2015 Temmuz Anneleri

KIZLAR ELİMDE BEBEK BAKIMI İLE İLGİLİ KİTAPLAR VAR HEPSİ YENİDEN FARKSIZ İLGİLENEN OLURSA MESAJ ATABİLİR.
1-Tracy Hogg Ebeveyn Cankurtaran Seti / Gün Yayıncılık
2-Akıllı Bebekler Akademisi (Bebekler için Beyin ve Çoklu Zeka Geliştirme Rehberi)
3-Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler?

Eklentiler

• IMG_20150530_222955.webp
    46,6 KB · Görüntüleme: 93
  • IMG_20150530_223003.webp
    38,4 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_20150530_223044.webp
    65,8 KB · Görüntüleme: 81
Yok canım pes etmek yok. Çok acıyo göğüslerim ağlaya ağlaya emziriyorum. Ama sarılık arttıkça daha çok uyuyo çok uyudukça emmiyo sarılık artıyo. Kısır döngü. Önemli olan hastaneye yatırmasınlar yoksa inan 4 günde toplam 6 saat uyudum. Hiç umrumda değil. Yeterki iyi olsun.

Sağol canım şu an canım burnumda valla. lohusalık neymiş anladım. 2 günde hamileliğimi özledim. Tek güzel şey kızım.

Canım ilk haftalar çok zor geçiyormuş herkes öyle dio. Bir de bizim ilk bebeklerimiz. Olsun varsın sağlıklı ve yanında ya sen üstesinden gelirsin annesi :)) minik de emmeye yavaş yavaş alışır inşallah.

Hadi gözünaydın canım ! :) demek ki minik hanım da azıcık acıkmış ondanmış karın çevresini de dert etme. Benim kızım da geriden geliyor. Doktorum göbeksiz bi bebek olucak sadece dio

Kızlar herkese cevap yazamıyorum dediğim gibi emzirme derdindeyiz. Kısaca hikayeyi anlatayım. Pazartesi gece doğum sancılarım başladı. Salı sabah sezeryana gideceğimiz için dayandım gitmedim geceden salı sabah 6 da hazırlandık. 7.30 da ameliyathanedeydik girişler yapıldı. Bu sırada nişanım geldi. Ultrason ve nst çektiler beklemeye alındım. Özel bir anestezist bekledik. Ameliyattaymış. Ondan 10 da girdim sezeryana. Epiduralin takılması esnası zor. O göbekle o pizisyonda durmak ve iğnelerin acısı zordu ama 5 dk sürüyo önce bacaklar sonra belden aşşağası uyuşuyo. Pelte gibi oluyo resmen. Sonrasında ilk 5 dk da kızım çıktı. O anı anlatamam. Allah' a 1000 kere şükürler olsun. Ağladım hemde çok ağladım. Ben ağlarken bebeğimi sildiler ve beni dikmeye devam ettiler. Kısa sürdü ama bebeğin çıkışından biraz daha uzun. Toplam herşey yarım saat sürmüştür. Bu arada bebeği siler silmez bebeği yanağıma getirdiler. Öptüm yanağıma dayadılar o arada doktor dikişe devam ediyordu. Neyse bebek odaya benden önce çıktı. Tartısını alıp ilk muayenesini yapmışlar. Toplam 2 gece kaldık. 3. Gün 4 de çıktık. İlk gün epidural sayesinde ağrım olmadı ama bacaklarımın açılması uzun sürdü. Açılır açılmaz ayağa kaldırdılar fakat yürüyemedim kalktım çarşaflar değişti geri yattım. Çok kanamam oldu ama sadece ilk gece şu an hala kanamam devam edşyo. Normal adet kanaması gibi. 1 hafta içinde daha pembe ve az gelmeye başlayacakmış. 2. Gün ağrılarım çok oldu çünkü sondayı epidurali damar yolunu çektiler. Tuvalete kalktım, ağrı kesici ağızdan aldım ve kalçadan vurdular. Bundan ayağa kalktıkça çok ağrım oldu. 3. Günde eve geldik ağrım yine fenaydı ama bir önceki günden iyiydim. Bugün4. Gün. Sabah yavaş yavaş kahvaltı hazırladım. Bebeğimin kıyafetlerini falan ayarladım. Yani nırmal hayatıma dönüyorum. Sadece oturup kalkarken ve yatağa yatarken şiddetli yanma oluyo dikiş yerlerimde. Eşim çok yardımcı Allah razı olsun. Bebeğim 3.650 doğdu ilk 2 günde 400 gr verdi. Şişlikleri indi ama dr lar fazla buldu kilo kaybını. Çünkü sarılık oldu ve emmiyor. Emmedikçe daha çok sarılık oluyo. Sarardıkça emmiyo uyuyo. Kısır döngüdeyiz. Şimdi babası ve halası hastaneye götürdü. Kontrol edecekler. 2 saatte bir kan ter içinde 15-20 dk anca emiyo. Hiç aksatmıyoruz gece bile çalar saatle emziriyorum ama uzun sürmüyo bu yüzden yetmiyo. Sezeryan öncesi doğumum neredeyse başladığı için sütüm hemen geldi. Sezeryan olacaklara önerim 39. Haftadan önce yapılmasın. Ben geç sezeryana girmenin faydasını gördüm. Diyeceklerim bunlar. Birde merak edenlere de gibi ödem oldu, hastaneden girdiğimden sadece 1 kg eksik çıktım. Fakat dün geceden bu sabaha da 3 kg gitti yani ödemim yeni gidiyor. Öyle hastaneden bir çıktım 10 kg gitmiş vs olmuyo yani. Yeter bu kdr yazdığım. :)) sorular varsa vakit oldukça yanıtlarım.

Ayyy maşallah Allah esirgesin ne güzel kilo almış daha önceki doğumların normaldi sanırım,yine normal doğum olsa iyi olurdu belki ama biraz kilolu bebişin, seni de zorlayabilir, sezeryan da çok korkulacak bir şey değil, sezeryan daha uygun diyorsa doktorun korkma bence, benim de bundan önceki doğumum sezeryandı, eve döndükten sonra çok da zorlanmadım açıkçası

Evet canım doğru diyosun ben hastaneye yatırabilğrle çok yükselirse ondan endişe ediyorum yoksa yoruluyorum vs. Diye derdimde yok. Allah a bin şükür bebeğimizi sağsalim kavuştuk.

Gözün aydın canım, hiç aç kalmak istemiyor bu bebişler annesi

Hadi gözünaydın canım ! :) demek ki minik hanım da azıcık acıkmış ondanmış karın çevresini de dert etme. Benim kızım da geriden geliyor. Doktorum göbeksiz bi bebek olucak sadece dio
Sagol cnm.bu kiz bni strese sokmayi cok seviyo :) aslan burcu olck bn akrep.burcuyum bizim ew nasil olck bilmiyorum ilerde.tek saglikli olsunda insallh gobeksz olsun .:)

Merhaba kızlar. Bugün dra gittim, açılmam başlamış 1-2 cm. Hakikaen temmuz bebekleri aceleci çıktı. Düzenli sancım varmış ama hssetmyorum. Dr devam edrse gel dedi ama hissetmedğim şeyin devam ettiğini nasıl anlıcam k?
ben çantamı hazırlamaya gidiyorum. Cuma cuma Rabbim hepimze kolay doğm nasip etsin :)
Bir de çatı muayenesinde korkulacak hiçbir şey yokmuş. Normade aftaya bakacaktı ama nstyi görnce erken baktı.

Tekrar tebrik ederim maşallah ikinizede. Doğumun kendiliğinden başlayıp sezeryana girmen çok süper olmuş bu demek oluyorki zaten bebişin tamamlamış yolculuğunu negüzel. O ağrılar sancılar olucak napalım zahmetsiz rahmet olmuyor biz öncesinde sezeryanlılar sonrasında bi zahmet çekiyor. İnş sarılığı atlatır miniğin sağma makinan varsa yada sağlık ocaklarında oluyo sağsan biberonla beslesen emzirme haricinde ara ara. 1-2 haftada gidiyor kilolar hemen gitmez zaten ben hiç tartılmadım korkuyom ya hiç Gitmemişse :)))

Kizlar merhaba:))
Artik son zamanlar hazirliklar diye cok giremiyorum, goz gezdirdim saygalari dogum yapanlar olmus gozunuz aydin hepinizin:))
Temmuz anneleri 2015 dogum hikayesi diye sayfa acildi mi? Oraya yazalim hikayelerimizi insallah. Burda mesajlar cabuk geride kaliyor ve acayip merak ediyorum

Buarada karni asagi inenlerin dogumu ne kadar yakin olabilir :)) benimki asagi inmis doktorum oyle dedi. Erken gelebilir dedi.

cicisko @fallagenel gozunuz aydin..@ceylasya canim bebisin kucaginda sukur pazar da cikarsiniz insallah...

Doguma giden kızlar Rabbim yrdmcnz olsun..

Kontrole gidenlerinde sonuclari ii cikar insallah...

Annemdeyim okuyorum ama cok yazamiyorum..

benimde agrilarim coktu...dunden beri karnim asagi indi ayaklarini dayamiyo artik kaburgalarima cok rahatladim..karnimda cok rahat hareketlerimiz azaldi 10 dan fazladir ama sert hic olmadi evham yapmayim diyorum ama elimde degil kendi kendime kuruyorum..bi kucagimiza alsak saglikla..sanki ilk dogumummus gibi degisik duygular icindeyim..cok agliyorum herseue kizima baktikca agliyorum esimi gordukce...

Bu arada cansucum bitti sonunda guzelce dinlen saglikla al kucagina...

Sagsalim kavstun kokusu burnundaya canin Allaha sukur agri sanci gelir gecer Allah yardimcin olsun.Ilk zamanlar genelde oluyor burnunu sik hafif hatta ayak parmaklarinida hemsire oyle yapiyodu ustunude soyabilirsin hafif o zamnda uyaniyo oda isisi musait olup tabi

Maşallah canım inş açılman kolay ve çabuk olur sancını hissetmesen de açılman güzel olursa kolayca doğurursun inş. Haftan çok erken değil artık.
Bide 1-2 cm açılma bazen 2-3 hafta bile ilerlemeyebiliyor hemen doğururum diye şartlandırma kendini benim gibi çok bunalırsın bekledikçe inş çok beklemezsin

yekruye gpzun aydin iyiymis canim bebek esimin ananesi var baya yasli 90 kusur hep der ki evlat olmasa bir dert olsa on dert her an korku canindan parca cunku ..

Ah ah o ağlamalar şuanda bende bile var bakıyorum kızlara onlara yetmeyecekmişim gibi geliyo. Görümcemin kızı giderse sanki çok zor olucak gibi geliyo. Eşim hiç işe gitsin istemiyorum. Ay bu hormonlar bu psikolaji bizi bi terk etse
Seninde artık yakındır Tevekkül et banada dua et güzel şeyler düşün inş sağlıkla kucaklarsın inş

Hepsini yapıyoruz canım. İnan yüzünü bile ıslatıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…