2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391

tugbayhan ah canım benımki de aynı ne evimi temizler ne düğümüzde ne evimize 1 lirası geçmedi düğünü eşim tek başına yaptı.aa ben direk söylerim hakaret etmiyorum küfür etmiyorum eşime de diyorum ben senınkiler gibi arkadan mı konuşayım ne güsel söylüyorum yanlıs değil doğrusu bu.senin yine iyi benim ki 20 dk mesafede gelmez hiç bende cok gitmem Allah başka dert vermesin

Anası üzülmesin sen mi üzül yani hakarete terbiyesizliğe varmadan söyleyebilirsin düşüncelerini.benim adım çıkmış kötü pis geline oh daha iyi benım onlara yapmadığım iyilik kalmadı baktım nankörlük yapıyorlar elimi çektim el mi yaman bey mi yapan bakalım dedim.ah güzel yürekli babalarımız annelerimiz hakları ödenmez hakkaten.unutma tabi tatlım unutulmuyor.hatta gecen piknik canı cekmiş bunların tüm çocukları piknik organize ettiler bizi de çağırmışlar ben gitmek istemedim eşimin zoruyla gittik.orda bana laf sokmaya çalıştı benim düşük tehlikem Zaman'ından konu açıldı ben de dedim ki hep gezmeler hep piknikler valla benım düşük tehlikem vardı 3 ay kıpırdamadan yattım tek başıma ne geldin ne bi kap yemek gönderdin anne hıç açma bu konuları sen mahcup olursun dedim millet şok.herkes bi yere kaçıştı.cok doluyum valla susamıyorum istesemde.dünyaları verseler yine hak sahibi olamazlar ki

kızlar bir kitap okuyorum çok güzel. Doğuma hazırlık rehberi. Ina May Gaskin yazarı işinde usta bir ebe.

İçinde gerçekten çok yararlı bilgiler var onlarca doğum hikayesi var şu anda bir kısmını okuyabildim. Bizim bebek iri gibi gidiyor. İri bebeği normal doğuramam diye düşünüyordum. 4500 bebek bile doğuran var hikayelerde. Bebek içinizde büyüyorsa vucudunuz onu büyütebildiyse dışarı da çıkarabilecek şekilde muhteşem tasarlanmıştır diyor. Normal doğum sırasında neler olduğunu aşamaları güzel bir şekilde anlatmış Mesela ben hemen sancım başlasa hastaneye giderim diye düşünüyordum ya da suyum gelse hemen o gün doğururum sanıyordum ama öyle olmuyormuş. İşin kötü yanı şimdiki hastanelerde doktorlar acele edip suni sancı gereksiz epizyotomi vs bir sürü gereksiz hızlandırıcı işlem yapıyorlar. Ya da mesele normal doğum sırasında verilen epidural ıkınma kabiliyetini azaltıyormuş bu da şu ana kadar öğrendiklerim arasında.

http://www.dr.com.tr/Kitap/Ina-Mayi...milelik-ve-Cocuk-Sagligi/urunno=0000000626622

Kızlar günaydın birşey sorcam bu hamilelik takvimindeki doğum tarihimizi nasıl değiştirebiliriz uğraştım da beceremedin

ailen yapmakistiyor yapıyor
sen neden beklentiye giriyorsun bi de nasıl yüzüne söyleyip istiyorsun
şu saatten sonra bilezik alsa seniniçin önemi kalacak mı_?
ayrıca kimse bi şey yapmak zorunda değil..
çocuk sizin..alırlarsa bilgi görgüden almazlarsa yargılamaya gerek var mı sence
böyleşeylere kafa yorma canını sıkma bence
bebeğini strese koyma

Valla bizde var mi bilmiyorumda ben cahil kalmisim ilk kez duydum tuz olayini
Benim esime kalsa hic birsey yapilmaz cocuga hic oyle eski kafasi yoktur. Birtek sey duymustum bende kiz al basmasin diye kirmizi basortu sarilik olmasin diye sari basortu orterlermis ustlerine
Bana biraz sacma geliyo bunlar ne yalan soyliyim valla
Sen en dogrusunu yapiyorsun sekerim icinde tutup kendini hasta edecegine disari at onlar dusunsun
Senin kv gene 20 dkkaymis benim kayinpederler 5 dkkalik mesafede yilda 3 kere gelmislerdir evime
Aman gelmesinler bizz haftada 2 gidiyoruz zaten bide evde hizmet etmiyim su halimle

Ah kuzum kepçeyle verirsin kaşıkla alamazsın geri.sen karşılık beklemeden yapmışsındırr ama onlar kendini düşünürler.bu devirde yapmayacaksın hersey karşılıklı.allah daha cok versin size boşver ama insan üzülüyor işte.

Canim sahsi fikrim dogumla ilgili kitap okuma taraftari degilim. Cunku oyle bir bebek doguruyorsun ki okudugun her tezi çürütüyor
En iyisimi cocuga gore yön vermek hayata. Mesela sacma bi ornek verim Aglar elini tutarsin susar yazar kitapta halbuki sen cocugunu havaya atinca susuyodur
Bunun gibi seyler iste

F Ftszynp valla alemsiniz kizz... Iste napsn eskilerden oyle alismislar napacannn

Bence de susma canm seni cok iyi anliyorm mesele sadece alma etme degil, benmki de hep konusur ama bi kap yemegi zorla gonderdi bi kere o yani, ayni sehirdeyiz calisiyorm yoruluyorm anca niye aramiyosunz bizi hic der, aramaya mecalin mi kaliyo demez.. Kizim bi seye ihtiyacn var mi demez... Lafa gelince kizim da kizim annecim boyle mi yapiyo yani bosa kizim deme o zman ben de ona getirdm zaten ben gelinim siz kayinvalide dedm.. Ben bile bu yasimda arkadasim hamileyken yemege cagirirdm ki kiz yorulmasn calisiyo doye yani benn bile dusunebiliyorm bu yastaaa..

Aman canm hepsi batil da iste napacannn... Benm tac olayi bile basta lafi oldu kv ona bile yok tac kirmizi olur al basmasn diye falan dedi.. Ben de dedm gecelegime ne uyuyosa onu giyecem pembeyse pembe kirmiziysa kirmizi.. Yani bos seyler yaa sadece dua etseler yeter bize gerisi hikayeee

Aynen kuzum dua dua dua. Baska birseye ihtiyacimiz yok

Ben beklentiye girerim yüzüne de söylerim.eşimin 2 evinin kirasını onlar alıyorlar yıllardır emekli maaşı da var.evleri kıra değil.bizim paramızla diğer torunlarına yıllardır yapıp bana yapmıyorlarsa ayıp ederler.bu ay kirayı alır almaz 3 yaşındaki torununa tablet aldı durumları gayet iyi daha iyi şartlarda yaşasınlar diye kiraların lafını etmedik yıllardır.enayi yok karşılarında.düğünde takı takmadılar yalan söylediler 5 bilezik taktık diye tüm akrabalarına şimdi de etrafta konuşuyor sunu yaptırıyorum toruna sunu alacağız falan filan yalana gerek yok söylüyorsa yapacak ya da arkamdan atıp tutmayacak.karakterlerini bilmesem istemem ihtiyacım da yok zaten.akrabalarının yanında cocuk yapın ben bakacağım cocuk yapın gelinime bilezik yapacagım neler yapacagım diyordu.yapmayacagını adım gibi biliyorum zaten.herseyin farkında olsun diye yüzüne söyledim.

Kizlarrr bu arada bebisini kundaklamayi ya da tuzlamayi dusunen var miiii???

Merak ettimmm...

Oğlumuda tuzlamadim küçük oglusuda tuzlamam yazık yaa incecik cildine saçma sapan adetmidir nedir
Kundaklamayi da düşünmüyorum onuda yapmadım daha önce. Hele sen anTalya sıcağında çocuk havale geçirir. Zaten çıkmış daracık yerden bırak sere serpe rahat rahat yatsin

boşver yahu eşinin annesi o utansın..
sizde kira gelirinizi vermeyin bi şey de istemeyin..
millet eminim gerçek yüzünü biliyordur k v nin..
yaptım deyip yapmadığını görüyordur..
ben senin için diyorum üzülüp sinirlenip kendini de bebişi de strese koyma ki bizlerde anne baba oalcağız nasipse..

kelebek.hill aynı fikirdeyim tatlım.ya herşeye karışıyorlar ama bişeylere destekleri yok ne maddi ne manevi.calısıyoruz insan düşünür yemek yollar ne bileyim gittiğimizde yemek olur hazırda hiç biri yok.vaadlerde bulunmayanın dimi yani?annem dedi beşiği ne Zaman alacaklar odasını düzenleyelim yavaş yavaş dedi çünkü alacaklarını söylemişlerdi hala ses yok anneme de mahcup oluyorum.soylemeyin alacağız diye madem.annemde biz de arabasını alalım siz beğenin haber verin Dedi lohusa tacına kadar karışıyorlar hay Allahım Allah sabır versin hepimize canım

Süpersin Bende aynı durumdayım ama malesef içimdekileri senin gibi söyleyemiyorum. Senin sölediklerini okudukça içime su serpildi:)))

sizin evin kiralarını alıp sana bilezik yapacak öyle mi?? çok şaşırdım... valla ben olsam kocamın başının etini yerdim heralde:) allahtan yok da sorun olmuyor..

İlte eşim söz vermiş sağlıklarında kiraları hep onlar alacakmış evlenmeden önce.bende karşıyım bu duruma defalarca konuştuk yok alıyorlar bir degil 2 kira toplamı 2000 TL 1500 de emekli maaşı eder 3500 2 kişiler ev kendilerinin her ay bilezik yapıyorlar bizim kiralarla bir de torunlarına tablet bisiklet gibi seyleri alırlar ama bize çöp yok canım insan üzülüyor.yok canım çevre gerçekten söylediklerini yapıyor sanıyor ben de yok yapmadı diyemiyorum ben utanıyorum çünkü.ama bebegim olunca yapmadıkları seyleri yine yaptık diyecekler.insallah bizler cok iyi anneler babalar oluruz ve çocuklarımız bizimle gurur duyarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…