duruma göre karar vereceğim. Zaten doğum için aldığım gecelik 15 liralık bir şey. Hayırlısıyla sağlıkla huzurla gelsin bebeklerimiz
Ben anaç bir insan değilim. Kimisi anaçtır, kardeşlerine bakmıştır ya da çocukken bebeklerine annelik yapmıştır, üniversitedeyken lisedeyken kendini anne olarak hayal etmiştir. Bende hiç öyle şeyler olmadı, kendimi anne olarak hiç hayal etmedim. O yüzden uyum sürecimin zor olmasından korkuyorum. Bakalım nasıl olacak minnoşla aramız. Doğumla ilgili fazla kitap okuduğumdan sanırım diğer düşünceler de. İnşallah size güzel şeyler yazarım burdan ilerdeDoğumadaa fazla odaklanma herşeyi oluruna bırak çok düşünürsende olumsuzluklar yaşarsın yada beklediğin gibi gitmezse olumsuzluğa düşersin. Göğüs Yarası herkesde olur diye bişey yokki. Uykusuz kalmak değilde şuanda yaşadığımız gibi geceleri sık uyanmak diyelim şimdi hiçbirimiz deliksiz uyuyamıyoruz dimi ozaman hiç değişik geşmiycek hatta yattığın zaman hiç olmazsa rahat yatıcan 5 dakikada Gözünü kapatsan ağrın sızın olmayacak. Biz anneyiz herşeyin üstesinden rahatça geliriz eşin nöbetçiyken bunu daha iyi hissedeceksin. Sen sen ol bu endişelerden kendini uzaklaştır bebekler sandığımızdan daha hassaslar kendilerini güvende hissetmek isterler sakinlik isterler kendinden emin olmayan annenin bebeği huzursuz olur güvende hissetmez. Bunları hesaba katarak çok Düşünme doğunca onu sadece kuralsız Şartsız sev sarmala kokla herşeyi oluruna bırak
Yerinde olsam son haftaya kadar dururum yada doktoruna güveniyorsan o engüzel tarihi verir. Normal doğum öyle zannettiğin gibi birden olacak bişey değil ilk çocukta hele. Korkma yani sezeryan olmak isterken birden pat diye doğuramazsın doğum başlasa bile senin kafanda kurup Korktuğun o doğum anı öyle hemen olmuyo o arada kaç kere sezeryan olup çıkaracak kadar zaman oluyoGunaydin kizlar ..kafama takilan bisey var da hic drunuzla yada kendi aranizda konustunuzmu merak ettim. Benimki istege bagli sezeryan oluck. sat a gore 25 temmuz d.tarihi ben 15i istiyorum ama usg 12 temmuz son dogum gosteriyo gelisimi onde masallah. Acaba sezeryanimi 7 temmuz gibimi yapmaliyim pzrtsi gunu dr randevum ogun konusucam ama o gune kadarda fikir edinmekistiyorum15 i olurda 39.hafta oluyo 7si olursa 37. Ya 15 ine kadar bekleyipte 12sinde bebek gelmeye karar verirse O ani yasamaktan cok korkuyorum normal dogum hic bana gore diil . Benim dayanabilcegim bisey degil .o riske girmek istemiyorum oyuzden
Canım yaBen anaç bir insan değilim. Kimisi anaçtır, kardeşlerine bakmıştır ya da çocukken bebeklerine annelik yapmıştır, üniversitedeyken lisedeyken kendini anne olarak hayal etmiştir. Bende hiç öyle şeyler olmadı, kendimi anne olarak hiç hayal etmedim. O yüzden uyum sürecimin zor olmasından korkuyorum. Bakalım nasıl olacak minnoşla aramız. Doğumla ilgili fazla kitap okuduğumdan sanırım diğer düşünceler de. İnşallah size güzel şeyler yazarım burdan ilerde
Gunaydin kizlar ..kafama takilan bisey var da hic drunuzla yada kendi aranizda konustunuzmu merak ettim. Benimki istege bagli sezeryan oluck. sat a gore 25 temmuz d.tarihi ben 15i istiyorum ama usg 12 temmuz son dogum gosteriyo gelisimi onde masallah. Acaba sezeryanimi 7 temmuz gibimi yapmaliyim pzrtsi gunu dr randevum ogun konusucam ama o gune kadarda fikir edinmekistiyorum15 i olurda 39.hafta oluyo 7si olursa 37. Ya 15 ine kadar bekleyipte 12sinde bebek gelmeye karar verirse O ani yasamaktan cok korkuyorum normal dogum hic bana gore diil . Benim dayanabilcegim bisey degil .o riske girmek istemiyorum oyuzden
Allahtan annelerimiz var. Annem 1 saate geliyo sen hiç bir şey elkeme dedi bana ama mutfağı temizledim bile. İnsan sabah 5 de uyanınca...Yok artık insanlar ne düşüncesiz ya Annem böyle durumlarda karşıdaki düşünemiyorsa sen düşündürteceksin diyor o da zamanında çok misafir ağırlamış hamileyken falan zorlukla ondan zorluğunu biliyor direk söylemiş benim yerime sağolsun.
Valla bende anlamadım keşke öyle yapsalardı. Doğurmadan bi kayınpederime gidiyim bari de aynısı başıma gelmesinAy ne dengesiz millet ya seni çağırsınlar çok görmek istiyorsalar.
Canım ilk benimde ve dün kontrolüm vardı inşallah 10 gün kaldı son demlerim. Arkadaşları çağırmıcam zaten. Bu da son olsun valla dicem bende müsait değilim diye.ne kadar anlayışsız arkadaşların varel insaf yahu...
Eşin hayır demeliydi. Ya da kendileri gelip kendileri hazırlayacaktı. Ben eşime tembihleyeyim de öyle bir şey olursa zorlanıyor, daha sonra gelseniz desin. Ne bu ya, bir de gelip doğum deneyimlerinden, milyon kere aynı tavsiyelerden bahsederler. Hiç senin kaygından, soru işaretlerinden bahsetmezlerKaçıncı doğum olacak? Belki ilk değilse size normal geliyordur, bu kadar önemsemiyo olabilirsiniz tabi...
Annem yardıma gelecek o oruç. Genç kızlar var onlar tutmuyo. Eşimin halasıda bugün oruçlu değilmiş heralde özel durumu var. Şansıma kadının şeyine denk geldiiyi bari en azından. bende şuan eğitimlerim olmadığı için oturuyorum 2 hafta sonra var eğitim. onuda oturarak anlatıp bitirecem artık.
aç kalmazlar canım. sen zaten almışsın. onlarınkiyle bir sürü çeşit olur. birinede çay ikramını paslarsın. birliktede buluşıkları halledin. yormadan kendini atlat. kimse oruçlu değil anlaşılan gündüz gezmeye gittiklerine göre
dün cevap yazamadım cnm kusura bakma. bana ilaçları iki gün önce kontrole gittiğimde verdi. bugün kullanmaya başlıycam. haftaya cuma da kontrol için çağırdı tekrar.Senin geçti mi hemen peki ? Doktor yeni ya tereddütlerim var ve 10 gün sonra çağırdı tekrar. Bu sürede uzun geldi. Ilaçlardan ziyade enfeksiyonun bebeğe zararından korkuyorum Bişey olur mu acaba diye. Seni sonra ne zaman çağırmıştı takip etti mi
Annem yardıma gelecek o oruç. Genç kızlar var onlar tutmuyo. Eşimin halasıda bugün oruçlu değilmiş heralde özel durumu var. Şansıma kadının şeyine denk geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?