2015 Temmuz Anneleri

Rabbim herkesin gönlüme göre verir imşallah Ne dedi doktor belli oldu mu bari

Saolun kizlar allah razi olsun sizden birileriyle paylasmazsam aklimi yicem
Canim benim kizimda da kan testleri riskli cikti hemen bir perinatolog'dan randevu al oazartesi ilk is nerede oturuyorsun bilmiyorum ama Istanbulda bu isin tek ismi profesor Atil Yuksel'dir. Ama randevu iki uc aya zor verirler sekreteri cok zorlarsan belki alabilirsin ben aglaya yakara almistim. Birde test sonuclari riskli olunca oncelik veriyor cok iyi bir profesor. Doktorlarin olcumleri yanlis olabiliyor perinatolog bu isin uzmanidir onlar ne derse o. Onlarin cevabina gore uzul simdiden uzme kendini. Bak benim kizim masallah canavar gibi hicbir problemi cikmadi sonucta ama Atil hoca soyledi zaten bu bebek canavar gibi diye o zamanlar:) sende git hemen bir profesore rahatlar icini hic internete filan gireyim deme kafani karistirma. Insallah iyi sonuclarla donersin canim!!

Ben cevap vereyim canim, bende epidural sezeryan oldum ve cok pozitif bir tecrube yasadim . Epidural cok kolay bir prosedur anlamiyorsun bile hooop diye belden asagina ilik su dokulmus gibi hissediyorsun ve sonra hicbirsey hissetmiyorsun. Ben genel olarak sakin yapiliyimdir o yuzden doktorum sezeryan sirasinda sakinlestirici vermeyin dedi anestezi uzmanina ben cok normal dogum istemistim cunku doktorumda ben sana notmale en yakin tecrubeyi yasatacagim dedi. Ama sakin bir yapiniz yoksa kesinlikle sakinlestirici isteyin yada tam bayilttirin cunku epiduralde aci hissedilmesede yapilan hersey hissediliyor. Epiduralin iyi yani ayilma evresi yok kizim dogdugu anda kucagima verdiler dikislerim yapilirken ben kizimi ameliyat masasinda emzirmeye basladim. Nasilda cork cork yapismisti hemen o yuzden belki cok bol sutum geldi hemen :) birde epidurali verdikleri kateter'i cikarmiyorlar hemen ve oradan bir yada iki gun hatirlamiyorum tam agri kesici almaya devam ediyorsun boylece ameliyat yarasinin acisini hic cekmedim. Benim sezeryan deneyimim mukemmel gecti ameliyatin ertesi gunu ayaktaydim ikinci gunu koridorlarda fink atiyordum herkes normal dogum saniyormus beni:) sezeryande maalesef is tamamen doktorunuza kalmis iyi terzi kotu terzi gibi bir benzetme yapayim. Doktoru iyi ve ilgili olanin ameliyati ve iyilesme sureci iyi geciyor kotu olaninda maalesef kotu deneyimleri oluyor benim dikislerimi doktorum biraz takintiliydi:) 1 saate yakin surdu ince ince estetik dikis yapti. Bazi arkadaslarimin 10 dk'da bitirmis doktorlari hep aci enfeksiyon vb . Sorunlar yasadilar o yuzden burada cok tedirginim biraz yakinda olsam vallahi atlar giderim doktoruma dogum icin buralarda kaldim bakalim kim denk gelirse kesip bicecek cok stresliyim insallah herkesin pozitif dogum tecrubelerini paylasiriz burda:)

Kizlar ben cok heyecanliyim bizim testin sonuclari ( hani ben burada degisik bir test yaptirdimya kandan bebegin direk dna'sina bakilan anomaliler icin birde cinsiyeti de kesin soyleyen:)bir haftaya cikacak diye mesaj gelmisti labaratuardan ama araya noel tatili vs. girdi gecen sali yaptirdim testi insallah bu sali alirim sonuclari ve insllah sonuclar temiz cikar. Daha annemlere bile soylemedik testi bekliyorum. Cinsiyette belli olacak icime hep erkek doguyor ama bakalim hislerim dogrumu cikacak:) kisacasi coooook heyecanliyim cooook!!!

Son düzenleme:
Kızlar folik asit ne zamana kadar kullanılmalı ve daha sonra hangi ilaçlar kullanılmalı??
Hamileligin basinda tek kullaniliyor ama prenatal vitamine gecilince onun icinde zaten var ekstra kullanilmiyor yani aslinda hamileligin sonuna kadar kullanmis oluyoruz. Benim kullandigim vitaminde 800 mg var. ama ben Amerika'dayim diger yerlerdeki vitaminlerde durum nasil bilmiyorum. Kizimda da sonuna kadar kullandim. Zaten zarari olan birsey degil aksine faydali:)

Anladım canım bende Londradayim burdaki hastane sistemini hiç anlamadım.. Neyse ben folik asiti kendim aldim kullanıyorum doktor hiç bişey vermedi burdaki doktorlar böyle malesef 12 hafta oldu artık haftaya kadar kullanıp bırakacağım 3 aya kadar kullandıklarını yazmış kızlar.. Daha sonra hangi ilaca başlamam konusunda bi fikrim yok burdaki doktorlar ilaç yazmiyolar...
Gerçi 2 hafta sonra trye gideceğim iyi bir doktora görüneyim gitmisken

Sen bir doktora gorunene kadar kesme folik asiti. Prenatal vitaminler heryerde recetesiz satiliyor. Boots'ta da vardir kesin kullanmaya basla hemen istersen icinde folik asit varsa bakarsin icerigine ekstra kullanmazsin ama 3 ay kullanilacak diye birsey yok canim.3 ayda kesilmesinin nedeni zaten vitaminin icinde olmasidir. Ama vitamin onemli hatta burada vitamine hamile kalmaya karar verince basliyorsun. Sen boots yada baska bir eczaneden al vitaminini isini garantiye almis olursun:)

İnşallah.bilgiler için çok teşekkürler,darısı bize İnşallah peki bu bahsettiğiniz doktor kim hangi şehirde acaba

Rabbim herkesin gönlüme göre verir imşallah Ne dedi doktor belli oldu mu bari

Herseyimiz normal :) 7,5 cm 64 gr. 2li tarama icin kan verdim 5 ocakta cikacak sonuc. Benim tiroid yüksekti gecen ay simdi normale dönmüş. Ama cinsiyetimiz belli degil malesef. Eşim video cekti tüm ultrasonu acip.acip izliyorum :) hicyerinde durmuyor yaramazim :)

Eli kolu bacagi kafasi her seyi kıpır kıpır :)

do_major hadi gözün aydın herkeste işler yolunda gitsin inşallah...
31 ini bekliorum günlerde uzadi da uzadi mübarek geçmek bilmio herşey yolunda dese dr inşallah e bide cinsiyeti ogrensek daha ne isterim
Bulantilar gecsin isterim tabii ama ondan umidimi kestim sanirsam

geçmiş olsun canım ya iyi olursun inşallah. bende felaket grip oldum elimde mendilim yataktayım bol bol portakal mandalina limon tüketiyorum inşallah midem bulanmaz

Sana da gecmis olsun extra hastalikta daha beter ilac icememek ayri bi olay

Gecmis olsun canim inşallah iyi olursun ilkinde de oyle miydin?

Insallah herkes tum sikintilarini tez zamanda atlatir sonuclar tertemiz cikar kalp pit pitlari gumbur gumbur olacak sekilde devam ederrr..
ben kizimda da ilk 4 ayi tamamlayana kadar yataklik olmustum ama bu bi seviye daha ust daha siddetli geciyo

Günaydın kızlar. Bende dün kontrole gittim.ikili tarama testinde yaptırdım. Allah'a şükür bir sıkıntı çıkmadı. Benimde 5.5 cm çıktı. Kıpır kıpır. Taklalar atıyor. Bu arada doktorumun tahminine gore kiz.Allah herkezin gönlüne göre versin.

Ayy Allahimmm benim kiz yakasina cold mix damlattirmis simdi dibimde bayilmak uzereyim o mentol kokusundan annecim cik yanimdan dedim ona da bozuldu ayy napcam yaa zaten midem agzimda yatiom :/

Günaydın
Bizim Doğumlar temmuza geliyor ya tatil deniz yok mu bize bu yıl
Haziran Eylül arası Antalya'da Olacağım denize giremeyeceksem o sıcağı çekmesem
Kizlar delircem ikili test yaptirdim ense kalinligi 3.5 cikti canim cok yaniyor
sAkin olmaya çalış... Kan sonucuna göre bir kaç dr a daha git ve bir kaç gün arayla tekrar ölçümler yapılacaktır ilk Ölçüm yanlış olabilir.. Iyi düşün iyi olur inşallah
Bu süreçte sen kendine ii bakmalısın..

Mrb dün kontrolu muz vardı. Doktor kiz gibi dedi.hayirlisi

Haziranda Antalyadaysan dogum oncesi gir bol bol kremlen oglen saati haricinde ne guzelll.. dogum sonrasi lohusayken giremezsin ama eylul basi kacamaklarin olabilir

ben istanbuldayim uzun yola gidemem son donem yakin yerlerinde suyu soguk olur bize bu sene tatil nanay gibi kizim simdiden hayallerde deniz kum havuz diye napcazbilmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…