- 26 Mayıs 2015
- 2.735
- 7.760
- 108
- 36
Canım,arada bir olur böyle diye düşünüyorum. Bu hafta daha çok protein süt,et ve yumurta üçlüsü yap bakalım. Sen elinden geleni yaptığın sürece sıkıntı olcakmış gibi düşünme,yapı meselesi çünkü bazı bebekler iri olabiliyor,bazılarıda kiloda az olabiliyor. Benimkide büyük ihtimal kiloada 3 anca tamamlar gibi geliyor. Olsun daha rahat pırt diye doğururuz. Önemli olan kendini tamamlaması,gelişim geriliği denmediği sürece bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum.günaydın ıyı haftalar kızlar,
bu cumartesi kontrolümüz vardı. standart bır buyume egrısı gosteren bebegım bu sefer kılo konusunda gerıde kalmıs.kafatası ölçümleri 33. haftada ıken karın cevremız ve kılomuz 31. haftada, boyumuz 32. haftada kalmıs. normalde ortalama haftalık 100-150gr alırken bu sefer 2 haftada sadece 120 gr almıs. doktor sadece ırı bır bebek olmayacak dedı boyu normal dedı 2 haftada 2cm uzamıs, kıloyu da 2000 2100 gr beklerız o bıraz dusuk dedı yıne de cok bır problem gormedı ama ben endıselendım. normalden de fazla yedıgım ıstahımın tavan yaptıgı meyveyı bollastırdıgım demıre elevıte tekrar basladıgım bu donemde nasıl kılo almaz anlamadım... sanırım hamur ısı gıbı karbonhıdrat agırlıklı beslendıgımden oldu ... fıkrı yorumu tavsıyesı olan var mı... kayınvalıdem dınlenmen lazım ıs yerınde yorulmuyorum sanıyosun ama uzanıp dınlenmek gıbı olmaz dıo. offf bılemedım. koca kafalı cıroz bı kızım olucak galıba...
günaydıın ben konuya bodoslama giriş yapcam görünce yazim dedim :)günaydın ıyı haftalar kızlar,
bu cumartesi kontrolümüz vardı. standart bır buyume egrısı gosteren bebegım bu sefer kılo konusunda gerıde kalmıs.kafatası ölçümleri 33. haftada ıken karın cevremız ve kılomuz 31. haftada, boyumuz 32. haftada kalmıs. normalde ortalama haftalık 100-150gr alırken bu sefer 2 haftada sadece 120 gr almıs. doktor sadece ırı bır bebek olmayacak dedı boyu normal dedı 2 haftada 2cm uzamıs, kıloyu da 2000 2100 gr beklerız o bıraz dusuk dedı yıne de cok bır problem gormedı ama ben endıselendım. normalden de fazla yedıgım ıstahımın tavan yaptıgı meyveyı bollastırdıgım demıre elevıte tekrar basladıgım bu donemde nasıl kılo almaz anlamadım... sanırım hamur ısı gıbı karbonhıdrat agırlıklı beslendıgımden oldu ... fıkrı yorumu tavsıyesı olan var mı... kayınvalıdem dınlenmen lazım ıs yerınde yorulmuyorum sanıyosun ama uzanıp dınlenmek gıbı olmaz dıo. offf bılemedım. koca kafalı cıroz bı kızım olucak galıba...
Olsun cnm saglikli olsunda ..birde soyle bi durum var bu haftalarda cok yaniliyolar kilo konusunda ultrason makineleri iri dogacak deypte zayf dogan 3kilo deypte 4.5kilo dogan ..gecenlerde bi arkadasim erken dogum yapmisti 30.haftada doktor 2kiloyu gecmis sezeryan gorunuyo dedi ama cocuk bi kac hafta sonra 1400gr dogdu.günaydın ıyı haftalar kızlar,
Canim sut kabiz yapar.. erik suyu erik veya kayisi cok iyi geliyor.. yas kayisi artik cikiyor onun faydasini gordum ben. Birde kuru kayisi kaynatilik icilebilir.. yada direkt yendiginde ustune bir bardak ılık su icilirse tamamdir
Canim kramplarim benimde vardi. Ayni sekilde agrilari tum gun devam ediyordu. Dr um magnezyum ve kalsiyum takviyesi verdi ve cok şükür gecti kramplarim.. agirlasman normal sicaklarda bastiriyor.. inan bir cogumuz senin gibi agirlastik.. hic uzme kendini daha da agirlasacagizama kuzularimiz icin deger :))
Bu ay benim de göbek çevrem biraz geri kalmış. Bol bol protein dedi doktor. Muz falan da çocuğa kilo aldırıyor. Ama kabızlığım olduğu için çorba vs tercih ediyorum daha çok.günaydıın ben konuya bodoslama giriş yapcam görünce yazim dedim :)
canım benim bebişim normalde 1 hafta önde idi son kontrolde 3 gün gerideydi karın çevresi.. ve ben o ay senin gibi hamurişi tüketmiştim diğer şeyleri ihmal etmiştim bu ay düzenli olarak kaşar peynir muz tahin pekmez helva tüketmeye çalışıyorum ki bunlar bebişe kilo yapan şeyler bakalım 11 gün sonra kontrolüm var büyümüştür inşallah.. tavsiye ederim faydasını gören çok
günaydın ıyı haftalar kızlar,
Plasentam aşağı kaymış kızlarkanamam ondanmis dr 4 gün yatican hic kalkmayacaksin dedi sonra tekrar kontrol. Kanama artarsa hastaneye yatis ve hatta belki bebegimi alacaklar.. Allah'ım yardım etsin, dua edin olur mu?
Geçmiş olsun canım. Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin inşallah. Dualarımız seninle
Jindam ne güzel bir isim ya :) senin mi yoksa bebişe mi düşünüyorsun cnm :)günaydıın ben konuya bodoslama giriş yapcam görünce yazim dedim :)
canım benim bebişim normalde 1 hafta önde idi son kontrolde 3 gün gerideydi karın çevresi.. ve ben o ay senin gibi hamurişi tüketmiştim diğer şeyleri ihmal etmiştim bu ay düzenli olarak kaşar peynir muz tahin pekmez helva tüketmeye çalışıyorum ki bunlar bebişe kilo yapan şeyler bakalım 11 gün sonra kontrolüm var büyümüştür inşallah.. tavsiye ederim faydasını gören çok
Hımm anladım zormuş ya her yere kendin gidiyosun o halde Ee doğum olucagı zamanda mı kendin gidicen kız :)Ehliyet var sıkıntı yokta,ben şoförlüğünü kabul etmiyorum. Ben kimsenin arabasına da binmem,daha güvensiz hissediyorum kendimi,maalesef çok kötü bir huy biliyorum ama binemem. Oda alıştığı için ses çıkarmıyor. Allahtan araba heveslisi bir adam değil. Öyle olsa araba sürme yüzünden ayrılabilirdik. Allah biliyor ona göre denk getiriyor işte.
Evim yakın hastaneye,zorlanmam gibi geliyor ama belli olmaz,atlarız o zaman taksiye hepimiz stresli oluruz zaten,kaza bela gelmesin başımıza hahahha.Hımm anladım zormuş ya her yere kendin gidiyosun o halde Ee doğum olucagı zamanda mı kendin gidicen kız :)
günaydın ıyı haftalar kızlar,
Ben aldım herşeyi ama henüz hazırlamadım haftaya da onları yıkar ütülerim Bayram'dan önce çantamı hazırlarımGunaydın guzel annelerrherkesin herşeyi hazır mı. Bn tum eksiklerimi tamamladım.. Çantamı da hazrladım. Kenarda duruyor oyle..
Ben varım canım perşembe günü bir anda ağrı girdi kasiklarima sanki doguruyorum gibi oturduğum yerden kalkamadim adet olackmisim gibi bi ağrı vardı bebis de çok hareketlendi o anda ertesi günü sabah doktoruma gittim döndüğü için olmus dedi bi gün önce kampa gitmistik bolca denize girdim sanirim onun çok etkisi var daldigim için olsa gerek bi kac kisiden duymustum da :)Bebeğinin döndüğünü hisseden/anlayan var mı?
2 gün çok ağrım oldu, oturduğum yerden desteksiz kalkamadım, dönemedim.
Hareketler nerdeyse tek noktadaydı.
Ağrı sonunda o gece çok tuvalete gittim, mesaneme baskı yapmamıştı bu zamana kadar, hareketleri de tüm karnıma dağıldı üst karından daha çok alt karna geçti.
İnşallah dönmüştür, çünkü ağrı boyunca kaburgama baskı yaptıkça 2 ayı nasıl geçireceğimi düşündüm.
Demekki sadece benim koca degilmis bu sekilde olan canim allah sabir versin valla ayni yani bi fark yokGünaydın kızlar moralim cok bozuk.eşim 3 gündür iş nedeni ile eve gec geliyordu dün aksam için Dedi ki erken geleceğim dışarı çıkarız sevindim tamam dedim saat aksam 6 da aradım nerdesin diye arkadaşları ile mangala gitmiş deliye döndüm neden haber vermiyorsun bana söz vermiştin kac gündür evden dışarı çıkmadım ilk fırsatında benım yanımda olman gerekirdi dedim yarın tüm günümü sana ayırcam kıramadım Dedi.bunu hep yapıyor.ben dışarı çıkalım diyince yorgunum millet çağırsın hemen gider.oturdugımuz yerde toplu taşıma ve taksi cok zor bulmak merkeze uzak arabamı da sattık doğumda daha büyük birşey alırız dedik bagajı küçüktü çünkü.bağırdım deliye döndüm o kadar cok ağladım ki kimsem yok burda tek başımayım kapıyı çekip gitsem dertlesebileceğim kimse yok.9 gibi gelirim Dedi.sakın gelme arkadaslarında kal dedim.saat gece 12 buçukta geldi eline de küçük bir pasta almış gelme dedim zorla girdi kavga ettik o kadar cok sinirlenip kasmışım ki kendimi belim ağrıdan kopuyor odamın kapısını kitledim yattım sabah 9 da uyandım giyindim dışarı çıkmak istedim kapıyı açarken uyandı nereye sacmalama özür dilerim falan ben de gidecegim çekil dedim eee abarttın Dedi kapıyı açtı nereye gidiyorsan git Dedi.cıktım dışarı bir tane taksi dolmuş bulamadım yarım saat ac karnına sıcakta yürüdüm bi yere oturdum bi cay bi poğaça yiyim dedim Boğaz'ımdan geçmedi gurbette olmak böyle işte deli dana gibi tek başına dolanırsın.
aynen öyle yapmaya çalışıyorum bende muzu aç karnına yiyorum o zaman etkilemiyo beniBu ay benim de göbek çevrem biraz geri kalmış. Bol bol protein dedi doktor. Muz falan da çocuğa kilo aldırıyor. Ama kabızlığım olduğu için çorba vs tercih ediyorum daha çok.
aayy teşekkür ederimmmJindam ne güzel bir isim ya :) senin mi yoksa bebişe mi düşünüyorsun cnm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?