- 18 Aralık 2015
- 450
- 458
- 103
Aslında telaş yapmıyorum ama sık sık olunca korkmaya başladım beni rahatsız etti çünkü birde evim hastaneye çok uzak 2 saatlik bir mesafede bulunduğum yerde hastane yok yada yakında bir yerde doğum doktoru falan yok şimdiden ya suyum gelir ya sancım olursa gidene kadar doğururmuyum acaba korkuları başladı maalesef.Normal canı çoğumuzda oluyor bu durumlar ..sanırım bir de o an telaş yapıyorsun daha da tetikliyor sorunları .. Biraz rahat olmaya çalış ..sanmıyorum erken doğum belirtisi olduğunu netten araştırınca hep kötü şeyler bulunuyor
Bende telaş etmek istemedim şimdiye kadar ama dun 10 defa olmuştur belkide cumartesi soracam doktora ne diyecek bakalım o an ayağa bile kalkamıyorum.cnm bende de aynen dediğin gibi oluyor kaskatı kesilio bebiş nefes alamıorum erken doğum hbercisi miymiş ya ben de korktum şimdi benim bazen 3-4 defadan da fazla olabilio
Doktordan geliyoruz hamislerrr... Begum kiz masallah 2.200 gr olmus, 39 cm. Sagligimiz sihhatimiz de iyi cok sukurizin raporumu alip is yerime verdm artik yan gel yat vakti bebek bekleme vakti
Mrb kizlar nasilsiniz. Cuma gunu dr um beni baska bir dr a yonlendirmisti. Pazartesi gel demisti. Ben de down icin zannetmistim megerse bebegime giden kan akiminda sorun varmis. Artik her hafta dr a gidecegim. Bebwbgin hareketleri azaldigi anda gitmem lazimmis. Dikkatli ol dedi. Gelisim geriligi olabilirmis. Bi bu eksikti ama yine de guluyorum. Kizim saglikla gelsin insallah.
Var bu kocalarda arkadaş sevgisi hayır diyememe durumu çünkü karıları cepte hazır görüyorlarDemekki sadece benim koca degilmis bu sekilde olan canim allah sabir versin valla ayni yani bi fark yok
Sıkma kendini o kadar,vucudunda kilo olarak gördüğün şeyin çoğu ödemde olabilir. Ben hiç takılmıyorum yani. Hem bu saatten sonra beslenmemiş bir + daha önemli. Bebeklerin tam kilo alma zamanı. Muhakkan doğuma kadar 2-3 kilo daha alırız bence,almamamız anormal olur. Sıkma kendini.Kizlar ben 11 kilo almisim. Canim sıkıldı cok mu almisim ya
Sagol canim bundan sonra daha dikkatli olacgim allahtan az kaldi. Soyle 6 7 haftada dha bebegim sabretqin insallah.Allah bebeğini korusun hayırlısıyla kucagına al inşallah ..hareketlerini takip et azaldığını hissettiğin an ki inşallah böyle bir şey hiç olmaz hemen gidersin ..tabiki her zaman yüzün gülsün Prensesin senin iyi olmana ihtiyacı var
Ayyy hadi gözün aydın maşallah kızına:)Doktordan geliyoruz hamislerrr... Begum kiz masallah 2.200 gr olmus, 39 cm. Sagligimiz sihhatimiz de iyi cok sukurizin raporumu alip is yerime verdm artik yan gel yat vakti bebek bekleme vakti
Canım Allahım yardımcın olsun şimdi okudum yaZduğını sürekli takip mi edilmen lazımmış. İnşallah bir sorun olmaz da sağ salim vaktinde alırsın yavrunu kucağına.Sagol canim bundan sonra daha dikkatli olacgim allahtan az kaldi. Soyle 6 7 haftada dha bebegim sabretqin insallah.
Dr da iyi buldu kiloyi. Ben rtik hicbir seye takilmiyorumCanım çok sevindim. Süper artık evde dinlen valla,bugün evde olmak istediğimi anladım bende,offff içim şişti artık iş güçten. Geceleri doğru düzgün uyku yok zaten. Uykusuzluk birde işlerin stresi,gerçekten sinir ediyor insanı.
Hay allah canım ya,valla ne desem bilemedim. Kızın herhalde doğduktan sonrada çok nazlı olacak. Sürekli birşeyler ters gitmek zorundaymış gibi bir hisse kapılma sen yinede. Takibini yaptırt tabi,allahtan ümit kesilmez. Her bebekte kilo farklı oluyor onda bir sıkıntı yok derler. Kafa ölçümü değerinde çıkıyor mu peki. Gelişim geriliği derlerse zaten hemen alırlar çocuğu,çünkü bu raddeden sonra bebek anneden beslenmiyorsa,dışarıdan gelişimi daha iyi oluyor kanısındalar. Sen içini ferah tut. Herşeyin bir çaresi var inşallah. Bence seninkinin kilosuda az değil yani. Ona ne den takıldın anlamadım. Benim bile 1450 falandır şuan. Ben 3 kiloyu doldurmadan doğururm diye düşünüyorum. Olsun nabalım.
Sen elinden geleni yap,için razı olsun. Gerisi allahtan tabi. Allahın izniyle. Muhakkak bu ara,süt,yumurta peynir,pekmez,boollll ceviz ve dönem meyvelerini ye.Dr da iyi buldu kiloyi. Ben rtik hicbir seye takilmiyorumbu durumdayim inan. Her sey olacagina varir cunku elimizden bir sey gelmiyor
Insallah canim insallahhh... Ben de kizmiyirum nazli bocucum diye seviyorum.Canım Allahım yardımcın olsun şimdi okudum yaZduğını sürekli takip mi edilmen lazımmış. İnşallah bir sorun olmaz da sağ salim vaktinde alırsın yavrunu kucağına.
Bu kız bu kadar naz ediyor ya çok tatlı çok güzel çok bilmiş bir kız olacak ben sana söyleyim
Korkma hiç o düşüncelere girme olur mu çünkü neyi düşünürsen o oluyor ..bak mesela benim suyum gelmedi açılmam oldu ama su gelmedi ..doğum sorasında ebe kendi getirdi suyumu..daha öncede korkma Eger suyun gelirse 2-3 saat kadar vaktin oluyor hastaneye yetişirsin demişti bana ..keşke yakında bir yer olsaydı en kötü ambulansı ararsınız her şeyin iyi yönünden bak Can'ımAslında telaş yapmıyorum ama sık sık olunca korkmaya başladım beni rahatsız etti çünkü birde evim hastaneye çok uzak 2 saatlik bir mesafede bulunduğum yerde hastane yok yada yakında bir yerde doğum doktoru falan yok şimdiden ya suyum gelir ya sancım olursa gidene kadar doğururmuyum acaba korkuları başladı maalesef.
Mümkün olduğunca yapay şekerli şeyler yememeye çalış,meyveden aldığın şeker sana zararlı gelmez. Ama illa içim rahat etsin diyorsan,eczaneden ölçüm cihazı alıp,sabah aç karnına ölçüp,sonrada 1 saat tokluğunu ölçüp değerlerini takip edebilirsin. Şekerini yükselten şey sadece şekerli besinler değil hem. Pilav,ekmek,hamur işi,bunlarda şekerli yemişsin kadar şekerini çıkartabiliyor. Valla işin uzmanı oldum ben nerdeyse. Her zaman yaptığım kahvaltının dışında bir gıdım daha fazla yesem,şeker yüksek çıkıyor,150 yi deviriyor. Ama sadece bir öğün arası olarak kiraz yersem,o normal seviyelerde bırakıyor. Bu arada kirazı ben güne yayıp,1 günde en az 700 gr kadar tüketiyorum. Bir kerettte yesem şekerden geberirim.Guzel anneler mutlu bir haftaniz olsun insallah herkes guzel haberlerle gelsin:) sabah sabah yine kafaya takacak bisey buldum 24. Haftadaki seker yuklemesinde sonuclarim iyi cikmisti ama o haftaya kadar zaten sekerli seyler yemiodum ondan sonra daha cok yemeye basladim sanki tatli dondurma falan cok yemiorum ama sanki meyveyi kaciriyorum gibi gelio sonradan da cikabilir di mi seker problemi?
İnşallah Can'ım benm bir gün bile bir Bebek için her şey demek büyüdüler artık az kaldı canm sıkma canını sen sadece iyi olmaya bak iyi beslen bebeğin zaten senin iyi olduğunu hissedince çok daha iyi olacakSagol canim bundan sonra daha dikkatli olacgim allahtan az kaldi. Soyle 6 7 haftada dha bebegim sabretqin insallah.
maşallah begüme :) çok şükür cnm hep iyi haberlerle gelelm inşallah bizim de haftaya bugün cnm randevumuz bizde 32. hafta raporunu alıp okulumuza vercez gecmez artık bu bir hafta çok özledim kızımı
cnm bende de aynen dediğin gibi oluyor kaskatı kesilio bebiş nefes alamıorum erken doğum hbercisi miymiş ya ben de korktum şimdi benim bazen 3-4 defadan da fazla olabilio
Canım çok sevindim. Süper artık evde dinlen valla,bugün evde olmak istediğimi anladım bende,offff içim şişti artık iş güçten. Geceleri doğru düzgün uyku yok zaten. Uykusuzluk birde işlerin stresi,gerçekten sinir ediyor insanı.
Hay allah canım ya,valla ne desem bilemedim. Kızın herhalde doğduktan sonrada çok nazlı olacak. Sürekli birşeyler ters gitmek zorundaymış gibi bir hisse kapılma sen yinede. Takibini yaptırt tabi,allahtan ümit kesilmez. Her bebekte kilo farklı oluyor onda bir sıkıntı yok derler. Kafa ölçümü değerinde çıkıyor mu peki. Gelişim geriliği derlerse zaten hemen alırlar çocuğu,çünkü bu raddeden sonra bebek anneden beslenmiyorsa,dışarıdan gelişimi daha iyi oluyor kanısındalar. Sen içini ferah tut. Herşeyin bir çaresi var inşallah. Bence seninkinin kilosuda az değil yani. Ona ne den takıldın anlamadım. Benim bile 1450 falandır şuan. Ben 3 kiloyu doldurmadan doğururm diye düşünüyorum. Olsun nabalım.
Ayyy hadi gözün aydın maşallah kızına:)
Ay benim yerimede yüz kızzzzzz. Şuanda denizde olasım var aman allhım. Valla şanslısın. Antalya sıcağı falan deyip durdun amaaaaaaa,denizede giriyon yani. Biz istanbullarda,deniz görüyoruz ama sadece manzaralık. Yüzmelik keyfi değil yani.Oh canm bi sey kalmamis senin dee... Aminn insallah hep iyi haberler duyalm..
Canm o bende de oluyo ama bence erken dogum belirtisi falan gibi kafanizi bulandirmayin internet bilgileri ile.. Ben dr a sormadm yani aklima bile gelmedi ama dr a sorarsn gidince yazarsn canm..
Aynen canm arrk insana zor geliyor valla.. Ama hem dinlenicem hem yuru yuz yapcak insallah..
Bi haftadir yuruyorm bugn de annemle denize gidiyorz yuzmeyee
Hamur işiyle değil meyve sebze ve süt ürünlerine ağırlık verirsen çok iyi olur peynir yoğurt ya da süt gün içinde elma muz buna benzer şeyler muhakak ye Can'ım ..korkma toparlanır ayrıca ben ölçüm cihazlarına güvenmiyorum kilo konusunda çok bariz yanlışlıklar olabiliyor ..kızın sağlıklı hiç bir sorun yok Allah a şükür annesi az Bi dinlenme ve güzel beslenmeyle kısa sürede farkı kapatırsın zatengünaydın ıyı haftalar kızlar,
bu cumartesi kontrolümüz vardı. standart bır buyume egrısı gosteren bebegım bu sefer kılo konusunda gerıde kalmıs.kafatası ölçümleri 33. haftada ıken karın cevremız ve kılomuz 31. haftada, boyumuz 32. haftada kalmıs. normalde ortalama haftalık 100-150gr alırken bu sefer 2 haftada sadece 120 gr almıs. doktor sadece ırı bır bebek olmayacak dedı boyu normal dedı 2 haftada 2cm uzamıs, kıloyu da 2000 2100 gr beklerız o bıraz dusuk dedı yıne de cok bır problem gormedı ama ben endıselendım. normalden de fazla yedıgım ıstahımın tavan yaptıgı meyveyı bollastırdıgım demıre elevıte tekrar basladıgım bu donemde nasıl kılo almaz anlamadım... sanırım hamur ısı gıbı karbonhıdrat agırlıklı beslendıgımden oldu ... fıkrı yorumu tavsıyesı olan var mı... kayınvalıdem dınlenmen lazım ıs yerınde yorulmuyorum sanıyosun ama uzanıp dınlenmek gıbı olmaz dıo. offf bılemedım. koca kafalı cıroz bı kızım olucak galıba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?