Geçmiş olsun Allah şifalık versin canım
- Gunaydın Kızlar. Biz de bugün 26artı 1 olduk. Bence bir kaç gramlık eksiklikleri kafanıza takmayın. Onlar normal durumlar. Bize geçen hafta perinatoloji bölümünde preeklampsi yani gebelik zehirlemesi teşhisi konuldu. Muhtemln çoğunuz ne demek olduğunu bilmiyor. Ben de bilmiyordum. Plasentada direnç yuksek olduğundan bebeğe besin az gidiyor. Ciddi bir sıkıntı . Dualarınızı bekliyoruz.
Canım çok üzüldüm.Bu arada benim kuzenim benden 5 hafta öndeydi yani 35. haftadaydı dün bebeğini kaybetti. Doktoru geçen haftaki kontrolde bebeğin son ay gelişmesi çok az demiş akciğer iğnesi önermişti. Bebeğin hareketleri azalmış bir haftadır falan. Bizimki de ne yapsa bilemedi bugün yine kontrole gidecekti ama meğer bebeğin içerde kalbi durmuş. Hareket olmayınca doktorunu aramış gitmiş hemen bir bakmışlar. Dün suni sancı ile bebeğini aldılar. Nedeni tam belli değil belki tansiyon dur. Belki plasenta yetersizliğidir bilemiyoruz ama çok üzgünüm dünden beri çocuklarımız birlikte büyüyecekti. İkimizinde oğlu olacak arkadaş olurlar diyorduk. Çocuğun her şeyi hazır yatağı eşyaları ismi hastane çantası. Şimdi bu kızın sütü gelecek ne yapacak aklıma neler geliyor çok üzgünüm .
Canim sen dogumdayken kardesin goruncen arkadasin falan susler. Ya da sezeryansa sezeryandan once susleyebilirsin:)
Teşekkür ederim canım bi bakayım bende..Ben bayağ araştırdım canım şu çam olayını,sonra güzel bir site buldum, her dönem fideleri oluyormuş. Tane fiyatlarıda iyi,50 tane almayı planlıyorum,yanlız şöyle bir sıkıntı var,doğuma 15 gün kala sipariş edip hazırlamış olmam lazım,bu fideler 15 gün içinde dikilmesse ölüyorlar. Temmuz ortası gibi siparişini vereceğim,lokalde botanikçilerden bulamassan,sende bu siteye bakarsın.
http://www.fidanistanbul.com/kategori/hediyelik-nikah-cami.html
Canım doktorun ne dedi. Genelde biri bile yüksek çıksa dahiliye ve diyetisyene yönlendiriyorlar. Dikkatli olalım kontrol altında tutalım diye
YaaBu arada benim kuzenim benden 5 hafta öndeydi yani 35. haftadaydı dün bebeğini kaybetti. Doktoru geçen haftaki kontrolde bebeğin son ay gelişmesi çok az demiş akciğer iğnesi önermişti. Bebeğin hareketleri azalmış bir haftadır falan. Bizimki de ne yapsa bilemedi bugün yine kontrole gidecekti ama meğer bebeğin içerde kalbi durmuş. Hareket olmayınca doktorunu aramış gitmiş hemen bir bakmışlar. Dün suni sancı ile bebeğini aldılar. Nedeni tam belli değil belki tansiyon dur. Belki plasenta yetersizliğidir bilemiyoruz ama çok üzgünüm dünden beri çocuklarımız birlikte büyüyecekti. İkimizinde oğlu olacak arkadaş olurlar diyorduk. Çocuğun her şeyi hazır yatağı eşyaları ismi hastane çantası. Şimdi bu kızın sütü gelecek ne yapacak aklıma neler geliyor çok üzgünüm .
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim eksik olmayın. Doktora geldim bekliyorum şuan inşallah iyi haberlerle dönerim aranıza, karaciğerle iliskisini bende nette okudum umarım öyle bisi değildir bakalimbence acile git. kaşıntı karaciğer değerlerinin yüksekliğine de işaret olabilir. bebeğin hareketleri azaldı diyorsun. telefonla teşhis olmaz.
her ihtimale karşı bir hastaneye git derim.
Çıktığında haber ver bize olur mu ..tahminim gebelik alerjisi çıkacak ve sana azcık rahatlatacak bir losyon verecek ..bebeğin hareketlerine gelince büüyüyüp yeri daraldığı için daha az hareket etmesinin normal olduğunu diyecek ..en iyisini yapmışsın doktora gitmekle en azından bebeğini görürsün için rahat eder çok geçmiş olsunArkadaşlar herkese merhaba öncelikle, biraz dertlerim var sizinle paylaşmak istedim. Son 1 haftadır göbek çevremde baslayan kaşıntı yavaştan vücuduma da yayılıyor. Doktor randevumuz 4 haziran da telefonla konuştuk gebelik dermatiti başlamış gözüküyor bebeğe zararı yok endişelenme çok rahatsız olursan losyon söyleyebilirim dedi. Şuan için birşey kullanmıyorum. Asıl derdim ise 3 4 gündür bebegimin hareketlerinin azalması, doktorumuz bunun için de günde 1 kez bile hissetmen yeter, takip etmen için erken dedi. Ama içime çok sinmedi ister istemez üzülüyorum deneyimleriniz önerileriniz olursa paylaşırsanız sevinirim
kızları ayağımda sallarken bile nefesim yetmiyor. iki ay nasıl geçecek bakalım.Biraz yürüyüşe çıkalım hava alalım azcık dedim ama eve dönerken bir an artık yürüyemiceğimi düşündüm acayip hantallaşmaya başlamışım ya nefes nefes e gelir oldum eve
Aman Allah ım oysaki önümde koca üç ay var sonlara doğru sürünürek gelirim heralde artık dönüş yolunu
Bence endişelenme,benimde 27 li haftalarda harketlerinde duymadığım oluyordu. Doktorda zaten çok hareketli bir bu cocuk hissetmiyorsan çok güçlü vurmuyor diye olabilir dedi. şimdi 29. haftadayım. hareketleri güm güm.2 saat bazen tık yok. Bazende yerinde durmuyor. Hareketlerini saymak için de doktorum yanıltıcı olmasın diye 30. haftalar sonrası düşünürüz dedi.Bilginiz olsun.
Ya ben de bir çikolata alırım ama normal çikolata alırım diyorum. Bebek çikolatası olarak istemiyorum. Ben zaten oğlumun isminde çam fidesi yapıp hastanede gelene dağıtacağım,başka bişi yapmama gerek yok,heleki lohusa şerbet bardak olayını tam külfet görüyorum. Alırız bir içecek dağıtırız millete boşver diyorum.
Sen daha ayağında Nasıl sallıyorsun helal olsun sanakızları ayağımda sallarken bile nefesim yetmiyor. iki ay nasıl geçecek bakalım.
genelde eşim sallıyor ama bazen mecbur kalıyorum.Sen daha ayağında Nasıl sallıyorsun helal olsun sanabenim kasıklarım ve kuyruk sokumum çok ağrıyor ağrı kesici aldım geçsin diye düşün ..bir de ayağımda sallıyor olsam mahvolurum
Çok ama çok geçmiş olsun cnm. Allah sana ve bebişine sağlıklı günler bahş eder inşallah. Dikkat et ne olur istersen başka doktora daha görün. İhmale gelmez ne olur baktır gene.günaydın kızlar. dün kanamam olmuştu. gittim doktora. progestan ve puregon verdi. erken doğum riski var. akciğer geliştirici iğne yazdı ancak ben o iğnenin iyi olmadığını duymuştum korktum yaptırmadım. raporda vermedi işe geldim yine
Cok uzuldum canim,kelimler yetersiz kaliyor boyle durumlarda..Rabbim ailesine ozellikle annesine sabirlar versin insallah..cennette bulussunlar ins..Bu arada benim kuzenim benden 5 hafta öndeydi yani 35. haftadaydı dün bebeğini kaybetti. Doktoru geçen haftaki kontrolde bebeğin son ay gelişmesi çok az demiş akciğer iğnesi önermişti. Bebeğin hareketleri azalmış bir haftadır falan. Bizimki de ne yapsa bilemedi bugün yine kontrole gidecekti ama meğer bebeğin içerde kalbi durmuş. Hareket olmayınca doktorunu aramış gitmiş hemen bir bakmışlar. Dün suni sancı ile bebeğini aldılar. Nedeni tam belli değil belki tansiyon dur. Belki plasenta yetersizliğidir bilemiyoruz ama çok üzgünüm dünden beri çocuklarımız birlikte büyüyecekti. İkimizinde oğlu olacak arkadaş olurlar diyorduk. Çocuğun her şeyi hazır yatağı eşyaları ismi hastane çantası. Şimdi bu kızın sütü gelecek ne yapacak aklıma neler geliyor çok üzgünüm .
ben de az bişeyler yapıyorum, zaten yazın ortası ailem de çok kalabalık değil o nedenle sadece çikolata ve lohusa şerbeti vericem, bir de keçeden çiçekler yaptım kendim onları asarım odaya diyorum maksat fotoğraf çekilirsek azıcık renk olsun arkada gerçi bi fotoğrafçı ayarlamadık, istediğimden de emin değilim, kendimiz çekiliriz diyorum ama eşim ısrar ediyo bakalım bi kaç haftaya karar verip ayarlamak gerek onu da
ben de çikolataları pelitten alayım diyorum, nişan pastamı nikah çikolatamı da oradan almıştım çok güzeldi
pelitin fiyatları nasıl bu arada? hala gidip konuşmadım ya çok ağırdan alıyorum işleri
canım ben ankarada sosyete pazarı var çayyolunda ordan aldım plastik kadehleri, her cumartesi pazar ve salı kuruluyo.
orada parti malzemeleri satan çok cici iki kız var onlardan aldım. benimkilerin ayak kısımları pembe ama mavisi ve düz olanı da vardı ben aldığımda bi sor istersen
bir de bebek için kadife kaplı elbise askılarından aldım yine pazardan, züccaciye satan bi tezgah var pazarın diplerine doğru, gençten çocuklar işletiyo, çok efendi insanlar, hatta ellerinde yoktu sipariş verdiler bizim için cumartesi alıcam 3 tanesi 5 liraya aldım ihtiyaç olursa tavsiye ederim.
ay süpersin! ben de arıyodum bundan, bakayım nerede adese market var gidip alayım fiyatı iyiymiş çok sağol
Ben de pek dusunmuyorum aslinda..1 cikolata belki biraz da limonata..Bu arada kolonyaydı şekerdi vs aksesuar mi desem incik boncuk hazırlığı yapmayacak olan tek benim galibahastaneye pelit ten kağıtlı çikolata almayi düşünüyorum sadece o kadar . Var mı yapmayan başka
Evet canim benim bebis sık sık hickiriyo :))Kızlar sizin de bebisinz hıçkıriyo mu böyle saat gibi tık tık tık üst üste segiriyo bebisin olduğu yer 2 3 dk suruyo sizde de oluyo mu Merk ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?