2015 Temmuz Anneleri

Bugün baş dönmesi ve ağrısı yüzünden hiç yataktan kalkamadim . Varmı bu durumu yaşayan anneler allah bize güç versin
Bende de var yatinca bel agrim artiyor kalkinca bas agrisi donmesi ve bulanti oluyor ortaya karisik gidiyorum bebeğimiz iyi olsun da İnşallah idare edecegiz demek ki boyle

lütfen yardımcı olurmuşsunuz 43 yaşındayım ilk gebeliğim
Canım bi fikrim olsa hemen yazacağım ama hiç bilemiyorum ki doktor aciklamadı mı? Sanki riskler hep çok düşük çikmis gibi hep 1 diyor yani iyi gibi geldi bana ama daha once hiç ikili test sonucu yorumlamadim ki İnşallah çok sağliklidir gonlunu ferah tut

Ayy ben de bal'ı okuyunca lavaboya koştum su da dediğin gibi geri geliyor ateşlenmeyelim de İnşallah atlatırız iki tane de 24 saatlik nobetim var bu hafta ne yapacağım bilmem

fallenangel8 .!.:
Ben de kanama olunca daha yeni başladim.ne kadar kullanirim bilmem.akşam 9 gibi fena oldum ilaçtan,uyumuşum daha yeni uyaniyorum.hadi bu hafta raporluyum evde atlatirim okulda zor olur,dr dan onay alıp alttan kullanirim heralde
Canim bende kullandim dadigin gibi asiri uyku yapiyo alttan alirsan uyku yapmaz ben eczacima sordum bi problem olmaz dedi sen yinede Dr onay alip kullan

Canım günaydın sanırım forumda bu ikili teste tam anlamıyla yorum yapabilecek kimse yoktur (tabii aramızda kimliğini ifşa etmemiş bir kadın doğum uzmanı yoksa ) Bende sonuçlarımı bu hafta aldım ve doktorumla konuşma fırsatı buldum sana ordan sadece tahmini birşey paylaşabilirim. Ancak bence bu doktorunu arayıp, hızlı bir şekilde cevap alma hakkın olan konulardan biri yine doktorunu ara derim =)

Bu raporda kesin olarak anladığım şey NT'nin bebeğin ense kalınlığı değeri olduğu. 1,6 mm olması olumlu birşey çünkü değer 2,5 mm nin ne kadar altında ise risk o kadar düşük demek... Eğer tamamen yanlış anlamıyorsam down sendromu riskin 1/1960 (yani senden ve bebekten alınan değerler sonucunda 1960 doğumdan 1 tanesinde down sendromu riski var) ki bu da düşük bir risk... Sanırım burda da endişelenmeye başlanılan rakam 1/250 ve daha yüksek ihtimal... Bunu da benim raporumda düşük risk ile yüksek riskin ortasındaki rakamın 1/250 olmasından çıkarım yapıyorum. Trisomi 18/13 ise Edwards' and Patau's sendromu diye farklı birşeyin riskini ölçüyor. O değerinde yine sadece tahmini olarak 1/4051... Yaş riskinle ilgili yapabilecek birşey yok, sonuçta seninle ilgili değil seninle aynı yaşta herkes için yazılan sabit bir değer...

Bence bu sonuç içinin rahat olması gerektiğini işaret ediyor. Değerler benim anladığım kadarıyla gayet düşük risk... Ama tabi dediğim gibi doktoruna ulaşamadığını varsayıp elimden geldiğince kendi rakamlarımla karşılaştırıp bir yorum yapmaya çalıştım, mantıksız birşeylerde söylemiş olabilirim...

Bebeğin kaç haftalik oldu"zeysima, post: 38665671, member: 421237"]Benimde çok başım ağrıdı bugün [/QUOTE]
Bebegin kac haftalik oldu

Anladım canm tesekkur ederim su aralar hersey yolunda fakat ben hep bebegimi düşünüyorum iyimi acaba diye doktora gidiyorum ertesi gün yine gidesim geliyor herseyden tedirgin oluyorum hep acaba beslenebiliyomu diye düşünüyorum annelik zormuş

[/QUOTE]
Bebegin kac haftalik oldu[/QUOTE] 12+ olduk tansiyon düşüklüğünden bir de susuz kalmaktsn baş ağrısı olabiliyormuş, midem bılantılarım şimdi azaldı ama bulandığı zamanlarda içine limon sıkıp içtim tavsiye ederim hemde sağlığa faydalı birşey
kızlar çok fazla dr a gidip ultrasounda girmeyin ses dalgası da olsa elektromanyetik alan bebişlere zarar verebilir aman dikkat

Cok gecmis olsun canim.Basta bende de fena bas donmesi yapmisti yavas yavas alisiliyor.Tabi alttan alininca daha rahat olur herhalde ama onda da yatmak gereknez mi bir sure? Hic kullanmadim oyle.
Ben de kanama olunca daha yeni başladim.ne kadar kullanirim bilmem.akşam 9 gibi fena oldum ilaçtan,uyumuşum daha yeni uyaniyorum.hadi bu hafta raporluyum evde atlatirim okulda zor olur,dr dan onay alıp alttan kullanirim heralde

Bebeğin kaç haftalik oldu"zeysima, post: 38665671, member: 421237"]Benimde çok başım ağrıdı bugün
Bebegin kac haftalik oldu[/QUOTE] 13 haftalık olduk gurliye siz kaç haftalıksınız? Baş ağrısı susuzluktan olabiliyormuş midesi bulanan arkadaşlar ben suya limon sıkıp içiyorum midem bulandığında

Günaydınlar herkese.Rüyamda pofuduk mu pofuduk çok tatlı bi kız çocuğu emziriyodum.Güya yeni doğmuş ama en az 1,5 yaşında vardı bebek :)
Kızlar ben bu salı gecesi başıma gelen kanamadan dolayı sürekli kendimi sorguluyorum acaba neden oldu diye?Kendimi çok yormadım,aşırı öğürmedim vs... Sonra kendimi şu yönden suçluyorum benim bu 3. gebelik olunca diğer 2si hayal kırıklığı olunca başından beri içimde hep bi korku var..Annem bile söylemedim daha hamile olduğumu.Bikaç kişi biliyo onlara söylerken de yalan söylemiş gibi hissediyorum ,kendim bile inanamıyorum galiba..Bu bebeğe de bişey olursa(rabbim korusun)sanırım çok üzülmiyeyim diye kendimi bağlamaktan korktum galiba,elimi karnıma koyup bebeğimi sevemiyorum ,onunla konuşmuyorum,bu yüzden acaba onu çok mu yalnız bıraktım bu yüzden mi oldu diye sürekli kendimi suçluyorum,Hep kendimi kaptırmaktan korktum hep...Bi de şu ilk 3 ay geçince risk büyük ölçüde geçermiş derler ya hep psikopat gibi içten içe gün saydım ilk 3 ay geçsin de rahatlıyayım diye ama 12+1 de kanama yaşadım.işte her zaman Allaha emanetiz hiç bi zaman garantimiz yokmuş ... çok uzun oldu kusura bakmayın içimi dökmek istedim sadece...

Bebisin Cinsiyetini öğrenen kaç kişi var kızlar ....

Canım inanır mısın adeta benim kafamın içindekileri yazmışsın

Benim de 2 kaybım var maalesef ve ben de kendimi bağlamamaya çalıştım. Saçma gelecek belki ama canım bişey istediğinde ve birisi getirdiğinde kendimi suçlu, mahçup hissediyorum sanki hamile değilmişim gibi. Sanki insanları boşuna umutlandırıyormuşum gibi. Ailem bebek doğunca yapılacaklardan bahsettikçe hep hayırlısı diyordum sanki hamile değilmişim gibi.

Biz ne kadar bağlanmamaya çalışsak da aslında çok bağlandık ama sadece kendimize itiraf edemiyoruz belki üzülme korkusuyla. Bebekler allaha emanet ve inanki yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Bebek kaybetmek ne günah, ne ayıp, ne de mahçubiyet gerektiren bişey, ama işte hormonlar aklımıza bin türlü fikir sokuyor

Ama buna inan, bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alacağız. Benim doktorum dedi ki ilk 3 ayda yapılabilecek en faydalı şey bebeğin orda olduğunu düşünmemekmiş. Bu yüzden bence sen doğru olanı yaptın, hiç kendini suçlayacak bişey yok ortada

Ayni durumlar bendede var acaba kullandigim kan ilacindan olabilirmi daisyduck
Ben kan ilacı kullanmıyorum aslında o ilaçlar isal bulantı falan yapıyor diye biliyorum ama belki senin sebep onlar olabilir her bunyede farkli etki yapiyor olabilirler yani kontrol gunum gelse doktoruma soracagim ben de simdilik o zamana kadar işte nasıl dayansamın derdindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…