Can'ım bak kendini yalnız hissetme bende gurbetteyim çok uzun bir zamandır da ailemden uzağım yapayalnızım ..inşallah evladın gelince her şeyi bir kenara atacaksın senin için herkes her şey ikinci planda olacak artık..inşallah doğurduktan sonra artık yavrunla beraber yaparsın gezilerini hem ailenede gidip gelirsinSagol cnm ya keske memleketimde olsaydim annem kardeslerim yanimda olsaydi. Oyle kalabalikken yapayalniz kaldim. Esim alismis bu duruma ben bi turlu uyum saglayamadim bu duruma. Rabbim hakkimizda hayirlisini versin. Bi de her 2-3 ayda bir tatile giderdim simdi onu da yapamiyoruz isinden firsat bulup valla bunaldim..
İnsallah canim insallah.zaten cocugu rabbim hayirli zamanda verdi yoksa coktan ayrilmistik.. Hamile kalinca hircinligim biraz daha azaldi. Kavgalarimiz hafta 1 den ayda 1 e dustu:)Can'ım bak kendini yalnız hissetme bende gurbetteyim çok uzun bir zamandır da ailemden uzağım yapayalnızım ..inşallah evladın gelince her şeyi bir kenara atacaksın senin için herkes her şey ikinci planda olacak artık..inşallah doğurduktan sonra artık yavrunla beraber yaparsın gezilerini hem ailenede gidip gelirsin
İnsallah canim yavrunun da senin de hakkinda hayirlisi olur. Evet yine de hep iyi niyetli bakmak lazim guzelim bakalim ki guzel gorelim olmadi allaha havale edelim..
Bilmiyorum ya ben bu yemek konularında çok hassasım hamile olmayı geç kendimi bildim bileli normalde de birinin sofrasına küstüm mü açımdan ölsem de bir daha oturmam ..ki çok zor yemeğini yerim başkasının sofrasında bu yaşıma geldim ilk defa eşimin abisi gile gidince oturacam başka sofraya ..o yüzden sanırım ben bir müddet gitmezdim ..dedim ya her şeyi anlarım ama sofra yemek ile ilgili konularda çok hassasımdırKizlar sizler de ayni seyler konusmussunuz az cok yok kocalar yok analari..
Ben de size bi sey anlatip icimi dokmek istedm, hem akil verirsniz hem de ben rahatlamis olurum..
Dun kayinvalideme yemege gittik ki haftada biri gecmez gidisimiz.. Ama o bi gun bile hic bi gun yemek hazirca yemedm mutlaka bi seyler eksik oldu ben de yardm ettm, normalde hadi tamam dedm ama hamileligimde de boyle devam etti.. Esimin hatrina bi sey demedm hic, ama dun ne yapti dersiniz??? Kayinpederle kavga etmisler dun yemek yapmama karari almis, bizim gitcegimizi bile bile ve bi de bana diyo ki mutfak orda isteyen istedigini yapip yicek bugn bole siz yabanci degilsinz.. Makarna salata ne istersen yap. Ben de hic bi sey yapmadm ben zaten cok acim dedm bekleyemicem kahvaltilik koydum yedim. Kendi de benle yedi. Esimle kayinpeder de gelince iste onceki gunden yemek vardi onu yediler. Yani acikcasi buyutmek istemedm ama bana cok garip geldi ben annemden boyle gormedm, boyle ogrenmedm.. Evladin geliyosa o eve ozene bezene yapilir, ustune gelinin hamile.. Cok canm skildi acikcasibenm bebegime de boyle bakacak diye dusundm.. Ama baska bi konu olsn her seye karissin sadece, emek vermeye gelince is yokkk... Cidden sinir oldm cok ama esime de bi sey dmeedm kendi gordu zaten olani biteni benden cok sinirlendi, onun sucu ne ki yani sikayetlensem bos yere uzecem kavga cikacak ama uzun bi sure yemege gitmeyi dusunmuyorm.. Siz nasil davranirdiniz???
Biraz uzun oldu kusura bakmayin...
İnsallah canim insallah.zaten cocugu rabbim hayirli zamanda verdi yoksa coktan ayrilmistik.. Hamile kalinca hircinligim biraz daha azaldi. Kavgalarimiz hafta 1 den ayda 1 e dustu:)
Dilerim o ayda bir ki kavga bile olmaz artık ..güven bana evladın gelince hem tek dünyan o olacak hem de kendini dünyanın en güçlü insanı hissedeceksinİnsallah canim insallah.zaten cocugu rabbim hayirli zamanda verdi yoksa coktan ayrilmistik.. Hamile kalinca hircinligim biraz daha azaldi. Kavgalarimiz hafta 1 den ayda 1 e dustu:)
Butun umidim o.. Valla kocanin da koca koca dertleri var derdi anacuuummm... Cok hakliymis. Kardesinle kavga ediyon elin adamiyla etmez misin edersin tabii.. Ama bi sure sonra sallamamayi ogrenirsin..Dilerim o ayda bir ki kavga bile olmaz artık ..güven bana evladın gelince hem tek dünyan o olacak hem de kendini dünyanın en güçlü insanı hissedeceksin
Bilmiyorum ya ben bu yemek konularında çok hassasım hamile olmayı geç kendimi bildim bileli normalde de birinin sofrasına küstüm mü açımdan ölsem de bir daha oturmam ..ki çok zor yemeğini yerim başkasının sofrasında bu yaşıma geldim ilk defa eşimin abisi gile gidince oturacam başka sofraya ..o yüzden sanırım ben bir müddet gitmezdim ..dedim ya her şeyi anlarım ama sofra yemek ile ilgili konularda çok hassasımdır
Yazdıklarınızı oluyunca şok oluyorum ben iyiyim gerçi benden değil eski gelinden dolayı şanslıyım o çok katı davranmış 20 sene evine sokmamış tlf bile yok eşimide göndermemiş çocuğuda göstermemiş torunu sokakda görseler tanımazlar şimdi çok yaşlılar bende soğul bir insanımdır buyur etmeden eve bile gelmezler eşim iki güne arar benden selam söyler bende karışmam eşimden çok çekiniyorlar yani eski gelin onları iyi korkutmuşlar ötecekleri hırkaya kadar sordular valla görünce dedim şanslıyım inş sizlerin de en kısa süre diyaloklarınız düzelir bunlar kötü anı olarak kalır yanlız çocuk büyütmek zor iş . Görümcemin torunu var doğduğundan beri kv bakıyor o kadar güzel yetiştirdiki şimdi 3,5 yaşında arada bir iki hafta götümcem bakar çocuk hemen bozuluyor görünce anlıyorum buna ablan bakmış diye kadına gidince düzeliyor inş sizlere iyi bakanlar sizi sayanlar düşer ben emeklilik beklediğim için çalışmıyorum kendim bakıcam şansmı değilmi zamanı gelince görücez ama hayat bana bişey öğrettiki erkeğe bişey yaptıracaksan azıcıl aptala yatacaksın kendi fikirleri gibi düşündüreceksin acayıip işe yarıyor
Bende olsam hiç kalmazdim hemen gidelim derdim bide senle oturmuş yemisAynen ben de oyle yapma niyetindeyim, uzunca bi sure gitmeyecegim hem bu surecte bebegimle ilgili de her seyden uzak olur... Yani sadece aman cocugumz kizimiz demeyle olmuyo, karnimdaki bebekten yemek esirgiyosn valla ben bu acidan bakarm cunku hayatta yapmazdm boyle bi sey, Allah sasirtmasn.
Biz öyle görmemişiz işte evimize yabancı dahi gelse ne var ne yok kalkar yaparız yoktan var ederiz ..eşim bazen arkadaşlarını çağırırdı hatta ben ısrar ederdim yemek yapayım getir yanında yesinler yazık durumları iyi değil bir iki lokma yesinler derdim ki hala yaparım ..hamileliğimin ilk aylarında bile misafir ağırladım yeni yılda 4 haftalık Halim'le herşeyi yapıp koydum ..aman dedim mahçup olmayalım ..evime gelen insanı asla aç çıkarmam böyle görmüşüm çünkü ..o yüzden bu tür olaylar bize ters geliyor keşke herkes bizim gibi olsaAynen ben de oyle yapma niyetindeyim, uzunca bi sure gitmeyecegim hem bu surecte bebegimle ilgili de her seyden uzak olur... Yani sadece aman cocugumz kizimiz demeyle olmuyo, karnimdaki bebekten yemek esirgiyosn valla ben bu acidan bakarm cunku hayatta yapmazdm boyle bi sey, Allah sasirtmasn.
Butun umidim o.. Valla kocanin da koca koca dertleri var derdi anacuuummm... Cok hakliymis. Kardesinle kavga ediyon elin adamiyla etmez misin edersin tabii.. Ama bi sure sonra sallamamayi ogrenirsin..
Aynen cnm biz öyle gormusuz benimde evime geleni aç gondermem içim hiç rahat etmezBiz öyle görmemişiz işte evimize yabancı dahi gelse ne var ne yok kalkar yaparız yoktan var ederiz ..eşim bazen arkadaşlarını çağırırdı hatta ben ısrar ederdim yemek yapayım getir yanında yesinler yazık durumları iyi değil bir iki lokma yesinler derdim ki hala yaparım ..hamileliğimin ilk aylarında bile misafir ağırladım yeni yılda 4 haftalık Halim'le herşeyi yapıp koydum ..aman dedim mahçup olmayalım ..evime gelen insanı asla aç çıkarmam böyle görmüşüm çünkü ..o yüzden bu tür olaylar bize ters geliyor keşke herkes bizim gibi olsa
Kiz insan anasini ne cok ariyo ozluyo demi boyle zmanlardaaa anammm anamm canm anammm
İşte bizim gibi olmayan çok insan var Can'ım ya ..dilerim evlatlarımız kızı da erkeği de vefalı hayırlı insanlar olurlarAynen cnm biz öyle gormusuz benimde evime geleni aç gondermem içim hiç rahat etmez
Bende olsam hiç kalmazdim hemen gidelim derdim bide senle oturmuş yemisdusuncesiz insanlar iste
Biz öyle görmemişiz işte evimize yabancı dahi gelse ne var ne yok kalkar yaparız yoktan var ederiz ..eşim bazen arkadaşlarını çağırırdı hatta ben ısrar ederdim yemek yapayım getir yanında yesinler yazık durumları iyi değil bir iki lokma yesinler derdim ki hala yaparım ..hamileliğimin ilk aylarında bile misafir ağırladım yeni yılda 4 haftalık Halim'le herşeyi yapıp koydum ..aman dedim mahçup olmayalım ..evime gelen insanı asla aç çıkarmam böyle görmüşüm çünkü ..o yüzden bu tür olaylar bize ters geliyor keşke herkes bizim gibi olsa
Öyle tabi ya düşünsene yarın çocuklarımız eşleriyle geldiklerinde ne kadar özenecez her seye hatta eminim ki seve seve yapacaz bütün yaptıklarımızı..bı insanın kendiyle ilgili bir durum ..gerçekten bazen olmayınca olmuyor ..üzülme sende boşver taktığında üzüldüğünle kalırsın yoksa karşı tarafın pek te umuru olduğunu sanmıyorum çünkü ..çokta fifi zaten ..amannnnn salla tatlım inşallah biz ilerde harika anneanneler babaanneler olacazValla siz yazdikca hem rahatladm abartmamisim ne hakliymisim diye hem de kendi sabrima sasirdm dogrusu
Evet canm iste keske herkes oyle olsa.. Ben de bu yasimda kayinvalidemleri bile hamileyken bile agirladm babam gelmisti evime, gelsinler kizim istersen dedi yardim ederiz sana zaten herkes kendi alir dedi, sana bu halde is yapircak hali yok kimsenin dedi babacimm dedmm nasil da guzel dusunceli dedm icimden o oyle olmaz ama seni kirmam dedim. Cagirdm 1 ay once falan yani.. Ama gel gor ki tabi ki her isi ben yaptm bi de uc cesit yemek faln.. Ben kv evinde oyle yemek yemedm simdiye dek. Genelde son dk yapilms bi yemek, oylesine yapilms. Ozenme falan yok, ya da carsiya gider kendileri annem olcakkiii hatta ben de oyleyim hazir edip gideriz yemegi ki gelince hazir olsn.. Ya hanfendi butun gun evde olmasina ragmen gezer gelir yetistigi kadr olur yemek onemli degil.. Cidden orfumuze aykiri. Kimseyi ezme gibi bi amacm yok ama hukuk okudm ben ne kadr dersle isle borcluyla mudurle ugrasip durdm hayatimi kazanip aileme layik olmak icn ama boyle sacmaliklrla ugrasiyorz ya zoruma gidiyo. Ustelik aksama kadr calisip calisip ben bu yasimda neler yapiyorm oyle ogrenmisiz aile onemlidir, sofra kiymetlidir, herkes birlikte oturmalidir ama iste...Neyse uzattm gene yaa
Amin inşallah cnmİşte bizim gibi olmayan çok insan var Can'ım ya ..dilerim evlatlarımız kızı da erkeği de vefalı hayırlı insanlar olurlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?