- 3 Haziran 2015
- 2.437
- 3.230
- 133
- 36
Dun banada oldu ama niğde bulantısı ve bas donmesiyle şükür daha hic olmadi korkma artik yokluyodur bebisler bizi cikicak yer arıyorlar sağlıklı bi şekilde zamanında gelsinler inşallahkizlaaaar cok kotuyum cok korktum az onceeeotururken birden mideme bisey saplandi sonra butun karnima yayildi sanci doguruyorum sandim 1 2 dk surdu bitti bi daha da olmadi ama suan hic halim yok kolumu kaldiramiom korkudan mi oldu bilmem ne yapmaliyim normal bisey olabilir mi
Çok iyi yapmışsın arkadaşım ilk hamileligimde bende bir sürü kitap okudum vd çok faydasını gördüm.Normal dogım konusunda %100 haklılar fizyolojik bir engel yok ise vücud her bebegi dogurabilir.En önemli nokta ise kitapta yazıldıgı gibi sancı başladı veya su geldiyse kanaman yoksa sancılar sıklaşana kadar evde kendini sıcak duş veya koridorda yürüyerek rahatlatmaktır yoksa hastanede hemen suni sancı daha olmadı sezeryan gibi işlemlere tabi tutuyorlar.Naçizane tavsiyem bebekte ya da annede sıkıntı tespit edilmediyse sancılar 15 dakikada 1'e düşene kadar evde durulmasıdırkızlar bir kitap okuyorum çok güzel. Doğuma hazırlık rehberi. Ina May Gaskin yazarı işinde usta bir ebe.
İçinde gerçekten çok yararlı bilgiler var onlarca doğum hikayesi var şu anda bir kısmını okuyabildim. Bizim bebek iri gibi gidiyor. İri bebeği normal doğuramam diye düşünüyordum. 4500 bebek bile doğuran var hikayelerde. Bebek içinizde büyüyorsa vucudunuz onu büyütebildiyse dışarı da çıkarabilecek şekilde muhteşem tasarlanmıştır diyor. Normal doğum sırasında neler olduğunu aşamaları güzel bir şekilde anlatmış Mesela ben hemen sancım başlasa hastaneye giderim diye düşünüyordum ya da suyum gelse hemen o gün doğururum sanıyordum ama öyle olmuyormuş. İşin kötü yanı şimdiki hastanelerde doktorlar acele edip suni sancı gereksiz epizyotomi vs bir sürü gereksiz hızlandırıcı işlem yapıyorlar. Ya da mesele normal doğum sırasında verilen epidural ıkınma kabiliyetini azaltıyormuş bu da şu ana kadar öğrendiklerim arasında.
http://www.dr.com.tr/Kitap/Ina-Mayi...milelik-ve-Cocuk-Sagligi/urunno=0000000626622
Simdi daha iyiyim cnm cok sukur devamı da gelmedi ama canim cok sikildi esime bilgisayardan biseyler bakiodu cok kotuyum dedim dondu sadece bi kere noldu dedi bi daha da ilgilenmediDun banada oldu ama niğde bulantısı ve bas donmesiyle şükür daha hic olmadi korkma artik yokluyodur bebisler bizi cikicak yer arıyorlar sağlıklı bi şekilde zamanında gelsinler inşallah
Arada tutuyor okuzlukleri bende kaç gündür bel ağrısı cekiyorun adam hala benle şakalaşma ya çalışıyor agrim var diyorum anlamıyor şaka geliyor herhalde onlara kuran okucam hepimize dua edicem inşallah hayırlı cumalarSimdi daha iyiyim cnm cok sukur devamı da gelmedi ama canim cok sikildi esime bilgisayardan biseyler bakiodu cok kotuyum dedim dondu sadece bi kere noldu dedi bi daha da ilgilenmedicekti gitti ise hic bisey demeden giderken vedalasti optu kustun mu sen bana dio hayir cok kotuyum dedim yine ilgilenmedi normalde boyle okuz degildir ama noldu anlamadim
Uslu bebek olacak sanırım annesi :)o kadar az hareket ediyor ki benim bebiş,buruklaşıyorum..
Ben de normal doğum istiyorum. O zamana kadar bir sorun çıkmazsa sancılar sıklaşana kadar gitmeyeceğim doktora. Zaten evimiz hastaneye çok yakın kesmelerinden çok kotkuyorum hep dua rdiyorum sabırlı anlayışlı bir ekip denk gelsin diyeÇok iyi yapmışsın arkadaşım ilk hamileligimde bende bir sürü kitap okudum vd çok faydasını gördüm.Normal dogım konusunda %100 haklılar fizyolojik bir engel yok ise vücud her bebegi dogurabilir.En önemli nokta ise kitapta yazıldıgı gibi sancı başladı veya su geldiyse kanaman yoksa sancılar sıklaşana kadar evde kendini sıcak duş veya koridorda yürüyerek rahatlatmaktır yoksa hastanede hemen suni sancı daha olmadı sezeryan gibi işlemlere tabi tutuyorlar.Naçizane tavsiyem bebekte ya da annede sıkıntı tespit edilmediyse sancılar 15 dakikada 1'e düşene kadar evde durulmasıdır
Korse alttan cıtcıtlı mı değilse indır kaldır dıkışlerle zor olmaz mı dersınhttp://m.n11.com/chezmam-pacali-hamile-kulot-siyah-P79525824 bu aldgm hamile kulodu bi tane daha almayi dusunyrm
http://m.n11.com/chezmam-dogum-sonrasi-toparkorse-ten-P84884059 buda aldigim korse
Hayirli cumalar cnm Allah kabul etsin sagolasinArada tutuyor okuzlukleri bende kaç gündür bel ağrısı cekiyorun adam hala benle şakalaşma ya çalışıyor agrim var diyorum anlamıyor şaka geliyor herhalde onlara kuran okucam hepimize dua edicem inşallah hayırlı cumalar
Hareketli bebek iyi sağlıklı bebektir panik yok :)Kizlar az once yazmistim ya sancim oldu diye simdi de bebegim cok hareketli ya zaten uyandigimdan beri hareketliydi de hic durmadi kotu bisey degildir di mi cok hareket etmesi
Oğlum 3 buçuk a yaklaştı teyZesiyok yok aslan koç anlaşır bi aksilik olmazsa kaç yaşında koçumuz?:)
Canim o bana her yemek yiyisimde oluyo hançer sapliyolar sanki normal sanirim alistim ben artik canimin yanmasinakizlaaaar cok kotuyum cok korktum az onceeeotururken birden mideme bisey saplandi sonra butun karnima yayildi sanci doguruyorum sandim 1 2 dk surdu bitti bi daha da olmadi ama suan hic halim yok kolumu kaldiramiom korkudan mi oldu bilmem ne yapmaliyim normal bisey olabilir mi
Insallah oyledir cnm :) sanci yasayinca ona bagladim hemen ondan panik yaptimHareketli bebek iyi sağlıklı bebektir panik yok :)
Actim cnm ben bisey yememistim yaa yeni uyanmistim hatta tek midem olsa onu bende yasiorum ara sira ama butun karnima yayildi birden sanci cok korktm ama ya ne yalan soyliyimCanim o bana her yemek yiyisimde oluyo hançer sapliyolar sanki normal sanirim alistim ben artik canimin yanmasina
Arkadasım ıcınde kalacsksa oyun oakına cıbınlık alabılırsınSagol cnm dogru diosun bende vazgectim zaten bi kac ay sonra bi daha besik telasina dusemem. Park yatak alacam buyuk ihtimal ama bu kez aklima takilan bisey oldu simdi cocugu 6 7 ay sonra alt kata indirdigimizde nasil koyacagiz cok derin olmuyo mu zor olmaz mi acaba
Hem de nasıl ozleyecegız benım elım hep karnımda tadını cıkarıyorummmmKarnimdaki hareketlerini cok ozleyecekmisim gibi geliyor bana :)))
Kızımın Can teyzeleri, çok seviyoruz siziForever07 nabıyor acaba,nerelerde. İyilerdir umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?