2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Hmm masaj bumuymus?
Peki nasil uzancaz benim azcik egilsem bile nefesim kesiliyor. Uzanma sikintisi olabilir birde acisi var mi bu masajin ? Sanci agrili birsey gibi duruyor.
Uzanmıyorsun canım bir ayağını sandalyenin üstüne çıkarıyorsun. Arka taraftan da ulaşabilirsin. Ağrı acı yok. Yavaş yavaş kasları gevşeteceksin. Yırtılma ve kesiyi çok azaltıyor ve ayrıca kolay açılma sağlıyor. Biraz rahatsızlık duyabilirsin başta o kadar.

Sınıfta az kişi oluyordu genelde ders döneminde zor derslerde proje fln yaptığımızda haberleşiyorduk. Bizim de bölüm itibariyle erkek çoğunluğu var. Bazıları ile iyi arkadaş olduk ben evliydim zaten aralarında bekar olan var, çoluklu çocuklu abiler var . Ben genele abi diye sesleniyorum çoğunun yaşı benden büyük. Çocuk zor oluyor mu doktora yaparken fln diye soruyordum fikir alıyordum :).
Eğer dersi alan bir kız varsa onunla yazışıyordum. Daha ziyade mail ile haberleşiyorduk erkek olan arkadaşlarla.
Daha sonra yeterlilik döneminde erkek bir iki arkadaşla da whatsappta yazıştığımız oldu dersler ve sınav ile ilgili ama telefon görüşmesi sadece bir tane arkadaşım var çoğu dersi birlikte aldık eşimi fln tanıyo onla konuşmuşumdur.

Kızlar hepinize mutluluk dolu bir gün diliyorum :),

Geçmişi okuyamadım. Hasta olanlara geçmiş olsun. Dün kontrolümüze gittik 2126 gr 45 cm olmuş bizim oğlan. Başı aşağı tarafta. Yine suratını göstermedi aşağılarda tekme hissediyordum bazen diyordum herhalde başı yukarıda meğer saftirik bacakları da kafasının yanında takılıyormuş .
Kontrollerimiz 2 haftaya bir indi ve bir sonraki kontrolde NST de başlayacakmış.

Bunun yanında bazı alışverişler yaptım.
Sebamedin şampuan sabun ve bebek yağını aldım. Ama daha sonradan baktım PH 5.5 göz yakar yani hata mı ettim diye korktum. Ama sebamed iyi bir marka olduğu için güvenebildiğim için aldım.

Bebefoxtan 2 tane emzirme sütyeni aldım gebelik öncesi 80 B kullanıyordum 95 beden aldım göz kararı :) denedim tam oldu çok da dar değil süt taşar diye dar olmaması mantıklı sanırım. Lansinoh göğüs pedi aldım.
Lanolin kremi aldım ama soğan sürmenin de işe yaradığını söyleyenler var denesem mi diye düşünüyorum açıkçası. Deneyen? :)

Chicco Soft&Dream kırmızı kanguru aldım. 150 küsür liraydı ebebekte indirimde. Çok kompleks bir şey değil ama 9 kiloya kadar ve baş desteği fln da var hoşumuza gitti. Zaten kanguruyu ne kadar kullanabilcez ki diye düşündük.

Aptamil pronutra aldım küçük boy 400 gr ne olur ne olmaz sütüm hemen gelmezse fln bulunsun diye.

Ebebekteki tek kullanımlık 5li lohusa kilotlarından aldım standart boy. Açtım baktım birine gayet iyi görünüyor. Bir tane 5 li paket yeter mi acaba bir tane daha alsam mı bilemedim.

Avent elektronik pompa alacaktım ama kalmamıştı onu da bulunca alcam. Bir arkadaşım avent in manueli de güzel dedi. Ama aynı verimi alabiliy miyim şüpheliyim kullanıp memnun olan var mı?

Prima 2-5 kilo arası premium care den aldık bir paket 54 lü. Uni baby yenidoğan ıslak pamuk mendilden aldım stok yapacak bir şekilde.

bu arada ev tipi ana kucağının kılıfını hani bebeğin yattığı kısmı fln var ya kumaş bu kısmı acaba bi su yıkasam mı diye düşünüyorum siz ne dersiniz?

bu arada ev tipi ana kucağının kılıfını hani bebeğin yattığı kısmı fln var ya kumaş bu kısmı acaba bi su yıkasam mı diye düşünüyorum siz ne dersiniz?

Bizim ev tipi olanin kumasi cikmiyor onu yikayamadm ama cikiyosa bence de elde yikama falan yikayabilirsn.. Ben de sepet besigin yan korumalari falan yikadm elde yikama yapip cok da sktirmadm hic bi sey olmadiii.. Tertemiz yatsin bidiklar

bugün doktora gittim halsizlik yorgunluk şikayetlerim bitmiyor diye. kan tahlili yaptı geçen ay kanım 9,1 çıkmıştı 3 kutu ferifer içtim günde 2 kaşık. ama hiç fayda etmemiş bugün kanım 9 çıktı.normalde en düşük 12 olması lazım. hap verdi onuda içemiyorum ama bakalım zorluyacağız.
kramplarımda devam ediyordu onunda ilacını değiştirdi kalsiyum magnezyum karışıkmış tek ilaçta onu verdi.
vitamin, kemik güçlendirici derken yepis yeni ilaçlarımıza merhaba diyeceğiz inşallah şifa verir.
tek güzel haber bebeğimiz iyi çok şükür haftasıyla uyumlu 1,5kg dedi :)

Kesin kanıtlanmış bir sonuç yok. Yarayadabilir yaramayadabilir perine masajı sadece varsayim

Bayağ herşeyi tamamlamışsın,hatta fazla fazla olmuş süper. Ben bazı şeyleri doğum sonrasına bıraktım. Kanguru ,ev tipi anakucağı ve süt pompasını sonraya bıraktım,ihityaç olursa alacağım. Başka başka şeylerde çıkabilir çünkü.

Bende ana kucağındaki çıkmıyor,onu ıslak nemli bir bezle silmeyi düşündüm. Geçen Eminönüne gittiğimde emzirme sütyeni lohusa korsesi falan aldım. Bebek için sarı tülbent almayıda unutmayın,üzerine koayrız sarılık geçirmesin diye,tülbent hemde oyalı 5 liraya aldım eminönünden.

ben emzirme sütyeni ilk çocukta kullanmadım diye almadım ama almalımıyım acaba. birde lohusa korsesi de bilmiyorum işe yarıyor mu sıcakta kullanabilirmiyiz?
birde bebek sarılık olmasın diye burda bir bitki içiyorlar bende içmiştim Allah'a şükür kızım sarılık olmadı. Adı İkşut diyorlar yazılışını falan tam bilmiyorum da. herkes içiyor ama acı bir tadı var.

32. Hafta çalışabilir alıp bayram sonrası istediğin Zaman ayrılabilirsin etik olmayacak bir durum yokki çalışabiliri aldıktan sonra ister bir hafta çalış ister 5 hafta o sana kalmış.benimde 20 haziranda doluyor çalışabilir alıp bayram sonrası çalışabileceğim kadar gidicem işe

yaaaa lohusa için almadım emzirme sütyenini aslında,sadece 1 tane aldım denemek için,faydalı olur mu bilmem tabi. Sıcaklarda sütyen takamıyacağım,bari onunla rahat ederim dedim. Lohusa korsesisinide 25 liraya bulunca aldım. En azından deniyim dedim,o sıcaklarda büyük ihtimal fırlatıp atasım gelecek eminim,ama dayanabildiğim yere kadar.

Ay ben o şeyi hiç duymadım,mutlaka öğren bize onu,içeriği neymiş gerçekten faydalı mıymış? Öyleyse acıda olsa içerim ben olsun. Ay kızlar yaaaa,çalışmam lazım ama hiç işe güce konsaantre olamıyorum,aklımda sadece cocuğum var,doğumum var. Çok az kaldı,çok heyecanlıyım. Akşam dolabını açıp açıp bakıyorum,sevip gidiyorum sonra. Çokta yorgunum,hiç uykumu alarak kalkamıyorum. İşe gelmek istemiyorum. Evde kalsam sıkılıyorum. Doğum öncesi depresyonu değildir değil mi? Çok sıkılgan oldum.

Günaydın hanimlar
Geçmişi okuyamadım dün temizlik vardı. Bende bayaa yoruldum pertim cikti. Gece de ayağıma bir kramp girdi . İlk defa bu sekilde oldu. Daha önce bacağıma giriyordu. Ayağım içeriye doğru yamulu bir yandan gülüyorum bir yandan ağlıyorum eşimde kızıyor kramplar düzeldi diye bırakmıştım. Her gün bir sase içmelisin diyor. Onun haricinde evimde temizlendi. İnşallah bebişin eksiklerini o da sadece bir kaç Parça kıyafet daha alıp önceden kenarda olanları fln yikicam bayrama kadar bitirme niyetindeyim. Bayramda 36 olucaz inşallah 38 den itibaren her an doğurmak istiyorum

goooody nymeria-burcu kanguru ilk zamanlarda olsa çok büyük rahatlik ve yakın temastan dolayı çok keyifli oluyor. Karnından çıkınca bebek arabası çok uzak geliyor. Ve Kısa mesafeli olsun veya yolda gidiyorsun bebeği kolunda tuttukca yeni doğan bile olsa belli bir süre sonra ağırlaşıyor. Ama kanguru da ellerde serbest her işini daha rahat görüyorsun. Öyle ki bebek arabasıyla çıkıpta eve geldiğimde bile (asansör yok) eve çıkmak için bile kullanıyordum. Bebek bezi gibi her zaman yanımda tasiyordum kanguruyu

Kesin kanıtlanmış bir sonuç yok. Yarayadabilir yaramayadabilir perine masajı sadece varsayim

Kadın Doğum doktorum kendi gözlemlerini paylaştı benimle. Ama elbette kesinlik söz konusu olamaz. Hayat gibi doğum da çok girift denklemlerle dolu. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

bahsettiğin deger ferritin canım sanırım. benım de 9du, demir de sınırda dıye gyno ferro sanol vermıstı. ıcmeme ragmen bu sefer ferritinim 3.2 cıktı demir ise hala aynı sınırda 37 ile, dediğin gibi hic bir işe yaramamış cay süt kahve demiri ve onu tutmayı saglayan ferrıtını azaltan seyler. cay kahveyı tamamen bıraktım. sütü de azaltıyorum. süt yerine yogurt peynır daha faydalı zaten.. kramplar ıcın magnezyum bnm de ısıme yaramamıstı onun yerıne gunde 1 muz daha ısıme yarıyor. kabızlık yapıyorsa erık yıyebılırsın. halsizlik demir eksikliğinden oluyor bıde artan sıcaklar ile artan su ıhtıyacı tansıyonu dusuruyormus ıkısı bırlesınce boyle oluyormusuz. suyu da artırmaya calıs cnm...

Yaaa öylemi gerçekten,o zaman bende alayım. Bir arkadaş aldım ama sonra geri verdim dedi,hiç kullanmadım dedi. Sıcakta doğacak seninkide ihtiyaç dışarı çıkamıcan, çıkarsanda yapıi yapış olucan dedi. Sonra ekim kasım zaten kıyamıcan bir yere gitsende ana kucağında kalacak dedi. Ben cocuğu avmlere sokma taraftarı değilim. Gideceğim yer doğa olacak,sahil olacak. Alışveriş için falan ya kendim gidip gelicem,yada eşime postalıcam. Evime çok yakın e bebek var mesela,en fazla cocuğu oraya götürürüm. O zamanda anakucağı arabasında daha iyi olmaz mı sence. Sonra büyüynce (kanguruyu) kullanamıyacağım. Belim taşımaz gibi geliyor.6 kilodan sonrasını.

galıba bende aynıyım gun azaldıkca sabır da azalıyor. hıc calısamıyorum. halbukı bırakmamam toparlamam gereken bır suru evragım var. hep burda yada nette dogum bebek ıle ılgılı arastırma yapıyorum kıyafetlerını hala ozellıkle yıkamıyorum erken dogayım derse benım kızçe yandım.. sıkılırsam ızınlı zamanımda yıka as utule bayagı zamanımı alır oyalar dıye düşünüyorum. bu ara sıcaklar vs halsızlıklerım tavan yaptı belkı daha erken ızne ayrılabılırım ıste sıkılıyorum gelesım yok uykum cok ızne ayrılsam evde napcam sıkıntıdan patlıcam cıkıp gezcek guc yok hava sıcaklıgı da engel ye ıc yalnız yalnız yat hıc tarzım degıl... offf öyle ıste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…