- 7 Ekim 2013
- 763
- 523
- 128
- 35
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #8.281
kizlar ya benim kafamda bi suru soru var ben kontrol icin doktora gittim doktor arayisi icindeyim maalesef doktor garip geldi bana herkes ciiok iyi dedi ama ben girdim kagitlari verdim eline bana git ultrasona burnuna bakacaklar bebegin dedi bi an sasirdim gulunce gulme gulme dedi iyi dedim. meger ikili test icinmis kendisi hic bakmadan gonderri ama yogun oldugu icin 2 ocaga gun verdiler . gittim soyledim tekrar tamam diyip gonderiuordu beni siz bakin bari kalp atisina fln dedim bakti iyi suyu kalp atislari fln dedi gonderdi beni yakafam karisti tamamemn ikili teste ac mi gidicem tok mu baska biseye gerek varmi ? haftasinida soylemedi bana normalde adet tarihime gore 12. hafta ama ilcedeki doktorun hesabinda 11.hafta ciktida bebegin boyu 5.1cm yaziyor 11. haftada normal mi bu ? cok uzun oldu sanirim
evet bende cok sasirdim ama onun icinmis benim daha olculmedi ama meraktan catliyorum resmen . doktor ilk soylediginde dalga geciyor ssanmistim zaten biraz dakgaci bi adamdi emin olamadim onun icin sormak istedim bende :)Aa bebegin burnunu ikili test icin mi olctu? Bende usg ye girdim dr bi boyunu bide burnunu olcmus yuregim agzima geldi burnu sorunlu mu acaba ne bu simdi diyee ayy canim icim rahatladi wallaaa
down sendromu için ense kalınlığına ve burun kemigine bakiyorlarmis. Down sendromlu çocukların çoğunda (oranı aklımda kalmadi) burun kemiği gözükmüyormuş. Tabi kan sonuçlarıyla birlikte bu ultrason değerlerinin bir anlamı var.evet bende cok sasirdim ama onun icinmis benim daha olculmedi ama meraktan catliyorum resmen . doktor ilk soylediginde dalga geciyor ssanmistim zaten biraz dakgaci bi adamdi emin olamadim onun icin sormak istedim bende :)
Madem uzmansiniz hamilelerin stres yapmamasi ve kucukte olsa tartisma yapip gerilmemesi gerektiginide bilirsiniz.Siz fikrinizi soylersiniz,birisi fikrinize katilmiyor diye konuyu tartismaya donduremezsiniz.Bende dusuncelerinize katilmiyorum.Sizin fikrinize saygi duydugum gibi sizdende ayni saygiyi beklerim.Burda gerçekten kararsız kalan etkilenen ve ciddi şekilde yardım edin lütfen diye medet bekleyen bir ton yazı gördüğüm için yazmak istedim ben yoksa kimin çocuğu engelli kimin engelsiz beni hiç ilgilendirmez burada.Gerçekten etkilenen insanları gördüğüm için yardımcı olmak istedim ve bu alanda çalışıyorum.Ben genel ortalamayı bilerek yorum yaptım ayrıca 2-3 insan lafıyla değil.Hala ben etkilenmem diyerek kendinizi öne atıyosunuz.Ne güzel siz etkilenmiyorsanız konuya dahil olmanıza gerek yok zaten.Siz evinizde yada işinizde kendi düşüncenizle yorum yapıyosunuz ben 200 tane engelli öğrencinin ailesiyle görüşen biri olarak yorum yapıyorum.Size değil ama bu konuda yardımcı olabildiğim kim varsa uzmanlığımıda ispatlamaya hazırım hanımefendi.
Arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Bizim ailede 2.derece akrabamda down sendromu olduğundan ben testi mutlaka yaptırmak istedim. Ne risk varsa görüp ona göre kendimi hazırlamak için. Çünkü down sendromlu birey ile iletişim kurup onun ihtiyaçlarına yetişebilmek ve egitimine destek olmak sandığınız kadar kolay değil. Biz bunu yaşadığımız için benim nacizane tavsiyem bu testi yaptırmanizdir.Arkadaşlar şuan hepimiz ikili test zamanlarındayız.Her kafadan bi ses çıkıyor.Biri geliyor ayşe şöyle dedi yaptırmayacağım başkası çıkıyor Fatma şöyle dedi ben yaptıracağım.Kimsede ayşe kim fatma kim sıfatı ne uzmanlığı ne demiyor.Tamam tecrübede bi yere kadar.Herşey okumak yerine tecrübeyle kazanılsaydı üniversiteler kaldırılırdı tecrübesi olan çalışırdı.Aklımda şüphe varsa giderim bi uzmana danışırım.Günde benim gibi 100 tane hasta alana sonuçlarını kendi görene yaşayana danışırım.Bu testten neden kaçıyosunuz hiç anlamıyorum.Zaten ihtimal olduğunu söylüyolar varsa bişe baştan ona göre hazırlık yapıyolar yada önlem alıyolar.size danışmadan hiç bi müdahalede bulunmuyor kimse.Testi yaptırmayarak bi kaç ay daha durumu erteliyosunuz.Varsa sizde ona göre doğuma kadar hazırlarsınız kendinizi.Doğumda herşey yolunda diye beklerken engelli bi çocuğu kucağınıza almanız daha mı iyi?Kulaktan dolma komşuların onun bunun lafıyla yönlenmeyin Özel eğitimde psikolog olarak çalışıyorum.Sonradan öğrenenle doğumda öğrenen annelerin kabullenme zorluklarını bizzat burda yaşıyorum.Yaptırın yada yaptırmayın ama gidin bi doktorla yada bi psikologla oturup bu işin olumlu taraflarını bi kenara olumsuz taraflarını bi kenara ayırıp karşılaştırın lütfen.Burda da artık kimse yaptırıcam çünkü şu böyle dedi,yaptırmıcam çünkü bu böyle dedi diye konuşup insanları etkilemesin lütfen.Uzman ne dedi bu işi bilen içinde olan doktor ne dedi ona bakın.Kişisel olarak kimseye değil yazım.Gerçekten kafa karıştıran birden çok insan var,yapmayın lütfen.Herkesin karakteri duygusal yapısı farklıdır sizin kaldırabileceğiniz bir şeyi başkası kaldıramayabilir!Asla yaptırın yada yaptırmayın demiyorum,Sonuçlarını gidin bir uzmanla konuşun o şekilde karar verin demek istediğim tam olarak bu..
bilmiyorum canım ya ben kolay kolay kimseden etkilenmem tabi kişiden kişiye değişir. sadece burada okuduğum kötü olaylara üzülürüm o kadar. bende saygı duyuyorum herkes herşeyi yazıyor kimseye yazmayın bir daha burada diyemem kimsede dememeli. ne haddime
Cinsiyet oğrenmek istemedim eşim henuz ayaga kalkmadı trafik kazası geçirmişti o ayaga kalkınca inşallah yoksa bende cok merak ediyorumCinsiyet söylemedi mi doktor ??? Benimde kontrolum yarin, cinsiyeti söylemezse çatlarım meraktan haftaya yine giderim sankiiiii ;o
Cinsiyet söylemedi mi doktor ??? Benimde kontrolum yarin, cinsiyeti söylemezse çatlarım meraktan haftaya yine giderim sankiiiii ;o
Ay amaann ben ikili testte ogrenemezsem kaldim tee kaçıncı haftalara off catliyciim 31 aralikta yaysa bacaklari da gösterse marifetini anaciiina yavrucumm
korkma Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun sağlıkla kavuştursun bebişlerimizeSevgili hamis arkadaslarim pazartesi doktora gidecem ama bir arkadasin kalbi durmus bebisinin cok uzuldum ve cok evham yapiyorum korkuyorum dua edin lutfen
Rabbim hepimize tüm hamislere bebeklerini sağ salim kucağına almayı nasip etsin . Benim her zaman duam bu. Cok stresli bir donemdeyiz inşallah sağlıcakla atlatırız inşallah canım.ssedass7post: 38541822 .!.:Cnm elbette bu sadece rısk degerlendırmesi ama şundan cok emınım kı riski belirlemek ve sonuclara hazır olarak doguma gıtmek hem anne hem cocuk ıcın saglıklı bi psikolojik durum...allah kımseye gostermesın elbette ama mallsef hersey ınsan ıcın...bı anne bebeğinin saglıklı olmasından daha baska ne ısterki...herkes her dogru bılgıye ulasacak durumda olmayabılıyor,bızım doktorlar elımızın altında ama cogu kişi bazıseylerı ınternet ortamından çözmek zorunda kalabiliyor.o yuzden burda paylasım yaparken bıraz dıkkatlı olmak gerekıyor,hatta geçenlerde alma ımkanları olmaz dıye ımkansız seyler aşerenlere bıle söylemeyin aşerdıklerınızı dıye anlastık:))))
Icini ferah tut inşallah bebeginde seni tutar annesi.Sevgili hamis arkadaslarim pazartesi doktora gidecem ama bir arkadasin kalbi durmus bebisinin cok uzuldum ve cok evham yapiyorum korkuyorum dua edin lutfen
Canım zaten ikili testteki ultrason özel daha ayrıntılı , yoksa ben talep etmedim, doktor baktı bu kız bebek dedi, doktorum da öyle demişti 10. Haftada , öylece kesinleşmiş oldu, bizde sesvindik belli olmasına darısı hepilize:))Sen mi istedin ayrıntılı ultrasonda bakmayı yoksa ikili testte herkese öyle mi bakılıyo canım?
Canım maalesef resim eklemeyi bilmiyorumhayırlı günlerde kullanm inş at bakalım ilk cicleri paylaşalım inş
ahhh ahhh sizleri okudukça duygulandım bir bakmışım sayfalarca okumuşum...ne günlerdi geçen yıl tamda bu günlerde sizinkiler gibi fasulye vardı karnımda...sat 9 ekin bdt 16 temmuz doğum aceleci oğlum sayesinde 7 haziran 09:55 şuan 6.5 aylık ve kollarımda uyuyo size yazarken :)))
2 li tarama testinde ense pilisi kalınlığı ölçülür 12*14.haftalar arasında yapılır ve 2 mm nin altında olması crl ninde 5 cm ve üstü olması gerekir çoğunuz biliyordur aç tok farketmez hatta erkek bebiklerin çoğu bu usgde cinsiyetini ortaya koyuverir :)))
burun kemiği ile yapılan test 3 lü tarama testi canlar.
ben 11+6 daydım 2 liyi yaptırdığımda günlerden 31.12.2013 pazartesi sonucum ensemiz 1.3 mm crl 5.4 cm cinsiyet % 80 erkek diyivermişti doktorumuz :))) herbiri bugün gibi hafızamda.Hepinize mutlu mesut doğumlar yavrularınıza sağ sağlim kavuşun inşşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?