ne masajı bu
Allah sabırlar versin. Rahmet eylesin.Hastaydı canım ama birdn çıkan bir hastalık oldu yoğun bakimdaydi 1 haftadır Rabbim daha fazla cektrmeden aldı yanina
Uzanmıyorsun canım bir ayağını sandalyenin üstüne çıkarıyorsun. Arka taraftan da ulaşabilirsin. Ağrı acı yok. Yavaş yavaş kasları gevşeteceksin. Yırtılma ve kesiyi çok azaltıyor ve ayrıca kolay açılma sağlıyor. Biraz rahatsızlık duyabilirsin başta o kadar.Hmm masaj bumuymus?
Peki nasil uzancaz benim azcik egilsem bile nefesim kesiliyor. Uzanma sikintisi olabilir birde acisi var mi bu masajin ? Sanci agrili birsey gibi duruyor.
aslında başından beri kabızlık sorunu çekiyorum ama şimdi magnezyum da kullanıyorum ondan mıdır bilmem kabızlık sorunu ortadan kalktı :)Kabızlık yapmıyor mu ya? Benim de kan değerim 10 çıktı 2 kere feramat alıyorum çok kabızlık yaptı. Hiç memnun değilim.
Keşke herkes ince düşünceli iyi insanlar olsaben parfüm bile çok sıkmıyorum ki dışarda bir erkek kokumu duyup ta etkilenmesin. Bilmiyorum insanlar neden böyle kötü. herkes mutlu olsun kimsenin bizde gözü olmasın diye dua ediyorum hep. Benim eşim asker çoğunlukla erkeklerle muhattap ama doktorasını sivil bir üniversitede yapıyor. goooody ben bilmiyorum ğek bu akademik işleri, canım doktora yaparken sınıf arkadaşları sürekli birbirini arar mı böyle sınıf 4 ya da 5 kişiymiş
bu arada ev tipi ana kucağının kılıfını hani bebeğin yattığı kısmı fln var ya kumaş bu kısmı acaba bi su yıkasam mı diye düşünüyorum siz ne dersiniz?
Uzanmıyorsun canım bir ayağını sandalyenin üstüne çıkarıyorsun. Arka taraftan da ulaşabilirsin. Ağrı acı yok. Yavaş yavaş kasları gevşeteceksin. Yırtılma ve kesiyi çok azaltıyor ve ayrıca kolay açılma sağlıyor. Biraz rahatsızlık duyabilirsin başta o kadar.
Kızlar hepinize mutluluk dolu bir gün diliyorum :),
Geçmişi okuyamadım. Hasta olanlara geçmiş olsun. Dün kontrolümüze gittik 2126 gr 45 cm olmuş bizim oğlan. Başı aşağı tarafta. Yine suratını göstermedi aşağılarda tekme hissediyordum bazen diyordum herhalde başı yukarıda meğer saftirik bacakları da kafasının yanında takılıyormuş.
Kontrollerimiz 2 haftaya bir indi ve bir sonraki kontrolde NST de başlayacakmış.
Bunun yanında bazı alışverişler yaptım.
Sebamedin şampuan sabun ve bebek yağını aldım. Ama daha sonradan baktım PH 5.5 göz yakar yani hata mı ettim diye korktum. Ama sebamed iyi bir marka olduğu için güvenebildiğim için aldım.
Bebefoxtan 2 tane emzirme sütyeni aldım gebelik öncesi 80 B kullanıyordum 95 beden aldım göz kararı :) denedim tam oldu çok da dar değil süt taşar diye dar olmaması mantıklı sanırım. Lansinoh göğüs pedi aldım.
Lanolin kremi aldım ama soğan sürmenin de işe yaradığını söyleyenler var denesem mi diye düşünüyorum açıkçası. Deneyen? :)
Chicco Soft&Dream kırmızı kanguru aldım. 150 küsür liraydı ebebekte indirimde. Çok kompleks bir şey değil ama 9 kiloya kadar ve baş desteği fln da var hoşumuza gitti. Zaten kanguruyu ne kadar kullanabilcez ki diye düşündük.
Aptamil pronutra aldım küçük boy 400 gr ne olur ne olmaz sütüm hemen gelmezse fln bulunsun diye.
Ebebekteki tek kullanımlık 5li lohusa kilotlarından aldım standart boy. Açtım baktım birine gayet iyi görünüyor. Bir tane 5 li paket yeter mi acaba bir tane daha alsam mı bilemedim.
Avent elektronik pompa alacaktım ama kalmamıştı onu da bulunca alcam. Bir arkadaşım avent in manueli de güzel dedi. Ama aynı verimi alabiliy miyim şüpheliyim kullanıp memnun olan var mı?
Prima 2-5 kilo arası premium care den aldık bir paket 54 lü. Uni baby yenidoğan ıslak pamuk mendilden aldım stok yapacak bir şekilde.
Bayağ herşeyi tamamlamışsın,hatta fazla fazla olmuş süper. Ben bazı şeyleri doğum sonrasına bıraktım. Kanguru ,ev tipi anakucağı ve süt pompasını sonraya bıraktım,ihityaç olursa alacağım. Başka başka şeylerde çıkabilir çünkü.
Bende ana kucağındaki çıkmıyor,onu ıslak nemli bir bezle silmeyi düşündüm. Geçen Eminönüne gittiğimde emzirme sütyeni lohusa korsesi falan aldım. Bebek için sarı tülbent almayıda unutmayın,üzerine koayrız sarılık geçirmesin diye,tülbent hemde oyalı 5 liraya aldım eminönünden.
32. Hafta çalışabilir alıp bayram sonrası istediğin Zaman ayrılabilirsin etik olmayacak bir durum yokki çalışabiliri aldıktan sonra ister bir hafta çalış ister 5 hafta o sana kalmış.benimde 20 haziranda doluyor çalışabilir alıp bayram sonrası çalışabileceğim kadar gidicem işeSelamlar,söyle bir durum var acaba ne yapsam,önerisi olan varmı? *Çalışıyorum 32+0 haftam 28 haziran oluyor doktor USG ye gore,tam bu gunmu çalisamaz yada çalışır raporu almak lazım?
*3_4 gün sonrası bayram tatili zaten,bu durumda bayram tatili boşa gidiyor bende de acaba bu rapor bayramdan sonra alinmaz mi ama o zaman da 34.haftam olacak. Bunun bir formülü yokmu ki.çalışabilir alip bayram ertesi çalışamaZa çevirmekte pek etik değil çünkü ben ise geri döncem.benzer durumda olan varmı?
yaaaa lohusa için almadım emzirme sütyenini aslında,sadece 1 tane aldım denemek için,faydalı olur mu bilmem tabi. Sıcaklarda sütyen takamıyacağım,bari onunla rahat ederim dedim. Lohusa korsesisinide 25 liraya bulunca aldım. En azından deniyim dedim,o sıcaklarda büyük ihtimal fırlatıp atasım gelecek eminim,ama dayanabildiğim yere kadar.ben emzirme sütyeni ilk çocukta kullanmadım diye almadım ama almalımıyım acaba. birde lohusa korsesi de bilmiyorum işe yarıyor mu sıcakta kullanabilirmiyiz?
birde bebek sarılık olmasın diye burda bir bitki içiyorlar bende içmiştim Allah'a şükür kızım sarılık olmadı. Adı İkşut diyorlar yazılışını falan tam bilmiyorum da. herkes içiyor ama acı bir tadı var.
Kesin kanıtlanmış bir sonuç yok. Yarayadabilir yaramayadabilir perine masajısadece varsayim
bahsettiğin deger ferritin canım sanırım. benım de 9du, demir de sınırda dıye gyno ferro sanol vermıstı. ıcmeme ragmen bu sefer ferritinim 3.2 cıktı demir ise hala aynı sınırda 37 ile, dediğin gibi hic bir işe yaramamışbugün doktora gittim halsizlik yorgunluk şikayetlerim bitmiyor diye. kan tahlili yaptı geçen ay kanım 9,1 çıkmıştı 3 kutu ferifer içtim günde 2 kaşık. ama hiç fayda etmemiş bugün kanım 9 çıktı.normalde en düşük 12 olması lazım. hap verdi onuda içemiyorum ama bakalım zorluyacağız.
kramplarımda devam ediyordu onunda ilacını değiştirdi kalsiyum magnezyum karışıkmış tek ilaçta onu verdi.
vitamin, kemik güçlendirici derken yepis yeni ilaçlarımıza merhaba diyeceğiz inşallah şifa verir.
tek güzel haber bebeğimiz iyi çok şükür haftasıyla uyumlu 1,5kg dedi :)
Yaaa öylemi gerçekten,o zaman bende alayım. Bir arkadaş aldım ama sonra geri verdim dedi,hiç kullanmadım dedi. Sıcakta doğacak seninkide ihtiyaç dışarı çıkamıcan, çıkarsanda yapıi yapış olucan dedi. Sonra ekim kasım zaten kıyamıcan bir yere gitsende ana kucağında kalacak dedi. Ben cocuğu avmlere sokma taraftarı değilim. Gideceğim yer doğa olacak,sahil olacak. Alışveriş için falan ya kendim gidip gelicem,yada eşime postalıcam. Evime çok yakın e bebek var mesela,en fazla cocuğu oraya götürürüm. O zamanda anakucağı arabasında daha iyi olmaz mı sence. Sonra büyüynce (kanguruyu) kullanamıyacağım. Belim taşımaz gibi geliyor.6 kilodan sonrasını.Günaydın hanimlar
Geçmişi okuyamadım dün temizlik vardı. Bende bayaa yoruldum pertim cikti. Gece de ayağıma bir kramp girdi . İlk defa bu sekilde oldu. Daha önce bacağıma giriyordu. Ayağım içeriye doğru yamulu bir yandan gülüyorum bir yandan ağlıyorum eşimde kızıyor kramplar düzeldi diye bırakmıştım. Her gün bir sase içmelisin diyor. Onun haricinde evimde temizlendi. İnşallah bebişin eksiklerini o da sadece bir kaç Parça kıyafet daha alıp önceden kenarda olanları fln yikicam bayrama kadar bitirme niyetindeyim. Bayramda 36 olucaz inşallah 38 den itibaren her an doğurmak istiyorum
goooody nymeria-burcu kanguru ilk zamanlarda olsa çok büyük rahatlik ve yakın temastan dolayı çok keyifli oluyor. Karnından çıkınca bebek arabası çok uzak geliyor. Ve Kısa mesafeli olsun veya yolda gidiyorsun bebeği kolunda tuttukca yeni doğan bile olsa belli bir süre sonra ağırlaşıyor. Ama kanguru da ellerde serbest her işini daha rahat görüyorsun. Öyle ki bebek arabasıyla çıkıpta eve geldiğimde bile (asansör yok) eve çıkmak için bile kullanıyordum. Bebek bezi gibi her zaman yanımda tasiyordum kanguruyu
yaaaa lohusa için almadım emzirme sütyenini aslında,sadece 1 tane aldım denemek için,faydalı olur mu bilmem tabi. Sıcaklarda sütyen takamıyacağım,bari onunla rahat ederim dedim. Lohusa korsesisinide 25 liraya bulunca aldım. En azından deniyim dedim,o sıcaklarda büyük ihtimal fırlatıp atasım gelecek eminim,ama dayanabildiğim yere kadar.
Ay ben o şeyi hiç duymadım,mutlaka öğren bize onu,içeriği neymiş gerçekten faydalı mıymış? Öyleyse acıda olsa içerim ben olsun. Ay kızlar yaaaa,çalışmam lazım ama hiç işe güce konsaantre olamıyorum,aklımda sadece cocuğum var,doğumum var. Çok az kaldı,çok heyecanlıyım. Akşam dolabını açıp açıp bakıyorum,sevip gidiyorum sonra. Çokta yorgunum,hiç uykumu alarak kalkamıyorum. İşe gelmek istemiyorum. Evde kalsam sıkılıyorum. Doğum öncesi depresyonu değildir değil mi? Çok sıkılgan oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?