2015 Temmuz Anneleri

Aa bebegin burnunu ikili test icin mi olctu? Bende usg ye girdim dr bi boyunu bide burnunu olcmus yuregim agzima geldi burnu sorunlu mu acaba ne bu simdi diyee ayy canim icim rahatladi wallaaa

Aa bebegin burnunu ikili test icin mi olctu? Bende usg ye girdim dr bi boyunu bide burnunu olcmus yuregim agzima geldi burnu sorunlu mu acaba ne bu simdi diyee ayy canim icim rahatladi wallaaa
evet bende cok sasirdim ama onun icinmis benim daha olculmedi ama meraktan catliyorum resmen . doktor ilk soylediginde dalga geciyor ssanmistim zaten biraz dakgaci bi adamdi emin olamadim onun icin sormak istedim bende :)

evet bende cok sasirdim ama onun icinmis benim daha olculmedi ama meraktan catliyorum resmen . doktor ilk soylediginde dalga geciyor ssanmistim zaten biraz dakgaci bi adamdi emin olamadim onun icin sormak istedim bende :)
down sendromu için ense kalınlığına ve burun kemigine bakiyorlarmis. Down sendromlu çocukların çoğunda (oranı aklımda kalmadi) burun kemiği gözükmüyormuş. Tabi kan sonuçlarıyla birlikte bu ultrason değerlerinin bir anlamı var.

Madem uzmansiniz hamilelerin stres yapmamasi ve kucukte olsa tartisma yapip gerilmemesi gerektiginide bilirsiniz.Siz fikrinizi soylersiniz,birisi fikrinize katilmiyor diye konuyu tartismaya donduremezsiniz.Bende dusuncelerinize katilmiyorum.Sizin fikrinize saygi duydugum gibi sizdende ayni saygiyi beklerim.

Arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Bizim ailede 2.derece akrabamda down sendromu olduğundan ben testi mutlaka yaptırmak istedim. Ne risk varsa görüp ona göre kendimi hazırlamak için. Çünkü down sendromlu birey ile iletişim kurup onun ihtiyaçlarına yetişebilmek ve egitimine destek olmak sandığınız kadar kolay değil. Biz bunu yaşadığımız için benim nacizane tavsiyem bu testi yaptırmanizdir.

Sevgili hamis arkadaslarim pazartesi doktora gidecem ama bir arkadasin kalbi durmus bebisinin cok uzuldum ve cok evham yapiyorum korkuyorum dua edin lutfen

Cnm elbette bu sadece rısk degerlendırmesi ama şundan cok emınım kı riski belirlemek ve sonuclara hazır olarak doguma gıtmek hem anne hem cocuk ıcın saglıklı bi psikolojik durum...allah kımseye gostermesın elbette ama mallsef hersey ınsan ıcın...bı anne bebeğinin saglıklı olmasından daha baska ne ısterki...herkes her dogru bılgıye ulasacak durumda olmayabılıyor,bızım doktorlar elımızın altında ama cogu kişi bazıseylerı ınternet ortamından çözmek zorunda kalabiliyor.o yuzden burda paylasım yaparken bıraz dıkkatlı olmak gerekıyor,hatta geçenlerde alma ımkanları olmaz dıye ımkansız seyler aşerenlere bıle söylemeyin aşerdıklerınızı dıye anlastık:))))

Cinsiyet söylemedi mi doktor ??? Benimde kontrolum yarin, cinsiyeti söylemezse çatlarım meraktan haftaya yine giderim sankiiiii ;o
Cinsiyet oğrenmek istemedim eşim henuz ayaga kalkmadı trafik kazası geçirmişti o ayaga kalkınca inşallah yoksa bende cok merak ediyorum
Cinsiyet söylemedi mi doktor ??? Benimde kontrolum yarin, cinsiyeti söylemezse çatlarım meraktan haftaya yine giderim sankiiiii ;o

iyi aşamlar hamişlerrrrr öncelikle kimseyi etki
lemek üzmek endişelendirmek istemem.Fakat ben bütün testlerimi yaptırdım herşey yolundaydı risk yoktu ultrasonda bebeğim çok sağlıklı görünüyodu.Herşeyini almıştım beşiğini takımlarını zıbınlarını.Battaniyeler ördüm ellerimle.fakat altıncı ayın sonunda bebeğimde farklı anomaliler tespit edildi sezaryenle doğum yapmak zorunda olduğumu ve bebeğimi doğumdan en fazla 24 saat içinde kaybedeceğimi öğrendim 2 ay deli gibi ağladım dr dr dolaştım ama Allahtan gelene çare yok denilenler oldu bebeğim anca 12 saat yaşabildi.Tam benim bebeğimi kaybettiğim dönemde hala kızıma dr u ikili testinde risk tespit edildğini yüzde yüz dowm sendromlu olduğunu söylemiş ağlayarak beni aradı bana riskli gebelik uzmanı bakıyordu ben yaşadığım onca olumsuzluğa rağmen ona dr umu tavsiye ettim korkma bi görüş dedim fakat o bir süre daha kendi dr una gitti aylarca ağladı yedinci ayında suyu geldi dr unu aradı yapacağım bişey yok serum versinler sabah gelirim demişondan sonra benim dr umla görüştü dr bir iki incelemeden sonra boşyere ağlamışsın bebeğin sadece küçük burunlu demişhamilelğinin yanlızca iki ayını rahat geçirdive şimdi dünya güzeli bi kızı var ve evet nohut gibi bi burnu varbiliyorum hep böyle hikayeler dolaşıyo ortalıkta ama ben bizzat yaşadım kimse yaptırın yaptırmayın deme haddim yok ama Allah büyük deyip tevekkül etmek çok önemli bizim hayır diye düşündüğümüzde şer şer zannettiğimizde hayırlar vardır.Çok uzattım lafı biliyorum ama son olarak şunu söyleyim stresten ve sıkıntıdan kendinizide bebeğinizide uzak tutun Allah hepimiz ve bebeklerimiz hakkında hayırlar nasip etsin

Rabbim hepimize tüm hamislere bebeklerini sağ salim kucağına almayı nasip etsin . Benim her zaman duam bu. Cok stresli bir donemdeyiz inşallah sağlıcakla atlatırız inşallah canım.

[="nazliyarim, post: 38541981, member: 541507"]iyi aşamlar hamişlerrrrr öncelikle kimseyi etki
lemek üzmek endişelendirmek istemem.Fakat ben bütün testlerimi yaptırdım herşey yolundaydı risk yoktu ultrasonda bebeğim çok sağlıklı görünüyodu.Herşeyini almıştım beşiğini takımlarını zıbınlarını.Battaniyeler ördüm ellerimle.fakat altıncı ayın sonunda bebeğimde farklı anomaliler tespit edildi sezaryenle doğum yapmak zorunda olduğumu ve bebeğimi doğumdan en fazla 24 saat içinde kaybedeceğimi öğrendim 2 ay deli gibi ağladım dr dr dolaştım ama Allahtan gelene çare yok denilenler oldu bebeğim anca 12 saat yaşabildi.Tam benim bebeğimi kaybettiğim dönemde hala kızıma dr u ikili testinde risk tespit edildğini yüzde yüz dowm sendromlu olduğunu söylemiş ağlayarak beni aradı bana riskli gebelik uzmanı bakıyordu ben yaşadığım onca olumsuzluğa rağmen ona dr umu tavsiye ettim korkma bi görüş dedim fakat o bir süre daha kendi dr una gitti aylarca ağladı yedinci ayında suyu geldi dr unu aradı yapacağım bişey yok serum versinler sabah gelirim demişondan sonra benim dr umla görüştü dr bir iki incelemeden sonra boşyere ağlamışsın bebeğin sadece küçük burunlu demişhamilelğinin yanlızca iki ayını rahat geçirdive şimdi dünya güzeli bi kızı var ve evet nohut gibi bi burnu varbiliyorum hep böyle hikayeler dolaşıyo ortalıkta ama ben bizzat yaşadım kimse yaptırın yaptırmayın deme haddim yok ama Allah büyük deyip tevekkül etmek çok önemli bizim hayır diye düşündüğümüzde şer şer zannettiğimizde hayırlar vardır.Çok uzattım lafı biliyorum ama son olarak şunu söyleyim stresten ve sıkıntıdan kendinizide bebeğinizide uzak tutun Allah hepimiz ve bebeklerimiz hakkında hayırlar nasip etsin[/QUOTE]
Canim rabbim bundan sonraki bebeklerine saglik versin insallah rabbim saglicakla kucagina almaayi nasip etsin. Ne kadar zor birseydir gercekten. Bu test sadece yuzde oraninda ihtimal testi . Rabbim belkide bu dunyada ki imtahinimizi yapacak. Kimseye yapmayin demeye hakkimiz yok. Yapin demeyede . Paylasim icin tesekkurler :)

ahhh ahhh sizleri okudukça duygulandım bir bakmışım sayfalarca okumuşum...ne günlerdi geçen yıl tamda bu günlerde sizinkiler gibi fasulye vardı karnımda...sat 9 ekin bdt 16 temmuz doğum aceleci oğlum sayesinde 7 haziran 09:55 şuan 6.5 aylık ve kollarımda uyuyo size yazarken :)))
2 li tarama testinde ense pilisi kalınlığı ölçülür 12*14.haftalar arasında yapılır ve 2 mm nin altında olması crl ninde 5 cm ve üstü olması gerekir çoğunuz biliyordur aç tok farketmez hatta erkek bebiklerin çoğu bu usgde cinsiyetini ortaya koyuverir :)))
burun kemiği ile yapılan test 3 lü tarama testi canlar.
ben 11+6 daydım 2 liyi yaptırdığımda günlerden 31.12.2013 pazartesi sonucum ensemiz 1.3 mm crl 5.4 cm cinsiyet % 80 erkek diyivermişti doktorumuz :))) herbiri bugün gibi hafızamda.Hepinize mutlu mesut doğumlar yavrularınıza sağ sağlim kavuşun inşşş

Sen mi istedin ayrıntılı ultrasonda bakmayı yoksa ikili testte herkese öyle mi bakılıyo canım?
Canım zaten ikili testteki ultrason özel daha ayrıntılı , yoksa ben talep etmedim, doktor baktı bu kız bebek dedi, doktorum da öyle demişti 10. Haftada , öylece kesinleşmiş oldu, bizde sesvindik belli olmasına darısı hepilize:))

hayırlı günlerde kullanm inş at bakalım ilk cicleri paylaşalım inş
Canım maalesef resim eklemeyi bilmiyorum ama cidden çok güzeller, bebek için alınması gereksiz şeylere ilişkin bir başlıkta var okudum çok sevdim , faydalı bence çünkü evim ufak ve genelde ne lazımsa azda olsa onu alacağım,

Bebisinin yanaklarindan öperim annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…