- 18 Ağustos 2011
- 11.087
- 6.705
- 448
Bugun kontrole gittim. Geçen hafta düşuk ağırlıklı diye korkmustum. 2027 gram olmus. Boyu da 45 cm civari.
Herkeze merhaba ben gecmişi fazla okuyamadım veya kacırdım erken doğum yapan bir arkadaşımız vardı istanbulda iyiye gidiyordu durum özelden yazışamlar vardı sanırım ama ben pek etkili kullanamıyorum neti o yüzden merak ettim bilgisi olan varmı durumları nedir masal bebek ne durumda
Kizlar bi de demistim idrar yolu enfeksiyonu cikti, dr ilac ve fitil verdi ama kesinlikle kullan dedi.. Hic bir zarari tok dedi ustelik enfeksiyon asil gecmezse bizim icn sorun dogumu tetikleyebiliyor dedi bilginiz olsnnn... Allah korusun hepimizi son donemler biraz soeunlu gececek belli ki bi yandan da sicaklar bastirdi Allah yardimcimz olsn hepimizin.. Zamaninda saglikla dogumlar yapalm hepimiz de insallahh
Evet hayırlısı her zaman herşey planladığın gibi olmuyor her şeyi bir zamanı var ve onu bekliyor bizim bebişlerde ağustosta gelmeye karar vermiş Allah'ın takdiriAynı durum bende de var canım, hayırlısı artık..Arkadaşlar dalga geçiyor öğretmen çocuğu dediğin mart ayında doğar becerememişsiniz diye :))
sağol tatlım benim benim dolgum ağrıyo müdahale edilmesi gerekiyor dolgunun zamanı dolduAnladmm canm normaldir oyleyse tabi genelde bi tarafa yukleniyo yaramazlarr
Gecms olsn disin icin de canm, bi goster olmazsa neden yapiyor ki benm mesela gecici olarak cozmustu disci problemimi igne falan yapmadan tabi..
He ya her turlu safak sayiyoz yazik bizecanm nst biraz gicik begum pek sevmedi, gobek kismina iki tane lastik ve doppler gibi binsey baglaniyo surekli bebegin kalp atisi olculuyo ve hareket ettikce sen de bunu bildiriyosun makina hepsini kayit ediyo.. Valla lastikleri sevmedinden begum o kadr hareket etti kiiikipir kipirdi sokecekti lastikleri yavrum
Gogus pompasi ben lansinoh aldm canm bebekhouse sitesinden almistm en uygun orda buldm, avent alcaktm baktm ayni alet gereksiz pahali gerek duymadim, bi arkadasm da lansinohtan cok memnun ben de aldm gitti elektriklisini..
Kıymetini bil ozaman bizde ise ben mi hamileyim yoksa eşim mi anlamadımben ilk başta sinirliydim şimdi pamıh gibi oldum. Eşim de alttan alıyor genelde. Geçen bir gün yanağına yemek bulaşmış dedim. Ben rahatsız değilim dedi biraz sert baktı. Ben de birden ağlamaya başladım çok moralim bozuldu nedense hiç normalde sallamam böyle şeyleri bana çok kötü baktın dedim fln üzüldü. Adam o günden sonra eh demeye korkuyor. Akşam oturmuş karnına yastık koymuş taklidimi yapıyor sürekli göbeğime bakmamı canım bak nasıl hareket etti dememi falan sweet-73
bende artık söylemiyorum cnm hareket ettiğinde adama elini karnıma koy diom bi türlü saredemio bir iki sanıye sonra cekiyo hemen sanki çocuk elini ısıracak ya .bazen çok ilgisiz davranıyo sanki ilk değil de 10. çocuguma hamileymişim gibi hissediyorum.Bende artık çocuk hareket ettiğinde hiç ona söylemiyorum göstermiyorum, geçen gün soruyor,eee çocuk hareket etmiyor mu diye. Bende ooooo onun durmadığı bir an yokki, sürekli oynuyor. Ee diyor niye söylemiyorsun. Söylesem zaten ilgilenmiyorsun,söyleyip ne yorcam kendimi dedim. Şok oldu.
bir de ikide bir canı bir şey çekiyor ya bizimkinin benden beter valla hamilelikten önceki gibiyim ben o zaman da arada canım bir şeyler isterdi.Kıymetini bil ozaman bizde ise ben mi hamileyim yoksa eşim mi anlamadım
Aaa bende eğitimimi gözde hanımdan aldım. Gerçekten çok faydalı olacaktır.Merhaba sevgili anne adayları, doğum zamanı yaklaşmışken herkese öncelikle kolay doğum diliyorum. Geçen sene eşimle beraber bir tam haftasonu aldığımız ve çok faydasını gördüğüm eğitimin özünü ve doğumla ilgili bilinmeyenleri doğuma hazırlanan tüm anneler faydalansın diye sayfamızda canlı yayın yapıyoruz. Doğum önerileri ile doğuma hazırlık eğitmeni ve serbest ebe gözde çavuş babyfoni facebook sayfasında canlı yayında olacak, 21 haziran salı saat 11:00 de. 20 dakika sürecek yayına katılmak isterseniz, babyfoni sayfasını takip etmeniz yeterli. görüşmek dileğiyle, sevgiler,
Aynı durum bende de var canım, hayırlısı artık..Arkadaşlar dalga geçiyor öğretmen çocuğu dediğin mart ayında doğar becerememişsiniz diye :))
Hahaha aynen ya. Bir de elimde birşey görsün yerken bu da baba payı diye kocaman ısırır.bir de ikide bir canı bir şey çekiyor ya bizimkinin benden beter valla hamilelikten önceki gibiyim ben o zaman da arada canım bir şeyler isterdi.
Demekki genelde kvlerin evinde yemek olmuyor. Benimkinde de olmazPisikedii @ikizannesi2016 bır de senınkı ıkız daha da agırsın bızden, hepsı bır model bunların, esım de oruc tutuyor gel oğlunu dusun benı bırak o da cok yoğun calışıyor ıftara 5 dk kala ancak gelıyor, esıme dıyor kı yeter calısmasın dınlensın evde, ıyı de senden bısey talep edıyor muyum hayır, gelıp ucundan tutuyor musun hayır o zaman karısmayacsn. Inanın o kdr saygı gosterıyorum kı hıcbır toplumda lafını etmem kv cok ıyı bırı derım gecerım kul hakkından korkarım ama uzuluyorum işte. Benım annem bu halıyle kardedımın esı calışıyor dıye haftanın nerdeyse bes gunu yemege cagırır gıtmez bıle ayda yılda bır ustelık annemın yardıma ıhtıyacı var,nasıl içine sınıyor anlamıyorum. Bır öncekı gelışımde hamıle degıldım.işten geldık esımle, yemek yok evde.sızı bekledım ne yemek ıstersınız bılemedım dedı ben sok oldum edım bır corba bıle yeterdı dedı, gectım yaptım artık, esım de benım gıbı dusundugunden ona kızmak da yetsız ama napym patlıyorum ben de.
Benim 2.gebeliğim olduğu için gayet hamile değilmişim gibi davranıyor. Öyle naz yapim trip atiim işlemiyor yani. Oğlanla daha çok ilgilenmeye çalışıyor o konuda hakkını yiyemem. Zaten bende incelik beklemeyi bırakalı çok olduKızlar çok sinirli bir ruh halim var. Eşinizin size karşı durusu nasıl. Alttan mi alıyor yoksa eskisi gibi
Güzel arkadaşım inan bana çok doğru yoldasın. İlk gebeliğimde normal olarak sevgi pıtırcığı ben her şeye ay ne tatlı baksana ne güzel falan fistan moddayım. 1-2-3-4..baktım adam hiiiç oralı değilBende artık çocuk hareket ettiğinde hiç ona söylemiyorum göstermiyorum, geçen gün soruyor,eee çocuk hareket etmiyor mu diye. Bende ooooo onun durmadığı bir an yokki, sürekli oynuyor. Ee diyor niye söylemiyorsun. Söylesem zaten ilgilenmiyorsun,söyleyip ne yorcam kendimi dedim. Şok oldu.
Demekki genelde kvlerin evinde yemek olmuyor. Benimkinde de olmazbizi yemeğe çağırır Bi gideriz sadece çorba var her seferinde aynı mevzu..şehriye çorbası yoğurt süt oh missss. Bide üşenmeden sayar ya da sütlaç yoğurt süt tarzı öyle kabullendim. Kendisi de söylüyor yemek yapmayı sevmiyorum. Annemin evinde de afedersiniz 4 çeşit olur her zaman. Eşim sanki o annenin oğlu değil. Çorba yemek pilav 3lüsü olacak!
Bişe soracam akşama kadar evde ne yıyor ne içiyor? Evinde yemek olmaz mı yahu o yaşta kadının? Diyorum ama benimki sanki farklı
Benim 2.gebeliğim olduğu için gayet hamile değilmişim gibi davranıyor. Öyle naz yapim trip atiim işlemiyor yani. Oğlanla daha çok ilgilenmeye çalışıyor o konuda hakkını yiyemem. Zaten bende incelik beklemeyi bırakalı çok oldu
Güzel arkadaşım inan bana çok doğru yoldasın. İlk gebeliğimde normal olarak sevgi pıtırcığı ben her şeye ay ne tatlı baksana ne güzel falan fistan moddayım. 1-2-3-4..baktım adam hiiiç oralı değilbıraktım. Çünkü beklentiler arttıkça hayal kırıklığı katlanıyor;sadece hayal kırıklığı olsa kalp kırıklığıda ekleniyor benim göstermemle itelememle olacaksa olmasın kendisi farketsin bir şeyleri dedim. İyiki de demişim. Kendimi yormuyorum. Kafam rahat
Ah cnmmm geçmiş olsun çok,bebişin nasıl bu arada,en son kotrole gttin ama başka bişi demedin. bu arada istanbulda bile öyle bir sıcak var ki,antalyayı düşünemiyorum. Tam zamanında işten ayrılmışsın,klimanda varsa evde otur keyfini çıkar,hiç kendini yoracak birşey yapma. Dinlenince geçsin inş.
sağol tatlım benim benim dolgum ağrıyo müdahale edilmesi gerekiyor dolgunun zamanı dolduaz kaldı az şafağımız bakalım bizim bebiş sevecek mi nstyi bide kıpırdamıyormuş
bende o markanın gögüs kremine bakıordum pompası da iyi diosan ondan alim öyle ya da böyle alcaz mecbur napalım elektrikli alcam bende zaten diğeriyle uğraşılmaz ya saatlerce
Sorma,bu karadenizli erkeklerin suyunda var herhalde, Hamiş olduktan sonra iyice bir elini eteğini çekti benden,ben güçlüyüm ben türk kadınıyım ben herşeyi yaparım kafasında. Naz yapmaya hakkım yok. Eeeeeeeeh be dedim. Bıraktım. En azından üzerime titremesini bekleemediğim için kafam rahat şimdi. Kendi işimi kendim görüyorum,arada zorlandığımı görünce de dur dur nabıyorsun niye beni çağırmıyorsun diyor. Amannn çağırsam sanki gelcen,işin gücün çıkıyor yada belin sakat oluyor ne zzaman bişey istesem diyorum. Bizim ev hayatımız resmen böyle yani. Ben soyutladım kendimi ondan. Kendisi duygusuna girip ilgilensin benimle,bende ay bu böyle ay şu şöyle diye hiiiiiiiiç yoramam kendimi valla. Böyle daha iyi yönetiyorum.
Kesinlikle daha cok ise yariyor canm ben de ayni yoldaym.. Baslarda her seye heveslenir paylassin benle diye ugrasirdm ama kendimi uzdugumle kalirdm... Simdi her seyi kendim yapiyorm halimi goruyo kendi utanip geliyo bazen..Yani rol mu yapiyoz artk halimz bellii.. Mesela hicc oynuyo ediyo bebegimz de demiyorm gecen ben uyurken gelms kendi dinliyo karnima elininkoyms suratinda kocaman bi gulumseme bi uyandm nasi uyuyosn sen boyle kipir kipir benek diyo, ben de hic ustune dusmedm oyle uyuyorm napim oldugu kadr dedim sadece uyumaya devam ettm..
Dun de kv ler yemege geldi !! Sagolsnlarkizartma yapms gelms ben de corba salata yaptm bi de ben topladm bulasiga giristm yapmaciktan ben mi yapsaydm falan dedi kv yaparm ben dedm bu gitti balkona sigara iciyo, esim geldi sonra annesi de duyuyo dedi canm coksa birak yaparz sonra hosuma gitti acikcasi belki azckkk utanmistir kv diye dusundmm sanmiyorm daa ama yoksa ekstra surekli bi sey bekledmde hep hayal kirikligi oluyorrr
bana da losyon vermişti. dene onu da ama ben faydasını görmedimAmin canm ya, bugn randevu aldm diye gittm gene de dr a gebelige ozgu pupp diye bi seymis, lostonla ilac verdi ama sadece losyonu aldm simdilk rahatlatsn sabunu kesin deneyecegim yaniii..
Benim kv 6 aylıkken bana gelmişti,normalde memlekette olduğu için,geldimi bayağ hasretlik oluyoruz anlayacağın. Benimde o zamanlar gerçekten yemek yapamama ve hareket edemiyor hallerimdendi. Kadıncağız allah razı olsun,bir dediğimi 2 etmedi,ne istersem yaptı,sen bunuda seversin diye bana her yemeği pişirdi şimdi hakkını ödeyemem. Bende fazladanda eşime yapamadığım nazı ona yaptım. Sonra noldu. Yemeği kadına yaptırıyormuşum,sofrayı ona toplatıyormuşum,kadına ayrıca ilgi bile göstermiyormuşum ben nasıl insan mışım ben şok. Bu kadar şeyi annesine yaptırıyorum diye ciddi bir kavga ettik. Ulan dedim sen acımıyorsun da kadın acıyor ne konuşuyorsun. Yok olmaz mış,o yaşlıymış onu yoramazmışım. Derhal işleri devr almam gerekti. Bende sinir krizleri geçirdim,şuna bak yaaaa,ben bu haldeyken bile annesinin yorulmasıyla ilgileniyor. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın seni dedim. O gündür bugündür elimi eteğimi çektim. Aslında kaynanamla aram kötü değildir, arada bir delirtir beni okey de,o kadar sıkınıtda değil, En çok eşimin annesine olan tutumu bizim ilişkimizi bozuyor,beni dellendiriyor. Annesine karşı inanılmaz bir merhameti ve duyarlılığı var. Dünyanın en iyi insanı o melek o .Ben şeytanın çoccuğu gibiyim annesinin karşısında onun gözünde. Birde böylesi var yani. Ay anlattım da rahatladım.
Benim kv 6 aylıkken bana gelmişti,normalde memlekette olduğu için,geldimi bayağ hasretlik oluyoruz anlayacağın. Benimde o zamanlar gerçekten yemek yapamama ve hareket edemiyor hallerimdendi. Kadıncağız allah razı olsun,bir dediğimi 2 etmedi,ne istersem yaptı,sen bunuda seversin diye bana her yemeği pişirdi şimdi hakkını ödeyemem. Bende fazladanda eşime yapamadığım nazı ona yaptım. Sonra noldu. Yemeği kadına yaptırıyormuşum,sofrayı ona toplatıyormuşum,kadına ayrıca ilgi bile göstermiyormuşum ben nasıl insan mışım ben şok. Bu kadar şeyi annesine yaptırıyorum diye ciddi bir kavga ettik. Ulan dedim sen acımıyorsun da kadın acıyor ne konuşuyorsun. Yok olmaz mış,o yaşlıymış onu yoramazmışım. Derhal işleri devr almam gerekti. Bende sinir krizleri geçirdim,şuna bak yaaaa,ben bu haldeyken bile annesinin yorulmasıyla ilgileniyor. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın seni dedim. O gündür bugündür elimi eteğimi çektim. Aslında kaynanamla aram kötü değildir, arada bir delirtir beni okey de,o kadar sıkınıtda değil, En çok eşimin annesine olan tutumu bizim ilişkimizi bozuyor,beni dellendiriyor. Annesine karşı inanılmaz bir merhameti ve duyarlılığı var. Dünyanın en iyi insanı o melek o .Ben şeytanın çoccuğu gibiyim annesinin karşısında onun gözünde. Birde böylesi var yani. Ay anlattım da rahatladım.
Ayyy o da fenayms kizzz.. Hepimizde ayri dert isteee..Anlat tabi canm rahatliyoz isteee... Kv cidden iyiyms senin, masallah ama gel gor bu sefer de bizim odun erkekler anlayis sifir.. Yahu zaten gobegimizi zor tasiyoz ne gariplik var bundaaa annem gelince yerimden kaldirmaz beni cidden alisik olmadiklari icn esim derdi annen olunca hic kalkmiyosn ya yerinden falan ben de bizde anne demek boyle bi sey kadin kendi rahat edemiyo zaten derdm.. Hamilelikte yani ozellikle ki doger zmaanlar bile isten gelirm her sey hazir ellerini operm anamin ama iste kendi annecikleri olunca onlara kiymak merhametsizlik minoluyo yani ne sacmaaa... Bizi kizlari yerine koymalari gerekmiyo mu o zman annemin yaptiklarini yapmasnda ne artniyet olabilir kiii... Anlamak mumkun degilll
Ahahah yaniii bu kadar olur. Okudukça kendimi gördüm ya Benimki de aynı. Ben kayınvalidemi evde temizlik varken temizlikçinin başında dursun diye çağırdığım için insanları kullanmayı çok seviyor oldum. Efendim cumartesi günü çağırsaymışım. Kendim yan gelip yatıyormuşum. Kv mi gün içinde arayıp kaç kere anne sakın sen yorulma kahveni sigaranı iç dememe rağmen ve karnım burnumda hamile olmama rağmen söyledi bunları. Ay sinsiler bi de içlerinde tutup tutup birden hepsini sayıp dökünce insan şok oluyor ben bu kadar kötü müymüşüm yahu diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?