- 15 Aralık 2015
- 139
- 224
- 18
- 39
İyiyiz çok şükür ki,en azından ben klimalı yerdeyim,şuan keyfim yerinde,bugünde çalışabilir raporumu aldım,5 hafta daha dayanacağız. Sonrası allah kerim. Sen nasılsın,bebiş nasıl.zaten yazmaya yetişemiyorum okuyordum 2-3 gün girmedim 100 sayfa yazmışınız okumamında imkanı yok şuanda :)
umarım herkes iyidir herkes yolundadır kızlar
ççoookkk sıcak , bu sıcakta çalışmak çok zor
Tsk ederiz teyzesiiii cok simardik :)Maşallah Zeynep'e (= yumuk yumuk...yesin teyzeleri bu fıstığı...
Bayanlar merhaba. Bende nisan annesiyim. Çok yakışıklı bi oğlum oldu :) öncelikle biraz sizi bilgilendirmek istedim. Tabi belki haddim değil ama tecrubelerimi belki uygularsınız. Normal doğum yaptım 37+4 te. Erkek bebek bekler diyolar ya kesinlikle palavra inanmayın. 3730 gr doğdu oğlum. Yani doktorunuz bu bebek iri deyip sizi sezeryana yönlendirmesin. Normal doğum en iyisi. Zira ben ertesi gün ayaklanip ev süpürdüm. Benim bebeğim 1 hafta emmedi. Ve 3 gün içinde 400 gr kaybetti. Ailem mama verme diye diye başımın etini yediler. 1 hafta sonra mamaya başladık. Yani kimseyi dinlemeyin. Bebek emmiyosa muhakkak mama verin. O yüzden doğuma giderken yanınızda 1 kutu mama olsun. Ben SMA mama kullandım memnun kaldım oğluma güzel kilo aldırdı. Şu an sadece anne sütü alıyor. 15 gün sonra bebeklerde gaz sancısı başlıyor ne yazikki. Karnına sıcak havlu koymak ve youtube de ayşe önerin gaz için masajini uygulayın. Bide gaz için ben bugün zinco damla kullanmaya başladım. İyi geldi. Tecrübelerim bu kadar kızlar umarim yardımcı olmuşumdur. Hepinize hayırlısı doğumlar. Eger sormak istediğiniz bişey varsa sorabilirsiniz. Haa bu arada eğer bebeginiz emmezse ve mama vermezseniz sarılık olur. Biz sarılık olduk ve değerimiz daha yeni düştü
Kıslar nasip olursa bende normal dogum istiyorum. İnşallah Allah hepimizin gönlüne göre verir.Allah bağışlasın kuzunu tatlım analı babalı büyüsün güzel bir ömrü olsun oğlunun inşallah .. Bende doğumdan 5 saat sonra ayaklanıp her işimi görmüştüm .normal doğum gerçekten bir mucize . Ayrıca ilk 3 gün sütüm gelmedi çocuk kilo kaybına başlayınca doktor hemen mama verilmesini istedi ve verdik Allah a şükür sarılık olmadı sütüm gelince bebeğe yetmedi ilk başta mama takviyeli devam edilecek dediler öyle de devam ettik .. Kesinlikle çocuk bakımında kimse dinlenmemeli hele ki söz konusu bebeğin açlığıysa ..
Ben de hiç yapmamıştım daha önce internetten tarifine bakarak yaptım. Yıkadım kuruttum sonra elimle kırıp kırıp kavanoza attım çiçekleri üzerine de bolca kaliteli zeytinyağı döktüm. 5 gün ağzı açık üzerindeki mendille güneşte bekleteceğim (tülbent koyun üzerine diyordu ama tülbent bulamadım bebek mendili koydum bende)sonra kavanozun kapağını kapatıp bir ay kadar canın önünde bekleteceğim arada güneş alması gerekiyormuş o bir ay boyuncaGüneş'te mi bekletiyorsun kavanozu ben de Bolu'ya gideceğim toplamayı düşünüyorum ama hiç yapmadım
Bilmiyorum ki canım, benim ilk gebeliğim ama ben tam zamanında doğmuşum arkadaşımın da kızı oldu sezeryanla doğurdu o da nırmal tarihinden 1 hafta önce doğum yaptı ama ameliyatla alınmasa gelme belirtisi yoktu. Kız bebek erken gelir diyorlar ama bence her bebek geliş tarihini kendi seçiyor bir arkadaşım da erkek bebeğini 36 da doğurdu meselakız çocuğu genelde kaçıncı haftada doğuyor biliyor musun?
Tatlis teyzelerimmm biz geldik annemle doktor kontrolumuzden. 2 kilo 44 cm olmusum her zamanki gibi 1 hafta geriden geliyorum ama geliyorum neticede. suyum da azmis yine ama ben azla yetinmeyi bilen akilli bi cocugum :) bu arada doktor amca anneme benzetti beni galiba cirkin bir kiz olucam :) bizden bu kadar simdilik iki hafta sonra yine randevunuz var o gunu sabirsizlikla bekliyorum
Evt cnmmm bir ayda evrim geçirmiş cocuk yaa :)maşallahh çok tontişş bişiiii bu
Söz mü :) valla dört gözle bekliyorum doğum hikayelerini okur okur heycan yaparımyok kuzum biz seni yanlız bırakır mıyızdoğum hikayelerimizi anlatıp motive edcz seni
Yok Can'ım dikişler seni yapacağın hiç bir işte zorlamıcak tabiki öyle kaldır koy ağır taşı işlerini biraz erteliceksin sonuç ta dikiş aynı dikiş ..zaten o kendini bir ay içinde atıyor ve her şey normale dönüyor ..Can'ım bu süt gelmesinin doğum şekliyle ilgisi yok tamamen kısmet ..Kıslar nasip olursa bende normal dogum istiyorum. İnşallah Allah hepimizin gönlüne göre verir.e tabi korkmuyo değilim. Ama sezeryandan da çekiniyorum bi taraftan. Hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli doğsunlarda önemli olan o. Kıslar maşallah size doğumdan sonra iş bile yapmışsınız. peki dikişleriniz ağrımadı mı. Dikişler ne kadar süre sonra geçiyor bide derlerki normal doğumda süt hemen gelir diye sizde niye gelmediki
Valla bu konuda bilgim yok ama Ağrı'ların çok kötüyse doktorun herhangi bir tedavi uygulamadı ya da ağrı kesici falan yazdı mı ? Buarada çok geçmiş olsunMrb güzel hamişler aranızda hidronefroz (böbrek büyümesi ) tanısı konulup tedavi olan vaar mı acaba ne çektim böbrekten şimdi birde taş çıktı sancıdan kıvranıyorum tavsiyeleri olan var mıdır acaba ?
kelebek.hill sagol cnm bnm görduk cok sukur kizimizi sonunda kaslarini catti 1 aydir nerdesin sen demek istedi heraldr bana :) bide her zamanki gibi eli yuzundeydi yine . bu arada cnm kasilma olayini da sordum günlük 5 6 kez normaldir dedi bende akşamları 5 6 yi gecio cok sik oluyo dedim normal karsiladi ama yine de magnezyum yazdi bua azaltacak dedi nst ye girmedik galiba 2 hafta sonra baslatacak yani 34 . haftada
Söz mü :) valla dört gözle bekliyorum doğum hikayelerini okur okur heycan yaparım
sozSöz mü :) valla dört gözle bekliyorum doğum hikayelerini okur okur heycan yaparım
Bırakmayın beni burda yalnız başıma:) can arkadaşlarımOzlemistir tabi annesiniiihah ben de kasilmayi sorcaktm benden once yazdin canm, tamam oyleyse demekki mesele yok canm cok sukur.. Takip ederiz zatenn..
Insallah saglikla kolaycaa dogururz da hemen gelir anlatiriz canmmseni yalnz birakmayiz merak etmee..
Hadi Zaman hızlı geçsin doğurun da sıra bize gelsin
Canım benim sütüm hemen geldi ama bebeğim meme tutmadı. Dikislerimde 35.Gün tamamen iyileştiKıslar nasip olursa bende normal dogum istiyorum. İnşallah Allah hepimizin gönlüne göre verir.e tabi korkmuyo değilim. Ama sezeryandan da çekiniyorum bi taraftan. Hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli doğsunlarda önemli olan o. Kıslar maşallah size doğumdan sonra iş bile yapmışsınız. peki dikişleriniz ağrımadı mı. Dikişler ne kadar süre sonra geçiyor bide derlerki normal doğumda süt hemen gelir diye sizde niye gelmediki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?