:)) aynen canım doktor tepkili oluyor. Sağolasın bakalım bi kaç gün deneyelim .Ben ona cesaret edemedim ya üstüste tutmaya.
Doktoruma oruç tutuyorum diye kontrole gitsem beni ne yapar bilmiyorum, 2 lafından biri beslenme.
Yoğun olmadığım günler tutayım diyorum ben de bakalım.
Allah kolaylık versin, kabul etsin.
aahaha süpermiş yaa doğum hikayesi de güzelmiş vallaCanikom hazırla hazırla,seni strese sokmayayım ama,benim seninle aynı durumda olan bir arkadaşım var,geçen sene bu zamanlar doğum yaptı,Kalp ritm bozukluğu ,yıllardır çekiyor,haliyle çok kontrollü bir hamilelik yaşamak zorunda kaldı. Onun gelişimi önde de değildi üstelik,normal geliyordu gelişimi. Temmuz sonu agustos başı gibi doğumu olacaktı. Tam 36 haftasını bitirdi,belinde ciddi ağrılar oluşmuş,birde tansiyonu yükselmiş. Hemen doktoruna görünmüşler tabi. Daha 4 hafta var,ohoooo evde bir dünya iş var,kızcağız badanacı tutmuştu evde badana yaptırıyordu. Kendine doğru düzgün lohusalık bile alamamıştı. Bebeğin kıyafetleri yıkanmamıştı bile. Sonra Doktor bunu görür görmez,senin yaşadığın o bel ağrıları doğum sanıcısı canım demiş,bebek geliyor. Doğum yoluna girmeden hemen almamız lazım ve tansiyonuda o sırada çok sıkıntıda. Sabah 9 da muayene oluyor,öğlen 12 de doğuma alıyorlar,direk sezeryan. Hemşirelere yalvarmış,durun nolur kendimi bir temizliyeyim diye. Saat 1 de görmeye gittik bebişi,amanınnnn pembiş pembiş,az cırlamıyordu. Buruşuk suratlıydı. Anası gibi cıyaktı(Tabi o duymasın),Çocuk kendini hazırlamış,50 cm e 3200 gr doğru ve küvese bile alınmadı,sarılık dahi olmadı. Yani bu cocuklar doğum anlarını kendileri belirliyor ona eminim ,tam 25 gün erken doğdu sıpa.
ay canım valla çok sevindim,üstelik aynı ilde olup,bölgelerinde yakın olması çok güzel,taşınmak zorundada kalmassınız,evler işler birbirine yakın,valla çok sevindim,biz normalde avrupa yakasında oturuyorduk. Eşim 2 yıl boyunca bostancıya gidip geldi,onun zorluğunuda çok iyi biliyorum. Sonra ben radikal bir kararla, işimi değiştirdim. Eşimin yanına,ataşehirde kafama göre bir iş buldum. Tam 2 sene önceydi. Sonrada hızlıca yakın bir mekanda ev aradık,evide maltepede bulduk. Şimdi işe gidip gelmemiz o kadar kolay oluyor ki,büyük zorluğu bildiğimiz için,bu bize çerez gibi geliyor. Doğumdan sonrada işe devam etmemin sebebide o aslında. Evimle işim arası sadece 3 km var. Hık deseler ben 5 dk içnde evde olurum. Çok şükür ki. Bunlarda çok önemli şeyler. Sadece tek zorluğu,annem karşıda oturuyor. Çocuğa bakmaya gelince artık bizimle yaşıcak gibi birşey olacak. Eşim de annemde içten içe bu duruma kıllanıyor. Annemde Çok diktir,eşimde öyle,, ee bende öyle. Annem diyor zaten,hadi işlerinizi bu tarafa ayarlayın gelinde,ben evimde bakayım çocuğa, Annemin çok problem çıkarması söz konusu olursa zaten hiç birşeyi dinlemicem,işten ayrılıcam o vakit.evet son kura da yerleşti İstanbul'a atandı ben Kadıköy'deyim o Maltepe'de yakınız çok şükür :)
evet son kura da yerleşti İstanbul'a atandı ben Kadıköy'deyim o Maltepe'de yakınız çok şükür :)
İnşallah zamanlı gelirler. Şu anda doktor erken doğum riskin yüksek amniyo sıvısı fazıa dedikçe ödüm kopuyo erken doğucak diye. Şöyle bi 34. haftayı bi görsemde rahatlasam.aahaha süpermiş yaa doğum hikayesi de güzelmiş vallabende kıyafetleri almak için acele edince annem dur daha 1,5 2 ay var diodu baktıki etraftakiler erken erken doğuruo annem hadi almaya başla haklıymışsın dedi bu zamana kadar hep o tuttu beni yoksa ben 6cı ayda başlıordum neyseki kıyafetleri tamam bi benim eksiklerim var sadece onları da halledicem bu hafta inşaAllah ama bebişin çantasını hazirlicam nolur nolmaz benim tek korkum küveze almaları annesi onu zaten çok bekledi bide küveze girmesin minnoşlar ya zamanlı gelsinler o yüzden
Canmmm girmiyordun bu aralarrr, gunaydinn... Oy masallah kuzuna yaaane guzel serpilmis boyu da uzun olcak sanirimm.. Allah saglik sihhatinizi daim eylesin canm benm..
Nst yi ben de sadece duydum tabi nasil bi sey bilmiyoruz henuzzz..Sen bi gir de tecrubelerini paylas bizimlee
Ben de iyiym canm sukur, pazartesi gidecez biz izin raporu alcaz, yani bu hafta son haftamiz, sagligimz da yerinde sukurrama agrilarm baya artti tabi baya baski hissediyorm asagiya dogru, kasiklarm sanciyo az bi ayakta kalsamm.. Gece uykulari zaten bi oyle bi boyle derken geciyo sabah oluyo valla.. Ama saglikli olsn da bebeklerimiz buna cok sukurr
Normal istiyorum ama kabuslarım oldu çok korkuyorum..Sezeryan oluversem diyorum onun da sonrası zor offKızlar sezeryan mi düşünüyorsunuz normal mi
Eki Görüntüle 1843308 Eki Görüntüle 1843307
Aldım canım kendımıze de minnoşa da TAC tan ilk hamileliğimde beyaz sermiştım utusu ayrı kırlenmesı ayrı hemen kırısması ayrı o yuzden bunda 3 boyutlu gıbı olandan aldım
Magazadan begendım sonra n11 den cok daha uyguna aldım
Bende randevu aldım bekliyorum şimdi bakalım ne dicek suyla ilgiliİnşallah zamanlı gelirler. Şu anda doktor erken doğum riskin yüksek amniyo sıvısı fazıa dedikçe ödüm kopuyo erken doğucak diye. Şöyle bi 34. haftayı bi görsemde rahatlasam.
Tsm de şu anda asm sistemine henüz girmedi :)İyi hadi çok sevindim . Hangi asm ye
ay canım valla çok sevindim,üstelik aynı ilde olup,bölgelerinde yakın olması çok güzel,taşınmak zorundada kalmassınız,evler işler birbirine yakın,valla çok sevindim,biz normalde avrupa yakasında oturuyorduk. Eşim 2 yıl boyunca bostancıya gidip geldi,onun zorluğunuda çok iyi biliyorum. Sonra ben radikal bir kararla, işimi değiştirdim. Eşimin yanına,ataşehirde kafama göre bir iş buldum. Tam 2 sene önceydi. Sonrada hızlıca yakın bir mekanda ev aradık,evide maltepede bulduk. Şimdi işe gidip gelmemiz o kadar kolay oluyor ki,büyük zorluğu bildiğimiz için,bu bize çerez gibi geliyor. Doğumdan sonrada işe devam etmemin sebebide o aslında. Evimle işim arası sadece 3 km var. Hık deseler ben 5 dk içnde evde olurum. Çok şükür ki. Bunlarda çok önemli şeyler. Sadece tek zorluğu,annem karşıda oturuyor. Çocuğa bakmaya gelince artık bizimle yaşıcak gibi birşey olacak. Eşim de annemde içten içe bu duruma kıllanıyor. Annemde Çok diktir,eşimde öyle,, ee bende öyle. Annem diyor zaten,hadi işlerinizi bu tarafa ayarlayın gelinde,ben evimde bakayım çocuğa, Annemin çok problem çıkarması söz konusu olursa zaten hiç birşeyi dinlemicem,işten ayrılıcam o vakit.
Tsm de şu anda asm sistemine henüz girmedi :)
ay canım valla çok sevindim,üstelik aynı ilde olup,bölgelerinde yakın olması çok güzel,taşınmak zorundada kalmassınız,evler işler birbirine yakın,valla çok sevindim,biz normalde avrupa yakasında oturuyorduk. Eşim 2 yıl boyunca bostancıya gidip geldi,onun zorluğunuda çok iyi biliyorum. Sonra ben radikal bir kararla, işimi değiştirdim. Eşimin yanına,ataşehirde kafama göre bir iş buldum. Tam 2 sene önceydi. Sonrada hızlıca yakın bir mekanda ev aradık,evide maltepede bulduk. Şimdi işe gidip gelmemiz o kadar kolay oluyor ki,büyük zorluğu bildiğimiz için,bu bize çerez gibi geliyor. Doğumdan sonrada işe devam etmemin sebebide o aslında. Evimle işim arası sadece 3 km var. Hık deseler ben 5 dk içnde evde olurum. Çok şükür ki. Bunlarda çok önemli şeyler. Sadece tek zorluğu,annem karşıda oturuyor. Çocuğa bakmaya gelince artık bizimle yaşıcak gibi birşey olacak. Eşim de annemde içten içe bu duruma kıllanıyor. Annemde Çok diktir,eşimde öyle,, ee bende öyle. Annem diyor zaten,hadi işlerinizi bu tarafa ayarlayın gelinde,ben evimde bakayım çocuğa, Annemin çok problem çıkarması söz konusu olursa zaten hiç birşeyi dinlemicem,işten ayrılıcam o vakit.
Canikom hazırla hazırla,seni strese sokmayayım ama,benim seninle aynı durumda olan bir arkadaşım var,geçen sene bu zamanlar doğum yaptı,Kalp ritm bozukluğu ,yıllardır çekiyor,haliyle çok kontrollü bir hamilelik yaşamak zorunda kaldı. Onun gelişimi önde de değildi üstelik,normal geliyordu gelişimi. Temmuz sonu agustos başı gibi doğumu olacaktı. Tam 36 haftasını bitirdi,belinde ciddi ağrılar oluşmuş,birde tansiyonu yükselmiş. Hemen doktoruna görünmüşler tabi. Daha 4 hafta var,ohoooo evde bir dünya iş var,kızcağız badanacı tutmuştu evde badana yaptırıyordu. Kendine doğru düzgün lohusalık bile alamamıştı. Bebeğin kıyafetleri yıkanmamıştı bile. Sonra Doktor bunu görür görmez,senin yaşadığın o bel ağrıları doğum sanıcısı canım demiş,bebek geliyor. Doğum yoluna girmeden hemen almamız lazım ve tansiyonuda o sırada çok sıkıntıda. Sabah 9 da muayene oluyor,öğlen 12 de doğuma alıyorlar,direk sezeryan. Hemşirelere yalvarmış,durun nolur kendimi bir temizliyeyim diye. Saat 1 de görmeye gittik bebişi,amanınnnn pembiş pembiş,az cırlamıyordu. Buruşuk suratlıydı. Anası gibi cıyaktı(Tabi o duymasın),Çocuk kendini hazırlamış,50 cm e 3200 gr doğru ve küvese bile alınmadı,sarılık dahi olmadı. Yani bu cocuklar doğum anlarını kendileri belirliyor ona eminim ,tam 25 gün erken doğdu sıpa.
allah gölümü biliyor ya ben de 36. haftada doğurmak istiyorum..İnşallah zamanlı gelirler. Şu anda doktor erken doğum riskin yüksek amniyo sıvısı fazıa dedikçe ödüm kopuyo erken doğucak diye. Şöyle bi 34. haftayı bi görsemde rahatlasam.
iner inşaAllah hemen göbek hastaneye gelenlerin hep duruyordu göbüşleri yabenim sezeryan olcak canım sancı iğnesi falan vurmasın bana yanlışlıkla amin hayırlı zamanda gelsin bebeklerimiz tam gelişimleri oluşsun öyle gelsinler ben geçmişi ara ara siliyorum görmesinler naptığımı
be en iyisi kıyafetleri bu hafta halledim bi sonraki kontrole hazır olsun herşey belli mi olur geliverirramazan bize uğramadı bu sene maalesef doktora sorim dedim duymamış olim dedi korkudan yok yok tutmuorum da bi size danışim dedim sadece hep bu çevre baskısı
Canım nst karnına jel sürüp bir aparat takıyorlar bebeğin kalp atışını ve sendeki kasılma şiddetlerini ölçüyor,korkulacak bir şey değil :)
Normal istiyorum ama kabuslarım oldu çok korkuyorum..Sezeryan oluversem diyorum onun da sonrası zor off
çok güzelll canım güle güle kullanın inşallahh
Bi süre işe ara vermek en iyisi. Evde kendi annende olsa senin ailen esin oluyor evlenince. Ve başka biri evde çok zor. Kaç tane arkadaşım var aile hayatı kalmadı. Kendi anneleri gelmiş olmasına rağmen . Ama kreş seviyesine kadar evde kalsan zaten artık imkanlar çok geniş güzel kresler çok var . Sonra devam edersin
insan en çok annesine güvenebiliyor çocuğunu emanet etmek için ama işte o zamanda böyle sorunlar olabiliyor. Bizimki de izmirde uzun süreli gelip kalamaz kalsa da eşimle anlaşmazlık çıkabilir aralarında. Bu yeni erkekler ve kvleri maşallah kaynana gelin gibiler sorun çıkabilir her an. İnşallah işinden ayrılmana gerek kalmaz uzun vade de çocuğumuz için çalışmamız daha iyi :) Ya da işten ayrılınca eğer bir iki yıl ara verdikten sonra devam edebileceksen o da güzel tabi
Aynen doğru diyorsunuz,zaman ne göstericek bilemiyoruz. Parada lazım tabi,ama çocuğuna kendi eğitimini sen verebilecek olmanda çok ayrı birşey. İş başlayıp,dayanamadığım yerde çıkmayı planlıyorum. Evet işim iyi,şartlarım iyi ama yapçak bişi yok. Kreş zamanı geldiğinde de kafama göre yine işimi ayarlarım kısmetimizde ne varsa o. Hem o ki eşim için kaç senelik işimi bıraktımda,oğlum için mi bırakmıcam. Hiççççç yani. Oğlum daha önemli herşeyden. Standartlarımızı ona göre ayarlar idare ederiz allahın izniyle. Sağlıklı olalımda,hayattan zevk alalımda sıkıntı değil.
1 çocuk olur herhalde diye geçiyordu aklımdan. Bakalım kucağıma alınca,bu güzel oldu bitane daha mıyapsak diyecek miyim bilmiyorum. Öyle bir fikrim olsada,herhalde hemen yapamam,oğlumun vaktinden almak istemiyorum. Belki daha sonra.Çok zor bir süreç ise başlayanda depresyona giriyor. Çocuğu bırakmak ayrı zor. Ama ne güzel söyledin esin için biraktiysan kendi parçan için yapamayacagin yoktur. Ve para kazanmaksa çalışmak istedikten sonra 40inda bile yaparsın . Ama bebislerin bu zamanlarini ne versen geri getiremezsin şu da var ki kaç tane çocuk yapacaksin ...
Canım doktor bize takvimi söyledi,şuan 30 sayılır,2 hafta sonra kontrol,sonra 34-36-37-38-39-40maşallah Temmuz ortasında doğumlar başlayacak galiba. zaman yavaş geçiyor derken neredeyse bitiyor.
sezaryen düşünenler kaçıncı haftada düşünüyorsunuz kızlar? 38 - 39 -40 mı?
hasta olanlara acil şifalar versin Rabbim. güzel haberler alanlara maşallah.
dr kontrolü iki haftaya düşen var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?