- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #61.381
Akintinda artma varmi benim 2gündür avuc dolucak kadar yigun kivamli akntim oluyoaynen benimde öyle oluyo işte ya
Bugun 38+1
Akintinda artma varmi benim 2gündür avuc dolucak kadar yigun kivamli akntim oluyo
Gecmis olsun canim.ya bnmkide bugun cok sakin.iki gun.once sanci fln yoktu,bnide korku sardiKizlar bugun bebegim az oynadi diye oylesine dra geldik ntsye baglandim sancilarim tavan yapmis ama ben hic bisey hissetmiyorum. Suan kolumda serum popodan igne ikide hap ictim. Yarinda ameliyat saka gbi .. bende sifir agri igne yaparken cocuk gbi cirpindimda sanci nasil hissetmedim onu anlamiyorum..
hepsinin ustesinden gelirsin sen!Arkadaslar yarin hayirlisiyla doguma giriyorum kizimi kucagima almama saatler kaldi. 9 ay ne kadar da cabuk gecti, acisiyla tatlisiyla, catlaksiz, fazla kilo almadan bir hamileligin daha sonuna geldim ve buyuk konusmayayim ama hamilelik defterini kapattim artik . Bu kutsal gorevi daha cocuk isteyenlere devrediyorum , simdiden kolay gelsin:) yas itibariyle ve gurbette olmamiz vs. nedenleriyle bir hamilelik daha kaldiramam sanirim:)
Bugun cok degisik duygular icindeyim. Ilk kez anne olacak arkadaslarin dogum oncesi yasadigi hicbir korku yok bende fakat bende degisik duygu dalgalanmalari yasiyorum. Hem heyecanliyim hem icimde bir huzun varsabahtan beri kizimla oyunlar oynuyorum ve ona baktikca gozlerim doluyor nedense sanki bu ona 100 % ilgi gosterebilecegim son gunmus, bundan sonra hep ilgi eksikligi yasayacakmis gibi geliyor. Onun icin hicbirsey ayni olmayacak artik . Daha kendisi bebek sayilir ya da ikinci kizimi ilk kizim kadar sevebilecekmiyim? Ya sevemezsem ? Gibi cilgin dusunceler kafamda surekli geziyor! Biliyorum yeni hayatimiza alismak biraz zaman alacak ve sonunda hersey guzel olacak ama su anda bu dusunclerime engel olamiyorum ve sanirim bu durumda olmam normal su anda:) yine de kendime ve esime guvenim tam. Bu zorlu donemi cekirdek ailemiz olarak kisa surede atlatacagimiza inaniyorum.
Bu gunku yasadigim duygusal durum nedeniyle radikal bir karar alarak hastanede ilk gunden itibaren yalniz kalmaya karar verdim. Biliyorum benim icin coook zor olacak belki ama annelik boyle birsey iste , benim rahatimdansa zaten biraz biraz olaylarin farkina varan ve uzulen kizimin birde yabanci evlerde tek basina kalmasina gonlum razi olmuyor. Bu gune kadar bizden hic ayrilmadi. Onu dusunmekten zaten kendim rahat edemeyecegim . Gunduzleri bakici+ okul'a gidecek aksamlari da babasi herseyiyle ilgilenip onunla kalacak. Herhalde ilk iki gun cok zor olacak ama hemsireler bakacak artik bana. Anneme soylemeyecegim bu durumu kahrolur o da oralarda uzaklarda beni dusunmekten. Sonunda bende onun caniyim. Varsin esimle kaliyorum bilsin. Bana dualarinizi o yuzden ekstra eksik etmeyin zor bir dogum olmasin hemen ayaga kalkayim insallah olur mu???
Bizden son haberler boyle, hepinize kocaman sevgiler gonderiyorum!!!!
Eger duznliyse sancin takip et cnm 10 dk fln dusunce git bnce.illa suyun fln gelck diye bisey yok sanirim.bnde tuvaletten cikinca sancim.oluyo ama geciyo.senin sklasiyosa gecikmeden git bnce en azindan.icin raht eder
bence git bi doktora gözük doğum sancısı olabilir. bana doktor sancını takip et karnın ve belin ağrır ara ara girer ağrıların ozaman hemen gel bekleme dedi
teşekkürler kızlar, benim durum hala aynı gibi düzenli mi değil mi tam anlayamadım sancılar, biraz daha bekliyorum bakalımÇok düzenliymiş ama istenilen boyutta değil henüz sanırım. Erkenden gitme doktora ya hastanede beklemek daha zor. O ağrıların 1-1.5 dk kadar sürmesi gerekiyor, bi de dayanılmayacak boyutta olacak gittikçe. Bence sen ne zaman gitmen gerektiğini anlarsın.
Oh ne güzel maşallah maşallah kendi sancımla olur inş
Bnmde sancim var ama oyle belli aralikla gelmiyor.bevegimde cok sessoz bugun.korkuyomteşekkürler kızlar, benim durum hala aynı gibi düzenli mi değil mi tam anlayamadım sancılar, biraz daha bekliyorum bakalım
Aynı seyler bndede var cnm hmde 1haftadr dedigin gibi 2 3saat agrm oluyo snra onlarda gdiyo rabbm yardmcmz olsun insallh sen suniye gerek kalmadan dogurursun bende son sansm bugece olursa olur olmazsa yarn suni yicem hakkmzda hayrlsiEvet akıntılarım çoğaldı hani durmadan iç çamaşımı değiştiriyorum onun dışında sancı bi belime giriyo birden karnımın alt kısmına 2 3 saat düzenli oluyo bazen sonra tık yok bide bulantım olmaya başladı ara ara doğum yaklaşınca olurmuş ama bi fikrim yok tabii yarın doktoruma anlatıcam bakalım ne diycek ne olucak yarın çok merak ediyorum
Aynı seyler bndede var cnm hmde 1haftadr dedigin gibi 2 3saat agrm oluyo snra onlarda gdiyo rabbm yardmcmz olsun insallh sen suniye gerek kalmadan dogurursun bende son sansm bugece olursa olur olmazsa yarn suni yicem hakkmzda hayrlsi
Kızlar bir şey soracağım, 15 temmuzda (38+0) randevum var eğer bebek halen dönmemişse sezaryene alırlar mı yoksa biraz daha bekletirler mi?
Yaa ben oylesine geldim keyfii az oynadi diye ama anormal bi sancin var dedi ben hic bisey hissetmiyorum .. serum verdi 2 hap verdi igne yapti 3saattir burdayim gecmezse kalicm .. bnm merak ettigim gelmeseydim neolucaktii norml dogum sancisi buysa mukrmml bisey epiduralli gbiyim suan :))bende de sancı var ama hafif geçiyo ilk gebeliğim olduğu için net bi bilgi sahibi değilim senin ki nasıl olmuş öyle ya :s
Yaa ben oylesine geldim keyfii az oynadi diye ama anormal bi sancin var dedi ben hic bisey hissetmiyorum .. serum verdi 2 hap verdi igne yapti 3saattir burdayim gecmezse kalicm .. bnm merak ettigim gelmeseydim neolucaktii norml dogum sancisi buysa mukrmml bisey epiduralli gbiyim suan :))
hadı bakalım haftaya ınsallah guzel haberler alırsın once sonra da kucagına bebısı alırsın ınsallahhhh :)Canim haftaya randevum ozaman belli olur zaten gunumde bitiyo nerdeyse bebek kanala girmemis henuz
Bende rezene iciyordum o da bebege uyku veriyormus bu kez de bebek emmek icin uyanmiyordu sinir oldum icmiyorum suanYok canım sahiden yarıyor , tamam yeşillik yada diğer doğal yiyecekler ama şu anda bu ilk akım için başka yardımcı takviyeler ihtiyaç var , bol bol şu süt artırıcılardan iç, ha bşrde hummana Rezine kimsin çayını da iç o da bebeği sakinleştirmek için iyi, morel bızacağımıxa bişiler yapcaz.
Bi de canim kakasi az oluyor ya bazen bi pirt kadar bazen daha fazla normal mi ki acaba !!!!!! ya varya bu eve ebe geliyor ya egitim icin ben onla yasamk istiyorum bi iki hafta kadar :)Gogus ucu kremi lansinoh var bende vazelin gibi bisey hic ise yaramiyo. Gogus ucu zaten hassas bir de yikanmasi silinmesi gereken seylerle iki saatte bir emzirmeden once ugrasamam hic. Aciyo cunku dokununca. Kantaronu deniyorum su an bakalim.
Sonucu bildiririm.
Makinem yok manuel pompam var ama cok canimi yakiyo diye kullanamiyorum. Sık sık o gogsumle emzirmeye calisiyorum biraz iyi geldi sislige ama aciyo hala.
Her gun duzenli kaka yapmayabilirlermis. Dun hic yapmamisti bugun sabah costu uc kez aldik altini. Bir gun yapip obur gun yapmazsa degil de birkac gun ust uste hic yapmazsa sorun var demek sanirim ben de bilmiyorum ama karninin dydugunu kakadan anliyorum ben.
Canım sağ mutlaka demek bebek hepsini boşaltamıyo. Bende mastitin kıyısından döndüm hala da arada artıyo şikayetlerim.İlk emmeye basladiginda 10-15 dk emiyordu. Yarim saat emmiyor ki her zaman. Simdi 20 dk filan. Bazen orda uyuyor dura dura emdigi icin yarim saati buluyor. Etkin emmesi yine 15 dk filan. Gece Cok yorucu oluyor.
Anneni dinleme benim annem de senin sutun yok doymuyo filan diyip duruyodu yok yere. Sonra baktu ki kaka yapiyo sustu sonra:)
Daha dun bir ark onerdi bana cok iyi geldi diye. Hamileyken yapmistim o jeli bir krem kutusunda sakliyorum, ya nasil iyi geliyo anlamiyorum kupkuru yapiyo o. Cay posetini bir kez denedim. Ama ayva cekirdegi kuruyunca cok fena oluyor. Nemden eser yok yani.
Annelik ne zor seymis ya. Hemoroidler costu, memeler yara, Sanirim simdi bir de mastit oluyorum tum bu acilarin ustune. Sol gogsumde sislik var ve aciyo. Sabahtan beri anneme okuttum, sicakcsu torbasi koydum, masaj yaptim, israrla o gogsumu emzirdim. Ne Alternatif tip ne kocakari yontemleri care olkmadi.Yarin gecmezse dr yollari gorundu bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?