- 21 Mart 2014
- 7.298
- 5.970
- 248
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #55.381
Günaydın canım. Ben ayda bir kendim kesiyorum saçlarımı. Böyle şeylere inanmamak gerek. Bilimsel bir açıklaması olmadıktan sonra. Bu tarz şeyler banada çok söylediler ben söyleyenlerin yüzüne direk "ne kadar saçma ve cahilce" diyorum acayip hoşuma gidiyo baya bozuluyolarBencede hurafe gıcık oldum zaten ablam iki doğum yaptı hiç öyle birşey duymadım başka kimsedende acaba varda ben mi duymadım bilmiyorum dedim kızının göbeği 14 gün sonra düşmüş o zamana kadar yıkamamış eylülde sıcak zamanda birde . Doğuma gitmeden birgün önce saçlarımın Önünü kestirecektim birde uçlarınıaldırıcaktım sakın kestirme benim akrabam kestirdi bbeği öldü dedi . Birde eşi kalktı doğum fotoğrafçısına niye o kadarpara veriyosunuz gereksiz boş yere felan dedi iyice sinirlendim herkes istediğini yapmakda özgür imkanları doğrultusu da kimse kimseyi ilgilndirmez yok işte ameliyathane girdiği için o kadar para alıyormuş daha sonra o fotoğrafları bakıp ne yapıcakmış ne yapıcak saklıyacak ben bile diyorum bebeklik hiç fotoğrafım yok keşke fazla olsaydı tamam kendimşzde çekicez daha sonra ama o anıda imkanım varken niyw kaçırıyım.
Kızlaaar çok konuşuldu ama birde ben yazayım, hem bebişin hem kendi çantamı hazırladım bu akşam...
Bebeğe;
2 hastane çıkışı ( bir 10'lu bir 5'li ),
2 zıbın,
1 ayaklı zıbın
ekstra 2 çorap 1 paket uni baby ıslak mendil, 1 paket bebek bezi, 5 tane de mislin ağız bezi koydum
Kendime;
4 gecelik
2 sabahlık
1 paket lansinoh
10 tane göğüs pedi
1 tane göğüs kalkanı
2 tane süt saklama poşeti ( ne olur ne olmaz)
Son olarakta çıkarken giymek için en rahat hamile kıyafetim
İç çamaşırlarını bu hafta halledicem inşallah
Biberon ve emzik koymadım ama koysam mı ? Süt pompası hastanede vardır diye almıyorum ???
Ben esime sahur hazrlgi yaptgm icin uyumyrm yoksa uyku sorunu yok bende wc harici:)
Kizlar kraft dondy mama sandalyesini duyaniniz oldu mu? Hem besik gibi kullanilabilyor hem mama sandalyesi. Muzikli ve uzaktan kumandali. Gelgelelim ki Sıfırı 600 tl civari . Ben normal besigi 650 ye aldim mama sandalyesi cok pahali yani. Ama ikinci eli alınabilir diye düşündüm araştırıyorum. Temizini bulmak mümkün olur mu bilmiyorum ama fikir olsun diye sizede söylemek istedim.
Çok iyi yapmışsın özel sektörün en özel hastanelerinden birinde çalışıyorsun :) çok iyi kafan ne güzel rahattır orada nasıl ilgileceklerini çok iyi biliyorsun
Kızlar çok değişik duygular içindeyim. Bir anda çok moralim bozuluyor anneliğe hiç hazır değilmişim doğumdan sonra bebeğime bakamıycam alışamıycam gibi hissediyorum . O an biri geri döndürme şansı verse sanki vazgeçicemsonra vicdan azabı çekiyorum neler hissediyorsun böyle neden böylesin diye şimdi annemde yanımda onun kadar fedakar olamıycam eski rahatlığım hiç olmycak diye de düşünüyorum sanırım off neden böyleyim ya millet bukadar heycanlı mutluyken???
Bak kesin benm girdklrm eski yaa basmali nerde kalms oyle eskiden kalma kesin
Kızlar şu saçma hurafelerden bahsederken sizlede paylaşmış olayım. 40 çıkmadan sokağa çıkarılmaz diye bir şeyde yokmuş. Hatta ben galiba 25. Gün falan doktoru izin verirse alıp yazlığa gidicem bebişle. Yola çıkmak nasıl olur diyede baktım çok giden var yinede doktoru ne derse o olcak.
Ben bitek kafasinin asagida oldugunu biliyorum doktor demedi kanala yerlesmis faln bu sefer sorcam.bnmde ilk burdan ogreniyorum.:))Temmuz anneleri bebeğiniz doğum kanalına yerleşti mi ya da halk arasındaki deyimiyle aşağıya indi mi? Nasıl anladınız bu durumu? İlk deneyimim de ondan merak ettim
Gunaydin cnm.ne guzel yapin musaitmis kolayca olur dogumun allah ixin verirse bnce sknti yapma doktr bna dese oylle cok.mutlu olurum.dahs bellli degil.nasil dogurcam :)bnm duydugum arkadaslrimdanda catin musaitse tek dert o sanciyi cekiyosun snra on dakikada dogum yapiosun ins.kolay olur :)kızlar günaydın.nasılsınız.bizim dün catı muayenemiz vardı.cok iyi geçti.doktor herşeyin normal oldugunu hatta cok kolay doğum yapabileceğimi söyledi.hatta 3 cm acılmam varmımş.bizim kız aceleci cıktı.kırkını beklmeicekmiş.haftaya en gec obur hafta doğuma alırım diyor.cok korkuyorum.....hazırmıyım onuda bilmiyorum.daha ışyerinden izine bile ayrılmadım.
offff.normal doğum yapanlar ne olur yardımcı olun.
inşallah canım ya ne güzel rahatlattın.şimdiye kadar ben hep sezeryan istiyordum korkudan dolayı ama benizm kız normal dogcam dıye ugraşıyomuş.kanala bile girmiş.doktorda zaten boyle bir vucuda sezeryan yapmam dıyo.sancıda cektırmıcem dıyor.epıdural ıle yapcam dıyor.offfff.Gunaydin cnm.ne guzel yapin musaitmis kolayca olur dogumun allah ixin verirse bnce sknti yapma doktr bna dese oylle cok.mutlu olurum.dahs bellli degil.nasil dogurcam :)bnm duydugum arkadaslrimdanda catin musaitse tek dert o sanciyi cekiyosun snra on dakikada dogum yapiosun ins.kolay olur :)
Valla banada dua et canım aynen artık ne yatmak ne oturmak kolay bide iki gündür afedersin makatta kaşıntı var delirdim bi o eksikti.bende saba özel dua edicem hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde kolayca doğuralım diye
Hepimiz bekliyoruz ama hayirlisiyla gelsin bebisler.bende daraldim iyice yaa.Rabbim kolay doğumlar versin.
kızlar günaydın.nasılsınız.bizim dün catı muayenemiz vardı.cok iyi geçti.doktor herşeyin normal oldugunu hatta cok kolay doğum yapabileceğimi söyledi.hatta 3 cm acılmam varmımş.bizim kız aceleci cıktı.kırkını beklmeicekmiş.haftaya en gec obur hafta doğuma alırım diyor.cok korkuyorum.....hazırmıyım onuda bilmiyorum.daha ışyerinden izine bile ayrılmadım.
offff.normal doğum yapanlar ne olur yardımcı olun.
Sanırım son 1 hafta 14 gün daha zor sıkıntılı üçünüzde aynısınız ben şuanda iyiyiyim tabi yoruluyorum ama anladığım kadarıyla sizin kadar değil rabbim tez zamanda hayırlısı ile kucaklarınıza kucaklarımıza almayı nasip etsin sizleride hafifletsin
Sknti yapma canim bnce cok.buyuk.nimet .epiduralle yapti esimin.akrabasi cok.rahattim dedi hafif sanci gene hissediyosun ona gore ikiniyosun demisti.bnce gercekten sukret eskiden nasil dogum yapiyolrmis pirt diye:)) seninde oyle olcak Allahin.izniyle.bnmde ilk dogumum olck anneannem teyzelerim cok.kolay dogurmus bi annem sezeryan oda bn donmemisim :) insallah hepimizin cok.rahat kolay dogumu olur dua et caniminşallah canım ya ne güzel rahatlattın.şimdiye kadar ben hep sezeryan istiyordum korkudan dolayı ama benizm kız normal dogcam dıye ugraşıyomuş.kanala bile girmiş.doktorda zaten boyle bir vucuda sezeryan yapmam dıyo.sancıda cektırmıcem dıyor.epıdural ıle yapcam dıyor.offfff.
teşekkur ederim canım..inşalllah hepimiz güzel dogumlarla bebişlerimizi sağlıkla kucagımıza alırız.Ne güzel canım sevinmen lazım. Sezaryen olsan hiç ağrın olmayacak mı sanki. Bir dürü kişi doğum sancısını çekip öyle sezaryen oluyor. Sen hiç bu evreleri görmeden direkt normal doğurabileceksin. Çok iyi bi haber bu
dualarım hepimizle canım.allah hepimizi sağlıkla kurtarır ınşallah.Sknti yapma canim bnce cok.buyuk.nimet .epiduralle yapti esimin.akrabasi cok.rahattim dedi hafif sanci gene hissediyosun ona gore ikiniyosun demisti.bnce gercekten sukret eskiden nasil dogum yapiyolrmis pirt diye:)) seninde oyle olcak Allahin.izniyle.bnmde ilk dogumum olck anneannem teyzelerim cok.kolay dogurmus bi annem sezeryan oda bn donmemisim :) insallah hepimizin cok.rahat kolay dogumu olur dua et canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?