- 4 Aralık 2011
- 443
- 165
- 333
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #61.341
Dogumda aliniyor bir hafta anne sutuyle beslendikten sonra tekrar aliniyor fenilketanuri taramasi icin anne sutu aldiktan sonra baktirmak lazim bence gecikmeden aile hekiminize telefon edip bir sorun canim suresini gecirmwmek gerek diye biliyorum hatta biz dogumda aldirsak mi diye tereddut bile ettik anne sutu icmeden fenilketanuri anlasilmaz diyeHayır doğum yaptığımız yerde aldılar topuk kanını 3 lü tarama topuk kanından ayrı bir şey mi?
Kızlar 41+0oldum yarn doktora gdicem suniyle denicez demistim ama ben sezreyan olmak istiyorum yarn konusucam doktorumla kabul edicegini tahmin ediyorum suni alip acilmam ilerlemez veya bebegim strese falan girerde acil aezeryana alinmak istemiyirum yalniz ben cok heyecankaniyirum carpintm oluyo ozamn spinal sezeryan istiyirum sakinlestrici yaparlarmi bide cok mu agri oluyo sonrasnda beni bilgilendrn lütfen
Canim dedigim gibi bir hafta boyu beslenip haftayi doldurunca aliniyor aile hekimine telefonla ulasamiyorsan esin bi kosu gidip konussun benceKızlar topuk kanı 2. Kez ne zaman alınıyo? Daha önemlisi 2. Kez alınması şart mı? Acil cevap lütfen.
İlk dogumdakinde net birsey cikma olasiligi dusuk oldugu icin tekrar aliniyor eger Allah jorusun bir sikinti varsa donuyorlar sana yoksa veriyorsun bitiyor sonuc alma falan yok yani ses cikmazsa sikinti yok demkBu u okudum hatta başka sitelerden de okudum bazı yerlerde ilkinde problem olursa diyo o nedenle sordum. Doktorumuzu aradık pazartesi gelin verin dedi. Sizlerin doktorları ne dedi onu merak ediyorum nedense netleşmedi benim için.
Havalandirirsan gecer koku. Ben oyle yapmistim. Simdi yikarsan bozulur filan bilmedim:)Anladım canım benimki plastik gibi kokuyor da ondan yıkasammı diyorum
Masallah masallah:):) yeni doganlarin gozleri daha gormuyor canim 10-15 cm'i filan goruyorlar ancak:) hicbir oyuncak ise yaramaz daha. Onun tek derdi sensin simdi. Birde acik hava iyi gelir bolKızlar selammm,doğum yapanlara hayırlı olsunnn toplucaaa,yapmayanlarada en kısa zamanda saglıkla kucagınıza alın inşşş....Bİzde oğulmla 15 günlük olduk maşallahh,Bayramda artık biraz dısarı cıkıp gezeriz diye düşünüyorum:))Birbirimize baya alıştık oğlumla,sadece uyanık oldugu zamanpar kesınlıkle yattıgı yerde durmuyor,ya meme istiyor,ya da kucak...emzik vermemek için direniyorum,annemde verdırmıyor zaten:)versem cokdan rahatlmıstım sanırım ama kolayada kacmak ıstemıyorum,sonradan bırde bıraktırmaya calısmak lazıM çünkü..Acaba ben bu oglana vakıt gecırsın dıye ne almalıyım,yenıdoganın ılgısını çekecek işe yaramıs bı oyuncak varmı,?tecrubelı annelerden yardım ıstıyorum....
Konusucam doktorumla yarn istersem yapicagini düşünüyorum dayandm artk günümüz dolali bir hfta olduİstersen sezeran olabiliyomusun??
Benim sut bi turlu artmiyor kisir donguye girdik sanki sagma dahil herseyi deniyorum saatlerce emzitiyorum gene ac agliyor ne yapacagim bilmiyorum sanki her emzirmede mama da aliyor saginca da cok gelmiyor sivi seyler icip duruyorum ama her turlu tavsiyeyeacihim artik bi artsa sutumCnm nasıl mama süt durumları,ben baya süte geçtim ama sol göğsüm biraz az süt üretiyor,bazen cok aglayınca doymadıgını düşünüp bir kere mama verıyorumbakalım sol göğsümün açılmasını beklıyorum:))
merhaba süt konusunda en önemlisi stresten uzak durman ve bebeğin uyudukça sende uyumalısın. bol süt yeşillik ye. dut kurusu tarifi var süt yapıyor benim ilk doğumumda işe yaramıştı. bir avuç kuru beyaz dutu yarım litre suda 7 dk kadar kaynat ve ılıkken tok karnına sabah akşam iç.Benim sut bi turlu artmiyor kisir donguye girdik sanki sagma dahil herseyi deniyorum saatlerce emzitiyorum gene ac agliyor ne yapacagim bilmiyorum sanki her emzirmede mama da aliyor saginca da cok gelmiyor sivi seyler icip duruyorum ama her turlu tavsiyeyeacihim artik bi artsa sutum
lactamil vitamin takviyesi gibi. humana still süt çayı daha iyi. göğüsünü sağarken aşağı eğil biraz daha çıkar. ben dut kurusunu şimdiden hazırladım. doğum sonrası kaynatıp içeceğim.Kizlar lactamilin anne icin icecegi hakkinda bilgisi fikri olan var mi anne sutunu artirir mi yada bebise zarari var mi bilen yazabilir mi artik artsin su sutum
Konusucam doktorumla yarn istersem yapicagini düşünüyorum dayandm artk günümüz dolali bir hfta oldu
Canim haftaya randevum ozaman belli olur zaten gunumde bitiyo nerdeyse bebek kanala girmemis henuzBelli mi ne zaman normal dogum mu yapican dondu mu bebekkk ayy cok heyecanli valla
Kızlar ben süre tutumda bu kasılmalar bir 10 bi5 dk bi 7 dk da geliyor. Düzenli olmadığı için ciddiye almıyorum ama 4-5 saattir böyle devam ediyor. Sizce bu nedir ya? Yalancı Sancı mı? Aklıma seymasevde geliyor o kaç gün böyle Sancı çekmişti sanırım bende mi öyle olcam acaba
Canım humana, aptamil, ve babymall internet sitesindeki anne sütü artırıcı içecekler, sendn ricam bunları dene ben asla inanmazdım , ama sahiden artırıyor günde 3 defa bunlara yüklen, sahiden geliyor, takviye şartBenim sut bi turlu artmiyor kisir donguye girdik sanki sagma dahil herseyi deniyorum saatlerce emzitiyorum gene ac agliyor ne yapacagim bilmiyorum sanki her emzirmede mama da aliyor saginca da cok gelmiyor sivi seyler icip duruyorum ama her turlu tavsiyeyeacihim artik bi artsa sutum
Bana doktorum lactamilin anne çayını verdi bi de humanayı önerdi ikisini kullanıyorum, doğumdan sonra hemşireler ısırgan çayı sütünü getirir demişlerdi ben de denedim geldi gerçekten. Yeşillikler getiriyor bi de annem nişastalı kurabiye içimce benim sütüm geliyordu dedi denemek lazım :)Kizlar lactamilin anne icin icecegi hakkinda bilgisi fikri olan var mi anne sutunu artirir mi yada bebise zarari var mi bilen yazabilir mi artik artsin su sutum
Bebeğe hiç zararı yok canım. Ben alıyrm çok ile yaradı , morelini yüksek tut, yemeğini güEl ye, iştahla sürekli gel git bişiler ye meyve sebze , et süt filan sütyen takma, eskiler der sütü tıkar, aaaa birde ılık su göğüslerine tut, bak gör faydası olacak , bende çok kaygılıyım inan ki her dakka balındayım, bebeğinKizlar lactamilin anne icin icecegi hakkinda bilgisi fikri olan var mi anne sutunu artirir mi yada bebise zarari var mi bilen yazabilir mi artik artsin su sutum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?