- 13 Temmuz 2011
- 2.151
- 3.451
- 248
Ama su verecem galiba kızlar kaynatılıp ılitilmis su sonuçta bebek yaz bebeği terler ve su kaybı olur su verilmesi lazım bence haksiz miyim
Suyu kaynatıp ılıtıp vermene gerek yok ki marketlerde bebekler için hazır sular var ondan alıp küçük kaşıkla bir yudum içirirsin o da ek mama kullanırsan .. Eğer sadece anne sütüyle besleniyorsa hiç bir şekilde suya ihtiyacı kalmaz çünkü anne sütü onu fazlasıyla karşılıyor Bebek tüm sıvı ihtiyacını gideriyor ... Su içirmekte bir sakınca yok zaten öyle ya da böyle .. Ama asla ve asla şekerli su içirilmez Bebek açlıktan sarılık olur bu tip durumlarda doktora götürülür doktor uygun mamayı yazar ve sende bebeğe vermeye başlarsın sarılıkta çocuk doyduktan sonra günden güne azalırAma su verecem galiba kızlar kaynatılıp ılitilmis su sonuçta bebek yaz bebeği terler ve su kaybı olur su verilmesi lazım bence haksiz miyim
Anasonu Bnde verdim zaten gazını alıyordu sorun rezene anason ya da su mama değil ki bebeğe şekerli su içirilmez bunu yapmak için hiç bir neden yok .. İçirdiğin şekerli su çocuğa bir tek zarar herhangi bir hastalığı ya da sarılığı önlemez eskiler neden şekerli su veriyorlardı biliyor Musun ?????Benim arkadaşım hers5wy verdi su mama sekerli su rezene anason papatya çayı kimyonlu su hicbirsey olmadi
Bilmiyorum walla cnm her kafadan ses çıkıyorAnasonu Bnde verdim zaten gazını alıyordu sorun rezene anason ya da su mama değil ki bebeğe şekerli su içirilmez bunu yapmak için hiç bir neden yok .. İçirdiğin şekerli su çocuğa bir tek zarar herhangi bir hastalığı ya da sarılığı önlemez eskiler neden şekerli su veriyorlardı biliyor Musun ?????
Maşallah ya maşallahhhhh,tüh tüh 41 kere.Zamanına göre kiloları çok güzel gitmiş,seni düşünemiyorum. Sağlık durumunla ilgili birşey mi var. İkiz gebelikte olsa normal doğum beklemeyecek mi doktorunuz? Ben çevremde normal ikiz doğuran duydum ama bilemedim.
Eskiden maddi durum vs falan yoktu imkan yoktu .. Mama almak lükse giriyordu .. Ayrıca mama veren anne nerdeyse anne bile sayılmıyordu kadına yok sütün yok mu yok Bebek doymuyor mu yok yetemiyor Musun gibi bir çok ahmakça ithamlarda bulunuyorlardı .. Onca nedenden sonra zavallılar suya şeker katıp veriyorlardı .. Hepimizin bildiği gibi şekerli olan her şey bir müddet tok tutar .. Ee Bebek neden sarılık oluyor açlıktan.. Peki şeker napıyor bir müddet açlığı bastırıyor .. O zaman çare şekerli su ..... Yani bundan başka hiç bir açıklaması yok .. Bizim doktor tavsiyesinden sonra mama vermemezi gerektirecek hiç bir durum yok ki doymazlarsa veririz bende verdimBilmiyorum walla cnm her kafadan ses çıkıyor
Yapma ya bende haber bekliyorum senden sağlık olsun birdahaki randevuyu almadın mı tatlımGeç gittiğim için muayene olamadım hastanede
Onun agrisindan çok cektim ben daha ilerlemez inslalah canım. Domates biber baharatli yiyecekelr yememeye dikkat et baya yakıyor onlar. Gecmis olsun
30.haftada izine hak kazandım direk çıktım iyikide zorlamamışım.. zorlanıyorum artık..bugün de doktora gittik kiloları 1920,1960 olmuş yani tek gebeliklerin son halinden ağırlar:) doktorum 37yi görelim alırız diyo 15 temmuz gibi Allah nasip ederse.. ama uyku artık imkansız gibi bişey:) çatlaklar ve sıcaklar beni son ayımda baya zorlayacak sanırım
aynen benim de bu haftadan itibaren vücudum iflas etti resmen her gün bişi oluo sanki2 ay nası geçicek die düşünmekten ağlıyorum bazen
allah sabırlar verisn hayırlısıyla doğsun ikizler inşallah :)
Canim bebis buyuyor ya cok normal böyle seylerin cikmasi. Canini sikma.. en guzeli kuru kayisi.. gunde 3-5 adet ye ve üstüne ilik su iciver.. yada kaynat hepsini blander dan gecir her gun ic sabah ac karnina.. erik suyuda ise yariyor ama en iyisi yine kayisi bilgin olsunha bide eger hemoraid disarda ise zeytin yagi ile ovarak iceriye dogru itmeye calis.. biliyorum hic hos degil ama ise yariyor :)
kelebek.hill cnmmm bu arada bende magnezyum ise yaradi galiba baya azaldi kasilmalarim sen de icio muydun magnezyum
Canim super bilgiler. Cok sagol. Ben gibi acemi anneler icin mukemmel oneriler..**aklıma gelmişken onu da soylıyım 6.aydan sonra ek gıdaya gecınce meyva purelerı satılıyor marketlerde, tahıllı, vıtaminli şeklinde, arkadaslar kesınlıkle tavsıye etmıyorum, ben kımya muhendıdıyım, o yuzden kımyassla karsıyım, içinde ne katkı malzemeleri var, un seker var ayrıca, bırcok anne verıyor, evdeysen cam rendede yada bır catalla en fazla 2 dk almaz ve sağlıklı, ben ıkı tane o hazırlardan alıp içini dokmuştum, bır yere gıdeceğim zaman hemen yapıp içine koyuyordum gıttıgım yerde yedırıyordum, bu arada cok cabuk eksıyor bozuluyor bozulmaması için içine neler gırıyor dusunun.
Önemli bır hatırlatma, şimdi onların içerıgını uzmanlar hazırlıyormuş ya gıdıyordum markete, arkalarındaki içindekileri okuyordum, hangı meyva hangısıyle karıssa ıyı olur, not edıyordum evde onu kombınlıyırdum, mesela muz sındırım sıkıntısı yapar, ama kayısı ıshal yspar, ıkısını karıstırınca notrluyor gıbı dusunup karıstırıyordum, uzerıne 1 kaşık pekmezle yedırıyordum nasıl yıyordu, yada evde yaptıgınız ufak bır dılım kekle ezıyordum, ikerleyınce ayı 9. Ayı gecınce 1 tane cevızı toz hale getırıp koyıyordum. Cesıtlendırmenız mumkun.inş kuzucuklar begenır anlattıklarımı
O yanmayi Allah kahretsin. Oluyorum mide yanmasindan geceleri ates gibi oluyo bogazima kadar varya bittim son birkac haftadirAynen yıyemıyorum içim almıyor yiyince de midem yanıyor genzıme kadar berbat bişey bu
sitede indirimde bi mağazadan görüp beğenip internet üzerinden aatın alabilirsiniz. Ben chicco mağazasından 619tl ye almıştım yanında da 200 tl hediye çeki verdiler çocugun bi sürü ihtiyacını karşıladım onunla. Bi arkadasım e bebekten aldı 600e aldı her 200 tl ye 50 tl hediye çekiyle o da çok avantajlıydı biraz dolaşın bakın bakalım nerede indirimde nerede hediye çeki var diyrCanım kaç günlük bir indirim bu,bilgin var mı?
Kizlarrr bi sey danismaliyim size yaaa son zamanlarda noluyo banaaa nazar degdiii...
Hemoroid memesi baslamiss yeni.. Dogal bi cozum bilen var miiiarrk moralim bozuluyo her yerim ariza vermeye basladii, Allahim hayirlisiyla bi dogurayimm insallahh
Zeynep öncelikle çok geçmiş olsun sanırım 2 hafta oldu ben de bir diş sancısı çektim ama nasıl bir sancı altlı üatlü hem 20likler hem çürük dişler o kadar ağrı yaptı ki. Diş hekimimi aradım eğer geçmezse kanal yapabileceğini söyledi ve bana paradontax diş macunu önerdi ben hem onu hem de colgatein hassasiyet için olan diş macununu aldım set hatta diş fırçası macunu sonra ağız çalkalama suyu fln her şey var. Hatta çantası bile var diş fırçası kabıyla fln :)) kullanmaya başladığımdan beri hiç ağrım kalmadı. Düzenli olaral kullanıyorum. Hatta çok ağrırsa parmağınızla dişinize diş etinize uygulayın diyor. Çok faydasını gördüm ben tavsiye ederim.Bu arada dis agrim icin cvp yazan arkadaslarima coook tesekkur ediyorum gece boyunca yapmadigim kalmadi tuz bastim sirkeyle sarimsagi kaynatip agzimi calkaladim en son nette karanfil i gördüm karanfil çiğneyip bastim ondan sonra uyusmus her yerim uyumus kalmisim sabah oldugum yerde
Tamamdır çok teşekkürler. Çok kararsızım beşik hakkında. Bakalım ne olacak.İnternet üzerinde bir çok sited
sitede indirimde bi mağazadan görüp beğenip internet üzerinden aatın alabilirsiniz. Ben chicco mağazasından 619tl ye almıştım yanında da 200 tl hediye çeki verdiler çocugun bi sürü ihtiyacını karşıladım onunla. Bi arkadasım e bebekten aldı 600e aldı her 200 tl ye 50 tl hediye çekiyle o da çok avantajlıydı biraz dolaşın bakın bakalım nerede indirimde nerede hediye çeki var diyr
Canim super bilgiler. Cok sagol. Ben gibi acemi anneler icin mukemmel oneriler..
O yanmayi Allah kahretsin. Oluyorum mide yanmasindan geceleri ates gibi oluyo bogazima kadar varya bittim son birkac haftadir[/QUOTE
Hemoroid memesi dedigin popoda cikansa eger;Kizlarrr bi sey danismaliyim size yaaa son zamanlarda noluyo banaaa nazar degdiii...
Hemoroid memesi baslamiss yeni.. Dogal bi cozum bilen var miiiarrk moralim bozuluyo her yerim ariza vermeye basladii, Allahim hayirlisiyla bi dogurayimm insallahh
Kiz bende hic yoktu. Karpuzda yiyorum kirazda ama faydasiz. Buz gibi soguk sular bilmem neler ay biktim resmen ejderha gibi alev cikartcam zannediyorumMide yanmasına kesinlikle karpuz diyorum :) sabah aksam karpuz yiyorum hiç bir şekilde yanmam yok :)
Anne yanı istiyosan bu çok kullanışlı görünüyor bir de bebedecor var anne yanı o da çok güzel görünüyor. Ben 600 tl ye 200 tl hediye çekini görünce dayanamadım next2me aldım :) park yatak yenidoğan için çok kullanışlı görünmedi bana bi de çirkin onlar. Next2me tekerlekli bir de çok hafif ztn istediğin yere götürürsün evin içinde montajı çok basit at arabaya şehir dışına götür gittiğim yerde bebeği nere yatırcam derdi olmasın. Ödüllü ztn next2me. Pişman olmazsın.Tamamdır çok teşekkürler. Çok kararsızım beşik hakkında. Bakalım ne olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?