Insallah canm hayirlisiyla..
Insallah geliriz canm ben de guveniyorm bizeeannenin bakmasi daha cok guzel bi sey aslnda ben annemle ayni sehirde olmayi cok isterdm.. Ama o zman da dedigin gibi kv yatili gelirdi ay o da iskence beee yat kalk her syee kariss amannn...
Insallah dengeli bi sekilde gotururz canm..
Kiz gercek tab cehalet iste bi nevii.. Eskilerin uydurmasi, yoksa iyiyms yani bi gun tuzla omur boyu kokmasnben sadece esim de ister israr ederse doye dusunuyorm en fazla iste tuzlu su yaparm yanii...
Kundak olayi da bazi bebek durmuyo zatenn.. Bi de yazin ortasinda dogurcaz valla zor yani pisirek mi yavrulariii
Ayni sayiliriz o zman ben 167 ama kilo 89
Kiz ilahi guldurdun beniiihal da batil oldunu anlayan olmams demekki ama buyukler oyle isteeee...
canım anneme göre oyle yapmasa 1.40 falan kalacakmışız:) oyle yaptıgı için bu kadar uzadık.
Ah canm ahhh...
Hepsi ayni bunlarinn..
Bizim de kv anca konusurrrr.. Odayi kendi ailemle ortak aldk, arabayi falan abim aldi, annem surekli yelek horka battaniye calisiyo...
Kv ler sagolsn anca onu yapalm sunu yapalm der bi kucuk besik aldilar iste bitti onla her sey saniyolar sanirmm...ya da islerine oyle geliyor... Mesele almak da degil almasn durumu yoksa mesela ama durumu benm ailemden daha iyi, ayrica almicaksaniz da bos bos konusmayinnn
Dobra olunca sevmiyolar zaten ama bence daha iyi salla ben de artk icimdeki her seyi soyluyorm
Kiz senin bebis sakin olcak demekki alisss...
Aynen canm ayni mantik iste tuzlayim da kokma hahahahaIlahiii... Yani iyi aslnda bi gun tuzla onur boyu kokma tip bosa var eskiler bulms careyiii emannn... Kiz bi de sicakta piser ya cocuklar kundaktaaa... Ben iste dedm ya esim ister mi acaba diye dusuncem yoksa ben karsiyim da.. Esimin de bazi eski seylere inanci varr...
bende günde 2 kullanıyorum kan değerlerim düşük çıktı doktor 1 den 2 ye çıkardı.Maşallah gyneferon günde 1 alman gerekmiyormu
Anası üzülmesin sen mi üzül yani hakarete terbiyesizliğe varmadan söyleyebilirsin düşüncelerini.benim adım çıkmış kötü pis geline oh daha iyi benım onlara yapmadığım iyilik kalmadı baktım nankörlük yapıyorlar elimi çektim el mi yaman bey mi yapan bakalım dedim.ah güzel yürekli babalarımız annelerimiz hakları ödenmez hakkaten.unutma tabi tatlım unutulmuyor.hatta gecen piknik canı cekmiş bunların tüm çocukları piknik organize ettiler bizi de çağırmışlar ben gitmek istemedim eşimin zoruyla gittik.orda bana laf sokmaya çalıştı benim düşük tehlikem Zaman'ından konu açıldı ben de dedim ki hep gezmeler hep piknikler valla benım düşük tehlikem vardı 3 ay kıpırdamadan yattım tek başıma ne geldin ne bi kap yemek gönderdin anne hıç açma bu konuları sen mahcup olursun dedim millet şok.herkes bi yere kaçıştı.cok doluyum valla susamıyorum istesemde.dünyaları verseler yine hak sahibi olamazlar kiHaha belli mi olur,
ay şekerim benim hikayeme ne kadarda benziyor. Resmen kendiminkini okuyor gibi oldum. İyi sen yine kocanın yanında kv lafını söylüyorsun,ben put gibiyim yanlarında,eşim aşırı hassas o konuda,sakın hiçbirşey söyleme diye tembihler beni,anasının üzülmesine dayanamaz. Üzüldü mü ben kötü gelin,pis gelin oluyorum. Benimde babam bana güzel bir bilezik takacağım sana dedi,allah razı olsun. Kv ses yok tabi,çocuğa bile bişey takmayacaklarına eminim. Ama ben beklemiyorum kimseden birşey, ne kadar el atarlarsa o kadar haneme girebilirler. O yüzden iyi böyle,benim için dış kapının dış mandalılar,üzerimde hiç bir hakları,faydaları yok. O yüzden onlara borçluda değilim elhamdülillah. Yarın ömür gün büyük birşey istediklerinde de,alırlar cevaplarını(ben hiçbirşeyi unutmadım hele evlenme arifesindekileri) Ne verdiniz ki ne bekliyorsunuz,bakın şimdi başınızın çaresine diye.
Bıktım artık kaynanalardan.Benım kayınvalide demiyorum dikkatinizi çekerim kaynana.annem hamile olduğumu öğrenir öğrenmez yelekler kazaklar elbiseler battaniyeler patikler ördü kendince bişeyler aldı sağolsun.emek verdi.kaynanamlar daha çöp almadı gecen ay diyor ki bende bişeyler yaptıracağım bende annem herşeyi fazlasıyla yaptırmış gerek yok siz beşiğini alırsınız annemler de Bebek arabasını alacak falan dedim eşim gözlerini Kaşlarını oynattı.kaynanamda var 10 torun hepsine bişeyler yapmış Zaman'ında en küçük oğlu eşim cok şükür durumumuz iyi diye elini bişeye sürmüyor.eşim de dedi ki biz herşeyi kendimiz yaparız ne senın annemler ne benimkiler masrafa girmesin Dedi kaynananın yanında.ben de siz buna masraf adı veriyorsanız bilemem bizimkiler zevk alıyor dedim tuhaf dedim neyse kaynanam da bilezik takar artık bana altta kalmaz dedim kadının yemeği Boğaz'ında kaldı.biraz da inadına yapıyorum o kadar vurdumduymaz ki tüm torunlara yapmışlar.bişey olsa bizi ararlar şuraya gidilecek bizi götürün bişey alınacak bizi ararlar köye gidilecek para isterler.bi de beni hiç sevmezler en dobra ve kendini bilir gelin ben olduğum için ay dellendim sabah sabah...benım annemler hastanede bebeğime künye takacaklar arabasını alacaklar bunlar elini kolunu sallayarak gelecekler torun diye.benim babam da zengin değil ki bi emeklisi var sadece yazık değil mi
Valla bizde var mi bilmiyorumda ben cahil kalmisim ilk kez duydum tuz olayiniAynen canm ayni mantik iste tuzlayim da kokma hahahahaIlahiii... Yani iyi aslnda bi gun tuzla onur boyu kokma tip bosa var eskiler bulms careyiii emannn... Kiz bi de sicakta piser ya cocuklar kundaktaaa... Ben iste dedm ya esim ister mi acaba diye dusuncem yoksa ben karsiyim da.. Esimin de bazi eski seylere inanci varr...
Sen en dogrusunu yapiyorsun sekerim icinde tutup kendini hasta edecegine disari at onlar dusunsuntugbayhan ah canım benımki de aynı ne evimi temizler ne düğümüzde ne evimize 1 lirası geçmedi düğünü eşim tek başına yaptı.aa ben direk söylerim hakaret etmiyorum küfür etmiyorum eşime de diyorum ben senınkiler gibi arkadan mı konuşayım ne güsel söylüyorum yanlıs değil doğrusu bu.senin yine iyi benim ki 20 dk mesafede gelmez hiç bende cok gitmem Allah başka dert vermesin
Ah kuzum kepçeyle verirsin kaşıkla alamazsın geri.sen karşılık beklemeden yapmışsındırr ama onlar kendini düşünürler.bu devirde yapmayacaksın hersey karşılıklı.allah daha cok versin size boşver ama insan üzülüyor işte.anneme babama ben destek oluyorum bakıyorum bile diyebilirim.annem o haliyle bebek için kıyafetler almış kıyamam...kv. ve görümce beraber kalıyorlar,aramız iyidir.içten içe burukluğum var ama,düğünde taktıkları takıları eşim aldı.kuruş bişey yapmadılar,durumları yok diyodu eşim ama artık düzelttiler biliyorum.bebek için de ses seda yok bişey yapmayacaklar sanırım ve ben soğuyorum yavaş yavaş bu yüzden.ben hep durumu iyi,evi var,parası var görüldüğüm için mi bilmiyorum kimse bişey almıyor bana vermiyor....yıllarca okuttuğum bi kızkardeşim düğününde neler yaptım...o bile kıl gibi bir bilezik taktı kocasıyla düğünümde.ikisi de üniversitede hoca ve hep paramız yok ağlayışındalar,benden bekliyor herkes hala
Kızlar günaydın birşey sorcam bu hamilelik takvimindeki doğum tarihimizi nasıl değiştirebiliriz uğraştım da beceremedin
Canim sahsi fikrim dogumla ilgili kitap okuma taraftari degilim. Cunku oyle bir bebek doguruyorsun ki okudugun her tezi çürütüyorkızlar bir kitap okuyorum çok güzel. Doğuma hazırlık rehberi. Ina May Gaskin yazarı işinde usta bir ebe.
İçinde gerçekten çok yararlı bilgiler var onlarca doğum hikayesi var şu anda bir kısmını okuyabildim. Bizim bebek iri gibi gidiyor. İri bebeği normal doğuramam diye düşünüyordum. 4500 bebek bile doğuran var hikayelerde. Bebek içinizde büyüyorsa vucudunuz onu büyütebildiyse dışarı da çıkarabilecek şekilde muhteşem tasarlanmıştır diyor. Normal doğum sırasında neler olduğunu aşamaları güzel bir şekilde anlatmış Mesela ben hemen sancım başlasa hastaneye giderim diye düşünüyordum ya da suyum gelse hemen o gün doğururum sanıyordum ama öyle olmuyormuş. İşin kötü yanı şimdiki hastanelerde doktorlar acele edip suni sancı gereksiz epizyotomi vs bir sürü gereksiz hızlandırıcı işlem yapıyorlar. Ya da mesele normal doğum sırasında verilen epidural ıkınma kabiliyetini azaltıyormuş bu da şu ana kadar öğrendiklerim arasında.
http://www.dr.com.tr/Kitap/Ina-Mayi...milelik-ve-Cocuk-Sagligi/urunno=0000000626622
Anası üzülmesin sen mi üzül yani hakarete terbiyesizliğe varmadan söyleyebilirsin düşüncelerini.benim adım çıkmış kötü pis geline oh daha iyi benım onlara yapmadığım iyilik kalmadı baktım nankörlük yapıyorlar elimi çektim el mi yaman bey mi yapan bakalım dedim.ah güzel yürekli babalarımız annelerimiz hakları ödenmez hakkaten.unutma tabi tatlım unutulmuyor.hatta gecen piknik canı cekmiş bunların tüm çocukları piknik organize ettiler bizi de çağırmışlar ben gitmek istemedim eşimin zoruyla gittik.orda bana laf sokmaya çalıştı benim düşük tehlikem Zaman'ından konu açıldı ben de dedim ki hep gezmeler hep piknikler valla benım düşük tehlikem vardı 3 ay kıpırdamadan yattım tek başıma ne geldin ne bi kap yemek gönderdin anne hıç açma bu konuları sen mahcup olursun dedim millet şok.herkes bi yere kaçıştı.cok doluyum valla susamıyorum istesemde.dünyaları verseler yine hak sahibi olamazlar ki
Valla bizde var mi bilmiyorumda ben cahil kalmisim ilk kez duydum tuz olayini
Benim esime kalsa hic birsey yapilmaz cocuga hic oyle eski kafasi yoktur. Birtek sey duymustum bende kiz al basmasin diye kirmizi basortu sarilik olmasin diye sari basortu orterlermis ustlerine
Bana biraz sacma geliyo bunlar ne yalan soyliyim valla
Sen en dogrusunu yapiyorsun sekerim icinde tutup kendini hasta edecegine disari at onlar dusunsun
Senin kv gene 20 dkkaymis benim kayinpederler 5 dkkalik mesafede yilda 3 kere gelmislerdir evime
Aman gelmesinler bizz haftada 2 gidiyoruz zaten bide evde hizmet etmiyim su halimle
Aynen kuzum dua dua dua. Baska birseye ihtiyacimiz yokAman canm hepsi batil da iste napacannn... Benm tac olayi bile basta lafi oldu kv ona bile yok tac kirmizi olur al basmasn diye falan dedi.. Ben de dedm gecelegime ne uyuyosa onu giyecem pembeyse pembe kirmiziysa kirmizi.. Yani bos seyler yaa sadece dua etseler yeter bize gerisi hikayeee
Ben beklentiye girerim yüzüne de söylerim.eşimin 2 evinin kirasını onlar alıyorlar yıllardır emekli maaşı da var.evleri kıra değil.bizim paramızla diğer torunlarına yıllardır yapıp bana yapmıyorlarsa ayıp ederler.bu ay kirayı alır almaz 3 yaşındaki torununa tablet aldı durumları gayet iyi daha iyi şartlarda yaşasınlar diye kiraların lafını etmedik yıllardır.enayi yok karşılarında.düğünde takı takmadılar yalan söylediler 5 bilezik taktık diye tüm akrabalarına şimdi de etrafta konuşuyor sunu yaptırıyorum toruna sunu alacağız falan filan yalana gerek yok söylüyorsa yapacak ya da arkamdan atıp tutmayacak.karakterlerini bilmesem istemem ihtiyacım da yok zaten.akrabalarının yanında cocuk yapın ben bakacağım cocuk yapın gelinime bilezik yapacagım neler yapacagım diyordu.yapmayacagını adım gibi biliyorum zaten.herseyin farkında olsun diye yüzüne söyledim.ailen yapmakistiyor yapıyor
sen neden beklentiye giriyorsun bi de nasıl yüzüne söyleyip istiyorsun
şu saatten sonra bilezik alsa seniniçin önemi kalacak mı_?
ayrıca kimse bi şey yapmak zorunda değil..
çocuk sizin..alırlarsa bilgi görgüden almazlarsa yargılamaya gerek var mı sence
böyleşeylere kafa yorma canını sıkma bence
bebeğini strese koyma
Kizlarrr bu arada bebisini kundaklamayi ya da tuzlamayi dusunen var miiii???
Merak ettimmm...
Ben beklentiye girerim yüzüne de söylerim.eşimin 2 evinin kirasını onlar alıyorlar yıllardır emekli maaşı da var.evleri kıra değil.bizim paramızla diğer torunlarına yıllardır yapıp bana yapmıyorlarsa ayıp ederler.bu ay kirayı alır almaz 3 yaşındaki torununa tablet aldı durumları gayet iyi daha iyi şartlarda yaşasınlar diye kiraların lafını etmedik yıllardır.enayi yok karşılarında.düğünde takı takmadılar yalan söylediler 5 bilezik taktık diye tüm akrabalarına şimdi de etrafta konuşuyor sunu yaptırıyorum toruna sunu alacağız falan filan yalana gerek yok söylüyorsa yapacak ya da arkamdan atıp tutmayacak.karakterlerini bilmesem istemem ihtiyacım da yok zaten.akrabalarının yanında cocuk yapın ben bakacağım cocuk yapın gelinime bilezik yapacagım neler yapacagım diyordu.yapmayacagını adım gibi biliyorum zaten.herseyin farkında olsun diye yüzüne söyledim.
SüpersinBıktım artık kaynanalardan.Benım kayınvalide demiyorum dikkatinizi çekerim kaynana.annem hamile olduğumu öğrenir öğrenmez yelekler kazaklar elbiseler battaniyeler patikler ördü kendince bişeyler aldı sağolsun.emek verdi.kaynanamlar daha çöp almadı gecen ay diyor ki bende bişeyler yaptıracağım bende annem herşeyi fazlasıyla yaptırmış gerek yok siz beşiğini alırsınız annemler de Bebek arabasını alacak falan dedim eşim gözlerini Kaşlarını oynattı.kaynanamda var 10 torun hepsine bişeyler yapmış Zaman'ında en küçük oğlu eşim cok şükür durumumuz iyi diye elini bişeye sürmüyor.eşim de dedi ki biz herşeyi kendimiz yaparız ne senın annemler ne benimkiler masrafa girmesin Dedi kaynananın yanında.ben de siz buna masraf adı veriyorsanız bilemem bizimkiler zevk alıyor dedim tuhaf dedim neyse kaynanam da bilezik takar artık bana altta kalmaz dedim kadının yemeği Boğaz'ında kaldı.biraz da inadına yapıyorum o kadar vurdumduymaz ki tüm torunlara yapmışlar.bişey olsa bizi ararlar şuraya gidilecek bizi götürün bişey alınacak bizi ararlar köye gidilecek para isterler.bi de beni hiç sevmezler en dobra ve kendini bilir gelin ben olduğum için ay dellendim sabah sabah...benım annemler hastanede bebeğime künye takacaklar arabasını alacaklar bunlar elini kolunu sallayarak gelecekler torun diye.benim babam da zengin değil ki bi emeklisi var sadece yazık değil mi
sizin evin kiralarını alıp sana bilezik yapacak öyle mi?? çok şaşırdım... valla ben olsam kocamın başının etini yerdim heralde:) allahtan yok da sorun olmuyor..Ben beklentiye girerim yüzüne de söylerim.eşimin 2 evinin kirasını onlar alıyorlar yıllardır emekli maaşı da var.evleri kıra değil.bizim paramızla diğer torunlarına yıllardır yapıp bana yapmıyorlarsa ayıp ederler.bu ay kirayı alır almaz 3 yaşındaki torununa tablet aldı durumları gayet iyi daha iyi şartlarda yaşasınlar diye kiraların lafını etmedik yıllardır.enayi yok karşılarında.düğünde takı takmadılar yalan söylediler 5 bilezik taktık diye tüm akrabalarına şimdi de etrafta konuşuyor sunu yaptırıyorum toruna sunu alacağız falan filan yalana gerek yok söylüyorsa yapacak ya da arkamdan atıp tutmayacak.karakterlerini bilmesem istemem ihtiyacım da yok zaten.akrabalarının yanında cocuk yapın ben bakacağım cocuk yapın gelinime bilezik yapacagım neler yapacagım diyordu.yapmayacagını adım gibi biliyorum zaten.herseyin farkında olsun diye yüzüne söyledim.
İlte eşim söz vermiş sağlıklarında kiraları hep onlar alacakmış evlenmeden önce.bende karşıyım bu duruma defalarca konuştuk yok alıyorlar bir degil 2 kira toplamı 2000 TL 1500 de emekli maaşı eder 3500 2 kişiler ev kendilerinin her ay bilezik yapıyorlar bizim kiralarla bir de torunlarına tablet bisiklet gibi seyleri alırlar ama bize çöp yok canım insan üzülüyor.yok canım çevre gerçekten söylediklerini yapıyor sanıyor ben de yok yapmadı diyemiyorum ben utanıyorum çünkü.ama bebegim olunca yapmadıkları seyleri yine yaptık diyecekler.insallah bizler cok iyi anneler babalar oluruz ve çocuklarımız bizimle gurur duyarlarboşver yahu eşinin annesi o utansın..
sizde kira gelirinizi vermeyin bi şey de istemeyin..
millet eminim gerçek yüzünü biliyordur k v nin..
yaptım deyip yapmadığını görüyordur..
ben senin için diyorum üzülüp sinirlenip kendini de bebişi de strese koyma ki bizlerde anne baba oalcağız nasipse..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?