- 19 Ağustos 2014
- 475
- 195
- 103
- 36
- Konu Sahibi kuzununannesi
-
dondurulmuş embriyo çözülürken bir miktar kalitede düşme öngörüyor doktorlar, ama ciddi bir düşüş değil. dondurulmuş embriyonun en büyük artısı vücudumuzun gebeliğe hazırlanacak vakti olması. yumurta toplandıktan birkaç gün sonra embriyo transfer edilirse bir kere narkozu daha yeni atmış oluyorsun bünyenden ve üst üste çok ilaç kullanmış oluyorsun. başarı şansı daha yüksek olduğu için dondurulmuş embriyo yöntemini seçtim ben. bebeğin her şeyi düzgün bile olsa eğer rahim onu tutmaya hazır değilse, transfer sonrası negatif sonuçla karşılaşıyorsun çünkü.çok detaylı anlatmışsınız teşekkürler... benim de kafam karışık. bir merkezle görüşmeden netleşmicem sanırım. ama cesaretim yok her ay ya bu sefer olursa diyorum daha 5. aydı gerçi ama. bu uzunluk ya da kısalık neye göre değişiyor bir de dondurulmuş ile tazenin arasında kalite vs farkı olmaz muhtemelen ama ne bileyim genel algı ne yönde ki?
valla ben de şaşırdım doktorum da şaşırdı, 42 yumurta topladılar benden. o yüzden ağrım sancım çok oldu. normalde 2 yumurtayı zor geliştiren ben, toplama gününe kadar 42 hazır edince haliyle zor bir süreç oldu:) o kadar toplanan yumurtadan sonrada sadece 6 tane sağlıklı embriyo oluşabildi gerçi ama neyse, onlar da yeter. sanırım ne kadar çok yumurta toplanırsa o kadar çok ağrı ve şişlik oluyor. yani 1 yumurtanın yaptığı operasyon sonrası etkiyi ben 42yle çarptım.Belikov şaşırdım biraz yumurta sayın mı çoktu ki o kadar zorluk cektin? Benimde pazar günü toplandı yumurtalarım toplamda 12 taneydi benim tek sıkıntım ilaçların ve anestezinin mide bulantısı yapmasıydı karnımda şişti ama hareketlerimde bir sıkıntı olmadı.Bu arada benim doktorumda dondurmayı tercih etti transferim Agustosta olacak.
bende ilk denememi 23 yaşında yapmıştım. Allah yardımcın olsun ben adet oldum başladım bakalım Allahtan hayılısı bendeki sorunda yumurta sayım az ve yumurta kalitesi düşük.[/QUO
amin. ben ilk defa heyecanla adet olmayı bekliyorumsizdende güzel haberler alırız inşallah . nerde tedaviye başladınız.
bende ilk denememi 23 yaşında yapmıştım. Allah yardımcın olsun ben adet oldum başladım bakalım Allahtan hayılısı bendeki sorunda yumurta sayım az ve yumurta kalitesi düşük.
yumurta toplandıktan 7 gün sonra adet gördüm. tedavi takvimime göre sonraki 20 gün doğum kontrol hapı kullanıp tekrar adet göreceğim. o adetten itibaren rahimde çocuğun tutunmasını sağlayan ilaçlara ve iğnelere başlayacağım. yumurtlama döneminde sanki normal çiftleşmeyle yapmış gibi çocuğu rahme koyacaklar, böylece gebelik haftası hesaplanırken de normal bir gebelikle aynı şekilde hesaplanabilecek. yumurta toplama ile transfer arasına vücudun sağlıklı bir adet geçirmesini sağlayacak süreyi tanıyorlar ki gebeliğin oluşmasında başarı şansı artsın. çok büyük bir oran değil ama hemen transfer ile 40 gün beklenip yapılan transfer arasında yüzde 15 gibi fazladan başarı şansı oluşuyor.transfer için neden ağustosu bekliyorsun yani döllendikten hemen sonra neden transfer etmediler benim tedavilerim hep toplama işleminden 3 gün sonra transferle sonuçlandı.
yumurta toplandıktan 7 gün sonra adet gördüm. tedavi takvimime göre sonraki 20 gün doğum kontrol hapı kullanıp tekrar adet göreceğim. o adetten itibaren rahimde çocuğun tutunmasını sağlayan ilaçlara ve iğnelere başlayacağım. yumurtlama döneminde sanki normal çiftleşmeyle yapmış gibi çocuğu rahme koyacaklar, böylece gebelik haftası hesaplanırken de normal bir gebelikle aynı şekilde hesaplanabilecek. yumurta toplama ile transfer arasına vücudun sağlıklı bir adet geçirmesini sağlayacak süreyi tanıyorlar ki gebeliğin oluşmasında başarı şansı artsın. çok büyük bir oran değil ama hemen transfer ile 40 gün beklenip yapılan transfer arasında yüzde 15 gibi fazladan başarı şansı oluşuyor.
etrafımda da tüp bebek yaptıran pek çok kişi var, onlarda da hemen transfer yaptıranlar genelde bir kaç deneme sonra gebelikte başarı yakaladıkları halde bekleyip yaptıranlar genelde ilk deneme gebeliği yakaladılar. 2 farklı merkezle görüştüm, biri hemen yapan diğeri bekleyen. fiyat farkı da yoktu. bana dondurup yapan daha mantıklı geldi, güzel açıklamalarda bulundular. ben de bekleyerek yaptırmayı seçtim.
valla ben de şaşırdım doktorum da şaşırdı, 42 yumurta topladılar benden. o yüzden ağrım sancım çok oldu. normalde 2 yumurtayı zor geliştiren ben, toplama gününe kadar 42 hazır edince haliyle zor bir süreç oldu:) o kadar toplanan yumurtadan sonrada sadece 6 tane sağlıklı embriyo oluşabildi gerçi ama neyse, onlar da yeter. sanırım ne kadar çok yumurta toplanırsa o kadar çok ağrı ve şişlik oluyor. yani 1 yumurtanın yaptığı operasyon sonrası etkiyi ben 42yle çarptım.
beraber bekleyelim ağustostaki transferlerimizi:)
Woww oldukça fazlaymış :)) kaç embriyo transferi düşünüyorsun ?valla ben de şaşırdım doktorum da şaşırdı, 42 yumurta topladılar benden. o yüzden ağrım sancım çok oldu. normalde 2 yumurtayı zor geliştiren ben, toplama gününe kadar 42 hazır edince haliyle zor bir süreç oldu:) o kadar toplanan yumurtadan sonrada sadece 6 tane sağlıklı embriyo oluşabildi gerçi ama neyse, onlar da yeter. sanırım ne kadar çok yumurta toplanırsa o kadar çok ağrı ve şişlik oluyor. yani 1 yumurtanın yaptığı operasyon sonrası etkiyi ben 42yle çarptım.
Maalesef ki alttan muayene oluyoruz her seferinde ))Arkadaşlar birşey sorucam. Adetin 2. günü doktor yumurtalıkları değerlendirmek için ultrason muayenesi yapıcak ya. Alttan mı yoksa karında mı muayene ediyor. Biran aklıma geldi. İlk denemem olucağı için bilmiyorum. Merakıma ve cahilliğime sayın. Tşk.
fsh13 az önce bende benzer başlık açtım burayı görsem açmazdım.napsak orayı iptalmi etsek hoş yeniyim pek bilgimde yokMerhaba arkadaşlar. ben haziran sonunda adet olup temmuz ayında tedaviye başlayacağım benim gibi temmuz ayında tedaviye başlayan arkadaşları bekliyorum. 6 ay önce negatif bir sonucum oldu bu nedenle doktorum 6 ay ara vermemi ve 4 ay biesteron dhea kullanmamı istedi. bu süre haziranda bitiyor ve ben 4. tedavim için start vereceğim inşallah.
valla ben de şaşırdım doktorum da şaşırdı, 42 yumurta topladılar benden. o yüzden ağrım sancım çok oldu. normalde 2 yumurtayı zor geliştiren ben, toplama gününe kadar 42 hazır edince haliyle zor bir süreç oldu:) o kadar toplanan yumurtadan sonrada sadece 6 tane sağlıklı embriyo oluşabildi gerçi ama neyse, onlar da yeter. sanırım ne kadar çok yumurta toplanırsa o kadar çok ağrı ve şişlik oluyor. yani 1 yumurtanın yaptığı operasyon sonrası etkiyi ben 42yle çarptım.
Hmm anladım amin canım rabbim hepimize nasip etsin inşallahBen arizonadayim..burada dogum kontrol hapi verilmeden isleme baslamiyorlar ama trde cok az doktor doktor dogum kontrol hapi ile tedaviye basliyor , sasirdigim icin sormustum...sanirim senin doktorun benimkinden farkli bi protokol izleyecek...hayirli olsun insallah...
Canim aybi nitelikte ise ayrilik olmasin burdan devam edelimfsh13 az önce bende benzer başlık açtım burayı görsem açmazdım.napsak orayı iptalmi etsek hoş yeniyim pek bilgimde yok
Hep alttan muayene canim karindan görünmezArkadaşlar birşey sorucam. Adetin 2. günü doktor yumurtalıkları değerlendirmek için ultrason muayenesi yapıcak ya. Alttan mı yoksa karında mı muayene ediyor. Biran aklıma geldi. İlk denemem olucağı için bilmiyorum. Merakıma ve cahilliğime sayın. Tşk.
Tedaviye Antalyada basladimamin. ben ilk defa heyecanla adet olmayı bekliyorumsizdende güzel haberler alırız inşallah . nerde tedaviye başladınız.
Sizin probleminiz nedir? Benim en fazla 4 yumurtam toplandi. Nasil basardiniz sayiyi arttirmayiyumurta toplandıktan 7 gün sonra adet gördüm. tedavi takvimime göre sonraki 20 gün doğum kontrol hapı kullanıp tekrar adet göreceğim. o adetten itibaren rahimde çocuğun tutunmasını sağlayan ilaçlara ve iğnelere başlayacağım. yumurtlama döneminde sanki normal çiftleşmeyle yapmış gibi çocuğu rahme koyacaklar, böylece gebelik haftası hesaplanırken de normal bir gebelikle aynı şekilde hesaplanabilecek. yumurta toplama ile transfer arasına vücudun sağlıklı bir adet geçirmesini sağlayacak süreyi tanıyorlar ki gebeliğin oluşmasında başarı şansı artsın. çok büyük bir oran değil ama hemen transfer ile 40 gün beklenip yapılan transfer arasında yüzde 15 gibi fazladan başarı şansı oluşuyor.
etrafımda da tüp bebek yaptıran pek çok kişi var, onlarda da hemen transfer yaptıranlar genelde bir kaç deneme sonra gebelikte başarı yakaladıkları halde bekleyip yaptıranlar genelde ilk deneme gebeliği yakaladılar. 2 farklı merkezle görüştüm, biri hemen yapan diğeri bekleyen. fiyat farkı da yoktu. bana dondurup yapan daha mantıklı geldi, güzel açıklamalarda bulundular. ben de bekleyerek yaptırmayı seçtim.
Allah gonlune gore versin bana hic böyle bir öneri sunulmamisti Allahtan hayirlisiyumurta toplandıktan 7 gün sonra adet gördüm. tedavi takvimime göre sonraki 20 gün doğum kontrol hapı kullanıp tekrar adet göreceğim. o adetten itibaren rahimde çocuğun tutunmasını sağlayan ilaçlara ve iğnelere başlayacağım. yumurtlama döneminde sanki normal çiftleşmeyle yapmış gibi çocuğu rahme koyacaklar, böylece gebelik haftası hesaplanırken de normal bir gebelikle aynı şekilde hesaplanabilecek. yumurta toplama ile transfer arasına vücudun sağlıklı bir adet geçirmesini sağlayacak süreyi tanıyorlar ki gebeliğin oluşmasında başarı şansı artsın. çok büyük bir oran değil ama hemen transfer ile 40 gün beklenip yapılan transfer arasında yüzde 15 gibi fazladan başarı şansı oluşuyor.
Ben vardim adetin 2. Ve 3. Gunu sadece lucrin vuruldum bugunde menogon lucrin ve gonalf e basladim. Sali gunu kontrolum varMerhaba kizlar topik cok sessiz kalmis...ben bugun ilk menopur ignesini yaptim, aksam da Ganla F ile devam edicem...ilk kan testi pazartesi, ilk ultrasond carsamba olacak..merakla bekliyorum...var mi baska benim gibi ignelere baslayan devam eden..ne durumdasiniz kizlar?
Ben vardim adetin 2. Ve 3. Gunu sadece lucrin vuruldum bugunde menogon lucrin ve gonalf e basladim. Sali gunu kontrolum var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?